Mert Çakar 10 Mart 2014 Paylaş 10 Mart 2014 (düzenlendi) Merhabalar. Merak ettigim bir konu sis farı ne zaman açılmalıdır. Yani yağmurlu havada açmak serbest mi kesin bir bilgi var mı bu konuda yada gündüz? Şimdi diyeceksiniz ki adı üzerinde sis farı kardeşim diye yağmurdada göstermiyor zaten normal farlar sisleri açıp uzun yolda cok faydası oluyor lakin sis farından gece gündüz 2 defa ceza yedigim için pekte bişey anlamadım soruyorum polislere gündüz farlı arabalar var benim sis farımın sanki gündüz ne zararı var diyorum açıklamada yapamıyor yasak kardeşim diyor bana yada ledlerde aynı sekilde neyse cok dolmusum bu konuda engin bilgisi net olan hatta polis bir abimiz aydınlatırsa mutlu olucam teşekkürler şimdiden 10 Mart 2014 tarihinde Mert Çakar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Mart 2014 Paylaş 10 Mart 2014 Dediğiniz gibi, adı üstünde. Sis farı sadece ama sadece sisli havalarda açılabilir. Aydınlatma açıları gündüz farlarından çok farklıdır. Gündüz farları farkedilmek için, sis farları ise tam olarak aşağı inememiş sis bulutundan kurtulup yolu aydınlatmak için kullanılır. Gece veya gündüz ayrımı yoktur. Sisli havada istenilen zaman kullanılabilir. Sis yoksa, ceza yemeniz normal. Lütfen sadece sisli havalarda yakınız. Asıl bir de arka sis farlarını açan var ki, o çok fena. Gündüz direkt göz alıyor. Geçici körlük resmen 3 Yorum bağlantısı
Murat Gök 10 Mart 2014 Paylaş 10 Mart 2014 Başımıza ne geldiyse bu sislerdeki xenonlardan geldi...Gece gündüz merceksiz kör edici farlarla gezenlerden..Özünde bi mantığı yok gibi duruyor da işte.. 4 Yorum bağlantısı
Mert Çakar 10 Mart 2014 Yazar Paylaş 10 Mart 2014 Dediğiniz gibi, adı üstünde. Sis farı sadece ama sadece sisli havalarda açılabilir. Aydınlatma açıları gündüz farlarından çok farklıdır. Gündüz farları farkedilmek için, sis farları ise tam olarak aşağı inememiş sis bulutundan kurtulup yolu aydınlatmak için kullanılır. Gece veya gündüz ayrımı yoktur. Sisli havada istenilen zaman kullanılabilir. Sis yoksa, ceza yemeniz normal. Lütfen sadece sisli havalarda yakınız. Asıl bir de arka sis farlarını açan var ki, o çok fena. Gündüz direkt göz alıyor. Geçici körlük resmen yok okadar değil arka sis farı açıcak kadar ancak esas merak ettiğim yağmurlu havada açmak serbestmi normal sarı farlarla zaten göstermiyor yolu sisleri açınca en azından açıyor. Başımıza ne geldiyse bu sislerdeki xenonlardan geldi...Gece gündüz merceksiz kör edici farlarla gezenlerden..Özünde bi mantığı yok gibi duruyor da işte.. aynen öyle siste ben pek bir faydasını görmedim ancak yağmurlu havada gerçekten görüyorum oda serbest mi onu bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Mart 2014 Paylaş 10 Mart 2014 yok okadar değil arka sis farı açıcak kadar ancak esas merak ettiğim yağmurlu havada açmak serbestmi normal sarı farlarla zaten göstermiyor yolu sisleri açınca en azından açıyor. Hayır, yağmurlu havalarda da açamazsınız. 1 Yorum bağlantısı
Mert Çakar 10 Mart 2014 Yazar Paylaş 10 Mart 2014 Hayır, yağmurlu havalarda da açamazsınız. Bu kesin net bir bilgi midir? yani bir polis memuruna sordum yasak kardeşim dedi birine sordum yok canım okadarda değil yani dedi kime güveneyim şimdi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Mart 2014 Paylaş 10 Mart 2014 Şimdi kontrol ettim. Madde değişmemişse karlı ve yağmurlu havalarda da yakılmasına izin veriliyor Yanlış biliyormuşum, ben de yeni bilgi edindim. Trafik kanunu madde 64: IŞIKLARIN KULLANILMASI: Araçların sürülmesi sırasındaki zorunluluk ve yasaklar aşağıda gösterilmiştir. a) Zorunluluklar: 1. (Değişik alt bent: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların yakılması, 2. (Değişik alt bent: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılması, 3. Kuyruk (arka kenar) ışıklarının uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte kullanılması, Zorunludur. b) Yasaklar: 1. Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması, 2. Dönüş ışıklarının geç anlamında kullanılması, 3. Karşılaşmalarda, ışıkların söndürülmesi, 4. Öndeki aracı geçişlerde uyarı için çok kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkların yakılması, 5. Yönetmelikte belirlenecek esaslara aykırı olarak ışık takılması ve kullanılması, 6. Sadece park lambaları ile seyredilmesi, Yasaktır. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 10 Mart 2014 Paylaş 10 Mart 2014 Sis farlarinin faydasini geçenlerde yoğun sisli günlerde anladım ciddenben de ne farkeder diyodum ancak sisi kapattığım an kör gibi oldum. Ancak ben de yağmurlu havada ara caddelerde yakiyorum bazen normal farlar siyah asfaltta hic bir sey gostermiyor çünkü. Sis farı en azından çukurları biraz gösteriyor Yorum bağlantısı
Mert Çakar 10 Mart 2014 Yazar Paylaş 10 Mart 2014 şimdi oldu bende bu bilgiyi cok arastırdım net bilgi bulamadım valla gönlüm rahatladı cok tesekkürler biri öyle diyor biri böyle içim rahatladı gönül rahatlığı ile yakılabilir artık Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Mart 2014 Paylaş 10 Mart 2014 Sis farı yağmur harici sisli havada işe yaramıyor. Fazladan ışık perdesi oluşuyor. Normal hava şartlar ı hariç sis farları kullanılabilir. 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Mart 2014 Paylaş 10 Mart 2014 şimdi oldu bende bu bilgiyi cok arastırdım net bilgi bulamadım valla gönlüm rahatladı cok tesekkürler biri öyle diyor biri böyle içim rahatladı gönül rahatlığı ile yakılabilir artık Gece / Gündüz normal havada değil Yorum bağlantısı
Mert Çakar 10 Mart 2014 Yazar Paylaş 10 Mart 2014 O zaman ben mi yanlış anladım bir daha okudum tam idrak edemedim gündüzdemi serbest ? gece yakılması yagmurlu ve sisli havalar dısında yasak oldugunu yazmıslargündüzden bahsedilmemiş Gece / Gündüz normal havada değil yağmurdan bahsediyordum zaten gece yasak oldugunu biliyorum Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 10 Mart 2014 Paylaş 10 Mart 2014 O zaman ben mi yanlış anladım bir daha okudum tam idrak edemedim gündüzdemi serbest ? gece yakılması yagmurlu ve sisli havalar dısında yasak oldugunu yazmıslargündüzden bahsedilmemiş Kısaca, Gece gündüz farketmez, yakılabilecek durumlar: Sisli, karlı ve sağanak yağışlı hava. Eliniz fara uzanmadan şu soruyu sormanız lazım kendinize. Sis var mı? Yağmur var mı? Kar var mı? 3'üne de hayırsa cevap, sis farı yakılamaz. Birine bile evetse, sis farı yakılabilir. 2 Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 Şimdi kontrol ettim. Madde değişmemişse karlı ve yağmurlu havalarda da yakılmasına izin veriliyor Yanlış biliyormuşum, ben de yeni bilgi edindim. Trafik kanunu madde 64: IŞIKLARIN KULLANILMASI: Araçların sürülmesi sırasındaki zorunluluk ve yasaklar aşağıda gösterilmiştir. a) Zorunluluklar: 1. (Değişik alt bent: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların yakılması, 2. (Değişik alt bent: 17/10/1996 - 4199 - 24 md.) Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılması, 3. Kuyruk (arka kenar) ışıklarının uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte kullanılması, Zorunludur. b) Yasaklar: 1. Gece sis ışıklarının; sisli, karlı ve sağanak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması, 2. Dönüş ışıklarının geç anlamında kullanılması, 3. Karşılaşmalarda, ışıkların söndürülmesi, 4. Öndeki aracı geçişlerde uyarı için çok kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkların yakılması, 5. Yönetmelikte belirlenecek esaslara aykırı olarak ışık takılması ve kullanılması, 6. Sadece park lambaları ile seyredilmesi, Yasaktır. sis farını gündüz gece yağmur çamurda açmanız yasak diyor orda.Uzun farlar ve kısa farlar karıştırılmamalı kısa farlar bildiğimiz farlarımız sisler değildir.Ayrıca Sağanak yağmur ibaresi 30 40 la giderken sileceklerimizin sonuna kadar çalışırken önümüzü göremediğimiz durumlar için kullanılmış olsa gerek.Bence mert sen de bir an önce bi xenona geçiş yap kurtul.Geçen gün annem uzun yola gitti geldi gece uzunları açtığımda düğün bile yaparız o aydınlatmayla dedi Yorum bağlantısı
Cem Işık 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 Arka sis için de bilgi vermiş olayım, sis/kar vs gibi görüş mesafesinin düştüğü hallerde 30 km/s sürate kadar kullanılabilir, aksi halde cezası vardır.. Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 Ben yağmurlu havalarda otobanda seyrederken, aracın hareketiyle arkada oluşan su bulutu nedeniyle arka sis farını, ön tarafta oluşan önümde seyreden arabaların oluşturduğu su bulutu için ön sis farımı yakıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 Sis te hiçbir işe yaramıyor sis lambaları yağmurda karda kullanırım bende, Mert sen sis ten değilde Tata Ta Ta Ta dan yemişsin dir cezayı. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 (düzenlendi) Dediğiniz gibi, adı üstünde. Sis farı sadece ama sadece sisli havalarda açılabilir. Aydınlatma açıları gündüz farlarından çok farklıdır. Gündüz farları farkedilmek için, sis farları ise tam olarak aşağı inememiş sis bulutundan kurtulup yolu aydınlatmak için kullanılır. Gece veya gündüz ayrımı yoktur. Sisli havada istenilen zaman kullanılabilir. Sis yoksa, ceza yemeniz normal. Lütfen sadece sisli havalarda yakınız. Asıl bir de arka sis farlarını açan var ki, o çok fena. Gündüz direkt göz alıyor. Geçici körlük resmen Bunlara ceza yazanı görmedim hiç. Ön sis farından daha fazla rahatsız ediyorlar. Ben gündüzleri sis farı açık geziyorum. Camında mavi fim var aydınlatması %30 falan daha az mavi ile yeşil arası yanıyor gündüz farı niyetinde kullanıyorum(göz almıyor) Gece sisfarı uzun zamandır kullanmıyorum. 11 Mart 2014 tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 Arka sise ceza yazmak için aracı arkadan görmek gerek. Çoğu zaman onun sis olduğunu anlamak zor. Her araçta farklı şiddette yanıyor. Bende İlk cezamı sislerden yemiştim. Birdaha mı tövbe Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 Sis farının ışık deseni normal koşullar için tasarlanmamıştır, amacı dışında kullanımı diğer sürücüleri rahatsız eder. Gündüz normal hava koşullarında hiç bir far yakılmaz. Önceden görünürlüğü artırmak için kısaları yakıyorduk ama zaten çok da verimli değildi. Zaten artık gündüz farları standartlaştı. Gündüz yağışlı ve sisli havalarda kısa farlar yakılır. Sis farı yakılmaz. Amaç göz kamaştırmadan görünürlüğü artırmaktır, gündüz koşullarında kısa ya da sis hiç bir far zaten aydınlatmaz. Gece normal hava koşullarında kısa farlar yakılır. Sis farı yakılmaz. Gece yağışlı ve sisli havalarda kısa farlar + sis farları yakılır. http://www.geceucusu.com/topic/2413-sis-fari-nedir-nelerden-olusur/ Yorum bağlantısı
Misafir 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 Arka sisleri açanlara sorgusuz sualsiz dayıyorum uzunları. Herkes bu şekilde davranmalı. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 Arka sisleri açanlara sorgusuz sualsiz dayıyorum uzunları. Herkes bu şekilde davranmalı. Bi-Xenon da varsa tadından yenmez onlar.. Mis mis Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 Çok araçta arka ve ön sisler aynı anda yanıyor.Bu yüzden de ceza yiyen çok. Arkadan gelenler şikayetçi oluyordur. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 (düzenlendi) Sis farı yağmur ve karda işe yarar, siste işe yaramaz, sis farlarını gece yada gündüz yağmur ve kar yağışı olduğunda açabilirsiniz, ayrıca gündüz yağmurda ve kar da polarize güneş gözlüğü acaip işe yarar, sadece camdaki su damlalarını görürsünüz, gece de polarize gözlük kullanılır ama siyah cam değil, bu işe uyun araba sürüş gözlükleri vardır. 11 Mart 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Gök 11 Mart 2014 Paylaş 11 Mart 2014 Bu gozluk isini bi deneyecegim ben de,bakalim nasil sonuc alacagiz... Yorum bağlantısı
Recommended Posts