İçeriğe Yönlendir

Lpg Kırmızı Olduğunda?

Melik Ay

Recommended Posts

Melik Ay

Merhabalar

acaba lpg göstergesi kırmızı olduğunda daha nekadar yol gidebilirim demek..

bir tanıdık kırmızı olduğu zaman 100 km daha gidebilirsin demişti, bunu neye göre hesaplamak lazım veya standart bir değeri varmı?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Merhabalar

acaba lpg göstergesi kırmızı olduğunda daha nekadar yol gidebilirim demek..

bir tanıdık kırmızı olduğu zaman 100 km daha gidebilirsin demişti, bunu neye göre hesaplamak lazım veya standart bir değeri varmı?

Kırmızı ışık yandıktan sonra garantisi olmaz o işin..20-25 km gibi düşünün şehir içi..

Yorum bağlantısı
Semih Saner
(düzenlendi)

lpg kırmızı yandığında gaz bitmiştir demek 

tarihinde Semih Saner tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

simit tankının içerisindeki şamandıra ayarı ile ilgili birşey ben lpg taktırdıgımda adam abi kırmızı yandıgında kaç km gitsi diye sormuştu bende 50 60 gitsin demiştim adam sağlam ayar yapmış 60 70 gidiyordu ama araçtan araca değişiyor 20 de giden olur 80 de en iyisi depodan benzinin olsun kırmızı yanınca km tut bittiği yere kadar git sonra benzine al ama filtreler tıkanabilir haberin olsun

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

lpg tank kaç lt olduğunu biliyondur.onun ne kadar dolduğunu biliyorsun. sonuçta hangi ışıkta tahmini ne kadar lt gaz olduğunu biliyorsun.

o zaman kırmızı ışık yandığında ne kadar lt gaz olduğunu tahmin ediyorsan ona görede kırmızı ışıkta araçın ne kadar gideceğinide bilebilirsin

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

O tanıdığa fazla güvenmeyin.Kırmızıya düşünce çok uzun yol yapmadan yakıtınızı alın. :good1:

Yorum bağlantısı
Melik Ay

Cevaplarınız için teşekkürler yanlız şöyle bir durum daha var: lpg kırmızı oluyor, daha sonra tekrar çalıştırdığımda 2 nokta yanıyor

bazen 3 yanarken aniden 1're sonra bir süre sonra 2'ye çıkıyor bu nasıl iş anlamadım   :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Cevaplarınız için teşekkürler yanlız şöyle bir durum daha var: lpg kırmızı oluyor, daha sonra tekrar çalıştırdığımda 2 nokta yanıyor

bazen 3 yanarken aniden 1're sonra bir süre sonra 2'ye çıkıyor bu nasıl iş anlamadım   :unsure2:

Kalibrasyonu bozuk demek ki..Bunu ayarlatabilirsiniz. Çok hassas bir ayar olmaz ama daha tutarlı olur göstergeniz..

Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Muhtemelen tankınız küçük bir tank.Çünkü kırmızı yandıktan sonra bir daha ki çalıştırdığınızda 2 nokta yanıp biraz gittikten sonra ani düşüşler yaşanıyorsa tankınız küçüktür.Araç hareket halinde sallantıdayken küçük tanklarda böyle durumlar hep oluyor.Ama kaç km gider durumu görecelidir.Benim tank 45 lik lamba yanıp sönmeye başladığında 200 km gidiyor mesela :) Bu da benim tesisatım :) Çünkü gösterde 2 ışıklı :)

Yorum bağlantısı
Misafir

bende 110 km ye yakın gidiyor

yokuş çıkarken  2 diş birden düşüyor

inerken normalden 1 diş yukarı çıkıyor benim araçta simit depo var :)

Yorum bağlantısı
Melik Ay

Kalibrasyonu bozuk demek ki..Bunu ayarlatabilirsiniz. Çok hassas bir ayar olmaz ama daha tutarlı olur göstergeniz..

peki nereye götürmem lazım 

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar

Lpg seviye sensörü yanlış girilmiştir veya arızalıdır.Seviyeyi doğru ölçmek için tankın içindeki gaz miktarına göre değer girilmeli.Yani lpg ustanızı deponuz boşken istasyona bilgisayarla götürmeniz lazım.Tabi seviye değerlerini de doğru girmeli.Bu konuştuklarım Atiker kit için.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Bende kırmızı yanmadan biterdi.

Sonra kırmızı yanınca 50-60 km giderdi. Bunu belirlemek zordur. Göstergenin kalibrasyonuna hassasiyetine bağlı.

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Aracım Focus Brc simit tank Lpg Sistemi var kırmızı yanınca bitiyor. Lpg Sistemine markasına göre değişir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Benim lpg 43Lt  simit kırmızı yandıgında 120 km geldim ki 50 tL ile kırmızı sönmüyordu :) Arayar yaptırdım sımdı 25 tL ile 1. yeşil yanıyor. Şamandıra ayarı ile alakalı kesin bilgi çok zor bence.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Aracım Focus Brc simit tank Lpg Sistemi var kırmızı yanınca bitiyor. Lpg Sistemine markasına göre değişir.

Bence markaya göre değil de ustanın ayarına göre bence.

Benim lpg 43Lt  simit kırmızı yandıgında 120 km geldim ki 50 tL ile kırmızı sönmüyordu :) Arayar yaptırdım sımdı 25 tL ile 1. yeşil yanıyor. Şamandıra ayarı ile alakalı kesin bilgi çok zor bence.

:good1: :good1:

Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

Bende landi var kırmızı ışık yandığında yaklaşık olarak 120 km gidiyor şehir içi taktırdığım zamandan beri böyle eski aracımda bu km giderdi ayarlatmak lazım ama alıştım km saatini takip ediyorum yakıt almak için :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Ben kırmızı yandıktan sonra yaklaşık 100 km gidiyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Herşey teorikteki gibi olmuyor :) Benim arkadaşın 2004 focusunda brc ve aynı gösterge vardı onun aracında da kırmızı yanmazdı. Direk biterdi.

Yorum bağlantısı
onurdursun

simit depo doğru göstermez benim 1 depo ile 300km gider şehiriçi 200km de tüm yeşiller söner kırmızı ile 100 hatta daha fazla gittiğide oluyor, silindir şeklinde olan tanklarda ise şamandıra doğru ölçüm yapıyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Benim lpg silindir tank ve kırmızı yandığında ortalama 50 km gidiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...