İçeriğe Yönlendir

Yeni Ranger 'a Yapılabilecek Modifiyeler.


Tahir ARIT

Recommended Posts

Tahir ARIT

Merhaba arkadaşlar,

 

2012 model T6 Kasa Yeni Ranger sahibiyim. Kendim yaptığım bazı modifiyeleri ve yapılabilecek diğer modifiyelerden size bahsetmek istiyorum.

 

Kasadan başlamak istiyorum...

 

Bildiğiniz üzere; XLT ve XL modellerinde arka kasa kapağı açık. Wildtrak modelinde ise kasa roll back sistemi ile kapatılmış.

 

Roll Back Sistemi: Bu sistem tıpkı kepenk sistemine benziyor. Alüminyum malzemeden yapılan kapak, kendini otomatik olarak içeri sararak açılıyor. Ben bu sistemi kullanıyorum ve oldukça kullanışlı, hem aracın orjinalliği bozulmuyor hemde ruhsata işletmenize gerek kalmıyor. Ayrıca, roll back sisteminin kilit sistemi sayesinde kilitleme yapabiliyorsunuz. Kasa kapağınıda merkezi kilide bağlattığınızda aracın arkasına istediğiniz malzemeyi koyabiliyorsunuz. Roll back sistemi damla damla içeri su alabiliyor. Ama yinede başarılı bir sistem. Yetkili servis CanKap marka sistemi öneriyor ve aksesuar listesindede yer alıyor. Bende aynı markadan kullanıyorum ve çok memnunum tavsiye edebilirim. Fiyat olarak 1750 TL civarında.

cache_500_1__i_6232363_MLJ.jpg

Kapalı Kabin Çeşiitleri: Bildiğiniz Standart kapalı kabinler, araca ne kadar jip görüntüsü vermeye çalışılsada bence hiç hoş durmuyor. Takılan malzeme zamanla solma, çatlama gibi sıkıntılar yaratabiliyor. Bence aracın yapısını bozuyor. Ayrıca ruhsata işletmek gerekiyor. Resimlerini paylaşmaya gerek durmuyorum. fiyatları 1900 ile 4500 tl arası kullanılan malzemenin kalitesine göre değişiyor.

 

Krom Aksesuarlar: XLT modelinde krom aksesuarları birçoğu zaten mevcut. Roll Bar (Arka Kasanın Üzerindeki Bar), yan basamaklar, aynalar ve arka tampon krom kaplama. Bu parçalar demir üzerine krom kaplamadır. Bunlara artı olarak, ön tampon 'a destek olmak için bir takım krom aksesuarları aracınızda kullanabilirsiniz. Tip ve model zevkinize kalmış. Eğer ki aracı arazide kullanmayı düşünüyorsanız, benim aracımda olan ön tampon altı krom u takmanızı tavsiye ederim. Arka tampon altına basamak şeklindeki krom aksesuarda hem arka tamponu korumak amacıyla hemde kasa içine kapağı açmadan birşey koymak istediğinizde basamak görevi görüyor. Tüm bu aksesuarlar aracın şasisine montaj yapılıyor. Yerleri hazır...

 

Lastik Tercihi: Yeni rangerda orjinal lastikler biraz cılız duruyor açıkcası.. Ben bu lastikleri 265 70 16 boyutunda çamur tipi arazi lastiğiyle değiştirdim ve inanın aracın duruşu tamamiyle değişti. Bu tip lastiklerin belirttiğim ölçülerdeki fiyatları 4 lastik için, 1350 ile 1600 lira arası markadan markaya değişiklik gösteriyor.

 

Yükseltme Kiti ve Snolker: Aracı yaklaşık 3cm yükselten IromMan marka kitler mevcut fakat fiyatı 2500 Euro civarında. Bence 3cm için bu kadar para vermeye değmez. Snolker 'ı baglamak için sağ sinyalin üzerinde olduğu ızgarayı söküp oraya monte edebiliyorsunuz. Fiyatı yaklaşık 550TL civarında. 

 

Işıklandırma: Yeni rangerda h4 ampül tipi kullanılmakta ve bu araçta Xenon kullanmak oldukça sakıncalı ve verimsiz. Bunun dışında aracın Roll Bar 'ına led aydınlatma yapabilirsiniz. Benim aracın resimlerinde bunu görebilirsiniz. Ön ızgara içinede Ford F150 de olan led aydınlatma kullanabilirsiniz. Aracın elektrik sistemi klasik sistem, arıza lambası falan yok bilginiz olsun.

 

Usb, Bluetooth, Navigasyon v.b: XLT model de sadece aux mevcut. USB olmaması alışkan olanlar için büyük bir sıkıntı bence. Ben bu sorunu orjinal parçalar ile bir türlü çözemedim. Mertol abimle ne yaptıysak sorunu çözemedik. Son olarak araca Parrot Asteroid Mini cihaz takarak. Bluetooth, usb, navi, ve internet olayını tek seferde çözdüm ve çok başarılı oldu. İnternet sitelerinde double din 'lerde satılıyor fakat markası menşei belli olmayan ürünlere 1500 lira civarında fiyatlar vermek bence uygun degil. Parrot 'u 700 TL ye aldım ve çok kaliteli bir ürün. 

 

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, bu yazdıklarımın hepsi benim aracımda mevcut. Uygulama yapmak isteyen arkadaşlarıma seve seve yardımcı olurum. 

 

Saygılar.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Aydın Perçem

Tahir, senin aracının bir-iki fotosunu da burada görelim..

Yorum bağlantısı
Tahir ARIT
(düzenlendi)

Birkaç resimde benden.

 

 

Ön krom kroma, panjur ledleri ve ön delici taşıyıcı krom

u7ugynyp.jpg

su9ajaha.jpg

 

Roll Bar üzeri delici lambalar. ( Argon kaynağı ile krom ayak yapılıp sabitlendi )

zyny9ahe.jpg

 

Roll Bar LED Aygınlatma ve Roll Back Panjur
y4yzunuh.jpg

 

Arka Krom Koruma
a4u2ena3.jpg

 

265 70 16 Çamur Lastikleri
e7e3y8ys.jpg

 

Telsiz, Kamera Sistemi ve Parrot Asteroid Mini Multimedia Sistemi
e3upuny2.jpg

 

Parrot Asteroid Mini Ekranından ve telsizden bir görünüm.
sa3u9yhu.jpg

 

Parrot Asteroid Mini Multimedia sisteminin joystick kumandası.
7unyryqe.jpg

tarihinde Tahir ARIT tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...