İçeriğe Yönlendir

Anestezi İlaçlarına Dikkat


Misafir

Recommended Posts

Misafir

Ordu dün çok değerli ve sevilen bir evladını kaybetti. Kaybettiğimiz kardeşimiz anestezi teknikeri idi. Doğum evinde çalışıyordu. Sabah nöbetten eve geliyor. Öğretmen olan eşi okula gidiyor. Evde tek kalıyor. Eve haftada bir temizlik görevi için gelen kadın kapıyı açmayınca eşini arıyor ve olaylar gelişiyor, arkadaşımızın hayatını kaybettiği anlaşılıyor. Yapılan otopsi sonucunda anestezi ilacı aldığı anlaşılıyor(İlaç solunumunu durdurmuş denildi). İlk etapta intahar sandık, bir anlam veremedik,hayat dolu bir insandı. Bilhassa gönüllülük esas olan pek çok olayda ön saflarda yer alırdı, kendiyle barışık bir kişiydi.Sonradan öğrendik ki ilacı rahat uyumak için almış. Hastanede çalışan diğer arkadaşlarımızın verdikleri bilgi ise beni özellikle sektöre yabancı biri olarak dehşete düşürdü. Uyku problemi çekipte,uyku ilacı niyetine az dozda anestezi ilaçları kullanan pek çok sağlık görevlisi(Genelde ameliyathane çalışanları) oluyormuş. Bu olayın , bu konuda uzman bir arkadaşımızın başına gelmiş olması ne kadar tehlikeli bir girişim olduğunun en basit kanıtıdır. Körü körüne etrafına ışık saçan pırıl pırıl bir kardeşimizi 36 yaşında toprağa verdik.Çevrenizde bu işle uğraşan eş, dost, akraba,konu, komşu kim varsa, lütfen uyarın. Canlar yanmasın.

 

Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer

Allah rahmet eylesin. Bir bakıma insanın kendi kendine ihmali. Başınız sağolsun. 

Yorum bağlantısı
Tamer Geveci
(düzenlendi)

Başınız saolsun bende dün bir arkadaşım vasıtasıyla intihar diye duymuştum doğrusunu sizden öğrendim .

 

Anestezi teknikeri olduğu için kendi kendine enjeksiyon yapabilir ama konu hakkında bilgisi olmayan  birisi kendisine anestezik enjekte edemez/etmez. Hap olarak alınan bir anestezik de bildiğim kadarıyla yok  Bilinçli ilaç tüketimi çok önemli .

tarihinde Tamer Gevec tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Başınız sağolsun, Osmaniye'de de iki doktoru bu şekilde kaybettik. İkisi de anlattığınız şekilde kendisine uyuşturucu iğne yaparak aracında can vermiş halde bulundular. Hemde yaşları 26 - 31 idi.  Bir fidan kolay yetişmiyor tabi....

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin. Maalesef ülkemizde birçok ilaç, amacı dışında, bilinçsizce kullanılıyor. Çoğu kişi hastalandığında dahi doktora gitmek yerine kulaktan duyma ilaçlar alıyorlar.. Üzüldüm..  :( 

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Allah rahmet eylesin.

Biz toplum olarak ilaçları şeker niyetine kullandığımız ve hatta daha vahimi doktora güvenmeyip doz ayarlarını kendimiz yaptığımız için çok canlar toprak oldu.

Bundan 7 sene kadar evvel çok sevdiğimiz bir iş arkadaşımızın eşi; doktoru tarafından değiştirilen tansiyon ilacını tansiyonumu düşürmüyor diyerek günde bir tane alması gerekirken günde üç defaya çıkartmış. Sonuç ta sonsuza kadar tansiyonu düştü bir daha hiç yükselmeyecek.

İki tane harika çocuk annesiz kaldı. Maalesef  :(

"Kendi kendinizin doktoru olun" sloganını yanlış anlıyoruz. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Allah rahmet eylesin maalesef ameliyathane personelinde ( dr hemsire tekniker vs) bağımlılık azımsanmayacak düzeyde

Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Üzüldüm,  başınız sağ olsun ailesine de sabırlar diliyorum.....

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

çok üzücü bir olay allah rahmet eylesin :( 

Yorum bağlantısı
Misafir

Allah rahmet eylesin. Vefat eden abimizin bisiklet organizasyonlarında görevi varmıydı ? Bisikletliler derneğinin ordu temsilcisimiydi ? Dün üye olduğum bir grupta Ordudan birisinin vefat haberi yayınlanmıştı

Doğrudur. Araçlarımızın önünde bisikletli bir resmi vardı. 

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Allah rahmet eylesin. Keşke yapmasaymış. Daha önce yapıp da bir şey olmadığı için sanırım, devam etmiş. Allah ailesine sabır versin, çok zor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...