Alparslan Coban 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Saygı değer forum üyeleri bahsi geçen araç için yorumlarınızı bekliyorum fiyat ve özellik açısından incelediğimde 23-26 bin civarı temiz bir laguna bulmak mümkün(1.6 16V Expression) bu bağlamda bu araç mantıklı bir tercih olur mu? Forum üyelerinin diğer marka ve modeller hakkındaki bilgi birikimine güveniyorum ayrıca bu aracın fordclub da incelenmesi objektif olacaktır diye düşünüyorum saygılar Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 Dayım senelerce kullandı. Pek bir sorun yaşamadı. Ancak tavsiyem, daha ekonomik olan 1.9 -2.0dci lara bakmanızdır. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 2. eli yok biliyorsunuz değilmi üstelik parçası çok pahalı Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 privilege alınabilir o paraya rahatlıkla. Yorum bağlantısı
Alparslan Coban 30 Mart 2014 Yazar Paylaş 30 Mart 2014 2.0 motor un 1.6 a nazaran yıllık vergi farkı yakıt farkını kapatır gibi sanki privilege alınabilir o paraya rahatlıkla. privilege da var tabi ama km boya değişen işin içine girdimi güncel ilanlara göre1-2 bin daha gerekli temiz bir privilege için Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 2005 ile 2008 aynı kasa değil yanlız. 2006 sonrası makyajlıdır. Makyajlısının biraz daha elden geçirilmiş olduğu söylenebilir. Aslında sınıfında çok hoş bir araçtır. Laguna1'deki estetik belki 2 ve 3'te yok ama barındırdığı teknoloji biraz zamanın ötesindeydi. Bu yüzden sanayiye düşecek araçlar değildirler. Orta sınıf araca binip parçası pahalı diye şikayet edenlerin tercihleri sanayi olunca, araçların arızaları birken bine çıkıyor. Servis belki kuş kondurmaz ama en azından orjinal parçanın mukavemeti ve çalışma kapasitesi ile sorunların tespiti ve çözümü daha kolay oluyor. Fransız nazikliğini tüm benliğiyle yaşayan lagunaların, Türkiye yol şartlarında uzun süre hizmet etmesi de çok mümkün olmadı doğal olarak. 1.6 motor tamamen vergisel sebeplerle Türkiye'de. Bu nedenle bu motordan çok birşey beklememek gerekir. Privilage full donanım olarak gözükse bile bu eonanımın da ekstra opsiyonları vardı. Bu nedenle deri koltuk, zenon far gibi opsiyonlar her lagunada yoktur. Laguna özelinde tavsiyem; km'den çok servis bakımlı olmasına dikkat edin. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Alparslan Coban 30 Mart 2014 Yazar Paylaş 30 Mart 2014 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-hesapli-2008-laguna-ii-1-9-dci-expression-116-000-km-dizel-full-158293517/detay/ bu araç geçer not alır mı peki ? teşekkürler Yorum bağlantısı
Misafir 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-hesapli-2008-laguna-ii-1-9-dci-expression-116-000-km-dizel-full-158293517/detay/ bu araç geçer not alır mı peki ? teşekkürler Dikkate almakta yarar var. Satıcının bahsettikleri doğruysa tercih edilmesi doğru olabilir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Mart 2014 Paylaş 30 Mart 2014 1- Motor kondisyon durumuna hiç bir yetkili servis bir şey diyemez. Bu ekspertize girer. Renault servisleri ekspertiz yapmaz. 2- İyi niyet garantisi aracın garantili olduğunu göstermez. İyi niyet garantisi, genelde arızalanan parçaların bedelinin bir miktarının veya tamamının Renault tarafından karşılanması demektir. Ancak iyi niyet garantisi varsa, söylendiği gibi sürekli yetkili servis bakımlı olduğunu gösterir. 3- Hasar kaydının olmaması kaza olmaması demek değildir. Kaza, değişen, boya durumunun kontrolü şarttır. 4- Temizlik amacı ile boya lafından oldum olası irkilmişimdir. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Mart 2014 Paylaş 31 Mart 2014 Tip olarak sevdiğim bir araç. Dizelleri 1,6 olsa idi bakardım ama 1,9 yada 2,0 olduğundan yaklaşmadım. Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk 1 Nisan 2014 Paylaş 1 Nisan 2014 2005 privilage modelini sıfır aldım bir sene kullandım ve geri sattım. 1.6 motor kasanın altında eziliyor. Yakıt tüketimi çok fazla ve aşırı hantal bir araç. Parça veya servis ile çok işim olmadı ancak donanım olarak esp de dahil vardı ve tatmin edici seviyede idi. Dediğim gibi yakıt ve performans açısından tatmin etmeyebilir. Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Merhabalar arkadaşlar, Eniştemin 2 ay önce aldığı 2005 Laguna 1.6 ( Privilege diye tahmin ediyorum esp felan var ) aracı duydum ki satacak mış. Araç 90.000'de geçenlerde binerim diye çelik jant taktırmış lastikleri yeniletmiş.Araç tertemiz içi dışı pırıl pırıl ve birçok donanıma sahip. Babam diyor ben o aracı eniştenden 22'ye alırım bizim araçı satalım onu alalım diyor kararsız kaldım.Şimdi bizim arabada en önemlisi sıralı LPG var ben hafta sonları ve bazı akşamları gezmeyi severim enişteminkinde LPG yok o yüzden çok sıkıntı çekermiyim diye düşünüyorum.Kıyaslamak gibi olmasın Fordu istediğiniz zaman elinizden çıkarırsınız dendi fakat lagunanın satılması zor şeklinde bir bilgi var. Sizden ricam bana nacizane önerilerinizi sunarsanız kafamda birşeyler canlandırıp karar vereceğim.Nebilim donanım olur içi dışı gidişi yakıtı vs vs hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Herkese şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Onur Sertbaş 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Eğer lagunayı alıcaksanız kesinlikle LPG takmalısınız. Ne kadar km yaptığınızı bilmiyom ama o araç benzin içer. Bir arkadaşımda vardı çok yakıyodu. Ama kullanımı zevkli. Donanımlar gayet yeterli. Hele bide temiz ise gerçekten binilir. Ancak dediğim gibi yakıtını bi araştır derim. Hakkında hayırlısı... 1 Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Eğer lagunayı alıcaksanız kesinlikle LPG takmalısınız. Ne kadar km yaptığınızı bilmiyom ama o araç benzin içer. Bir arkadaşımda vardı çok yakıyodu. Ama kullanımı zevkli. Donanımlar gayet yeterli. Hele bide temiz ise gerçekten binilir. Ancak dediğim gibi yakıtını bi araştır derim. Hakkında hayırlısı... İşte tek kötü yani benzinli olması hocam yoksa araba canavar gibi eski makam arabaları konfor hatsafada. Sonuçta araba kapıda olunca ister istemez biniliyor hocam benzin bizi sıkıntıya sokar gibime geliyor. Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Zaten sınıf olarak bir üst sınıf, e model olarak da daha yeni. Ben fransız sevmeyenlerdenim ama şu anki aracınızdan daha iyi olduğu kesin. Akaryakıt olayında ebatlarından yola çıkarak söylüyorum biraz daha ağırdır ve o ölçüde daha fazla lt tüketecektir. Ülkemizdeki benzin fiyatları bu kadar yüksekken benzin zorlayabilir. LPG montajı yapılmalı. LPG kullanıcılarının övdüğü prins, teleflex (yanlış yazmış olabilirim) gibi markalardan lpg dönüşüm fiyatı almak lazım. Ekonomik olarak uygun gelirse geçilebilir. Ama benim oyum hala focus tan yana. 1 Yorum bağlantısı
Onur Sertbaş 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 İşte tek kötü yani benzinli olması hocam yoksa araba canavar gibi eski makam arabaları konfor hatsafada. Sonuçta araba kapıda olunca ister istemez biniliyor hocam benzin bizi sıkıntıya sokar gibime geliyor. Tüp taktırmayı neden düşünmüyorsunuz ? 1 Yorum bağlantısı
Umut Taşlı 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 bahsi geçen laguna, lpg'siz, alanya içinde 40 kuruşun üzerinde yakıyor. bir de makyajsızsa -ki 05' ise makyajsızdır- pek düşünmeyin derim. Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Zaten sınıf olarak bir üst sınıf, e model olarak da daha yeni. Ben fransız sevmeyenlerdenim ama şu anki aracınızdan daha iyi olduğu kesin. Akaryakıt olayında ebatlarından yola çıkarak söylüyorum biraz daha ağırdır ve o ölçüde daha fazla lt tüketecektir. Ülkemizdeki benzin fiyatları bu kadar yüksekken benzin zorlayabilir. LPG montajı yapılmalı. LPG kullanıcılarının övdüğü prins, teleflex (yanlış yazmış olabilirim) gibi markalardan lpg dönüşüm fiyatı almak lazım. Ekonomik olarak uygun gelirse geçilebilir. Ama benim oyum hala focus tan yana. Bende focus seviyorum hocam zaten ben kıyasalama yapmam focusun performansı ile renonun kini, Ama hani tabiri taizce kelepir kaçırmayalım diye sordum teşekkürler yorumlarınız için. Ben kullandım ve şahsi görüşüm benim aracımdan (2003 fosuc) yada esli aracımdan (2005 v.tech) cıvıcın cok cok altında.. ne tadı var ne tuzu hoşuma gitmedi hiç 2000 - 2001 lagunalar daha tatminkar gibi geldi tabi onlar 2,0 140 beygirdi sanırım.. yinede binmeden şöyle bi içine sine sine dolaşmadan alma derim.. bide arka tarafı çok çirkin gibi önceki lagunalar daha tatlı.. nayloncular kızacak bana uzatırsam sanırım Evet biraz arkası çirkin hocam o konuda katılıyorum size Tüp taktırmayı neden düşünmüyorsunuz ? Aslında tüp iyide hocam avantajı olduğu kadar dez avanajıda var. Atıyorum bi alışeviş merkezine giremiyorsunuz aracınızla şuan için ona tüp taktırmam için biraz daha param olması gerek yani kendimi toparlayana kadar benzin parası beni bitirir heralde bahsi geçen laguna, lpg'siz, alanya içinde 40 kuruşun üzerinde yakıyor. bir de makyajsızsa -ki 05' ise makyajsızdır- pek düşünmeyin derim. Aracı ben yada 2 yada 3 defa gördüm en son gördüğümde içine felan binmiştim öyle yüzeysel inceleme fırsatım olmuştu. Ama babamın dediğine göre araç 2005 tekrar eniştemle masaya oturmadan önce bir araştırma yapmak istedim. Peki hocam makyajlı kasa olup olmadığını nerden anlayacağız bir iki forumda esp varsa makyajlı denilmiş nekadar doğru bu ? Gördüğüm kadarı ile araçta ESP vardı. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 İşte tek kötü yani benzinli olması hocam yoksa araba canavar gibi eski makam arabaları konfor hatsafada. Sonuçta araba kapıda olunca ister istemez biniliyor hocam benzin bizi sıkıntıya sokar gibime geliyor. Konunuz birleştirilmiştir. Başından okumanızda fayda vardır. Yorum bağlantısı
Recommended Posts