İçeriğe Yönlendir

Gaz Kesme Ve Silkeleme Problemi

Mesut Yanmaz

Recommended Posts

Mesut Yanmaz

Arkadaşlar merhaba öncelikle

daha 10 gün önce 2009 model focus 1.6 tdci titanyum aracımı aldım

tabi ikinci el aldığım için bakımlarını yaptırmak istedım içim rahat olsun die ve mazot fil,hava fil,yağ .fil,triger setini,yağını ve hava filtresinden turboya giden hortum eskidigi için değiştim hepsni orjınal aldım.

Asıl konu bunları yapmadan önce aracım 140-150 km hızda gıderken gazı kesip kesip bıraktı pek kafaya takmadım zaten ertesi gün bakıma soktum ve bakımdan cıkınca tekrar bastım araca aynı 140 150 de giderken sankı turbo devreden cıkıp cıkıp giriyor gaz kesiyor aracı sağa cekip stop ettim düzeldi ama 140 150 de yine aynı oldu... ustaya bunları anlattım ve turbo basınç kontrol valfi arızalı dedi daha önce başına gelen arkadaşlar varmıdır...ya da bilgisi olanlar varsa yardımlarınızı fikirlerinizi bekliyıorum...bide bu parcaını fıyatı nedir??

Yorum bağlantısı
Mesut Yanmaz

mesut bey yaptıgınız bakım kaça mal oldu acaba?

toplam 630 tl ya maloldu birader

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Selenoid valfinden bahsediyor sanıyorum. Karşılaştığım valf arızasında araç 120-130'u geçemiyor.

Yorum bağlantısı
Mesut Yanmaz

Selenoid valfinden bahsediyor sanıyorum. Karşılaştığım valf arızasında araç 120-130'u geçemiyor.

aynen kardeş 130 140 a geldiğinde araca tutuyor tutuyor bırakıyor...eger aracı stoıp edip tekrar calıştırmazsan düşük km lerdede aynı teklemeyı yapıyor..sizinde başınıza daha önce geldi mi?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bahsettiğim gibi, benim başıma gelen, araç 120-130'u geçemiyordu. Başka sorun yaşatmamıştı.

Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Kızdırma bujilerini değiştirin,ben de aracı aldığımda böyle bir problem vardı, değiştirdikten sonra bir daha böyle bir problem yaşamamıştım.

Yorum bağlantısı
Mesut Yanmaz

Kızdırma bujilerini değiştirin,ben de aracı aldığımda böyle bir problem vardı, değiştirdikten sonra bir daha böyle bir problem yaşamamıştım.

kızdırma bujisinden oldugunu pek sanmıyorum çünkü 130-140 km/h altında bi aksaklık yok.ayrıca bide rölantıde gaz verdıgım zaman devir düşerken 2500 civardında bi ses geliyor bıraz arastırdım bu sensöz bozukkken ses de cıkartıomuş...ama yine de bi baktırmak lazım bujilere...

Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Hocam ben de gaz kesme ve silkeleme değişik hızlarda oluyordu,aracı sağa çekip kapatıp tekrar çalıştırdığımda düzeliyordu. Kaça yere gittiysem bulamadılar,forumdan arkadaşlar kızdırma bujisi olabilir demişlerdi. Gittiğim yerlere kızdırma bujisine bir bakın dememe rağmen hiç biri bujiden değildir,o yapmaz diyorlardı. En son özel servisin biri bujiden dedi ve değiştirdi,ondan sonra sıkıntım kalmadı. Siz yine de bir baktırın,bujilerin maliyeti 70 tl. Bujiler kısa devre yapıyormuş sanırım değişince düzeldi benim,tabi belki belki sizin sıkıntı başka yerden de olabilir,umarım en kısa sürede halledersiniz.

Yorum bağlantısı
Ali Yavaş

ilk önce geçmiş olsun ,arıza tespiti için önce aracı test cihazı ile diyagnoz yapılması gerekir muhtemelen turbo basınc sensörü arızalıdır 70-80 tl fiyatı var değiştirdiğiniz zaman bir problem kalmaz,fakat diyagnozda arıza vermeyipte sorun devam ederse mazot pompası basınç regülatörü arızalı olabilir oda değişebiliyor.

Yorum bağlantısı
Mesut Yanmaz

Hocam ben de gaz kesme ve silkeleme değişik hızlarda oluyordu,aracı sağa çekip kapatıp tekrar çalıştırdığımda düzeliyordu. Kaça yere gittiysem bulamadılar,forumdan arkadaşlar kızdırma bujisi olabilir demişlerdi. Gittiğim yerlere kızdırma bujisine bir bakın dememe rağmen hiç biri bujiden değildir,o yapmaz diyorlardı. En son özel servisin biri bujiden dedi ve değiştirdi,ondan sonra sıkıntım kalmadı. Siz yine de bir baktırın,bujilerin maliyeti 70 tl. Bujiler kısa devre yapıyormuş sanırım değişince düzeldi benim,tabi belki belki sizin sıkıntı başka yerden de olabilir,umarım en kısa sürede halledersiniz.

eyvallah kareş sagol artık haftasonu servıse gidip baktırıcaz ona göre burda paylaşım yapıcam..

ilk önce geçmiş olsun ,arıza tespiti için önce aracı test cihazı ile diyagnoz yapılması gerekir muhtemelen turbo basınc sensörü arızalıdır 70-80 tl fiyatı var değiştirdiğiniz zaman bir problem kalmaz,fakat diyagnozda arıza vermeyipte sorun devam ederse mazot pompası basınç regülatörü arızalı olabilir oda değişebiliyor.

sagolun,turbo basınç sensörü dedğiniz turbo selenoid valfi midir acaba yoksa farklı bir parçamı??

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Şudur ve motorun sol arka tarafındadır..egr borusunun hemen altında

8iW6kEh.jpg

Yorum bağlantısı
Mesut Yanmaz

Şudur ve motorun sol arka tarafındadır..egr borusunun hemen altında

eyvallah abi sagol haftasonu halletcem inşallah yan sanayısı 90 tl servisis aradım 525 + kdv dediler artık yan sanayı kullanıcaz ama bı zararı olur mu abi bide ben bozuk oldugunu yeni öğrendım hanı daha önceden baya kullanıldıysa böle zaraı olmuşmudur araca?

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Zararı olmamıştır bu zımbırtı turbonun basınç pallerini açıp kapatmak için vakum yolluyor sadece..Söktürmeden önce ustana test etmesini söyle.turbo wastegate ine gelen ince bir hortum vardır söküp vakum varmı baksın..Selenoid valfin orjinali 70-90 lira arasıdır bu arada

Yorum bağlantısı
Mesut Yanmaz

Zararı olmamıştır bu zımbırtı turbonun basınç pallerini açıp kapatmak için vakum yolluyor sadece..Söktürmeden önce ustana test etmesini söyle.turbo wastegate ine gelen ince bir hortum vardır söküp vakum varmı baksın..Selenoid valfin orjinali 70-90 lira arasıdır bu arada

usta anlar inşallah dediğinden abi :) abi orjınalı servisi aradım sordum bana neden 525 + kdv dediler acaba anlamadım...internet üzerineden alabileceğim yer var mı abi tavsiye edeceğin acaba?

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

tamam abi sağol ben bu siteden alayım en iyisi..

Evet sorun inşallah odur böylece ucuza çözmüş olursun..Sonucu paylaşmayı unutma ki başkalarına da fayda sağlasın..

Yorum bağlantısı
Mesut Yanmaz

Evet sorun inşallah odur böylece ucuza çözmüş olursun..Sonucu paylaşmayı unutma ki başkalarına da fayda sağlasın..

inşallah budur sorun..halleder halletmez paylaşımımı yapıcam...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mesut Yanmaz

aracın emme manifoldu temizlendi ve selenoid valfi değişti sorun ortadan kalktı arkadaşlar...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...