İçeriğe Yönlendir

F3 Için Simit Mi Silindir Tank Mı ?

Tayyar Arslan

Recommended Posts

Tayyar Arslan

Arkadaşlar merhaba.F3 me BRC marka lpg taktırmak üzereyim yalnız tank konusunda simit mi silindir tank mı karar veremedim.Bu konuda tecrübesi veya fikri olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Benim aracımda silindir tüp var, bagajı çok fazla daraltıyor. Silindirik tüpe geçmeyi düşünüyorum. Size de fikir verir umarım.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Stepneniz taktıracağınız silindir kadar yer kaplamayacağı için Simit, hem daha güvenli.

Yorum bağlantısı
Tayyar Arslan

Aslında hem yer kaplamaması hemde görsellik için simit tank düşünüyorum ama simit tank için şamandıra sorunları var deniliyor o yüzden kafam karışık simit tank kullanan araçlarda böyle bir sorun var mı acaba lpg gösterge ışıkları doğru yönlendiriyor mu ?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Gösterge lpg ışıkları çoğunlukla doğruyu göstermezler. Silindir de olsa simit de olsa..Ancak simit tanklarda bu durum biraz daha fazla bildiğim kadarıyla. 

Benim aracımda silindir 60 lt lik tank var. Arka koltuğun tam arkasında boydan boya..Aldığımda bu şekildeydi. Ben belki de farklı bir şey taktırabilirdim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Araç Hb ise kesinlikle Simit, Sedan ise İnce uzun tank uygun oluyor, ben sürekli Hb araba kullandığım için biliyorum Simit tank çok kullanışlı oluyor, Ama Sedanlarda arka koltuğun katlanması çok fazla birşey değiştirmediğinden onu çok etkilemiyor.....Tecrübe ile sabit, Hb'de yalnızca stepne sorunu yaşanıyor o da çok fazla uzun yol yapılmıyorsa sıkıntı oluşturmuyor.... Uzun yola çıkılacağı zaman da bir yerlere sıkıştırılıyor.....

Yorum bağlantısı
Devrim Kara

bence hangisi daha güvenli ise onu taktırın kaza yaptığım aracımda silindir vardı koltukları yatırarak ön göğüse kadar gelmişti 

Yorum bağlantısı
Misafir

Araç sedan ise silindir hB ise simit taktırın. Simit tank evet lpg tam ışıklar doğru yanmıyor. eğime göre değişiyor. 

Yorum bağlantısı
Tayyar Arslan

Evet en önemlisi güvenlik ben simit tankın daha güvenli olduğunu düşünüyorum.Aracım sedan bu arada ama ince tip stepne var simit taktırırsam onuda kılıfa koyar bagajın köşesine atarım diye düşünüyorum ama beni düşündüren simit tankın şamandırasının daha hassas olduğu söylentisiydi ama ne kadar gerçek açıkçası bilmiyorum..

Yorum bağlantısı
Misafir

Simit tank alınıp, ince stepne ile ferah ferah kullanılabilir. Dahada güvenli olduğunu duymuştum. Babamın station aracında silindir tank vardı. HB araçların bagajı daha büyük kalıyordu. Bunun yanında Ayhan abinin dediği gibi koltukların yatırılarak kullanılma fonksiyonunu da ortadan kaldırmış oluyorsunuz silindir tankta. Ama simit tank taktırıp, ince stepneyide yan çamurluk çıkıntısına çengelli lastik vb ile sabitlediğinizde 10 numero, 5 yıldız bir kullanım alanı elde edersiniz..

zLGqR1n.png?1

yVRYzRE.jpg?1

16KJdWv.jpg?1

Yada her ikisini de taktırın, sorununuz ortadan kalkmış olur  :crazy:

fdukcaf.jpg?1

KRLyWPC.jpg?1

Yorum bağlantısı
Tayyar Arslan

Yada her ikisini de taktırın, sorununuz ortadan kalkmış olur  :crazy:

Elimden gelse hiç birini taktırmam  :) Ama benzine güç yetmiyor bizim arabalarda benzin canavarı mübarek su gibi içiyor.O yüzden lpg şart.Ama ibre

simit e döndü gibi şimdilik..

Yorum bağlantısı
Misafir

Elimden gelse hiç birini taktırmam  :) Ama benzine güç yetmiyor bizim arabalarda benzin canavarı mübarek su gibi içiyor.O yüzden lpg şart.Ama ibre

simit e döndü gibi şimdilik..

Yada arabayı satın, LPG masrafını üzerine koyarak temiz bir dizel alın  ;) Siz rahat, biz rahat  ;)  :D

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör
(düzenlendi)

Kısa bir lpg tecrübesinden sonra gerekirse aracı balkondan izleyip, daha az kullanmak karşılığında benzinde karar kıldım. Bu işin bir hesabı var ben çok iyi bilmiyorum. Günlük ortalama kaç km yapıyorsunuz, lpg ye geçene kadar ortalama kaç km yol gidiyorsunuz falan filan. Bir kez daha hesap kitap yapın. Benzinde kalın =) (bence)

tarihinde Alkım Hoşgör tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

bence giteceğeniz yere hesap yaparak gitmektense simit tüp taktırılıp gitmek daha iyisi.

bende silindir vardı bağajı bitiriyordu.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Bence simit. Stepne evde dursa da olur, küçük olsa da olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

bende de simit vardı ve ince stepneyi aynı yukardaki ilk fotoğraftaki gibi (büyük siyah poşete koyarak ve avadanlıkla beraber) aynı yere kancalı lastikle sabitlemiştim.simit iyi ama maalesef koca stepne elinizde kalıyor.ince stepne aldatmasın hiç de küçük değil ve bagaja diklemesine sığmıyor.

Yorum bağlantısı
Misafir

bende de simit vardı ve ince stepneyi aynı yukardaki ilk fotoğraftaki gibi (büyük siyah poşete koyarak ve avadanlıkla beraber) aynı yere kancalı lastikle sabitlemiştim.simit iyi ama maalesef koca stepne elinizde kalıyor.ince stepne aldatmasın hiç de küçük değil ve bagaja diklemesine sığmıyor.

Abim, simit lpg koyduktan sonra strafor (köpük, dolgu malzemesi) güzelce kalıp yapıldığında stepne sığıyormuş. Denemek lazım..

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Bagajınız yoksa silindir tank. Bagaj varsa da HB ise simit Sedan ise silindir tank kullanın

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Abim, simit lpg koyduktan sonra strafor (köpük, dolgu malzemesi) güzelce kalıp yapıldığında stepne sığıyormuş. Denemek lazım..

Nereye strafor yapıcan Kerem :)

ben aynen yapmıştım,simit tankın etrafını sıfır kaplayıp bagajı da dümdüz yapmıştım.ne yaparsan yap,f2- 2.5 da ince stepnenin bile dik olarak durmasına imkan yok,öyle durabileceği bir yer yok.imkansız.o kadar çare arayıp en sonunda eğik olarak lastikle tutturmuştum ben.

Yorum bağlantısı
Selçuk Karaca

Arkadaşlar merhaba.F3 me BRC marka lpg taktırmak üzereyim yalnız tank konusunda simit mi silindir tank mı karar veremedim.Bu konuda tecrübesi veya fikri olan arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.Teşekkürler.

Tayyar bey bende focus 2014 model trend var brc lpg taktıracam daha yeni fiyat araştırması yapmaya başladım Bursa da 2000 TL diyorlar siz herhangi bir fiyat aldınızmı  ayrıca Sedan araca silindir taktırmanı öneririm

Yorum bağlantısı
Tayyar Arslan

Tayyar bey bende focus 2014 model trend var brc lpg taktıracam daha yeni fiyat araştırması yapmaya başladım Bursa da 2000 TL diyorlar siz herhangi bir fiyat aldınızmı  ayrıca Sedan araca silindir taktırmanı öneririm

Hocam ben peşin 1800 tl fiyat aldım Çorum özençler otogazdan ustalıklarını beğeniyorum o yüzden burasını tercih ettim 1900 tl 9 taksit yapıyorlar. 2000  fazla geldi bana.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ben aracı bir subaydan almıştım. Adam lpg taktıracağı zaman mühendis askerlere hesap kitap yaptırtmış. Bagaj hacmi hangisinde daha geniş oluyorsa onu taktırmak için.. Simit yerine silindirde karar kılmış. Simit bagajı yukarıya doğru daraltıyor demişti. Derinlik ölüyor demişti. Strafor falan koymak gerekiyor tamamına denge sağlamak için demişti. O dönem ben de iyi yapmışsınız silindir iyi olmuş demiştim ama 2 tane bebe olunca bagaj gözüme pek bir küçük geliyor :D:)

Yorum bağlantısı
Tayyar Arslan

Ben aracı bir subaydan almıştım. Adam lpg taktıracağı zaman mühendis askerlere hesap kitap yaptırtmış. Bagaj hacmi hangisinde daha geniş oluyorsa onu taktırmak için.. Simit yerine silindirde karar kılmış. Simit bagajı yukarıya doğru daraltıyor demişti. Derinlik ölüyor demişti. Strafor falan koymak gerekiyor tamamına denge sağlamak için demişti. O dönem ben de iyi yapmışsınız silindir iyi olmuş demiştim ama 2 tane bebe olunca bagaj gözüme pek bir küçük geliyor :D:)

Sedan bagajda alta doğru derinlik çok problem değil üst üste 2 valiz koyamazsınız zaten o yüzden simit tanktan dolayı bagajın yükselmesi sorun olmaz bence, ama silindir tank takıldığında  bagaj çok küçülüyor o yüzden simit tank daha kullanışlı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...