İçeriğe Yönlendir

Triger Değişimi...

Abdullah Şişman

Recommended Posts

Abdullah Şişman

merhaba,

aracım 90 bine yaklaşıyor servisi aradım bakım için, triger setinin 135 binde yada 4 yıl dolduğunda değişmesi gerektiğini söyledi. buna göre yıl olarak 4 yılı doldurdum. sizce değiştirmeli miyim? yoksa km'yi beklesem sıkıntı olur mu.? triger kayışının yılla ne alakası olabilir.

selamlarç 

Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

8 Sene Kullandık Ama km 60.000'di. Eski kayış çıktığında çatlaklar vs. gibi şeyler vardı. Değiştirmenizi Tavsiye Ederim  :good1:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

yok ,yeni değişim periyodu 4 yıl veya 135bin km.

İyi de, sizin araç yeni değil?

Yorum bağlantısı
Kenan Koç
(düzenlendi)

ne yani aracım 28000 de seneye ancak 40000 olur 4. yılında km 90000 olmuyor değiştirecekmiyiz ?????

tarihinde Kenan Koç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Gezici

Ben aracımı 145000 de aldım ne olur ne olmaz diyerek trigeri değiştirdim. Şimdi aracıma motor yapılıyor usta trigerin de değişmesi gerektiğini söyledi yazılar falan silinmiş dedi. Ya değiştiren usta beni kandırdı yada motoru yapan usta garanti vereceği için böyle dedi. Bende anlamadım. Ama 90000 diye biliyorum bende.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

İyi de, sizin araç yeni değil?

o da doğru da :)  hepsinde öyle yapmışlar galiba.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

ne yani aracım 28000 de seneye ancak 40000 olur 4. yılında km 90000 olmuyor değiştirecekmiyiz ?????

Evet, değiştirmeniz gerekiyor.

Ben aracımı 145000 de aldım ne olur ne olmaz diyerek trigeri değiştirdim. Şimdi aracıma motor yapılıyor usta trigerin de değişmesi gerektiğini söyledi yazılar falan silinmiş dedi. Ya değiştiren usta beni kandırdı yada motoru yapan usta garanti vereceği için böyle dedi. Bende anlamadım. Ama 90000 diye biliyorum bende.

Değiştirilmesi iyi olmuş. Motor yapıldıktan sonra triger kopsa, o kadar masraf çöpe giderdi. Şimdi giderse ustaya kilit :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Honda'da 5 yıl veya 100.000 Km demişti Çorum Honda Yetkili servisi, Kırşehir Renault servisi ise 60.000 Km demişti yılını hatırlamıyorum.

Bu arada benim aracın en son 2009 yaz mevsiminde değişmiş, bu yaz değiştireceğim, muhtemel değişim Km'si 80 bin  olacak.

Düzenleme:Ekleme.

Renault'larda 4 sene veya 60bin km.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bizdeki dci'ler, 80.000 km Sani. Biz 100.000 de bir değiştiriyoruz :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bizdeki dci'ler, 80.000 km Sani. Biz 100.000 de bir değiştiriyoruz :)

Benim araç sistemde 60bin gözüküyor diye hatırlıyorum abi. Gittiğimde bakarım ama zaten 4 sene içinde 60bin i bile yapamam :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Aynı motoru kullanıyoruz, aynı yağıda. Seninde 80.000 k mutlaka.

Oda ayrı bi konu :)

Yorum bağlantısı
ÜMİT KÜÇÜK

Dün yetkili servise gidip sordum. 2011 1.4 dizel fiestanın trigeri ne zaman değişecek diye. 6 yıl 135000kmde değişmesi gerek dediler.

Ben 90000km de değişmesi gerek diye düşünüyordum, 135000 km uzun geldi bana büyük bir ihtimalle 120000km değiştiririm trigeri.

Yorum bağlantısı
Abdullah Şişman

yani servisin bana demesi 4 yıl veya 135000. kitapçıkta da öyle yazıyor. 90 bin diye ısrar eden arkadaşlar eski bilgi sahibi. benim sormak istediğim km'ye gelmeden sırf yıl doldu diye kauçuk telli bir kayışı değiştirmek gerekli mi?.. yoksa para kazanmak için koydukları bir standart mı bu..   

bekledikçe kayış bayatlıyor. :)

ekmek mi bu hacı muhittin :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Sibop çakıp motoru ele almak kadar risk alabiliyor iseniz degismeyin km bekleyin zira benim 90.000 de değiştiği halde aracı alınca güvenmeyip yeniden değişim. 93.000 de aldım aracı.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

yani servisin bana demesi 4 yıl veya 135000. kitapçıkta da öyle yazıyor. 90 bin diye ısrar eden arkadaşlar eski bilgi sahibi. benim sormak istediğim km'ye gelmeden sırf yıl doldu diye kauçuk telli bir kayışı değiştirmek gerekli mi?.. yoksa para kazanmak için koydukları bir standart mı bu..   

Sen bakma servise, ayrıca burası Türkiye, burada yağı 10 binde, hava filtreni 5 binde trigeri 90 binde değişeceksin, o kayış çürür ve koptuğunda servise 135 bin diye laf bile edemezsin, cebinden ödersin, o yüzden değiş ve bizi dinle sen, sonra rektefe işinde uzman olma :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

hacı abi, zamanla eskir, durduğu  yerde bile bozulur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...