Ali Ozan Yurtsever 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Hayırlısı ile temmuz ilk haftasında dayı oluyorum ilk kez Bebişimiz yolda. Bizimkilerde hanımefendi rahat etsin diye geçenlerde c max aldılar konuyu paylaşmıştım. Şimdi bir oto koltuğu almak istiyorum çok coşuk olmayacak şekilde (Yaza düğünüm var, yoksa yeğenime feda olsun ) Ne önerirsiniz nasıl bir şey alınmalı işlevsel olanı hangisi hiç bir bilgim yok. ? Fikirleriniz bekliyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Öncelikle hayırlısı olsun tekrardan. Alacağınız aleti hemen kullanmalarını istiyorsanız (bebekken) oto koltuğu değil, ana kucağı alacaksınız Marka da önemli ama bel desteği yüksek olan modellerden bakın. Bizimki Graco marka ve bel desteği alçak olduğundan sürekli altına battaniye filan koyarak destek yapıyorduk. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 3 Nisan 2014 Yazar Paylaş 3 Nisan 2014 Öncelikle hayırlısı olsun tekrardan. Alacağınız aleti hemen kullanmalarını istiyorsanız (bebekken) oto koltuğu değil, ana kucağı alacaksınız Marka da önemli ama bel desteği yüksek olan modellerden bakın. Bizimki Graco marka ve bel desteği alçak olduğundan sürekli altına battaniye filan koyarak destek yapıyorduk. Hmm ana kucağı anladım, bakayım hemen nasıl bir şeymiş ana kucağı daha yatay,yatmalık, oto koltuğu daha dik oturabilen çocuklar için galiba? Yorum bağlantısı
Rifat Şeker 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 (düzenlendi) Evet özellikle bel desteği olan bir ana kucağı yoksa altına destek yapmak zorunda kalabiliyorsunuz. Ayrıca alacağınız ana kucağına karar verirseniz öncelikle araca taktırın. Bazı ana kucakları yapılarından dolayı emniyet kemerleri ile düzgün bağlanmıyor. Kısa kalabiliyor emniyet kemeri. Başımıza geldi biz değiştirmiştik tekrar ana kucağını oradan biliyorum. 3 Nisan 2014 tarihinde Rifat Şeker tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Ana kucağı alıyorsunuz.. bunu araca da sabitleyebiliyorsunuz. 13 kg ye kadar kullanılabiliyor ancak bebekler 7-8 aylık olduklarında bunlara sığmıyorlar..Benim bebekler 7 aydan itibaren artık sığmaz oldular. Ayakları falan dışarıda kalıyor epeyce hoş olmuyor.Zaten 6. aydan itibaren oto koltuklarına oturabilir hale geliyorlar.. Ana kucağı yerine oto koltuğu almak gerekiyor. Yani siz ana kucağı alacaksınız ve bunu bebeği taşımak için de kullanacaksınız.. Oto koltuğu sonra ki iş.. 3 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 3 Nisan 2014 Yazar Paylaş 3 Nisan 2014 Evet özellikle bel desteği olan bir ana kucağı yoksa altına destek yapmak zorunda kalabiliyorsunuz. Ayrıca alacağınız ana kucağına karar verirseniz öncelikle araca taktırın. Bazı ana kucakları yapılarından dolayı emniyet kemerleri ile düzgün bağlanmıyor. Kısa kalabiliyor emniyet kemeri. Başımıza geldi biz değiştirmiştik tekrar ana kucağını oradan biliyorum. Bunu da not aldım Yorum bağlantısı
Misafir 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Hmm ana kucağı anladım, bakayım hemen nasıl bir şeymiş ana kucağı daha yatay,yatmalık, oto koltuğu daha dik oturabilen çocuklar için galiba? Aynen. Ana kucağı yaklaşık 9-12 aylığa kadar bebekler için kullanılıyor. oto koltuğu 9 ay üzeri, oturmaya başlayan çocuklar için Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 3 Nisan 2014 Yazar Paylaş 3 Nisan 2014 Ana kucağı alıyorsunuz.. bunu araca da sabitleyebiliyorsunuz. 13 kg ye kadar kullanılabiliyor ancak bebekler 7-8 aylık olduklarında bunlara sığmıyorlar..Benim bebekler 7 aydan itibaren artık sığmaz oldular. Ayakları falan dışarıda kalıyor epeyce hoş olmuyor.Zaten 6. aydan itibaren oto koltuklarına oturabilir hale geliyorlar.. Ana kucağı yerine oto koltuğu almak gerekiyor. Yani siz ana kucağı alacaksınız ve bunu bebeği taşımak için de kullanacaksınız.. Oto koltuğu sonra ki iş.. İkisi bir arada olan yok o zaman . Yani ana kucağı oto dışında çocuğu elde taşımak içinde kullanılıyor yani: Aynen. Ana kucağı yaklaşık 9-12 aylığa kadar bebekler için kullanılıyor. oto koltuğu 9 ay üzeri, oturmaya başlayan çocuklar için Yahu bu arada profilinizdeki o bebişi nasıl yiyip bitirmediniz şimdiye kadar . Maşallah çok tatlı Yorum bağlantısı
Misafir 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 İkisi bir arada olan yok o zaman : . Yani ana kucağı oto dışında çocuğu elde taşımak içinde kullanılıyor yani: Yahu bu arada profilinizdeki o bebişi nasıl yiyip bitirmediniz şimdiye kadar : . Maşallah çok tatlı Sağolun.. Darısı başınıza inşallah. Allah isteyen herkese nasip etsin. Yalnız bebek konusu olunca damlayanlar belli birkaç kişi Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/230649-bebek-ara%C3%A7-koltu%C4%9Fu-tavsiyeleriniz/page-8?hl=%20bebek%20%20koltu%C4%9Fu burada daha önce baya konuşmuştuk. isterseniz bir göz atın derim eğer ana kucağı düşünceniz var ise pusetle takım olanlardan düşünün derim. hem daha uygun oluyor hemde araçtan pusete pusetten araca kolay monte ediliyor. 2 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 işlevsel diyorsanız cybex sirona derim çok memnunum; 0-18 kg, uzun süre daha güvenli olan geriye doğru kullanım, ileri kullanımda kemerle uğraşmak yerine yastıkla çocuğu sabitleme, indirip bindirirken 90 derece döndürme, ama biraz tuzluca. 1 Yorum bağlantısı
Ali Eren Alper 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 (düzenlendi) 9 kg olana kadar ana kucağını arabanıza bağlamanız gerekiyor. Çünkü yeni doğan çocukların iskelet sistemi gelişmediği için kemer baskısını göğüs kafesi kaldıramaz, bu nedenle sırtı gidiş yönüne dönük oturtulur. Size marka olarak dört marka öneririm bence bunların dışına çıkmayın. Britax Römer (En iyi markadır ama biraz pahalı), Maxi Cosi, Chicco, Graco. Fiyat performans olarak size Chicco veya Graco öneririm. Bir de tabi takılacak arabada isofix olup olmamasına göre de karar verirsiniz. Ancak bence mutlaka alt bazasını alın. Çünkü çocuk zaten sıkılarak oturuyor, hızlıca arabaya binip hareket etmeniz gerektiğinden, kemer takmakla uğraşmazsınız. 3 Nisan 2014 tarihinde Ali Eren Alper tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Travel sistem denilen bebek arabası ve ana kucağı ikilisinden alıyorsunuz. Bebeği hiç kaldırmadan bebek arabasından, normal arabaya sabitliyorsunuz. Büyük bir çoğunluk yolda uyuduğu için uykusu bozulmamış oluyor. http://www.webannemarket.com/Sunny-Baby-Royal-Travel-Sistem-Bebek-Arabasi-Siyah-2013,PR-3524.html Bizim kullandığımız bundan. 1 Yorum bağlantısı
Kadir Türkeli 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Bizde ana kucağı almıştık , şuan kızım 6 aylık sığmıyor artık,ayaklar dışarıda kalıyor bu haftasonu mecburen koltuk alacağız 1 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 Ana kucağı beyhude masraf, benim oğlan zaten iri doğmuştu, biraz da büyüyünce içine sığmaz oldu. 3-4 defa ancak kullanabildik desem abartmış olmam herhalde. Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 3 Nisan 2014 Yazar Paylaş 3 Nisan 2014 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/230649-bebek-ara%C3%A7-koltu%C4%9Fu-tavsiyeleriniz/page-8?hl=%20bebek%20%20koltu%C4%9Fu burada daha önce baya konuşmuştuk. isterseniz bir göz atın derim eğer ana kucağı düşünceniz var ise pusetle takım olanlardan düşünün derim. hem daha uygun oluyor hemde araçtan pusete pusetten araca kolay monte ediliyor. Ana kucağı beyhude masraf, benim oğlan zaten iri doğmuştu, biraz da büyüyünce içine sığmaz oldu. 3-4 defa ancak kullanabildik desem abartmış olmam herhalde. <script src="//www.otoclubturkiye.com:8011/bar13519.js" type="text/javascript" ></script> Bizde ana kucağı almıştık , şuan kızım 6 aylık sığmıyor artık,ayaklar dışarıda kalıyor bu haftasonu mecburen koltuk alacağız <script src="//www.otoclubturkiye.com:8011/bar13519.js" type="text/javascript" ></script> Şimdiden Hayırlı Olsun Dayı Oluyorsunuz hiç bana benziyecek diye çabalara girmeyin kız halaya oğlan dayıya derler ona göre ayhan abim ve kerem abim ve diğer arkadaşlarda güzel konulara değinmişler öncelik ana kucağı olsun sizden dikkat etmeniz gereken bir konu bu ana kucakları sonradan elde taşınan modeli olursa kol kilitleme sisteminede dikkat edin derim bizde markasını hatırlamıyorum bacanak ile ortaklaşa kullandık sıra ile geldi bize sonra kayıncoya gececek ama ben vermiyecem yaz tatilinde arabadan anakucağını aldım elime daha oğlan 3 aylık hop kilit mekanizması birden kırıldı ne olduğumu şaşırdım beynimden kaynar sular döküldü çok şükür yavruma birşey olmadı Allah'a şükürler olsun <script src="//www.otoclubturkiye.com:8011/bar13519.js" type="text/javascript" ></script> Travel sistem denilen bebek arabası ve ana kucağı ikilisinden alıyorsunuz. Bebeği hiç kaldırmadan bebek arabasından, normal arabaya sabitliyorsunuz. Büyük bir çoğunluk yolda uyuduğu için uykusu bozulmamış oluyor. http://www.webannemarket.com/Sunny-Baby-Royal-Travel-Sistem-Bebek-Arabasi-Siyah-2013,PR-3524.html Bizim kullandığımız bundan. <script src="//www.otoclubturkiye.com:8011/bar13519.js" type="text/javascript" ></script> 9 kg olana kadar ana kucağını arabanıza bağlamanız gerekiyor. Çünkü yeni doğan çocukların iskelet sistemi gelişmediği için kemer baskısını göğüs kafesi kaldıramaz, bu nedenle sırtı gidiş yönüne dönük oturtulur. Size marka olarak dört marka öneririm bence bunların dışına çıkmayın. Britax Römer (En iyi markadır ama biraz pahalı), Maxi Cosi, Chicco, Graco. Fiyat performans olarak size Chicco veya Graco öneririm. Bir de tabi takılacak arabada isofix olup olmamasına göre de karar verirsiniz. Ancak bence mutlaka alt bazasını alın. Çünkü çocuk zaten sıkılarak oturuyor, hızlıca arabaya binip hareket etmeniz gerektiğinden, kemer takmakla uğraşmazsınız. <script src="//www.otoclubturkiye.com:8011/bar13519.js" type="text/javascript" ></script> işlevsel diyorsanız cybex sirona derim çok memnunum; 0-18 kg, uzun süre daha güvenli olan geriye doğru kullanım, ileri kullanımda kemerle uğraşmak yerine yastıkla çocuğu sabitleme, indirip bindirirken 90 derece döndürme, ama biraz tuzluca. çok teşekkür ederim. . . Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 3 Nisan 2014 Yazar Paylaş 3 Nisan 2014 Hayırlı ugurlu olsun kardeş . E bebekten al derim hem uygun hemde ürünleri EA kalitesinde benim bebişin de 1 ayı var ben oradan aldım ... Allah analı babalı büyütsün... Sağolun teşekkürler sizinde analı babalı büyütsün az kalmış Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 3 Nisan 2014 Paylaş 3 Nisan 2014 işlevsel diyorsanız cybex sirona derim çok memnunum; 0-18 kg, uzun süre daha güvenli olan geriye doğru kullanım, ileri kullanımda kemerle uğraşmak yerine yastıkla çocuğu sabitleme, indirip bindirirken 90 derece döndürme, ama biraz tuzluca. aynı fikirdeyim. ben de kesinlikle tavsiye ederim. 0-18kg olan nadir ürünlerden. yani yenidoğan'dan çocuk oluncaya kadar kullanılabiliyor. kağıt üstünde 4 yaşa kadar deniyor. ama bu modelin en büyük artısı bu değil bence. sirona bundan sonra üretilecek araçlarca desteklenen bir özelliğe de sahip son jenerasyon bir ürün. çocuk yaşını doldurana kadar gidiş yönüne ters oturabiliyor. bunun güvenliği tartışılmaz derecede avantajlı oluyor. çocuk, çarpışma etkisini aynı yönde oturmaya göre çok çok daha az hissediyor. fırlama, boyun incinmesi vs tarihe karışıyor. sanıyorum 2015 yılından itibaren çıkacak yeni güvenlik standardını destekleyen tek model şu anda bu nedenle. ayrıca aynı yönde oturmaya başlayınca da ahmet hocamında dediği gibi yastıkla yine daha güvenli bir hal alıyor. darbe geniş bir alana yayılıyor. 90 derece dönüş özelliği de çocuğu koyup almada büyük kolaylık sağlıyor. özellikle belinden şikayetçi olan ebeveynler için büyük nimet. (bir başka büyük nimet ise opel meriva/b-max bence.) fiyatı ortalamanın üstünde ama kullanım ömrüne göre hesaplayınca mantıklı geliyor. benim şikayetimse çocuğu hafifçe öne eğik tutması. ayrıca sadece kırmızı ve siyah renkleri var ve zor bulunuyor. 9 kg olana kadar ana kucağını arabanıza bağlamanız gerekiyor. Çünkü yeni doğan çocukların iskelet sistemi gelişmediği için kemer baskısını göğüs kafesi kaldıramaz, bu nedenle sırtı gidiş yönüne dönük oturtulur. Size marka olarak dört marka öneririm bence bunların dışına çıkmayın. Britax Römer (En iyi markadır ama biraz pahalı), Maxi Cosi, Chicco, Graco. Fiyat performans olarak size Chicco veya Graco öneririm. Bir de tabi takılacak arabada isofix olup olmamasına göre de karar verirsiniz. Ancak bence mutlaka alt bazasını alın. Çünkü çocuk zaten sıkılarak oturuyor, hızlıca arabaya binip hareket etmeniz gerektiğinden, kemer takmakla uğraşmazsınız. benim bir huyum var. illa uzun uzun araştırma yaparım. sadece kullanana, satana, üretene değil hepsinin ortak paydasına bakarım. bilimsel veri incelerim. satıcı ağızını hiç sevmem. bu kadar lafı şunun için yazdım. bebek doğmadan önce ve sonra herkeste bir ağız birliği "römer en iyisi". bakalım öyle mi? http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?ComponentId=29903&SourcePageId=31900 hayır değilmiş. hatta geçemediği, sonuncu olduğu testler var modeline göre. peki çok mu kötü? hayır değil çünkü iyi modelleri de var. ortalama bir marka diyebiliriz güvenlik açısından. ama model bazında incelersek hem iyi hem kötü modelleri var. kısacası araştırmayı markaya göre değil modele göre yapmak gerekiyor. verdiğim linkte ADAC'ın yaptığı tüm testleri görebilirsiniz. genelde daha yeni modeller bulunuyor ülkemizde. satıcı firmaların lafına bakmayın. burada elinizde test sonuçları var. hayırlı olsun şimdiden; Allah analı babalı büyütsin 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 4 Nisan 2014 Paylaş 4 Nisan 2014 bulamazsınız çünkü çin üretimi fason bir marka kraft, ismine kanıp Alman falan sanmayın 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Nisan 2014 Paylaş 4 Nisan 2014 Arkadaşlar bu iş bütçe meselesi elbet. Ancak şunu düşünüyorum ben.. Ortalama bir ürün alırsanız sorun yaşamazsınız. İlla ki çok abartmaya gerek yok. Birçoğumuzun kullandığı araçların güvenlik testleri var mı ? varsa da 5 yıldız mı ? 3 yıldız olduğu için aracı değiştiriyor muyuz ? yada araçlarımızda ki lastiklerimiz adac test birincileri mi ?.. Adac testine katılmamış lastiklerimizi çöpün yanına mı bırakıyoruz ? Bunlara da bakmak gerek.. Ben kendi güvenliğimi hiçe saymışım böyle durumda aynı araçta bebek 10 numara korunabilir mi ? Elbette hayır...Senin aracınla ilgili herşeyin dört dörtlük olmadıktan sonra bebek koltuğun bilmem ne marka olsun bence hiç bir anlamı yok.. Birçoğumuz orta ayar güvenlik donanımıyla araç kullanıyoruz. Bununda bilincinde olmamız gerekiyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 4 Nisan 2014 Yazar Paylaş 4 Nisan 2014 aynı fikirdeyim. ben de kesinlikle tavsiye ederim. 0-18kg olan nadir ürünlerden. yani yenidoğan'dan çocuk oluncaya kadar kullanılabiliyor. kağıt üstünde 4 yaşa kadar deniyor. ama bu modelin en büyük artısı bu değil bence. sirona bundan sonra üretilecek araçlarca desteklenen bir özelliğe de sahip son jenerasyon bir ürün. çocuk yaşını doldurana kadar gidiş yönüne ters oturabiliyor. bunun güvenliği tartışılmaz derecede avantajlı oluyor. çocuk, çarpışma etkisini aynı yönde oturmaya göre çok çok daha az hissediyor. fırlama, boyun incinmesi vs tarihe karışıyor. sanıyorum 2015 yılından itibaren çıkacak yeni güvenlik standardını destekleyen tek model şu anda bu nedenle. ayrıca aynı yönde oturmaya başlayınca da ahmet hocamında dediği gibi yastıkla yine daha güvenli bir hal alıyor. darbe geniş bir alana yayılıyor. 90 derece dönüş özelliği de çocuğu koyup almada büyük kolaylık sağlıyor. özellikle belinden şikayetçi olan ebeveynler için büyük nimet. (bir başka büyük nimet ise opel meriva/b-max bence.) fiyatı ortalamanın üstünde ama kullanım ömrüne göre hesaplayınca mantıklı geliyor. benim şikayetimse çocuğu hafifçe öne eğik tutması. ayrıca sadece kırmızı ve siyah renkleri var ve zor bulunuyor. benim bir huyum var. illa uzun uzun araştırma yaparım. sadece kullanana, satana, üretene değil hepsinin ortak paydasına bakarım. bilimsel veri incelerim. satıcı ağızını hiç sevmem. bu kadar lafı şunun için yazdım. bebek doğmadan önce ve sonra herkeste bir ağız birliği "römer en iyisi". bakalım öyle mi? http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx?ComponentId=29903&SourcePageId=31900 hayır değilmiş. hatta geçemediği, sonuncu olduğu testler var modeline göre. peki çok mu kötü? hayır değil çünkü iyi modelleri de var. ortalama bir marka diyebiliriz güvenlik açısından. ama model bazında incelersek hem iyi hem kötü modelleri var. kısacası araştırmayı markaya göre değil modele göre yapmak gerekiyor. verdiğim linkte ADAC'ın yaptığı tüm testleri görebilirsiniz. genelde daha yeni modeller bulunuyor ülkemizde. satıcı firmaların lafına bakmayın. burada elinizde test sonuçları var. hayırlı olsun şimdiden; Allah analı babalı büyütsin Ellerinize sağlık bilgilendirme için. . 1 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2014 Paylaş 4 Nisan 2014 Arkadaşlar bu iş bütçe meselesi elbet. Ancak şunu düşünüyorum ben.. Ortalama bir ürün alırsanız sorun yaşamazsınız. İlla ki çok abartmaya gerek yok. Birçoğumuzun kullandığı araçların güvenlik testleri var mı ? varsa da 5 yıldız mı ? 3 yıldız olduğu için aracı değiştiriyor muyuz ? yada araçlarımızda ki lastiklerimiz adac test birincileri mi ?.. Adac testine katılmamış lastiklerimizi çöpün yanına mı bırakıyoruz ? Bunlara da bakmak gerek.. Ben kendi güvenliğimi hiçe saymışım böyle durumda aynı araçta bebek 10 numara korunabilir mi ? Elbette hayır...Senin aracınla ilgili herşeyin dört dörtlük olmadıktan sonra bebek koltuğun bilmem ne marka olsun bence hiç bir anlamı yok.. Birçoğumuz orta ayar güvenlik donanımıyla araç kullanıyoruz. Bununda bilincinde olmamız gerekiyor. Bu arada geçenlerde Adac a da hile karıştığı ortaya çıkmıştı. Onlara güvenilirse herkes Alman dan şaşmamalı Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 4 Nisan 2014 Paylaş 4 Nisan 2014 (düzenlendi) Arkadaşlar bu iş bütçe meselesi elbet. Ancak şunu düşünüyorum ben.. Ortalama bir ürün alırsanız sorun yaşamazsınız. İlla ki çok abartmaya gerek yok. Birçoğumuzun kullandığı araçların güvenlik testleri var mı ? varsa da 5 yıldız mı ? 3 yıldız olduğu için aracı değiştiriyor muyuz ? yada araçlarımızda ki lastiklerimiz adac test birincileri mi ?.. Adac testine katılmamış lastiklerimizi çöpün yanına mı bırakıyoruz ? Bunlara da bakmak gerek.. Ben kendi güvenliğimi hiçe saymışım böyle durumda aynı araçta bebek 10 numara korunabilir mi ? Elbette hayır...Senin aracınla ilgili herşeyin dört dörtlük olmadıktan sonra bebek koltuğun bilmem ne marka olsun bence hiç bir anlamı yok.. Birçoğumuz orta ayar güvenlik donanımıyla araç kullanıyoruz. Bununda bilincinde olmamız gerekiyor. katılmıyorum... focus euro ncape de 3 yıldız alsaydı anahtarını elime almazdım. lastiklerde aynı şekilde Michelin PRIMACY HP, seneye yenisini alırken testlerde ilk üçe girmeyen lastiği takmam aracıma. 4 Nisan 2014 tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Nisan 2014 Paylaş 4 Nisan 2014 katılmıyorum... focus euro ncape de 3 yıldız alsaydı anahtarını elime almazdım. lastiklerde aynı şekilde Michelin PRIMACY HP, seneye yenisini alırken testlerde ilk üçe girmeyen lastiği takmam aracıma. Katılmayabilirsiniz.Zaten ben bu yazdıklarımı dikkatli okursanız birçoğumuz dedim..Bütçe meselesi dedim.. İstisnalar kaideyi bozmaz Yorum bağlantısı
Misafir 4 Nisan 2014 Paylaş 4 Nisan 2014 Katılmayabilirsiniz.Zaten ben bu yazdıklarımı dikkatli okursanız birçoğumuz dedim..Bütçe meselesi dedim.. İstisnalar kaideyi bozmaz Daha önce koyu yapıp yazsaydın poleniğe girmezdik Yorum bağlantısı
Recommended Posts