İçeriğe Yönlendir

Balatalara Ve Diske Wd-40

Ersin Uslu

Recommended Posts

Ersin Uslu

Merhaba arkadaşlar

jantı ve kaliperleri temizlemek için wd-40 kullandım. birde yetmezmiş gibi diskleride bununla temizledim. yağlayıcı özelliğini bilmiyordum. sonuç bildiğiniz üzere fren mesafesi baya uzadı. yaklaşık bir saat önce uyguladım bu mereti. bundan kurtulmadan sürüş malesef çok güvensiz. daha önce böyle bir şey başına gelen bu illetten balataları değiştirmeden kurtulan var mı?

Yorum bağlantısı
Fatih Doğan_2

Yağın kimyasına göre yapılacak olan işlem yağın çözünmesini sağlayacak olan maddedir. Alkol ya da mutfaklarda kullanılan yağ çöz ürünleri de olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Uslu

temizlikten sonra nette kısa bir araştırma yaptım. aman ha diyen baya bi insan vardı. deneme amaçlı hemen çıktım. fren mesafesi en az 3 kat uzadı ne yazık ki. bi kaç sefer freni zorladıktan sonra biraz tutar gibi oldu. disk yüzeyini kuru bir bezle sildim ama içime kurt düştü şimdi.

Yorum bağlantısı
Ersin Uslu

teşekkür ederim arkadaşlar yarın ilk iş deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Doğan Can Demir

Merhaba arkadaşlar

jantı ve kaliperleri temizlemek için wd-40 kullandım. birde yetmezmiş gibi diskleride bununla temizledim. yağlayıcı özelliğini bilmiyordum. sonuç bildiğiniz üzere fren mesafesi baya uzadı. yaklaşık bir saat önce uyguladım bu mereti. bundan kurtulmadan sürüş malesef çok güvensiz. daha önce böyle bir şey başına gelen bu illetten balataları değiştirmeden kurtulan var mı?

benim kafa dalmisti calistigim yerde yanlislikla yapmistim sonra yikadim balata temizleme spreyi alip sktim duzeldi birde pastir ivirdir zivirdir mazotlada temizlenebilir dedigim spreyi alin bir dahakine
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Balata spreyi ile yıkayın. eskisinden de iyi olacağını görün :good1:

:yes:  :good1:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bende kullandım ama böyle bir sorunla karşılaşmadım aksine fren kendine geldi, tek fark ben sıktıktan 4-5 saat sonra aracı kullanmaya başlamıştım.

İlginç. wd-40 sıkmışsanız fren mesafenizin uzaması gerekiyordu.

Yorum bağlantısı
Misafir

İlginç. wd-40 sıkmışsanız fren mesafenizin uzaması gerekiyordu.

+1 WD-40 sıktıktan sonra, herhangi bir yıkama yada temizleme yapmadıysanız WD-40 gitmez. Yağlama özelliği vardır. Tutunması kuvvetlidir. Enteresan  :unsure2:

Yorum bağlantısı
Misafir

Asıl amacım motorda hafif terleme vardı onu temizlemekti, sonra ön teker balatalar ve diskine sıktım, jantta hafif paslarda vardı, onları da temizledim sıktıktan yaklaşık 4-5 saat sonra aracı kullandım, ben bir etki görmedim, fren mesafemde de, fren tutmasında da bir anormallik olmadı  :unsure2: Benim araba mı anormal yoksa :D :D :D

Bu Japonlardan korkulur.. Yağda bile frenleri tutuyor  :biggrin:  :nazar:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Asıl amacım motorda hafif terleme vardı onu temizlemekti, sonra ön teker balatalar ve diskine sıktım, jantta hafif paslarda vardı, onları da temizledim sıktıktan yaklaşık 4-5 saat sonra aracı kullandım, ben bir etki görmedim, fren mesafemde de, fren tutmasında da bir anormallik olmadı  :unsure2: Benim araba mı anormal yoksa :D :D :D

Motorda terlemeleri wd-40 değil balata spreyi temizler.. wd40 daha çok yağlama yapar. Belki de o dönem balata spreyi sıkmış olabilirsiniz. Karıştırıyorsunuzdur..

Yorum bağlantısı
Ersin Uslu

Dün jantları sökmeden balataları ve diskleri gayet balata spreyi ile yıkadım. Daha uzun mesafe ve yüksek hızlarda denemedim ama biraz daha iyi gibi frenler. Çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...