İçeriğe Yönlendir

Cr-V, C-Max, Verso, Scenic, Zafira Sizce Hangisi Ve Neden.

İbrahim Akkaya

70 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Eray Alicikoğlu

kesinlikle versoyu da bir kenara atmayın bi kaç ay önce sakarya toyota fabrikasına gitmiştik orada ayrıntılı bilgi aldım dizeli daha gelmemişti o zaman motor 1.6 dizel ve bmw motoru  toyota 1.0 motorunu onlara vermek koşuluyla bunu aldı toyota da zaten sorunsuz sayılabilecek bi araç

ben oyumu versodan yana kullandım 

2. tercihim ise crv motor gayet başarılı 300 tork var 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Anladığım kadarı ile MPV alacaklarınız arasında ön planda. Şu anda kendi fiyat grubunda en çok satan C-Max. Böyle olunca satması da kolay olur diye düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Doğru diyorsunuz ama demek istediğim şey şu mesela bir araç fabrikasında 7 8 litre yakar der araba 10 yakar honda 5 litre yakıyor diyor ama 13 14 litreyi buluyor

Konudaki soru 1,6 dizel için siz 2,0 otomatik benzinli için yorum yapıyorsunuz. Konu olan motor hakkında yorum yapsanız çok daha iyi olur...Araç kataloğunda tüketim değerlerini yakalamak için çok çok sabır ve ona uygun yol gerektiğini artık dünyadaki herkesin öğrenmesi gerekmezmi? Yine yanlış bilgi vermişiniz 5 litre uzun yol tüketimidir 13-14 istanbul trafiğidir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya

Dediğiniz 5 litre kağıt üzerinde 5 litre zaten ibrahim beyde söylemiş honda kağıt üzerinden satıyor diye işyerimde var bazen kullanıyorum (benzinli) 12 13 litreleri buluyor 3000 deviri geçmeden

Halen kullanmakta olduğum araç Honda Jazz. Fabrika verilerini çok rahat yakalayan bir benzinli. Ortalama tüketimim 6-6,5 arasında gezer şehir içinde. Uzun yolda kasarsam 4 lü rakamları görürüm. Az yaksın diye kasmazsam 5-5,5 arası rahat görür. O yüzden Honda bu konularda tutarlıdır. En fazla +1 Lt oynasa koca SUV 100 km de 6 lt dizel yakmış çok mu? Aracı kendim sürmeyeceğim, başkasına beğendirmeye çalıştığım için bu kadar ince elemem gerekiyor. O sebeple iş karışık :D

Anladığım kadarı ile MPV alacaklarınız arasında ön planda. Şu anda kendi fiyat grubunda en çok satan C-Max. Böyle olunca satması da kolay olur diye düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun.

MPV şart değilde yere yakın olamak istemiyoruz, birde içi geniş olsun diyince SUV ve MPV kalıyor seçenek :) Bodrum' da bayisi olan markalarda benim yazdıklarım, bunlara bakabiliyoruz o yüzden. Seçenekleri birde dizelle sınırlandırınca VW (1,6 dizel yok), Mitsubishi (dizel yok) gibileride elemek zorunda kalıyoruz. Aslında benzinli olsa Kuga da listeye girer ama :nea:

Oylama tam benim kafamdaki gibi olmuş. C-Max önde (Ford sevdalılarının forumunda normal) onun dışında CR-V ve Verso kafa kafaya. Birinci belli ama ikinci foto finişe kalacak gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zakircan Özek

Abi biz Toyota Verso yu 4 yıl kullandık.4 yıl boyunca verdiği tek arıza tavan lambasının ampülüydü :)  Bizdeki 2007 modeldi arka koltuğa oturduğun zaman ayaklar kesinlikle ön koltuğa değmiyordu.Bagajı oldukça yeterliydi ancak bagajdaki koltukları açtığında pek yer kalmıyordu.Yeni kasayı bayiye gidip iyice kurcalamadım ama 2007 sinden çok memnunduk 2014 üde öyle olur diye düşünüyorum  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Bakın açıkça yazayım.

Servis memnuniyeti.

garanti ile ilgili herhangi bi konu.

Arıza yapmayacak derecede iyi olması.

Başlıca sebeplerindendir hondanın.

Karar sizin.

Alacak olan kişi,Binip kullansın,Hangisi içine sinerse onu alsın.

bence siz araya bile girmeyin.

İyi olur Allahtan,Kötü olur kuldan.

Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya

Bakın açıkça yazayım.

Servis memnuniyeti.

garanti ile ilgili herhangi bi konu.

Arıza yapmayacak derecede iyi olması.

Başlıca sebeplerindendir hondanın.

Karar sizin.

Alacak olan kişi,Binip kullansın,Hangisi içine sinerse onu alsın.

bence siz araya bile girmeyin.

İyi olur Allahtan,Kötü olur kuldan.

Honda Ozerler Bodrumda showroom aracı bulamadık, bulsak zaten ona gostermek icin gittik. Test araci hak getire. Bakalim telefon bekliyoruz simdi oradan.

Yeni crv harika çok iyi tercih olur. Versoda 1.6 dizel yok 1.6 benzinli ağır geliyor o araca zafiradaki motor seçeneğini bilmiyorum.

Verso da dizel 1,6 var, hemde BMW uretimi motor var.
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Benim tercihimde C-max olur  yakıt ve konforun bir arada olduğunu düşünüyorum ayrıca ferah bir araba... :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

"Her Türk kullanmalı yerli malı" diye çocukluğumda okullarda afişler asılırdı. Verso Türkiye'de üretiliyor ve servis açısından en iyisi Toyota'dır.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

CRV'yi test edebilirseniz , başka araç bakmazsınız. Şu seçenekler arasında çok ayrı bir yerde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

ben test ettim. Hemen başka araç bakmaya başladım :)

belki beklenti yüksekti..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya

ben test ettim. Hemen başka araç bakmaya başladım :)

belki beklenti yüksekti..

Mehmet Hocam neden hemen başka araç baktınız?  :unsure2:  Biz denemeyi bırakın aracın fotoğraflarını gördük sadece (trafikte karşılaştıklarımız hariç) Yok bayide. :)

Passatı önermişsiniz ama oturma konumu olarak yüksek araç istiyor kayınbabam.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

CRV boyut olarak biraz büyük gibi, özellikle park yeri arayışında sıkıntı olabilir. C-max biraz daha rahat parkedilebilir. Tabi bu benim görüşüm. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Mehmet Hocam neden hemen başka araç baktınız?  :unsure2:  Biz denemeyi bırakın aracın fotoğraflarını gördük sadece (trafikte karşılaştıklarımız hariç) Yok bayide. :)

Passatı önermişsiniz ama oturma konumu olarak yüksek araç istiyor kayınbabam.

mevcut arabası ne?  arabanın altının yüksekliğini kastettimdi.

araç biraz sarsıntılı ve sesli geldi bana. vites kemikli. yeri sürekli kol dayamadan elinizi kaldırıp öne götürmenize yol açıyor. yerden yükseklik 16 cm. passat 15 cm  : :)  (önden arkadan açılar tamam biraz farkeder!)

Hem yeni kasa 2.0 otomatik exec, hem de 1.6 cdti yeni kasa premium denedim. benzinlideki rahatlık kesinlikle yok.

iç plastik kalitesi bir vw grubu ile yarışamaz. subaru ile de yarışamaz.

Ben forester'a baktım. hala da bakıyorum. 105 bine veriliyor. 2.0 CVT zenon menon dolu araç.  4x4. o kadar yüksek paraya biraz bana anormal geliyor. sonuçta bir otomobilden farkı yok. niye pahalı bunlar çözemiyorum. dingilterede daha pahalı değil oysa. tamam bi fiesta parası beklemiyoruz ama cmax ile farkının çok makaslı olmaması gerekir.

Hafta sonu  GLA 200 e baktım. araç süper.  ve fakat 124 bin lira.  :)

CRV boyut olarak biraz büyük gibi, özellikle park yeri arayışında sıkıntı olabilir. C-max biraz daha rahat parkedilebilir. Tabi bu benim görüşüm. :)

yok büyük değil. geri kamerası var. 

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya

mevcut arabası ne?  arabanın altının yüksekliğini kastettimdi.

araç biraz sarsıntılı ve sesli geldi bana. vites kemikli. yeri sürekli kol dayamadan elinizi kaldırıp öne götürmenize yol açıyor.

iç plastik kalitesi bir vw grubu ile yarışamaz. subaru ile de yarışamaz.

Ben forester'a baktım. hala da bakıyorum. 105 bine veriliyor. 2.0 CVT zenon menon dolu araç.  4x4. o kadar yüksek paraya biraz bana anormal geliyor. sonuçta bir otomobilden farkı yok. niye pahalı bunlar çözemiyorum. dingilterede daha pahalı değil oysa. tamam bi fiesta parası beklemiyoruz ama cmax ile farkının çok makaslı olmaması gerekir.

Hafta sonu  GLA 200 e baktım. araç süper.  ve fakat 124 bin lira.   :)

Mevcut Doblo, o yüzden konfor sıkıntısı yaratmaz :)

Diğer konularda aracı göremedikki fikrimiz olsun. Eğer Honda böyle devam ederse şansını kaybedecek zaten. C-Max, Verso, Scenic kalacak seçeneklerde. Fotoğraf üzerinden arabamı satılır ya anlamıyorum, biz pazarda sebzeyi bile seçerek alan bir milletiz. Bu paraları görmediğimiz şeylere vermeyeceğimiz aşikar. Genel olarak araç fiyatları zaten pahalı, birde bazı markalar fiyat ile imaj yapma derdinde olduğundan iyice uçtu fiyatlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

kilometre yıllık kaç olacak?

Ben naçizane Tiguan 122HP ya da ASX tavsiye edeyim diyorum. Çok hesaplı alınabiliyor sıfırı ve düzgün araç. KUGA bile bakılabilir 4x2 1.6 

Yahu  100 binlere çıkılıyor.. Audi Q3 bile var otomatik üstelik.. Stronic. 1.4 150HP  

Doblonun vitesine alışkın ise çok sevecektir Honda crv vitesini. işte aynen öyle... :)

Bu araç manuel kullanıma uygun değil. belki alışmadığımdan.

2014-Honda-CR-V-dashboard-look.jpg

fiat-doblo-interior.jpg

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Mevcut Doblo, o yüzden konfor sıkıntısı yaratmaz :)

Diğer konularda aracı göremedikki fikrimiz olsun. Eğer Honda böyle devam ederse şansını kaybedecek zaten. C-Max, Verso, Scenic kalacak seçeneklerde. Fotoğraf üzerinden arabamı satılır ya anlamıyorum, biz pazarda sebzeyi bile seçerek alan bir milletiz. Bu paraları görmediğimiz şeylere vermeyeceğimiz aşikar. Genel olarak araç fiyatları zaten pahalı, birde bazı markalar fiyat ile imaj yapma derdinde olduğundan iyice uçtu fiyatlar.

Mevcut araç doblo ise ve kullanan kişi asfalt dışında kullanmaya meraklı ise C-max gibi mpv türündeki araçlar diğerlerinden daha alçaktır 1,5 santım kadar. Ben 36 senedir araba kullanırım ilk defa bu araç ile altını sürtmeden rahatça dolaşamıyorum desem yeridir. Mehmet hocamın sorduğu soru çok önemli senelik kullanım az ise benzinli ve jipimsi bir modele yönelmek daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya

Bence dizele ihtiyaç duyacak yıllık km yapmıyor, ama dizel ısrarı var. Dizel ısrarı aşılsa ASX, Tiguan gibi seçenkeler daha akla yatkın zaten. Bakalım Honda hazretleri test aracı için aracak (sanmıyorum gerçi ama) ondan sonra bir karara varır umarım :)

Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı

c4 picasso tercihler arasında olmalı ötv indirim ile alınacaksa şayet.bence yeni kasası çok alımlı ama c3 picassoda ciddi indirim var bilginiz olsun.

Yorum bağlantısı
Misafir

c4 picasso tercihler arasında olmalı ötv indirim ile alınacaksa şayet.bence yeni kasası çok alımlı ama c3 picassoda ciddi indirim var bilginiz olsun.

C3 Picasso çok çirkin  :i-ih: İçi de çok basit  :i-ih:

Yorum bağlantısı
Murat Kuzey

Bende C-Max diyorum. Ancak, Kia Sportage a da bakmanızı öneririm. Sizin işinizde zor be. Araba seçmek, nokta atışı yapmak gibidir. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...