İçeriğe Yönlendir

Virajda Direksiyon Kilitleniyor

Bayram Aktaş

Recommended Posts

Bayram Aktaş

Merhaba arkadaşlar,

Kısaca özetliyim bu ikidir başıma geliyor birincide pek fazla önemsemesemde korkmuştum kız arkadaşımla seyir halinde gidiyorduk hızım 100 ile 120 arasındaydı.Otobandan semte giriş için hızımı düşürüp vites küçülttüm.4 3 2 derken 2.ci mi 3.vitesmi tam hatırlamıyorum viraja giriyim derken direksiyon birden bir kitlendi.Araba o sırada stop etmişti.Ya ben panik yapıp arabanın direksiyon kitlendikten sonra stop etmesini ben sağladım yada farklı bir problem.

Birinci olayın aynısını aynı virajda akşam saat 12 civarlarında ablamlardan gelirken yaşadık.Hızım yine birinci olaydaki gibiydi.Bu sefer virajda yine direksiyon sertleşti sıkıştırdı sanki araba çalışmıyorda ben çeviriyorum gibi oldu.Gösterge lambalarına baktım sol tarafta hararet göstergesinin solundaki sarı ışık yandı.Bu sefer araba stop etmedi 10 15 saniye geçmedi direksiyon birden yumuşadı eski haline geldi.Bismillah diiyip tekrar yolumuza devam ettik.Bu sefer babam annem felan yanımdaydı oğlum tamire girmeden kullanma felan dedi vs

Şimdi arkadaşlar ikidir aynısı başıma geliyor ne oluyor uyarılıyormuyuz :)

Düşünüyorum aynı durum sollama yaparken yada nebilim araç kullanırken başıma gelse ne olur diye.Seçenekler belli zaten.Sizlerin bilgisine ihtiyacım var neyden kaynaklanıyor olabilir neler yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Benim subaplarım kaçırıyor diye aynı şekilde stop ediyordu ve kazayla sonuçlandı. Ne olursa olsun baktırmadan binme araca. Rölanti valfinden olabilir subaplarından olabilir hava taşıyan herhangi bir hortumdan olabilir. Ateşlemeden falan bile olabilir. İyi bir ustaya baktırtmadan bakkala bile gitmem artık.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Bahri Tepegöz

Benim bildiğim araba hareket halinde stop etsede anahtarı çıkarmadan direksiyon kitlenmez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Krank sensörü arızasına benziyor. Sürekli virajlarda olmuş..

Özellikle sola dönüşlerde belli eder kendini 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

Benim bildiğim araba hareket halinde stop etsede anahtarı çıkarmadan direksiyon kitlenmez.

kilitlemeden kastı sertleşiyor demek istiyor galiba 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

sertleşiyor mu? yoksa milim mi kımıldamıyor????

Milim kımıldamasa Çağlar abicim, Allah korusun bu konuyu açması zordu  :fiuw:

Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

Özellikle sola dönüşlerde belli eder kendini 

Bende de tam tersi hocam sağa dönüşte ikidir başıma geldi.

sertleşiyor mu? yoksa milim mi kımıldamıyor????

Hocam şöyle viraja giriyorum tam sağa kırarken aşırı sertleşiyor çeviremiyorum ama 10 ile 15 saniye arasında salıyor kendini hemen.

İlkinde stop etmişti bu sefer stop etmedi bekledim devam ettim.

Krank sensörü arızasına benziyor. Sürekli virajlarda olmuş..

Ben pek fazla anlamam hocam zor bir parça mı ? Yada nasıl olacak hocam ustaya yukarıda yazdığım gibimi tarif ediyim arızayı.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Benim kazamda kilitlenmiş gibi oynatınca tık tık kilit hissedilmiyordu fakat sağlam güç uyguladığım halde dönmedi ve frende doğru düzgün tutmadı desem yerindedir. El freni falan filan. O bir kaç saniye baya uzundu. Kaldırıma çıkacağımın farkına vardım. Ama çare kalmamıştı. Otomatik alışkanlık, sağ elimle yanımdaki arkadaşımı tuttum savrulmasın falan diye. Emniyet kemeri takılıydı gerçi gerek kalmamıştı ama alışkanlık işte.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

...

Bayram, yukarıda bahsettiğim konuları inceledin mi kardeşim? Benzer bir durum mu? Bu olaylar olduğunda hava sıcaklığı tahmini kaç derece idi?

Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

Geçmiş olsun Bayram. aşağıdaki konuları bir incele. Benzer bir sorunsa kesin direksiyon kutusu..

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/226816-c-max-direksiyon-problemi/?p=2277574

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/248739-trakyalı-c-max/?p=2279899

Kerem abi aynı senin sorununa benzer sanki biri tutuyor belli bir süre sonra bırakıyor gibi.

Zaten son zamanlarda biraz direksiyon sertleşmişti.Sen çözdün mü abi kutuyu açtırdın mı ?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ben pek fazla anlamam hocam zor bir parça mı ? Yada nasıl olacak hocam ustaya yukarıda yazdığım gibimi tarif ediyim arızayı.

Araç stop etmeden de sertleşiyorsa benim dediklerimi unutun :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

Araç stop etmeden de sertleşiyorsa benim dediklerimi unutun :)

Valla Ersen hocam ilkin de araç stop etti ama iki gün öncekinde araç stop etmedi ama yine sertleşti sanki biri tuttu sonra bıraktı :)

Yorum bağlantısı

Kerem abi aynı senin sorununa benzer sanki biri tutuyor belli bir süre sonra bırakıyor gibi.

Zaten son zamanlarda biraz direksiyon sertleşmişti.Sen çözdün mü abi kutuyu açtırdın mı ?

Havalar ısındı. Artık yapmıyor. Kutuyu açtırmadım. Şimdilik hidrolik yağı değiştirildi. Çok bir fark olamdı ama yinede ilk önlem olarak bunu yaptık. Soğuk havada yine tekrarladı. Eğer sende sık sık ve hava sıcakken bile yapıyorsa işin ehli bir direksiyon pompa ustasına git. Kutuyu açtır, tamir mutlak yaptır. Takribi 300-450 TL arası gibi tutuyor (burası için) Ben yaz sonu yaptıracağım bir sorun çıkmazsa..

Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

Havalar ısındı. Artık yapmıyor. Kutuyu açtırmadım. Şimdilik hidrolik yağı değiştirildi. Çok bir fark olamdı ama yinede ilk önlem olarak bunu yaptık. Soğuk havada yine tekrarladı. Eğer sende sık sık ve hava sıcakken bile yapıyorsa işin ehli bir direksiyon pompa ustasına git. Kutuyu açtır, tamir mutlak yaptır. Takribi 300-450 TL arası gibi tutuyor (burası için) Ben yaz sonu yaptıracağım bir sorun çıkmazsa..

Ben bir ustaya götürüyümde hocam bakalım ne diyecek.

Aynı problem olabilir ben yinede bir tarif ediyim gerekirse açtırırım da yapacak birşey yok Allah korusun sollamada vs de kitlenirse sıkıntı hocam.

350 400 derken daha büyük masraflar açmayalım.

Yorum bağlantısı

Ben bir ustaya götürüyümde hocam bakalım ne diyecek.

Aynı problem olabilir ben yinede bir tarif ediyim gerekirse açtırırım da yapacak birşey yok Allah korusun sollamada vs de kitlenirse sıkıntı hocam.

350 400 derken daha büyük masraflar açmayalım.

Sök- tak, dişlilerin yenisini tornadan yaptır, rot ayarı vs yaklaşık tamir masrafı bu. Tabi tamir olmazsa 1500-2000 Tl kapısı   ;)

Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

Sök- tak, dişlilerin yenisini tornadan yaptır, rot ayarı vs yaklaşık tamir masrafı bu. Tabi tamir olmazsa 1500-2000 Tl kapısı   ;)

350 400 diyorduk şimdi birde olmassa 1500 2000 çıktı :) 

Hayırlısı hocam bakalım sürekli olmaya başlarsa ozamana kadar ölmessek mecbur satmadan yaptırcaz.

Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

direksiyon kitlenme sorununu bir defa yaşasam, arabayı çekiciyle sanayiye götürürdüm, şakası yok bu işin.

En kısa zamanda girecek hocam tamire zaten.

Allah korusun başka biyerde olur ansızın bu sefer toparlama şansımız yok 2'dir ucuz atlattık ama hayırlısı.

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

Teşhisi doğru koymak lazım ..Araç stop ettiği için mi direksiyon kilitleniyor yoksa direksiyon sisteminde bir sorun mu var? Direksiyon tamiri yapan ustaya önce uğrayıp bu tür vaka duymuş mu sormak lazım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Kaldırım duvar refüj tamamda kilitlendiği noktada bir çocuk da olabilir... Acilen detaylı kontroller...

Mutemelen stop ettiğinde kilitleniyordur. Yada stop edecek gibi olduğunda sertleşip rölanti topladığında düzeliyordur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ofli
(düzenlendi)

Muhtemelen arıza ya direksiyon kutusunda veya pompada. Zira virajı dönerken boşa atmış olsa o zaman araç rölantiyi ayarlıyamadığı için stop etme eğilimi gösterdiğinde direksiyon sertleşmiş olabilir veya stop etmiştir de ondan dolayı diyecem ama o sirada 3 viteste olduğunu farzetsek bile nerden baksan 1500 devir civarındadır ve o civardaki bir araba stop ediyorsa başka zamanlarda da stop eder sadece virajı dönerken değil diye duşunuyorum 

tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...