Bayram Aktaş 15 Nisan 2014 Yazar Paylaş 15 Nisan 2014 Teşhisi doğru koymak lazım ..Araç stop ettiği için mi direksiyon kilitleniyor yoksa direksiyon sisteminde bir sorun mu var? Direksiyon tamiri yapan ustaya önce uğrayıp bu tür vaka duymuş mu sormak lazım İlkinde stop etti hocam çalıştırdım ama ikincisinde çok ama çok eminim viraja girdim yavaşladım direksiyon sertleşti direk jebriyaj fren yapıp durdum 10 15 saniye geçmedi bıraktım tekrar gaz verdim gittim bu şekilde oldu. Kaldırım duvar refüj tamamda kilitlendiği noktada bir çocuk da olabilir... Acilen detaylı kontroller... Mutemelen stop ettiğinde kilitleniyordur. Yada stop edecek gibi olduğunda sertleşip rölanti topladığında düzeliyordur. Hayır hocam ilkinde stop etti ikincisinde etmedi stop etmeden sertleşti.10 15 Saniye geçmedi bıraktı direksiyonu. Direksiyon sertleştiğinde Ramazan panik yapıp stop ettirmişte olabilir Ramazan değil hocam bayram Yok hocam ilkinde panil olduda ikincisinde olmadı gayet rahattım Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Yağ kaçağı olabilir bir yerlerde, son zamanlarda herhangi bir darbe yedi mi araba, altına vurma vs? Benim arkadas da kazadan sonra hasar onarilirken dikkat edilmemiş daha sonra zamanla hidrolik yağının eksilmesindan dolayı bu şekilde ara ara sertlesmeler başlamıştı. Bir an önce gösterin bu şekilde yola çıkmayın mazallah Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş 16 Nisan 2014 Yazar Paylaş 16 Nisan 2014 Yağ kaçağı olabilir bir yerlerde, son zamanlarda herhangi bir darbe yedi mi araba, altına vurma vs? Benim arkadas da kazadan sonra hasar onarilirken dikkat edilmemiş daha sonra zamanla hidrolik yağının eksilmesindan dolayı bu şekilde ara ara sertlesmeler başlamıştı. Bir an önce gösterin bu şekilde yola çıkmayın mazallah Hayır kardeşim herhangi bir kaza veya darbe almadı. Ama dün ustaya gittim bayram geniş zamanda inceleyelim dedi. ilk olarak sen bir rot balanscıya git dedi teker ayarlarını ölctür dedi ikidir aynı yerde olması tesadüf degil dedi.Yoldan kaynaklıda olabilir dedi hatta birkaç örnek verdi ikinci köprüden giderken köprünün oraya geldigi zaman araba direk sağa çeker direksiyon hissedilir şekilde sertleşir dedi sola çevirirken buna benzer bir sorun da olabilir dedi.Aşama aşama gidip sorunu bulalım dedi.Pompadan da olabilir,direksiyonun içindeki dişliden de bıçaklar varmış heralde ,yada çapak vs herşey olabilir dedi.Kısacası aşama aşama gidip sorunu bulacagız inşallah.En kısa zamanda çözüme kavuşursa burdan paylaşacagım teşekkürler. Yorum bağlantısı
Misafir 16 Nisan 2014 Paylaş 16 Nisan 2014 Ford'da direksiyon açı sensörü var mıydı bilmiyorum fakat Fiat'lardaki direksiyon arızaları genelde bu sensörün bozulmasıyla ortaya çıkıyor. Sistem elektrik destekli Fiat'ta ancak arıza belirtileri benzeşiyor. Direksiyon hidrolik özelliğini kaybediyor ve sertleşiyor. Aslında bir nevi hidrolik direksiyonu olmayan eski araçlara dönüyor ama eski araçlar hızlandıkça direksiyon yumuşardı, durduğunda ağırlaşırdı. Hidrolikler arıza yaptığında duran aracın ki kadar sertleşiyor. Pompaya geçmeden varsa böyle sensörler bir kontrol ettir Bayram. Şakaya gelecek birşey değil. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş 17 Nisan 2014 Yazar Paylaş 17 Nisan 2014 Evren abi teşekkürler gerekli kontrolleri dün yaptırdım fakat herhangi bir arıza bulamadılar. Herşeyiyle beraber ustalara anlattım yaklaşık 40 dk boyunca 100 130 km arası hızla manevralarla vs denediler hiçbir şekilde sıkışma kitleme vs olmadı. İkidir aynı yerde başıma geldiğini söyledim birçok neden söylediler.Okadar ani manevralar yaptık virajlara girdik vs vs öyle bir arıza vermedi çözemedik. Anca kutuyu açıp bakarız dedi ama şimdi gerçekten birşey yok dendi.Adam 10 15 senedir bu işi yapıyorum diyor fakat bulamadı öyle bir arıza muhtemel sebeblerini söyledi bir sıkıntı olmaz dedi. Hazır gitmişken bende 60 lira verip gaz ayarı ve gaz filtresini değiştirdim,silecekler ağır işliyordu içine birsürü pislik dolmuş pas tutmuş nerden baksanız 2 saat sökücem temizliyem diye uğraştı silecekler canavar gibi oldu 50 lirada ona verdim.Yağını suyunu değiştirttim hidrolik yağına baktırdım tertemiz birşey yok dendi gerekli ufak tefek bakımlarını yaptırdım çıktım.İnşallah birdaha birşey olmaz. Herkese yardımları için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts