İçeriğe Yönlendir

Lpg Dönüşümü Tavsiye Eder Misiniz?

Emrah Altun

Recommended Posts

Emrah Altun

Değerli arkadaşlar merhaba;

Aracım 2005 model Focus 2 Ghia. Ford Etis'den arattığım zaman motorunun şu olduğu yazıyor: 1.6L Duratec-16V Ti-VCT (115/120PS)

Bu model/motor için en iyi dönüşüm kiti hangisidir. Ford Focus'a BRC uyumlu dediler. Bu model de kullanan tavsiye verebilecek olan var mıdır acaba? Yardımlarınıza ihtiyacım var.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Hepsi uyar, iyi bir usta ile... Atiker'de uyar, BRC'de uyar, Prins'te, diğerleri de, yeter ki işçiliği iyi olsun...

O zaman Samsun'da tavsiye edilen bir servis/usta var mı?

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Samsun'da ki arkadaşlar yardımcı olacaktır. Bu arada Perşembe günü bende Samsun'a geleceğim, hafta sonuna bir organizasyon um yapsak ne :)

Olabilir neden olmasın. Hatta iyi olur.

Yorum bağlantısı
Çağdaş Başlılar

Zamanında passat aracımız vardı onun için araştırmıştım ve prins de karar kılmıştık ama taktırmadan satıp mondeoyu aldık. Fiyatları biraz pahalı ama gerçekden kaliteliydi.

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Teleflex ve Prins gibi markaların başarısı her ortamda konuşuluyor. Pahalı ama daha kimseden fiyatını hak etmediğini duymadım. Ti-VCT güzel ve performanslı bir motor maddi bütçe kurtarıyorsa bu markalara yönelin.

Aksi takdirde BRC tavsiye ediliyor. Benim zavolli deneyimim olmuştu. Standart kullanımda sorun yaratmıyordu.

Bildiğim kadarıyla yeni yaygınlaşan, pipo yöntemi diye bir montaj yöntemi var. Ara aparatlarla manifolda çok daha az zarar verilerek montajı yapılıyor.

Marka ne olursa olsun bu şekilde montajı öneririm.

Yorum bağlantısı
Tayyar Arslan

Değerli arkadaşlar merhaba;

Aracım 2005 model Focus 2 Ghia. Ford Etis'den arattığım zaman motorunun şu olduğu yazıyor: 1.6L Duratec-16V Ti-VCT (115/120PS)

Bu model/motor için en iyi dönüşüm kiti hangisidir. Ford Focus'a BRC uyumlu dediler. Bu model de kullanan tavsiye verebilecek olan var mıdır acaba? Yardımlarınıza ihtiyacım var.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Hocam ben Amasya dayım Samsunda çok araştırdım ama içime sinen bir usta bulamadım Çorum da Özençler otogaz( BRC bölge bayii) var orada taktırdım tavsiye ederim işçilikleri çok iyi.Bu arada aynı üniversite aynı bölüm mezunuyuz sizin bir alt dönemdenim :)  

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Teleflex ve Prins gibi markaların başarısı her ortamda konuşuluyor. Pahalı ama daha kimseden fiyatını hak etmediğini duymadım. Ti-VCT güzel ve performanslı bir motor maddi bütçe kurtarıyorsa bu markalara yönelin.

Aksi takdirde BRC tavsiye ediliyor. Benim zavolli deneyimim olmuştu. Standart kullanımda sorun yaratmıyordu.

Bildiğim kadarıyla yeni yaygınlaşan, pipo yöntemi diye bir montaj yöntemi var. Ara aparatlarla manifolda çok daha az zarar verilerek montajı yapılıyor.

Marka ne olursa olsun bu şekilde montajı öneririm.

Prins'ten daha fiyat almadım ama bir kaç kişi bu markayı meth etmişti. Samsun'da bir firmadan fiyat sordurttuk BRC için 1950 TL dediler. Nasıl fiyat. Pahalı mı?

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Ben LPG düşmanı olsamda forumda BRC için 1600lü rakamlar konuşuluyordu diye hatırlıyorum. Acele etmeyin. İyice araştırın. 1950 bana yüksek gibi geldi.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Hocam ben Amasya dayım Samsunda çok araştırdım ama içime sinen bir usta bulamadım Çorum da Özençler otogaz( BRC bölge bayii) var orada taktırdım tavsiye ederim işçilikleri çok iyi.Bu arada aynı üniversite aynı bölüm mezunuyuz sizin bir alt dönemdenim :)  

Özençler Oto'yu bir kaç forumda daha methettiler. Ama bana maalesef uzak. 

Ayrıca alt dönemleri tanırım da sizin adınızı çıkartamadım. Bilgisayar Kulübünde başkan yardımcılığı yapmıştım. Orada da göremedim sizi :)

Ben LPG düşmanı olsamda forumda BRC için 1600lü rakamlar konuşuluyordu diye hatırlıyorum. Acele etmeyin. İyice araştırın. 1950 bana yüksek gibi geldi.

Şimdi 2-3 yerden daha fiyat aldım da fiyatlar bu civarda geziyor. Çok fazla da acelem yok ama ucuz kit taktıracağız derken kalitesiz eski model kit takmasınlar.

Aldığım fiyatlar ise şu şekilde;

Prins -> 2100TL

BRC İtalyan -> 2000TL

BRC -> 1950TL

Nandi -> 1500TL

Yorum bağlantısı
Tayyar Arslan

Özençler Oto'yu bir kaç forumda daha methettiler. Ama bana maalesef uzak. 

Ayrıca alt dönemleri tanırım da sizin adınızı çıkartamadım. Bilgisayar Kulübünde başkan yardımcılığı yapmıştım. Orada da göremedim sizi :)

Okula pek fazla gelmiyordum(devamsızlık konusunda bi hayli sorunlar yaşamıştım Ufuk Hoca ile :)  ) kulübünde üyesiydim aslında, Ben sizi kulüpten tanıyorum zaten türk telekomun konferansında tanışmıştık fotoğrafınızı görünce tanıdım.Sizin adaşınız Emrah Gölge ile yakın arkadaştık biz sonrasında ben Amasya ya atandım zaten.

Yorum bağlantısı
Selahattin Topçu
(düzenlendi)

4 gün önce 1700 e taktırdım BRC..

2009 Titanyum otomatik

tarihinde Selahattin Topçu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

4 gün önce 1700 e taktırdım BRC..

2009 Titanyum otomatik

Memnun musunuz. Aracınızın motoru nedir acaba?

Yorum bağlantısı

Prins'ten daha fiyat almadım ama bir kaç kişi bu markayı meth etmişti. Samsun'da bir firmadan fiyat sordurttuk BRC için 1950 TL dediler. Nasıl fiyat. Pahalı mı?

Başlık ve soru biraz farklı galiba.

Şu linkten bakabilirsiniz: http://www.prins.com.tr/prins-avantajlar-dunyasi

Ben 2.090 tl olandan taktırmıştım. Hem de benzin dolum ağzının yanına yapıldı lpg dolum ağzı.

Prins 2.090 tl iken BRC nin 1.950 gibi bir fiyat verebilmesi, bence biraz aşırı "özgüven" den kaynaklanıyor. Ben olsam (ki oldum ve öyle yaptım) BRC ye verene kadar, hemen hemen aynı parayı Prins'e veririm.

Parayı siz kazanıyorsunuz, harcamanıza kimse karışamaz. Ama ben Prins aldım, tam 1 yıldır kullanıyorum. Maşallah. 

Yorum bağlantısı
Selahattin Topçu
(düzenlendi)

Memnun musunuz. Aracınızın motoru nedir acaba?

100 lük 1600 motor...Çok memnunum..Benzinle arasında hiç fark hissedemedim.Full trafikte 33 kurus yaktı..Şehirler arası 24 kuruş(izmit içinde trafiğe takılmama rağmen) 

tarihinde Selahattin Topçu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Lpg kitinde Prinsten ötesi yalan. Benzinden farksız.

Yorum bağlantısı
Selahattin Topçu

Lpg kitinde Prinsten ötesi yalan. Benzinden farksız.

prins gereksiz pahalı...1700 e taktırdım BRC yi. Prise 2300 diyorlar...Aradaki 600 liralık farka değecek teknolojiye ve kaliteye sahip olduğunu düşünmüyorum.

Yorum bağlantısı

prins gereksiz pahalı...1700 e taktırdım BRC yi. Prise 2300 diyorlar...Aradaki 600 liralık farka değecek teknolojiye ve kaliteye sahip olduğunu düşünmüyorum.

Emrah 1.950 tl diyor BRC ye. Prins te tüm ülkede tek fiyat. 2.090 tl. Arada 140 tl gibi önemsiz bir fark var ki, 600 tl de bile tercihim Prinsten yana olurdu.

Yorum bağlantısı
Ali Temizsoy

Ben aynı motorda zavoli kullanıyorum.1 yıl oldu herhangi bir sorun yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Tayyar Arslan

1750 tl BRC my11 pipolu sistem simit depo 1 hafta önce takıldı, araç 2013 model F3 125 ps. Çekişte bir düşüş yok alt devirde performans güzel tavsiye edilir.

Yorum bağlantısı

Benim aracımda Tartarini var ve ben çok memnunum. Gerek performans gerekse yakıt. Bu arada dün lpg filtrelerini değiştirmek için brc servisine gittik. ( Arkadaşın arabası ) My 11 Lpg 1650 tL.. Özellikle sordum. 1800 tl den aşagı takan yok dedi usta. Şuan en ucuz biz takıyoruz dedi. Karabük çevresi düşünenler için.

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Çorum Özençler Oto'dan foruma özel MY11 modelini 1700 tl 6 taksite fiyat aldım. Usta eposta adresime forda özel uygulamaların da yer aldığı bilgilendirici bir eposta yolladı. Açıklamalar beni tatmin etti. Sanırım burada dönüşümü yaptıracağım. Kullanılan enjektörler "INO3 MY11" daha önce kullananlar da epey memnun kalmışlar.

Şöyle de bir videosu var montaj adımlarını gösteren 

Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Katılıyorum. Dönüşüm yaparken de tasarruf etmek lazım. Amorti süresi uzayacak neticesinde. zaten yılda bana kazandıracağı 400-500 tl

Emrah 1.950 tl diyor BRC ye. Prins te tüm ülkede tek fiyat. 2.090 tl. Arada 140 tl gibi önemsiz bir fark var ki, 600 tl de bile tercihim Prinsten yana olurdu.

Prins 2100 TL dediler. Arada 400TL fark var. Sanırım 400 tl farkı vermeye değmez. Neticede aynı araçda dönüşüm yapanlar memnun.

Yorum bağlantısı
Ramazan Yalın

3 HAFTA ÖNCE 1750 ye pipolu brc taktırdım.memnunum tavsiye ederim.benzinden hiç farkı yok.hissetmiyorum bile.önceden 100 tl benzinle 280 km civarı yapıyordum.şimdi 90 tl gaz ile 400 km civarı gidiyor.çok hesaplı bence hiç düşünme.iyi bir usta ve brc derim.

Yorum bağlantısı
Emre Erdoğmuş
(düzenlendi)

Bu model/motor için en iyi dönüşüm kiti hangisidir. Ford Focus'a BRC uyumlu dediler.

Hemen hemen her kit uyar yeterki işçilik iyi olsun Emrah Bey. Tabiki orijinal İtalyan markalar önceliğiniz olsun derim. (Lovato, BRC, Landi...) 2 hafta önce Lovato'yu peşin 1550 tl.ye taktırdım. Bilginize...

tarihinde Emre Erdoğmuş tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...