Ersin Şahin 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 (düzenlendi) Merhaba geçenlerde aracım üstüne port bagaj ve cam filmi hakkında emniyet genel müdürlüğü ile ilgili bir yazışma yaptım aracımın üstüne aracın aeordinamiğini etkilemeyen port bagaj taktırmak istediğimi ayrıca % 70 ışık geçirgenliği sağlayan cam filmi taktırmak istediğimi beyan ettim gerekli yasal işlemlerin nasıl yürütüldüğü hakkında bilgi almak istedim EGM tarafından verilen cevap şu şekilde >>> Sayın Ersin ŞAHİN 11.04.2014 tarihli başvurunuz incelenmiştir. Araçların üzerinde, Araçların İmal, Tadil ve Montajı hakkındaki Yönetmelikte (AİTM) belirtilen şekillerde yapılan her türlü değişikliğin, tescil belgesine işlenebilmesi için, yetkili makine mühendisi tarafından tanzim edilip TSE tarafından onaylanan tadilat projesinin ibrazı ve aracın fenni muayenesinin yaptırılması zorunludur. Tadilat işlemlerine ilişkin olarak trafik tescil kuruluşlarımız görevlilerince ilgili kurum ve kuruluşlarca düzenlenen belgeler esas alınarak işlem yapılmaktadır. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 63 üncü maddesinde; "taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır." hükmü yer almaktadır. İyi günler dileriz. 15 Nisan 2014 tarihinde Ersin Şahin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Benim anladığım, 1- Port bagaj takıldıktan sonra muayene istiyorlar. Ruhsata işletecekler muhtemelen. 2- Renkli cam filmi hala yasak. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 (düzenlendi) Port bagaj, adıda üzerinde portatif, tak sök bir uygulama. Sürekli duracaksa sıkıntı yaratır, işlenmesi gerekir ama 1 haftalık tatil için işletmeye ihtiyaç yoktur diye düşünüyorum.. Şahsen bu yaz aracın üzerine takacağız tatile giderken.. 15 Nisan 2014 tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersin Şahin 15 Nisan 2014 Yazar Paylaş 15 Nisan 2014 Aynen port bagajı yetkili mühendis inceleyip aracın uyarlanabilirliği hakkında rapor çıkartıyor ve ruhsata işletiyorsun cam filmi hakkındada ek sorduğum soruda eğer araç orjinal fabrika çıkışlı karartmalıysa sorun teşkil etmiyormuş herhangi bir cezai işlem söz konusu değilmiş lakin sonradan takılan cam filmi ve lazerle rengi değiştirilen camlar cezai işleme tabiymiş tüv hafif kusurlu çıkarsada trafik denetleyicilerin cezai işlem yetkisi bulunmaktaymış. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Bagaj kapağına takılan bisiklet taşıma aparatı bu bürokratik işlemlere tabi mi acaba? Yorum bağlantısı
Ersin Şahin 15 Nisan 2014 Yazar Paylaş 15 Nisan 2014 Bagaj kapağına takılan bisiklet taşıma aparatı bu bürokratik işlemlere tabi mi acaba? TUV sertifikası onaylı bir bisiklet taşıyısıysa takabilirsiniz herhangi bir işletme yapmanız gerekmez 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 aksesuar jant bile gelecek ruhsata sıradadır Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Ya abi ortalık, port bagajlı, filmli araçlardan geçilmiyor. Emniyet teşkilatımızın cevabı bu olmamalı. Yasak kaldırılmalı veya port bagajla gezenler trafikten men edilmeli. Laf ola beri gele işte. Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Gürcistanda yüzde 30 ön kapı camları, yüzde 70 arka kapı camları, yüzde 100 bagaj kapısına izin var. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 aksesuar jant bile gelecek ruhsata sıradadır Çağlar Abi google translate mi bu : ) Yorum bağlantısı
Musa Özondel 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 cam filmi taktırsan bir türlü taktırmasan bir türlü arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts