Yusuf Esin 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Arkadaşlar merhaba, Iyimi kötü mü ettik bilmiyorum ama hazır deniz kenarı bir yerdeyiz deyip arkadaşlar ile ortak bir tekne aldık. Teknenin üzerinde yanmar marka 2 silindirli 14 yada 16 bg gücünde olduğunu bildigimiz dizel motor var. Motor içten takma ve tam marin bir motor. Motorun biraz eski ve dört zamanli oldugunu biliyorum birde. Belkide çoğunuzun bu bilgilerden kafasında birşey ler belirmedi ama inanın bende bunları yeni yeni öğreniyorum. Motor güzel çalışıyor ancak motorun her iki yaninda 2 şer adet bulunan 4 tane 1 cm çapındaki deliklerden bir adedinden motor çalışırken yağ atiyor. Atilan yağ az bir miktar. Sadece calisirken ve sadece bir delikten geliyor oluşu da kafamı karıştırdı. Satin aldığımız kişi ile hoş bir ilişkimiz yok.karşıma çıkmaması sağlığının devamı açısından önemli. O nedenle arayıp sormak ta istemiyorum. Forum üyelerinden konu hakkında bilgisi,tavsiyesi olan arkadaşların önerilerini bekliyorum. Ben motorun fazla yağı tahliye ettiği seklinde iyimser düşünüyorum. Buradaki deniz motoru ustalarının da önüne biraz bilgi sahibi olarak cikmak istiyorum. Öbür türlü hiç bilgi sahibi olmadığım bu konuda kaziklanmamak elde değil. Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Bence normal bir durum. Yüzerken çevremden böyle motorlu bir tekne geçtiği zaman suyun üstünde yağ kalıntısını görüyorum. Yağı tahliye ediyordur diye düşünüyorum. Hatta bu tip motorların çoğunda yağ, yakıta belli bir oranda karıştırılarak koyuluyor olmalı. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Bence normal bir durum. Yüzerken çevremden böyle motorlu bir tekne geçtiği zaman suyun üstünde yağ kalıntısını görüyorum. Yağı tahliye ediyordur diye düşünüyorum. Hatta bu tip motorların çoğunda yağ, yakıta belli bir oranda karıştırılarak koyuluyor olmalı. Benzinli olsaydı dediğiniz doğru olurdu,ama bu dizelmiş.. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Benzinli olsaydı dediğiniz doğru olurdu,ama bu dizelmiş.. +1 Ayrıca 4 zamanlı motorda yakıta yağ karıştırılmaz diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Yusuf Esin 15 Nisan 2014 Yazar Paylaş 15 Nisan 2014 Yağ motor üzerindeki bir delikten sızıyor. Ama bu 4 delikte sanki karterin hava alması için yapılmış gibi duruyor. Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Foto filan olsa, daha sağlıklı yorumlar olabilir.. Yorum bağlantısı
Yalçın Dağlıoğlu 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Arkadaşım sahil güvenlik kademeden ayrılma gemi motoru konusunda uzman. İsterseniz Bayraklıda kendisi irtibata geçeriz kendisiyle. Yorum bağlantısı
Yusuf Esin 15 Nisan 2014 Yazar Paylaş 15 Nisan 2014 Arkadaşım sahil güvenlik kademeden ayrılma gemi motoru konusunda uzman. İsterseniz Bayraklıda kendisi irtibata geçeriz kendisiyle. Kusra bakmayın adresim halen izmir görünüyor ancak edremit te ikamet ediyorum artık. Ilginiz icin teşekkür ler. Bende şu adresimi bir guncelleyim artık. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 herhangi bir yerden yağ atması sıradışı olmalı Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Soğutma suyunu egzos gazı ile tahliye ettiği için egzos isi ile karışmış suyu yağ zannetmiyorsunuz değil mi ? Yorum bağlantısı
Yusuf Esin 15 Nisan 2014 Yazar Paylaş 15 Nisan 2014 Soğutma suyunu egzos gazı ile tahliye ettiği için egzos isi ile karışmış suyu yağ zannetmiyorsunuz değil mi ? Serkan bey, yağ motor bloğu üzerinde bulunan nispeten aşağıda kalan delikten siziyor. eksoz bağlantısından uzakta bir yerde.Bugün teknenin başına gidebilirsem fotoğrafını çekip buraya ekleyecegim. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Serkan bey, yağ motor bloğu üzerinde bulunan nispeten aşağıda kalan delikten siziyor. eksoz bağlantısından uzakta bir yerde. Bugün teknenin başına gidebilirsem fotoğrafını çekip buraya ekleyecegim. Fotoğraf çok iyi olur.. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Soğutma suyunu egzos gazı ile tahliye ettiği için egzos isi ile karışmış suyu yağ zannetmiyorsunuz değil mi ? içi su dolu hortumu deniz sanma da 2 Yorum bağlantısı
Canberk Eken 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 (düzenlendi) Motor çalışırken egzozdan atılan su, denizden çekilip motorda gezip tekrar denize egzoz gazıyla birlikte atılan soğutma suyudur. Soğutma suyuna yağ karışabilir mi onu bilmiyorum ama Düzenleme:egzoz bağlantısıyla alakası yok demişsiniz şimdi gördüm, kusura bakmayın. 15 Nisan 2014 tarihinde Canberk eken tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 15 Nisan 2014 Paylaş 15 Nisan 2014 Problem konusunda bir fikrim yok fakat, yanmar dediğin zaman olay biter en kalitelisidir Yorum bağlantısı
Yusuf Esin 19 Nisan 2014 Yazar Paylaş 19 Nisan 2014 (düzenlendi) Yanmar dizel marin motor siyah duman atma sorunu: ,Yağ atan yerin fotoğrafını da bugün inşallah buraya ekleyecegim. Dikkat eersemiz motora yuklenince kısa süre siyah duman atiyor. 19 Nisan 2014 tarihinde Yusuf Esin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Canberk Eken 19 Nisan 2014 Paylaş 19 Nisan 2014 Yanmar dizel marin motor siyah duman atma sorunu: https://youtu.be/XHAN-EAgGZU ,Yağ atan yerin fotoğrafını da bugün inşallah buraya ekleyecegim. Dikkat eersemiz motora yuklenince kısa süre siyah duman atiyor. bu kadar duman yüksek devirde normal bence, sürekli değil, sadece ilk yüklenmede geliyor +kim bilir kaç yıllık ve kaç saat kullanılmış motor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2014 Paylaş 19 Nisan 2014 denizde gezmişliğimle, bu egzos bayağı normal. Yorum bağlantısı
Recommended Posts