Gürçay Hüseyin 19 Nisan 2014 Paylaş 19 Nisan 2014 Otomobilime gecen yil taktigim OEM park sensoru hakkinda bilgilerimi paylasmak istedim. Tahmin edeceginiz gibi Ford bayisinden OEM sensor montaji icin ucuk bir fiyat aldiktan sonra bu isi kendim halletmeye karar verdim. Ilk once Ford'un tum modellerinde kullandigi park sistemin markasi ve ureticisini buldum. Ford tum modellerinde Xvision marka park sistemlerini kullaniyor. Uretici sfirma sitesi: http://www.xvision.uk.com Artik bu bilgi Ford sitelerinde de mevcut. Ben ararken bu bilgi yoktu. Serviste istenilen fiyati da gorebilirsiniz: http://www.ford.co.uk/FordFleet/NewsAndReviews/FordForBusiness/2012/August/Xvision-Parking-Distance-Sensors Gelelim iyi haberlere. Bu park sistemleri ayri olarak ebay.co.uk ' ta satiliyor. Fiyatlari 40-150 GBP arasi degisiyor. Biraz israr ve takip ile cok ucuz fiyata da alinabiliyor. Benim park sistemini 25 GBP'ye kazandim... Park sensor kiti boyle birsey: Park sensor kitleri istege bagli sadece ses ve ses+ display secenekleri ile monte edilebiliyor. Ben ekrana gerek duymadim ve sadece ses indikasyonlu kit aldim. 8-9 aydan fazla kullaniyorum ve bugune kadar hicbir sorun yasamadim. Sensorler en ufak bir maddeyi bile kestirebiliyor. Ses ile sinyalizasyon sekli: Yaklasik 1.5 m yaklasana kadar herhangi bir sinyal yok. 1.5m - yaklasik 70-50 cm (tam hatirlamiyorum, kilavuzaa bakip tam bilgileri daha sonra verebilirim) arasi uzun aralalikli ses sinyali. 70/50 cm - 30 cm arasi sık ses sinyali, 30 cm sonrasi ise kesintisiz ses sinyali. Bilinmesi gerek bir diger konu ise her model icin farkli Xvision park sensor kiti bulunuyor. Fark degisik tampon model ve acilarina gore sensorlerin sekil farklarindan geliyor. Tabi ki herhangi bir modeli herhangi bir modele takmak problme yasanmaksizin mumkundur. Sadece bilgi olarak paylasiyorum. Son olarak uygulandiktan sonra bir resim paylasiyorum: 2 Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 19 Nisan 2014 Paylaş 19 Nisan 2014 Faydalı bir bilgi olmuş teşekkürler... Yorum bağlantısı
Misafir 20 Nisan 2014 Paylaş 20 Nisan 2014 Hayırlı olsun güle güle kullanın..Türkiyede de bu uygulamayı ford servislerine cenmax tedarik ediyor... Ayrıca tamponu boşuna deldirmişsiniz,çıtanın altında sensör için delik yerleri vardır.. Kendi aracımda sensör var fabrika çıkışlı ve cenmax marka... Bahsettiğim çıtada takılı sensörler.. Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 20 Nisan 2014 Yazar Paylaş 20 Nisan 2014 Citanin altinda delik oldugunu biliyorum. Zaten OEM yeri orada sensorlerin. Ama ben citada nasil gorunduklerini begenmiyorum. Guzel gorunmesi icin citanin da boyanmasi gerekiyor aynen sizinki gibi. Tebrik ederim, sizin uygulama cok basarili ve guzel olmus. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Nisan 2014 Paylaş 20 Nisan 2014 fabrikasyon parl sensörlü focus var mı bizde? Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 29 Haziran 2015 Paylaş 29 Haziran 2015 Bu konu eksik mi kalmış ne? Mk 2,5 sedan focus'ta sanırım o çıtalardan yok. Bizim tamponda yerleri belli mi ki bu meretlerin? Yorum bağlantısı
Recommended Posts