İçeriğe Yönlendir

Ankara Iyi Rot - Balans'cı Önerisi


Bekir Burak Aydos

Recommended Posts

Bekir Burak Aydos

Merhaba arkadaşlar,

 

Focus 2004 hb collection aracım var, üzerinde collection orj. jantları ve sava marka yazlık lastikler var. Kışlık petlas lastiklerim takılıyken hiçbir sorunum yoktu, ne zamanki 1 ay kadar önce yazlıkları taktırdım, o günden beri 100 km civarından başlıyarak hız arttıkça tekerlerdeki titreşimi hisseder oldum.Direksiyonda titriyor ancak aracın arkasında oturan bile hissediyor 120 ile giderken. Jantlarımdan biri daha önce kaynak görmüş önceki sahibinde, birde lastikler değiştirilirken lastiklerden birinde patlak sebebiyle yapılmış yamayı gördüm. Bilmiyorum bunlar bir etkenmidir ancak aynı jantlarla kışlık lastik kullanırken bir sorun yoktu. Birde bu kaynaklı jantı gidip sol ön tekere takmış akıllı lastikçi. Şimdi ben işinin ehli, hertürlü imkana sahip (rot,balans,jant düzeltme,dinamik balans vb..) Şaşmaz civarında bir Rot balansı arıyorum. Daha önce çok iyi bir tanıdık vardı ancak dükkanını kapattı şimdi kelimenin tam anlamıyle yetim kalmışa döndük açıkcası. Gözüm kapalı güveneceğim, ustalığından şüphe edilmeyecek üst ayarda bir rot balanscı arıyorum, özellikle işcilik olarak.

 

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı

Herko (performa lastik) jant var İs bankasinin yaninda. Islerinde iyidirler. Cuneyt Bey var. Samimi degilim ama eski bir calisanimla ahbapliklari var. Bir de cancanin bir ust sokaginda bursali rot balans var. Serkan ve ugur usta var. Serkan beni tanir. Benim gordugum en iyi ustalardan. Zamaninda arkadaslarimin tavsiyrsi ile tanidigim halde bir turlu istedigim sekilde yapamayan ustamdan sonra arayip bulmustum. Serkan'in iscilik fiyatlari herkoya gore daha iyidir ancak lastik alinacaksa herko cok daha uygyn fiyatlar verir. En son gecen ay 195 60 15 kumho lastikleri 500tl'ye aldim.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Postanenin oradan çıkınca en son sokaktan sağa dönünce yine en son dükkan Kalanlar rot balans... Saim ustanın cihazları yenidir, 4 lastiğe aynı anda rot ayarı yapabilen makinesi var.. Evren hocamın bahsettiği dükkanı bende duymuştum, iyi olduklarından artık eminim..  :)

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Peki Şaşmazdaki Erdemler rot balansı forumlarda vs.. çok övmüşler ne diyosunuz ?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

İskitlerde Mustafa Saatçi var, benim tutmayan direksiyon ayarını tek seferde tutturmuşlardı...

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Ben senelerdir başkent sanayisinde özdemir kardeşlere giderim. Orda murat usta var ondan başkasınada baktırmam. Mutlaka normal balasın ardından araç üstünde de dinamik balans ayarı yaptırırım

Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Erdem kardeşler ve Erdemler aynı insanlara aitmiş sanırım. Yani ikiye ayrılıp iki ayrı dükkan olmuşlar, kardeşler balgatta erdemlerde şaşmazda.

Şaşmazdakine giden önerecek olan varmı ?

Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

şaşmazda dumanlar rotbalans var ilhan usta,balansı gerçekten güzel yaptı ama rot ayarını beceremediler 2 kez 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
Bekir Burak Bey konunuz uygun bölüme taşınmıştır.

Saygılarımla.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Caglayan Celiker
(düzenlendi)

Rot balans için Şaşmaz oto sanayi sitesinde Dumanlar Rot Balansı şiddetle tavsiye ederim.  tamamen içgüdüsel olarak gittim. baktım tabelası eskimiş , dedim herhalde bunlar yıllardır bu işi yapıyor. direk girdim. Araç sahibi gözüyle bakıldığında, 2012 Şubat ayından beri gördüğüm en sorunsuz işyeri ve usta. Söylemeden gereken ve gerekli gördükleri herşeyi yapıyorlar. Araçla, aracına aşık genç gibi ilgileniyorlar. Keşke rot balans dışında da iş yapsalardı.


Resmi adresi : Oto sanayi Sitesi 2551 Cad. 2575 Sok. (Eski 12 Sokak) No:1 Şaşmaz


Tel: 0 312 278 55 61


Kardeşler Mercedesin tam karşısı. Endüstri Meslek Lisesinin tam önünde.


tarihinde Caglayan Celiker tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Burak Aydos

Arkadaşlar bir tanıdığın tavsiyesi üzerine Şaşmazda Doğan Rot Balansta tüm tekerler baştan yapıldı. Aracımda eskiden 110 km yi geçince meydana gelen titreme,sallantı artık olmuyor. Ayrıca aracın arka rot ayarı çok bozukmuş usta bakınca farketti, lastikleride yandan yemiş hep. Usta düzeltti onuda artık yere daha iyi oturur dedi. O günden beri daha iyi nazar değmesin. :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Serkan Toker

Eveeet Ankara daki yeni rot balansçımı burada açıklıyor ve herkese tavsiye ediyorum :) . Karaca rot balans. Başkent sanayi sitesin de hastane acil girişinin tam karşısında. Sonunda işini doğru düzgün yapan bir yer buldum. Gerçi 5 yıllık dükkanmış ama yinede umarım zamanla bozmazlar.

 

 

Makinelerin kalibrasyonu bozulunca konvoya katılır merak etme.. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...