İçeriğe Yönlendir

Fusion'uma Spor Yay


Ayberk Değirmenci

Recommended Posts

Ayberk Değirmenci

Arkadaşlar ben 2005 fusionuma spor yay takıp biraz çökertmek istiyorum. Pek bilgim yok bu konularda bana yardımcı olurmusunuz ? 3.5cm 5cm falan diyorlar. Bunlar tam olarak ney ? Marka olarak ne almalıyım. Öğrenciyim o yüzden 2. el alıcam. Ve eibach öneriyor herkes ama pahalı geliyor bana 100-150 TL ye benim işimi görecek bir yay bulamazmıyım ? Nerelere bakmam lazım yayı bulmak için. 100 TL ye FK buldum fk ya kötü diyorlar. Birde fusionla aynı yayı takan diğer araçlar neler ? mesela fiestanın yayları fusiona uyar mı ? Yardımlarınızı bekliyorum :)
Aracımın şuanki hali;
http://i.hizliresim.com/nPgQv0.jpg
İstediğim şekil (arka)

http://i.hizliresim.com/vzL60v.jpg
Birde şu var. Bu arabada acaba spor yay mı var ? varsa kaç cm lik ?

http://i.hizliresim.com/VpL9Zn.png

Yorum bağlantısı
Ahmet Kırılmaz

yay işi çok önemli bence kalitesini almalısın dandik markalar başına çok iş çıkarır sonuçta aracın yürüyen aksamında 3,5cm 5 cm olayı da aracı ne kadar alçaltacağınızı simgeler eibach iyi markalar arasında ama sıfırı pahalı 1 2 ay kullanılmış 2.elini bulursanız alın fazla kullanılmış olanınıda sırf güzel görünecek araç dışardan diye almayın 

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Focuslarda vogtland öneriliyor. Eibach ların da konforu çok iyi deniyor.

Tek başına yapılan yay değişimi aracın dengelerini bozacaktır diye genel bir düşünce var forumda ve bende katılıyorum. Ha sorarsanız ilk fırsatta bende alçalacağım o ayrı. :)

Ağırlık merkezini alçaltmak yol tutuşuna artı sağlıyor ama sekme, zıplama ve alçak olduğu için yandan kaldırma gibi engellere vurma durumunda devrilme ihtimalini arttırıyor vs vs. Bana en mantıklı gelen dezavantajları bunlardı forumda okuduğum kadarıyla.

Doğru yay bulunduğunda arka ilk fotoğraftaki gibi 5cm ile, ikinci fotoğraftaki gibi 3,5cm ile düşer diye düşünüyorum.

Ön dizel araca benzinli yayı takarsanız belki ama onun haricinde hiç bir şekilde yay ile o kadar düşmez. Coilover sistemlerine yönelmek gerekir.

Ortalama vogtland yada eibach için 400-600 arası rakamlar normaldir.

Bu fiyatların altına ancak tanınmamış çin malları yada yay kesme çözümleri olabilir ama pişmanlıkla sonuçlanacağını garanti ederim.

5lik yaylar orjinal amortisörünüzün ömründende ciddi anlamda çalacaktır.

Fusion tarz olarak spor olmasa da şık bir araba, alçalmanızı önermem. Alçalacaksanızda gerekirse bekliyerek bu işe ayrılan bütçe arttırılmalı.

Yorum bağlantısı
Ayberk Değirmenci

Peki eibach 2. eller ne kadar tutar tahminen ? 2002-2008 Fiestanın spor yayları uyumlumudur fusiona ? cetvel ile ölçtüm tam teker hizasına gelmesi için 6cm gerekiyor ön ve arka için herhalde 5 cmlikler işimi görür. Ne tavsiye edersiniz ?

Yorum bağlantısı
Yunus Çoban

35 plakalı birde şu var dediğin arabada arkalarda bildiğim kadarıyla 5 cm spor yay var önlerdede coilover var Murat kardeşimizin aracıdır.

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Fusion zaten yeterince sert olan bir araç fk alırsanız takım denen şey kalmaz araçta benim için biraz daha sertleşmesi önemsiz derseniz eibach öneririm benim fiestada var

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Fusion'da spor yayin amaci ne? Yanlis anlamazsiniz umarim. 

Yorum bağlantısı

O fiyata bulunan fklar cakmadir ondan. Orjinal fk yok gibi birşey Türkiye'de. Eibach, vogtland çok iyidir ancak rakam fazla gelirse red eagle yaylari inceleyin. Fusiona uyumlu var mi bilmiyorum ama çok begeniliyor

Yorum bağlantısı
Ayberk Değirmenci

Fusionda spor yayın amacı ben sürüyorum genelde biraz genç işi yapmak istiyorum teker hizasına gelse gayet güzel durur diye düşünüyorum arabada. Spor yayların hepsinde daha da mı sertleşir araba ? red eagleye bakayım da fiesta ile fusion uyumlu mu bilen yok mu  :( 

Yorum bağlantısı
Ayberk Değirmenci

Bu arada jantlarımı beyaza boyasam sizce nasıl olur ? Arabamda beyaz çok mu kötü olur sizce ?

Yorum bağlantısı
Huseyin CAN

guzel kardeşim fiesta 2002-2008 yaylar fusion 2012 kasaya kadar aynıdır gönlün rahat olsun ben fk kullaniyorum fiesa 2002-2008 dizel yaylari arkadaşlarimin yapmiş oldǧu yorumlarla alakasi yok ne ziplama yapıyor nede devrilme tehlikesi yaşatiyor denemeden bilemezsin ezbere yorum yapipta insanlarin heveslerini kirmayalim.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayberk Değirmenci

Çok teşekkürler :) gerekli bilgiyi özel mesajdan da aldım :)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Göktürk

araç böyle güzel. kısa boylu palto giymiş adama benzetmeye ne gerek var?

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mehmet Kaya

 

Bu tür satış ilanlarına izin vermiyoruz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...