Kemal Mert 7 Aralık 2015 Paylaş 7 Aralık 2015 Merhaba Arkadaşar, Bu sabah işe gelip arabayı stop edip arabadan indiğim sırada birşey far ettim. Ön ızgaradan buhar geliyordu. Direkt ön kaputu açtım herşey normaldi, kontağı çevirdim hararet normeldi, arabayı tekrar çalıştırdım herşey normal seyrediyordu. stop edip tekrar baktım. Su haznesinde azalma olmuştu 2-3 parmak kalmıştı kutudaki suyun bitmesine, sonra iyice eğildim baktım orasına burasına derken radyatörde ıslaklık gördüm aşağı kadar akmış. 1-Durduk yere böyle birşey olur mu? 2-İş yerim merkezden uzak 25 km, bu şekilde yol gitsem sorun olur mu? 3-Sorun galiba radyatörün delinmesi, Tamiri mümkün mü yoksa komple yeni radyatörmü alayım, yeni radyatör fiyatı normal şartlarda nedir? Yorum bağlantısı
Kemal Mert 7 Aralık 2015 Paylaş 7 Aralık 2015 Biraz önce yeni ve can sıkıcı bir durum ile karşılaştım. Su eksiltme sorunu vardı ama beş dakika önce başka bir durum ile karşılaştım. Aracın akü altında fren merkezinin oralarda ve motor kapağınin altında kapağın kenarlarında aşağılarda orda burda hep yağ var. Direkt motor yağına baktım gram yağ eksiltme yoktu. Yağ değişimine 2000 km var daha ve yağda ne bir eksilme ne de renginde değişiklik var.Fren yağ kutusuna baktim eksilme yok direksiyon yağ kutusuna baktım eksilme yok. Neden böyle oldu anlamadım araç su eksiltiyor, hararet sorunu yok ama çok tuhaf lpg ile olgili yuvarlak büyük bi parça var ismini bilmiyorum orda da vardı.acil yardımlarınızi rica ediyorum arkadaşlar. Sıkıntı nedir ne yapmalıyım. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 Arkadaşlar merhaba, dün yaşadığım sıkıntıları çok şükür bitirdik.Radyatör delinmiş sebebi ise içindeki suyun antifiriz özelliğinin bitmesiymis böyle olunca da su asit görevi görür zayıf yerleri patlatırmış. Radyatör orijinal fabrika çıkışı dedi usta değişmesi de çok normal dedi ayrıca delinmişti değiştirdik. Shell yağ konuldu 4 litre,yag filtresi,hava filtresi değişti,akisler söküldü kontrol edilip yaglandı, şanzıman yağı değişti, arka amortisörler değişti orojinalmis daha usta istesende şimdi bundan bulamazsın dedi ford company yazıyordu üzerinde ama bitmişti bastığın zaman geri itmiyor oylece kalıyordu,usta gazları bitmiş dedi değiştirdik herşey istediğim gibi oldu ama tek bir şey dışında. O da diskler. Disklerimde sorun vardı frene bastığımda titreme oluyordu galiba düzeltilmesi gerekir diye düşünüyordum,onlarda daha orijinalmis üzerinde okuması zorda olsa ford motor company-bosch yazıyordu ama bitmisti artik dibi gelmişti değiştirelim dedik ve değiştirdik. Ustam yavuz san diye disk taktı ben ilk defa duymuştum umarım beni sıkıntıya sokmaz,balatalar da kale takıldı her ikisi de türk malıymış ben trw veya bosch istemiştim ama usta ben kefilim dedi taktık umarım sorun olmaz. Bu diskler hakkında bilgisi olan var ise paylaşırsanız memnun olurum. 2 Yorum bağlantısı
Kemal Mert 8 Aralık 2015 Paylaş 8 Aralık 2015 Telden düzeltme yapamadım yeni mesaj yazmak zorunda kaldım. Yanlış yazmışım amortisör markaları motocrafttı. Ayrica Yağ sandığım yerler de antifiriz suyu dedi usta. Su buharlaşır antifiriz kalır o da yag gibi görünür dedi sağa sola yayılmasınin sebebi ise seyir halinde iken önden gelen hava rüzgar radyatör suyunu arkaya atmis yani yağ sandığım yerler ise antifirizmis. Yorum bağlantısı
Recommended Posts