İçeriğe Yönlendir

Jaguar Xtype.hava Filtresinden Turboya Giden Parça Kırıldı :(

Misafir

Recommended Posts

Arkadaşlar konu başlığında da görüldüğü üzere ve resimlerde de görüldüğü üzere turboya giden hortumun ucundaki plastik parça kırıldı.İşin aslı 1 bakım önce kurum vs temizliği yaptık ve turboyada bakalım yağ basıyor mu? diye.Tam hava filtresinden turboya giden plastik ve ucu hortum olan parçayı çıkartırken kırdık ve yama yapmaya gönderdik ve sorunu çözmüştük ama zamanla bu yama açıldı ve 2-3 günden beri turbodan rüzgar sesi geliyordu,bende kontrol ettim ve yama aşınmış tekrar kendim yamalamak istedim aldım alet edevatları elime evimin önünde sökmeye başladım ve söktüm ama eski yamayı sökerken parça komple kırıldı moralim alt üst oldu servis fiyatı bu parçanın 600 tl.mk3 tede böyle bir parça olmadığı için ford tan alamıyorum.Sizden önerim benim gibi ufak şeyler için aracınızla oynamayın hele ki tamire kalkışmayın ufacık birşey için 600 tl den olucam.

Acaba çıkmacılarda bu parçayı bulabilirmiyim?

Hayatımda hiç çıkma parça temin etmedim bu işler nasıl olur?

Hemen internetten araştırdım Ankarada şaşmaz sanayide Akınlar çıkmacı parçaları diye bir yer buldum konuştum ama saat geç olduğundan yardımcı olamadı yarın telefonlaşıcaz.Buradan alışveriş yapan oldumu güvenilir bir yermidir?

Bana yardımcı olabilecek abilerim kardeşlerim varmıdır?

Moralim bozuk olduğu için sorunu tam anlatamamış olabilirim kusurabakmayın.

oRiSjOol.jpg

fAkJpdMl.jpg

Parçaların kodlarıda bunlar;

2h9ezVel.jpg

DmUO9Bjl.jpg

Yorum bağlantısı
Akan Belen

mk3 de böyle bir parça var aslında.Elbette şekil tam böyle değil ama genel olarak böyle.Bende de aynı sorun vardı ben de değişim yapmıştım.Hatta saolsun İlteberin arkadaşından almıştık.Çok çabuk aşınan bir hortum olmadığından çoğu parçacının stoklarında yoktur zaten.

Yorum bağlantısı

mk3 de böyle bir parça var aslında.Elbette şekil tam böyle değil ama genel olarak böyle.Bende de aynı sorun vardı ben de değişim yapmıştım.Hatta saolsun İlteberin arkadaşından almıştık.Çok çabuk aşınan bir hortum olmadığından çoğu parçacının stoklarında yoktur zaten.

Akan abi o küçük hortumun hava filtresine giriş yeri kırıldı ve bundan dolayı komple o büyük yarı plastik yarı hortum olan parça değişeçek.Ufacık birşey için komple parça değişiyor cıldırıcam.

Birde bu 2 parçanın ismi ne diye geçiyor? acaba

Yorum bağlantısı
Akan Belen

Akan abi o küçük hortumun hava filtresine giriş yeri kırıldı ve bundan dolayı komple o büyük yarı plastik yarı hortum olan parça değişeçek.Ufacık birşey için komple parça değişiyor cıldırıcam.

Birde bu 2 parçanın ismi ne diye geçiyor? acaba

Aynen öyle ama sonuçta komple bir parça.Hava filtresinden turboya giren hortum diye buldum ben de :D Kodunu falan bilemiyorum maalesef.Ben 200 civarı bir rakama almıştım orjinal olarak ama servisten değil elbette.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Geçmiş olsun! :(   Bari almışken orjinal alda ilerde beni uğraştırma  :fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Geçmiş olsun! :(   Bari almışken orjinal alda ilerde beni uğraştırma  :fiuw:

Semihim öyle olucak gibi o büyük parçanın fiyatı 500 küsürattı ufak hortumda 100-150 tl olur malum sterlin arttı.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ford'tan bakın  parçaya. Boşu boşuna aynı parçaya 2 kat para vermeye gerek yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ford'tan bakın  parçaya. Boşu boşuna aynı parçaya 2 kat para vermeye gerek yok.

Sani abi işte sıkıntı mk3 ün böyle bir parçası yok.Motor parçası olsa her tarafı mk3 =))

Çıkmacıda 150-200 e halledersem alırım ama olmazsa 600-700 tl vericez jaguar ortaklar servise.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani abi işte sıkıntı mk3 ün böyle bir parçası yok.Motor parçası olsa her tarafı mk3 =))

Çıkmacıda 150-200 e halledersem alırım ama olmazsa 600-700 tl vericez jaguar ortaklar servise.

Akan abi taktım ben diyor?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

onun yarısı kadar parça hyundai de 800 TL , maalesef bunlar böyle, hiçbir yapıştırıcı da tutmuyor o malzemeyi

Yorum bağlantısı

Akan abi taktım ben diyor?

Akan abi kendi mondeo suna takmış parçayı ve bire bir aynı değil parça mondeonunkiyle. 

onun yarısı kadar parça hyundai de 800 TL , maalesef bunlar böyle, hiçbir yapıştırıcı da tutmuyor o malzemeyi

Bende bu gün itibari ile anladım kırıldımı onarmakla uğraşılmaz sonradan böyle sonuçlar doğuruyor.Allahtan turbo sesini anında fark ettim yoksa turboyada birşey olurdu sonra araçtan tiksinir yok parasına burda ilan açıp satardım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yok parasına gidecekse alayım :D

Baktınız mı peki ford'ta parçaya yoksa direkt olmadığını düşünüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

Burak bey geçmiş olsun.Tam emin değilim ama bizim turboya giden hortumla birebir aynı gibi geldi bana.Zaten hortumda parça numarası var.Mk3 mondeo larla xtype lerin bir çok parçasının aynı olduğunu biliyorum.Benim esp için sensör arızalandığında jaguar servislerini bile aradım aynı parça koduyla.Ama şunu sonradan anladım mondeo ile jaguar için üretilen parçalar aynı ancak seri numaralarında farkılık olabiliyor.Jaguarlar x-s-j gibi harflerle başlıyor ilk rakamdan sonra.Mondeolarda a,d vs vs..Yani fordcularda elindeki parça numarasıyla bulamazsan şaşırma.Ama şahsi tavsiyem önce ford servis veya çıkmacılarda araman yönünde.Jaguar servisi bana fordun 2000 tl+kdv dediği parçayı ,2500 tl+kdv olarak belirledi :) Tabi ben başka bir şekilde hallettim.

Yorum bağlantısı

Yok parasına gidecekse alayım :D

Baktınız mı peki ford'ta parçaya yoksa direkt olmadığını düşünüyorsunuz?

Abi bu mk3 2.0 d motoru:

S0SUERU.jpg

Buda benim jaguar xtype 2.0d motoru:

xNkXEQ8.jpg

Motor aynı ama jaguar için üretilmiş farklı mk3 2.0d motor bloğu

Yorum bağlantısı

Burak bey geçmiş olsun.Tam emin değilim ama bizim turboya giden hortumla birebir aynı gibi geldi bana.Zaten hortumda parça numarası var.Mk3 mondeo larla xtype lerin bir çok parçasının aynı olduğunu biliyorum.Benim esp için sensör arızalandığında jaguar servislerini bile aradım aynı parça koduyla.Ama şunu sonradan anladım mondeo ile jaguar için üretilen parçalar aynı ancak seri numaralarında farkılık olabiliyor.Jaguarlar x-s-j gibi harflerle başlıyor ilk rakamdan sonra.Mondeolarda a,d vs vs..Yani fordcularda elindeki parça numarasıyla bulamazsan şaşırma.Ama şahsi tavsiyem önce ford servis veya çıkmacılarda araman yönünde.Jaguar servisi bana fordun 2000 tl+kdv dediği parçayı ,2500 tl+kdv olarak belirledi :) Tabi ben başka bir şekilde hallettim.

Resimlerdede ekledim mk3 lerde hava filtresi aracın sağında ve o uzun hortum farklı benim aracın hava filtresi aracın önünden başlıyor resimlerden anlkaşılacağı üzere.

Ben bu parça yama yapıldıktan hemen sonra jaguar a sorduğumda bana 500 tl civarı dediler tabi ufak hortumu sormamıştım bakalım Jaguar ortaklar servisine mail attım toplam tutar ne olacak 600-700 tl yi bulur bu plastik parçalar.Tabi sabah bi çıkmacıyla görüsücem sonuçta mekanik bir parça değil çıkmada olsa olur.

İşte aradığınız parça ebay da mevcut ve rakam cüzzi geldi.Dahada araştırırsanız uygun bulursunuz.

http://www.ebay.it/itm/JAGUAR-X-TYPE-2-0D-96KW-6M-MANICOTTO-ASPIRAZIONE-ARIA-4X439A689AD-/26140726326

Yahu okadar baktım ebay e ama bulamamıştım sanırım bu ispanyolca =)))

Resimlerdede ekledim mk3 lerde hava filtresi aracın sağında ve o uzun hortum farklı benim aracın hava filtresi aracın önünden başlıyor resimlerden anlkaşılacağı üzere.

Ben bu parça yama yapıldıktan hemen sonra jaguar a sorduğumda bana 500 tl civarı dediler tabi ufak hortumu sormamıştım bakalım Jaguar ortaklar servisine mail attım toplam tutar ne olacak 600-700 tl yi bulur bu plastik parçalar.Tabi sabah bi çıkmacıyla görüsücem sonuçta mekanik bir parça değil çıkmada olsa olur.

Yahu okadar baktım ebay e ama bulamamıştım sanırım bu ispanyolca =)))

google translatten çeviri yapayım dedim dili algılada haiti dili çıkıyor ne ingilizceye nede türkçeye çeviriyor=)))

Tamam   SLEEVE AIR INTAKE yani kol hava emme hortumu veya borusu olarak geçiyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu
(düzenlendi)

Mondeo mk3 ün şekildeki gibi.

Senin hortumla ağız yapıları veya çapları aynımıdır bilemiyorum.

sKMeMIr.jpg?1

iXAguRP.jpg?1

Ancak ebay dan daha uygun bulacağınızı düşünüyorum.

Tabi araştırmanızı çıkmacılarda da yapın belki daha uygun bulursunuz ve ebaydan gelecek siparişi beklemekte vakit kaybınız olmaz.Ancak 500-600 tl verilmesi yerine ebaydan almak daha mantıklı :) 15€+9.90€ kargo

Ayrıca ben rastgele girdiğim için o dilde veriyor.Bu italyanca sanırım :)

Siz direkt ebay.com dan girerseniz ingilizce olacaktır.

Ve arama bölümüne parça numaranızı ve x-type yazarsanız bulabilirsiniz.Hava emme/akış hortumu olarak geçiyor.

tarihinde Çağlar Adakoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Mondeo mk3 ün şekildeki gibi.

Senin hortumla ağız yapıları veya çapları aynımıdır bilemiyorum.

sKMeMIr.jpg?1

iXAguRP.jpg?1

Ancak ebay dan daha uygun bulacağınızı düşünüyorum.

Tabi araştırmanızı çıkmacılarda da yapın belki daha uygun bulursunuz ve ebaydan gelecek siparişi beklemekte vakit kaybınız olmaz.Ancak 500-600 tl verilmesi yerine ebaydan almak daha mantıklı :)

Ayrıca ben rastgele girdiğim için o dilde veriyor :)

Siz direkt ebay.com dan girerseniz ingilizce olacaktır.

Ve arama bölümüne parça numaranızı ve x-type yazarsanız bulabilirsiniz.Hava emme/akış hortumu olarak geçiyor.

Çağlar kardeşim bende yukarda ekledim resimleri bu mk3 hortumunun benim araca olması imkansız kısa gelir hadi kısa gelmese benim hava filtresinden çıkan hortumla uyuşmaz.E bay den baktım ve bulamadım tüm ürünlere tek tek baktım yok.

Yorum bağlantısı

Neyse sabah ola hayır ola ilk önce sabah erkenden çıkmacıyla görüşücem bakalım ne fiyat vericek.Öğlene kadar başka çıkmacılarda arıcam yine olmazsa Jaguar ortaklar servisinden zorunlu olarak 600-700 tl ye alıcam  :(  :(

Birde bu gün o parçayı yama yapayım diye söktüğümde çok fazla olmamakla beraber yağlanmıştı içi dışı kontrolsuz hava girişi olduğundan dolayı yağlanma yaptı dimi?

Turbonun içinede baktım maşallah yeni gibi parlıyor :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

http://www.ebay.it/itm/JAGUAR-X-TYPE-2-0D-96KW-6M-MANICOTTO-ASPIRAZIONE-ARIA-4X439A689AD-/261407263261

Demekki sadece italya sunucusundan çıkıyor parça.Normalde ebay.com avrupa sunucusu ama nedense orda çıkmıyor ilginç bende anlamadım.Ama ebay.it den alınır yani yukarıda verdiğim linkten.Sonuçta aynı market.

Ayrıca tabi normal hava akışı olmayınca sonuç malum.Yamalı bir hortum mutlaka dengesiz hava alacaktır.Sebebide o olmuş.Yarın ola hayrola.Umarım sorunuzu çözersiniz de ağzınızın tadı kaçmaz.Saygılar.

Yorum bağlantısı

http://www.ebay.it/itm/JAGUAR-X-TYPE-2-0D-96KW-6M-MANICOTTO-ASPIRAZIONE-ARIA-4X439A689AD-/261407263261

Demekki sadece italya sunucusundan çıkıyor parça.Normalde ebay.com avrupa sunucusu ama nedense orda çıkmıyor ilginç bende anlamadım.Ama ebay.it den alınır yani yukarıda verdiğim linkten.Sonuçta aynı market.

Ayrıca tabi normal hava akışı olmayınca sonuç malum.Yamalı bir hortum mutlaka dengesiz hava alacaktır.Sebebide o olmuş.Yarın ola hayrola.Umarım sorunuzu çözersiniz de ağzınızın tadı kaçmaz.Saygılar.

Bende anlamadım neden ebay de italya sunucusunda çıktığını.Şuan parça araştırma girişimlerinde bulunuyorum hadi bakalım hayırlısı :)

Yorum bağlantısı

Evet Jaguar ortaklardan fiyat geldi kdv dahil 394 tl.Bundan 1 ay önce 500 küsürat olan bu parça nasıl bukadar fiyatı düştü anlamış değilim sterlin bu kadar yüksek olmasına rağmen.Belkide parça fiyatlarında indirime gittiler.

Derin bir nefes aldım Allahıma sükürü.Hemen parça ödemesini yapıcam.Çıkma parçacıları beklemiyeceğim bile. :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:  :bravo:

Şuan çooook mutluyum.

Yorum bağlantısı

Ve bu akşam itibari ile 110 sterlin yani 394 tl ye parçam kargoya verilecek.Yarın 1 mayıs işçi bayramı olduğu için artık cumartesi kargodan ürünü alıcam.Hemen montajı kendim yapıcam,sökerken nasıl olsa öğrendim,inşallah bunuda kırmam:=)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ve bu akşam itibari ile 110 sterlin yani 394 tl ye parçam kargoya verilecek.Yarın 1 mayıs işçi bayramı olduğu için artık cumartesi kargodan ürünü alıcam.Hemen montajı kendim yapıcam,sökerken nasıl olsa öğrendim,inşallah bunuda kırmam:=)

Çok sevindim valla. Nispeten ucuza ve uğraşmadan çözüldü.

Çok oluyor muymuş bu sıkıntı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...