İçeriğe Yönlendir

2009-2010 Otomatik Focus Hakkında Görüşleriniz, Önerileriniz.

Ferhat Özben

Recommended Posts

Ferhat Özben

Merhaba bu aralar otomatik vites araba araştırıyorum. Bir ara Honda Jazz modeline taktım ama biraz büyük araba istiyoruz. Tabi Hondaların tam otomatik olması ve 7 geçişli olması avantaj ve hakkında iyi konuşuluyor.

Otomatik vitesi eşimin kullanması için ve artık ben de rahatlık için istiyorum. Daha büyük arabalara bakayım derken şimdi de eşim de Focusları sevdiği için acaba 2009-2010 benzinli Focus otomatik viteslere mi baksam derken bir araştırayım dedim. Fazla detaylı bilgi bulamadım bir de sizlere sorayım dedim. Görüşleriniz önerileriniz ne olur acaba? Yardımcı olursanız sevinirim. Mesela kaç geçişli vitesi var, geçişler hissediliyor mu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bildiğimiz 99 dan beri süregelen motor ve şanzımandır, az kaçar çok yakar ama evladiyelik, oradan kara geçersiniz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

4 ileri klasik otomatiktir. Tiptironik özelliklidir. Otomatik şanzumanın her 45 yada 60 bin km'de bir yağının serviste değişmesi gerekir. Benim Ankara şehiriçindeki yakıt tüketimim benzinle 9lt/100km, lpg ile 10.5lt/100km'ydi. 2008 modellerde elektrikli ön koltuklar vardır(Titanium). 2010-2011 modellerde anahtarsız çalıştırma vardır(Titanium). Çift bölgeli kliması vardır(Titanium). Torpido gözü soğutmalıdır. Sony ses sistemi oldukça kaliteli ses verir. Yetkili servislerde bakımları 15 bin km'de bir yapılır. Triger kayışı 90 bin km yada 5 yıl da bir değişir(hangisi erken dolarsa). Motor gücü 100hp'dir. Yaklaşık 1200kg ağırlığındadır(sedan). Motor lpg'ye uyumludur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fedai Özoğlu

Araç tam otomatik 4 ileri. İnternette veya başka yerde(2008-2011) neredeyse hiç problem kaydı bulamazsınız. Sarsıntısız geçiş ve manuel kullanım. Titanium ise muadillerine göre bi dolu özellik.

Yorum bağlantısı
Cihan Ekinci

valla ben çok memnunum 4 ileri olan benzinli şanzımanlar sıkıntılı filan değil alın güle güle kullanın

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Ferhat Özben

Bu arada araştırmalarım sonucunda 2011 Focus HB Titanium otomatik aldım.
Yaklaşık bir aydır kullanıyorum otomatik geçişleri hissedilmiyor, dört ileri olması rahatsız edici değil. Titanium paket olması da gayet isabetli bir karar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Yaklaşık bir aydır kullanıyorum otomatik geçişleri hissedilmiyor, dört ileri olması rahatsız edici değil. Titanium paket olması da gayet isabetli bir karar.

Hayırlı olsun, tekerine taş değmesin.

Yorum bağlantısı
Turgut Ünal

Hayırlı olsun,resimleri bekliyoruz...

Yorum bağlantısı
Ferhat Özben

Hayırlı olsun, tekerine taş değmesin.

Hayırlı olsun,resimleri bekliyoruz...

Çok teşekkürler, Allah razı olsun.

Fotoğraf aklıma gelmemişti ama sizin hatrınıza araba temiz olduğu bir gün çekip koyacağım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu

Çok eski, sağlamlığıyla kendini kanıtlamış güzel bir şanzımandır 4-ileri Ford otomatik şanzımanı. Focus 1'imde bu şanzımandan vardı, önceki sahibi de bakımlarını aksatmamış, şanzıman yağı ömürlüktür diyen ustaları dinlememiş şanzıman yağını değiştirmişti. Yağ gibi akıyordu, vites geçişleri olsun, tepkileri olsun çok konforluydu, kullanması inanılmaz keyif veriyordu. Tabii bir Powershift veya DSG gibi olamaz ancak klasik tam otomatik şanzıman olarak oldukça başarılıdır. 4-ileri olması ve tork konvertörlü olması da güçten hafif bir kayıp ve bir miktar fazla yakmasına sebep olur. Ancak her tam otomatikte olan durumlar bunlar.

Şuan kullandığım araç çok daha üstün olmasına rağmen sırf bu yüzden aratıyor. Tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mustafa Ayıkoğlu

Çok uzun yıllar şanzuman vede motor dan yana başın ağırmıcaktır.Şanzumanıda motoruda tank gibi sağlamdır.Yapman gereken tek şey rutin bakımlarını aksatmamak aynı motor ve şanzumanlı aracdan bendede var gayet memnunum.
Hayırlı uğurlu olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
hakan aras

bende 2006 4 ileri otomatik vites benzinli ford focus var. ve araç 110 binde şuan ve otomatik vites kutusu arızası ve motor sistem arızası hatası veriyor. stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor ama bu durum günde 3-4 kez oluyor ve can sıkıcı. bence sıkıntılı şanzıman bunlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...