İçeriğe Yönlendir

12V Adaptör Ve Lastik Basınç Ölçme Aleti Lazım

Umut Taşlı

Recommended Posts

Umut Taşlı
(düzenlendi)

Merhabalar,

Başlıkta belirttiğim ürünlerden bulmam lazım.

Öncelikle lastik basınç aletini aldım rastgele bir yerden ama doğruluğundan şüphe ettim ve de haklı çıktım. İstasyonlardakilere güvenemiyorum, zaten kalibre edilmemiş oluyorlar; devamlı lastikçiye gitmek de hoşuma gitmiyor. Biraz araştırdım, Pakkens markası bayağı övülmüş ama pek ürün yok yaygın olarak. (http://www.pakkens.com.tr/basinc-olcerler.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=214&category_id=75)

12 volt adaptörün ise adından bile emin değilim. Evde led vs. ile deneme yapmak için bir alet lazım. Daha doğrusu ne gerekiyorsa o lazım. İdareten bir adaptörün uçlarını açtım, onunla deniyorum ama sabit voltaj uygulayamaz, ledlere zarar verebilir yorumu yapıldı Gece Uçuşu'ndan Ahmet Bey tarafından. Devamlı arabaya inmek de zor oluyor bir şey denemek istediğimde.

Evet, dertlerim bunlar.

Yardımlarınız için şimdiden sağolun.

tarihinde Umut Taşlı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Antalya'da star elektroniğe gidersen istediğin türden adaptör bulabilirsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
(düzenlendi)

Antalya'da star elektroniğe gidersen istediğin türden adaptör bulabilirsin

abi internet üzerinden yaparım büyük ihtimalle alışverişi. ha olur da telefonla görüşüp havaleyle halletmem gerekirse bir arar sorarım.

edit: imla

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Lastik basınç aleti en gereksiz alettir benim gözümde takım çantasında... Benzinlik saatleri kalibre edilmeseler bile en azından dört lastik eşit hava basıncı ile dolu olur...Adaptör kolay kolay ledlere zarar vermez, eski bir printer adaptör falan varsa 12 volt çıkışı olan işinizi çok kolay görür.. Uçlarına krokodil lehimlersen çok rahat kullanırsın... ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

Lastik basınç aleti en gereksiz alettir benim gözümde takım çantasında... Benzinlik saatleri kalibre edilmeseler bile en azından dört lastik eşit hava basıncı ile dolu olur...Adaptör kolay kolay ledlere zarar vermez, eski bir printer adaptör falan varsa 12 volt çıkışı olan işinizi çok kolay görür.. Uçlarına krokodil lehimlersen çok rahat kullanırsın... ;)

Serkan Bey, elektrik işini zaten dediğiniz gibi çözmüştüm geçici olarak ama zarar verebilir denince de arayışa geçmiştim. asıl önemli olan basınç ölçer benim için. megane'leri genelde ben kullanırım, focus ise her zaman babamdadır. arada denk gelirse onunkini de kontrol etmeye çalışıyorum ama öncelik -düzenli olarak bozuk yollarda kullanılan- megane'lerde. bu yüzden lazım alet.

ek olarak; önler ile arkalar aynı basınç ile şişirilmiyor megane'de; 33 ve 29 psi.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Serkan Bey, elektrik işini zaten dediğiniz gibi çözmüştüm geçici olarak ama zarar verebilir denince de arayışa geçmiştim. asıl önemli olan basınç ölçer benim için. megane'leri genelde ben kullanırım, focus ise her zaman babamdadır. arada denk gelirse onunkini de kontrol etmeye çalışıyorum ama öncelik -düzenli olarak bozuk yollarda kullanılan- megane'lerde. bu yüzden lazım alet.

ek olarak; önler ile arkalar aynı basınç ile şişirilmiyor megane'de; 33 ve 29 psi.

O zaman ön ve arkalar kendi aralarında eşit basınca sahip olacakları için yine sorun yok... Siboba hava ölçeri bastırınca pıst diye çıkan hava içinde acaba kaça düştü diye endişelenmeyecekseniz hava ölçüm kalemleri var, onlar iş görür..

round_tire_pressure_gauge.jpg

104130335_tn24_0.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Taşlı
(düzenlendi)

O zaman ön ve arkalar kendi aralarında eşit basınca sahip olacakları için yine sorun yok... Siboba hava ölçeri bastırınca pıst diye çıkan hava içinde acaba kaça düştü diye endişelenmeyecekseniz hava ölçüm kalemleri var, onlar iş görür..

104130335_tn24_0.jpg

dediğiniz doğru tabi ama nerede ne zaman ne olacağı belli olmuyor. aralarındaki fark belli olsa bile, bu sefer de az mı çok mu oldu diye düşündürüyor. doğru lastik basıncı da bayağı önemli bildiğiniz gibi.

fotoğraftaki kalemden araştırdım, pakkens markası bayağı övülmüş ama bu sefer de ürünü bulamadım. yarın yine arayacağım bakalım. internette zaten satış yapan yer yok.

abi mesela ilk mesajda -aldım denedim diye- belirttiğim ürün şu: http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/saatli-lastik-hava-olcme-saati-104708525

ilan kapanmış, gerçi böylesi daha iyi. mesela bu ürün sabit olarak hata yapmıyor, devamlı az veya devamlı fazla göstermiyor; bazen 4 psi fazla, bazen 2 psi az. bu yüzden hata payı düşük, bu yüzden güvenilir bir şey arıyorum. 

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sanayi yakınlarında takım satan dükkanlar vardır, oralarda bulabilirsin aslında..

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

Sanayi yakınlarında takım satan dükkanlar vardır, oralarda bulabilirsin aslında..

takım olarak her türlü şey var zaten abi arabalarda. birkaç yere sordum ama küçük ilçe olunca pek bulunmuyor. alanya'ya gündüz gidersem orada da soracağım.

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

bilgisayar derdine düştüm, bunu unuttum. forumda o kadar xenoncu var en basitinden; ürün yelpazeniz neler güzel insanlar? neler lazımdır bana kabaca? konuyu açarken yazmayı unuttum, mantar led için de dizilecek bir şey ve direnç lazım bu arada. bunları nerelerden temin ediyorsunuz?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...