İçeriğe Yönlendir

Apartman Giriş Kapısı İçin Şifreli Kilit Tavsiyesi

Zafer Ayvacı

Recommended Posts

Zafer Ayvacı

3 bloktan oluşan bir sitemiz var. Bina giriş kapılarına güvenlikten ziyade anahtarsız giriş için şifreli kapı açma sistemi düşünüyoruz. 3 kapıda da aşağıdaki gibi trajlı denilen kilitlerden mevcut. Bas-Aç sistemi var.

Bu şekildeki kilitlerimiz için sadece şifre ile açılabilecek sistem istiyoruz. Kart, göster-geç anahtarlık gibi şeyler istemiyoruz. Lazım değil. Basit, sağlam, uygun maliyetli ürün tavsiye edeceklerden, kullandıkları sistemlerden memnun kalıp önerenlerden, memnun olmayıp uzak dur diyeceklerden cevap bekliyorum. Marka, model, varsa link veya tanıdık-tavsiye satış yeri olursa çok iyi olur.

Teşekkür ederim.

54539373_tn70_0.jpg

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

bu tür bir tavsiye de bana lazım, iyi denk geldi bu konu.

yalnız benim derdim anahtarsız giriş.  kullanan varsa ve tecrübelerini paylaşırsa çok iyi olur.

Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Bizim sitede sifreli kilitde anahtarsiz girişte vardı. Fakat herkese şifre şu gelirken kapıyı çalma diyerek şifreyi herkese dağıtan komşular sayesinde binaya giren çıkanın haddi yoktu. Çocuklar bile her sorana söylüyor. Bu yüzden şifre iptal edildi. Şimdi kartlı sistemi kullanıyoruz. Ve en güzeli de bu.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
onurdursun

valla biz eski düzen enaktar ile açıyoruz en temizi, şifre işi olmaz kart sisteminin maliyeti çok işyerinde personele dağıtılan manyetik kartları ben hazırlıyorum tanesi 7 dolar olması lazımdı boş kartın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Zafer şifreli kapı iyi ancak ben daha bugüne kadar hiç bir apartman da onun düzgün çalıştığını görmedim. Hatta geçen onun yüzünden çocuk hasta oldu.

Apartmana vardık. Daire numarasını bilmiyoruz.zilde kodlama yapılmamış isimler.

Kodlanmış olsada 20 daire varsa son daireye kadar tek tek bakacaksın. Daireyi bulamadık. Evde telefonları çekmiyormuş. Kapıda 10 dk bekledik ulaşana kadar. O arada rüzgardan çocuk hasta oldu.

Şifrelide çocuk varsa apartmanda aşağıda oynarken zili kullanamaz :(

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Kale firmasının yanılmıyorsam X 10 gibi bir kilidi vardı. Hem kartlı, şifreli ya da parmak izli modülleri vardı.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Zafer bizde Audio vardı pek düzgün çalışmıyor bazen şifreyi unutuyordu :) . Kaleninki ike değilti şindilik bir sıkıntı yok.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Amacımız güvenlik değil. Gece gelen polis ve TCDD personeli komşularımız var. Kimi anahtarı unutuyor. Kimi taşımak istemiyor. Kimseyi de rahatsız etmeden evine girmek istiyor. Anahtar derdini ortadan kaldırmak esas amaç. Çok daire olmadığı için şifre konusu da pek sıkıntı olmaz bizde. 10ar daireli ayrı ayrı konumlandırılmış 3 blok.

Zafer var olan sistemi iptal etmeyeceksiniz zaten, sadece sisteme şifre paneli takarak tirajlı kilidin rölesini çektireceksiniz. Şifre panelleri ve de görüntülü-görüntüsüz bina zil-santral sistemleri konusunda Audio markası bu alanda lider. Sonrasında ise benim tavsiye edebileceğim marka Netelsan. Zamanında oturduğum bina için haftalarca araştırmıştım bu sistemleri. :) Söylediğine göre her bina için size sadece şu aşağıdakinden lazım...

http://netelsan.com.tr/tr/urun_detay/1/7/41/antilock_%C5%9Fifreli_kap%C4%B1_giri%C5%9F_%C3%BCnitesi.html

Bazı ürünler yanında trafosu ile satılıyor abi. Bizim o trafo denilen şeyi almamız gerekmiyor mu?

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Amacımız güvenlik değil. Gece gelen polis ve TCDD personeli komşularımız var. Kimi anahtarı unutuyor. Kimi taşımak istemiyor. Kimseyi de rahatsız etmeden evine girmek istiyor. Anahtar derdini ortadan kaldırmak esas amaç. Çok daire olmadığı için şifre konusu da pek sıkıntı olmaz bizde. 10ar daireli ayrı ayrı konumlandırılmış 3 blok.

Hacı, isim yazan zil listesi var mı? Varsa bir tanesine daire zilini iptal edip kilidi açar hale getirebilirsiniz. Bizim eskiden öyleydi. 2 tane boş buton vardı birine kapı açmayı bağlatmıştık, sadece bilen kullanıyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Hacı, isim yazan zil listesi var mı? Varsa bir tanesine daire zilini iptal edip kilidi açar hale getirebilirsiniz. Bizim eskiden öyleydi. 2 tane boş buton vardı birine kapı açmayı bağlatmıştık, sadece bilen kullanıyordu.

Anladım. Bunu sormam lazım.

Yorum bağlantısı

Benden önce yazdın  :bravo:

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Kapıyıda söksünler o zaman :p

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)

Gör,geç denen mavi, hap büyüklüğünde zamazingo kullanıyoruz. Yaklaşık 4 yıldır sorun çıkarmadı. Mevcut kapı otomatiğine gelen voltaj ile çalışıyor.

tarihinde Servet Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bizim binada 35 daire var. Bina girişinde bundan var.

LLoZLTr.jpg

Daire nosunu girip ''ara'' tuşuna basınca zil çalıyor. Ve evde bulunan ekran otomatik açlılıyor kapıdakini gösteriyor. Giriş için şifreyi tuşlayınca kapı otomatiği açlıyor.

Evin içindeki bu şekilde..

KHdjMip.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Dere

Zafer trafo numaratörün çalışması için gerekli. Diyafon sistemi yahut tirajlı kilit aynı voltajda ve türde trafo kullanıyorsa ondan da çıkış alınabilir. Yarın Netelsan'ın fiyatını sorup bildiririm İnşaallah.

Mert'in dediği şekilde de yapılabilir aslında. Hatta biraz daha karmaşık düşünecek olursak, iki zil butonu birbirini tamamlayacak şekilde seri bağlanarak tekine basıldığında değilde, ikisine aynı anda basıldığında kapı otomatiği açtırılabilir. Ben bilgisayarı o şekilde yaptım mesela. Reset butonunu iptal edip, power butonuna seri bağladım. Her ikisine birden basmadığın sürece bilgisayar açılmıyor. Bu sayede bizim bir yaşındaki ufaklık bilgisayarı açıp kapayamıyor artık. :)

Nalet baba! Bıraksana oynasın çocuk. :p

Yorum bağlantısı
Murat Dere

Ya bi gidin arkadaş, ne istiyonuz garibim bilgisayarımdan.!  :p  Çözdüğü gün şifreli kapı kilit mekanizması yaparım kasanın üzerine ben de. Olmadı, bu Çin işi avizeler oluyor uzaktan kumandalı, onun kumandasını bilem takarım power tuşu yerine bak.! Evet yav, bu benim niye aklıma gelmedi ki? Yataktan kalkmadan açarım bilgisayarı mis gibi. Ben elimi yüzümü yıkayana kadar motoru da ısınır hem.! :crazy::biggrin:

He, içerisi de ıscacık oluu dey mi? :crazy:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...