Ferhat Genç 12 Mayıs 2014 Paylaş 12 Mayıs 2014 Herkese merhabalar. İki defa başıma geldi. Aracı çok dik yokuşa bırakmıştım ve yakıt çeyrekten azdı. Geçen gün ikinci kez tekrarladı. Aynı yere bırakmıştım aracı. Araç çalışmadı. Çok uğraştık. Enjektörleri gevşetip marşı bastık ancak öyle alabildik havasını. Aynı motor Citroen'lerde ve Pejo'larda da var fakat onlarda hava alma pompası mevcut. Bizim C-Max'larda maalesef yok. Tavsiyem yakıtınız az iken çok dik rampalara bırakmayın yoksa uğraşırsınız. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Mayıs 2014 Paylaş 12 Mayıs 2014 Benim tavsiyem ise geri dönüş hortumlarınızı bi kontrol ettirin. Muhtemelen birinde kaçak var ve hava yapıyor. 1 Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 12 Mayıs 2014 Paylaş 12 Mayıs 2014 (düzenlendi) Bence de.. Böyle bir arabada hava nasıl yapar? Sadece düz ülkeler için yapılmış bir araç değildir sanırım, dağlık ülkelerde de kullanılabilir bizim Max lar.. Geçmiş olsun bu arada.. 12 Mayıs 2014 tarihinde Aydın Perçem tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 12 Mayıs 2014 Paylaş 12 Mayıs 2014 keşke imkan olsa da depo hep dolu gezsek.... Öğretmen amcamın bir lafı var çok hoşuma gider 'Memurun Sönmeyen tek ışığı' der yakıt ışığı için 3 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 12 Mayıs 2014 Paylaş 12 Mayıs 2014 Hava yapma sıkıntısı, enjektörlerin üzerinden geçen yeşil-beyaz klipsli 2 adet borunun yeşil olanının sökülüp motor tarafında kalan ucundan mazot gelinceye kadar vakum yapılarak çözülür 2 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 12 Mayıs 2014 Paylaş 12 Mayıs 2014 Başka bir konuda izah etmiştik Turkay hocam bu fotoyla pekiştirmişti..Tekrar iyidir 2 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 12 Mayıs 2014 Paylaş 12 Mayıs 2014 Yakıtınız az iken her zaman önü aşağıda olmalı... Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 12 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2014 (düzenlendi) Abdurrahman abi dediğinizi hiç bilmiyordum eğer bir daha bu sorunu yaşarsam öyle deneyeceğim. Aydı abi ben de şaşırdım moralim bozuldu bu sorunla karşılaşınca. Bu da olabilir evet. Ancak denemek lazım. Belki C-Max hastalığı olabilir mu mevzu. 12 Mayıs 2014 tarihinde Ferhat Genç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 12 Mayıs 2014 Paylaş 12 Mayıs 2014 Yakıtınız az iken her zaman önü aşağıda olmalı... Abi arıza değil mi bu durum? Yani sıfır bir araç olsa yine yakıt azalınca yokuş aşağı mı bırakacaz? Bu arada benzinlide böyle bir durum var mıdır? Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 12 Mayıs 2014 Paylaş 12 Mayıs 2014 Ben aklıma geldiği yerde aklıma göre bırakırım. Ama depom hiç bir zaman 1/4 altına inmez ve bu kadar senedir araç kullanırım hiç bir zaman böyle bir iş başıma gelmedi. Oturduğum yeri bir görsen araç parkedecek yerlerin %70 i yokuşlu yoldur. Kısacası arıza değil depo çok boşalınca+sistemde bir kaçak varsa olur. Yorum bağlantısı
Tamer Yıldırım 12 Mayıs 2014 Paylaş 12 Mayıs 2014 Aynı sorun benim aracımda da oldu, çeyrek deponun biraz üstünde mazot vardı araçta. İlk başta araç çalıştı, 20-30 sn sonra kendiliğinden durdu ve birdaha çalışmadı. Otoparkta arabanın burnu yukarda şekilde duruyordu. Arabayı çekerek düzlüğe çıkardık biraz marş yaptıktan sonra çalıştı. Birdaha da yapmadı. Mazot filtresi değiştikten sonrada Abdullah abinin dediği yerden vak vakla havası alınmıştı. Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 12 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 12 Mayıs 2014 Aynı sorun benim aracımda da oldu, çeyrek deponun biraz üstünde mazot vardı araçta. İlk başta araç çalıştı, 20-30 sn sonra kendiliğinden durdu ve birdaha çalışmadı. Otoparkta arabanın burnu yukarda şekilde duruyordu. Arabayı çekerek düzlüğe çıkardık biraz marş yaptıktan sonra çalıştı. Birdaha da yapmadı. Mazot filtresi değiştikten sonrada Abdullah abinin dediği yerden vak vakla havası alınmıştı.Abi senin sorunun aynısını yaşadım ben işte. İlk çalıştı sonra stop etti. Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 (düzenlendi) arkadaşlar bizim araclarda hava almak için rekor sökmeye gerek yok balata spreyini hava filtresinden verin çalısır spreyin ayarını kacırmayın ama benim araçta ilk hava yaptığında baya bi vak vak aradım bulamayınca ustamı aradım adam bana hocam balata spreyini hava filtresinden ver çalısır dedi ve çalıştı 14 Mayıs 2014 tarihinde Tufan Günaydın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Kuru 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Abi arıza değil mi bu durum? Yani sıfır bir araç olsa yine yakıt azalınca yokuş aşağı mı bırakacaz? Bu arada benzinlide böyle bir durum var mıdır? Aracımda çok az benzin vardı. Çok dik bir yere park etmiştim. Aracım çalışmadı, muhtemelen benzin pompası pompalayacak yakıt bulamadı olduğu yerde. LPG ile çalıştırdım ben de. Sonra düz bir yerde denedik araç benzinle çalıştı, ilk iş doooru benzinliğe tabi... Artık çeyrek deponun altında pek bırakmıyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 arkadaşlar bizim araclarda hava almak için rekor sökmeye gerek yok balata spreyini hava filtresinden verin çalısır spreyin ayarını kacırmayın ama benim araçta ilk hava yaptığında baya bi vak vak aradım bulamayınca ustamı aradım adam bana hocam balata spreyini hava filtresinden ver çalısır dedi ve çalıştı insan gücüyle o borudan çekip mazot getiriliyor, vak vak şart değil... Yorum bağlantısı
Aydın Perçem 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 Aracımda çok az benzin vardı. Çok dik bir yere park etmiştim. Aracım çalışmadı, muhtemelen benzin pompası pompalayacak yakıt bulamadı olduğu yerde. LPG ile çalıştırdım ben de. Sonra düz bir yerde denedik araç benzinle çalıştı, ilk iş doooru benzinliğe tabi... Artık çeyrek deponun altında pek bırakmıyorum.. LPG önce benzinde çalışıp sonra gaza geçmiyor muydu? Yorum bağlantısı
Önder Kuru 14 Mayıs 2014 Paylaş 14 Mayıs 2014 (düzenlendi) LPG önce benzinde çalışıp sonra gaza geçmiyor muydu?Lpg göstergesinde düğmeye basılı olarak kontağı çevirirsen direk lpgde çalışıyor. Benzin biterse yada benzin pompasında falan arıza olursa bu şekilde çalıştırıp gidebilirsin tamirciye... 14 Mayıs 2014 tarihinde Önder Kuru tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 16 Mayıs 2014 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2014 Demekki hava yapma problemi C-Max'ın bir standardı Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 16 Mayıs 2014 Paylaş 16 Mayıs 2014 Demekki hava yapma problemi C-Max'ın bir standardı Enjektörler yada yakıt filtresi sökülürse hava yapması normaldir harici durumlar extremdir Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 16 Mayıs 2014 Paylaş 16 Mayıs 2014 Demekki hava yapma problemi C-Max'ın bir standardı mazotu dibe indirmessen istisnalar dişinda sorun olmaz Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 16 Mayıs 2014 Paylaş 16 Mayıs 2014 C-max başlı başına bir sorun zaten...Arabanın düzgün hiçbir tarafı yok.Yada !!! Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mayıs 2014 Paylaş 16 Mayıs 2014 Ne güzel işte. Çok havalı bir arabaya sahibiz Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 22 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 22 Temmuz 2014 O kadar da değil ya. Hiç bir sorun yaşamadım çok şükür. Bu önemli bir şey sayılmaz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts