İçeriğe Yönlendir

Ön Cam Izgara

Kemal VİCDAN

Recommended Posts

Kemal VİCDAN

Arkadaşlar tüm focuslardamı ön cam önündeki ızgarada boşluk var yoksa benim araçtamı sorun varu7anu5a9.jpg

3ebanesu.jpg

Yorum bağlantısı
Hakan Akdemir

Bildiğim kadarıyla polen filtresi değişmesi nedeniyle açılıyor.Oto camcılar 10 dk yapıştırıyorlar, açık kalması oradan su almasına polen filtresinin ıslanmasına neden olur klimayı kullanırken koku yapar.

Yorum bağlantısı
Tamer Kurt

Izgaranın üzerindeki yuvarlak tapa gibi olan kısmın altında tırnaklı segmanlar var

Polen filtre değişiminde kaplama atılırken kırıldıkları için o kısım açık kalıyor

Slikonla boşluğu almak çözüm fakat tekrar polen flörte değişiminde yapılan silinin açılıyor

Ben aracıma görünen tapanların kapmayı edilerek plastik düvelleri iptal ettim aynı yuvaya uzun sac vidaları taktım

Açıklık tamamen kapandı su sızıntısı yok filtre değişiminde sökme takma kolay

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Focus 1 lerin kanayan yarasıdır..%90 ında o açıklık vardır. Polen filtresi değişimi sonrası ortaya çıkar.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Focus 1 lerin kanayan yarasıdır..%90 ında o açıklık vardır. Polen filtresi değişimi sonrası ortaya çıkar.

+1

Oldukça pahalı bir parça 165 lira tanesi ve çift değişmesi daha sağlıklı çünkü renk farkı oluyor :)

Yorum bağlantısı

Ancak bende polen filtresi gaz pedalı altında. Ama o kısım, ızgara olmasa da plastik parça, yinede açıklık var. Sert plastikten olduğundan sanırım zamanla sıcaklıkla şekil değiştiriyorlar..

Bu arada yapamadan duramayacağım.. Ön camında ızagarasını yapmışlar ya  :mangal: Helal olsun..  :fiuw:  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ancak bende polen filtresi gaz pedalı altında. Ama o kısım, ızgara olmasa da plastik parça, yinede açıklık var. Sert plastikten olduğundan sanırım zamanla sıcaklıkla şekil değiştiriyorlar..

Bu arada yapamadan duramayacağım.. Ön camında ızagarasını yapmışlar ya  :mangal: Helal olsun..  :fiuw:  :biggrin:

Belki de senin arabada önceleri orada aradılar polen filtresini.. :)

Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN

Bu işi en güzel camcımı halleder ben daysınla yapıştırım dedim yapışmadı camcı yolu gözüktü yani

Izgaranın üzerindeki yuvarlak tapa gibi olan kısmın altında tırnaklı segmanlar var

Polen filtre değişiminde kaplama atılırken kırıldıkları için o kısım açık kalıyor

Slikonla boşluğu almak çözüm fakat tekrar polen flörte değişiminde yapılan silinin açılıyor

Ben aracıma görünen tapanların kapmayı edilerek plastik düvelleri iptal ettim aynı yuvaya uzun sac vidaları taktım

Açıklık tamamen kapandı su sızıntısı yok filtre değişiminde sökme takma kolay

nasıl yaptıgını fotoyla göstere bilirmisin bende o yolu deneme imkanım var
Yorum bağlantısı
Tamer Kurt

Merhaba

Yakında aracıma periyodik bakım yapacağım bakımda tekrar plastik kaplamyı söküp takacagım bu esnade  resimlerim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Merhaba

Yakında aracıma periyodik bakım yapacağım bakımda tekrar plastik kaplamyı söküp takacagım bu esnade  resimlerim

Bende merak ettim nasıl olduğunu..

Yorum bağlantısı
Tamer Kurt

resimdeki okla gösterdiğim yerdeki eski dübelleri çıkarıp yerine yeni civata monte ediyorum

keghAwC.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Şimdi şöyle bir durum var..Vidaların girdiği yerde duran kısımlar bazı araçlarda düşmüş oluyor.O zaman vida da atmaya kalksanız olmaz.Öncelikle o kısımlara vidanın gireceği şekilde plastik birşeyler takmanız lazım. Eski aracımda öyle yapmıştım.Sıkıntısız yıllarca kullanmıştım.

Yorum bağlantısı
Tamer Kurt

1-Sileceklerin camın orta kısmına alarak kontagı kapatın(Kaplamayı çıkarırken kola takılmaması için)

2-Ön ızgaranın tırnaklarına açarak yukarı kaldırın ızgarayı iç kısma sabit tutan resimlerde civata taktıgım yerde iki adet sabitleme dübeli var

bunlardan biri kırıldıgı için kaplamanın cam tarafı açık kaliyor.

3-İki dübel çıkarmak için biraz zorlayarak kaldırmanız gerekiyor ikiside bıraktıktan sonra kaplamın uc kısmını kaput menteşesinden çamurluk kenarından kendinize doğru (ön tampona doğru katlayarak ayırın)

4-Kapalama oldugu yerde direk yukarı çıkmaz çünkü altında su kanalı camın altına kadar uzanıyor kendinize dogur çekerek yukarı kaldırın,

5-Kapalamada silecek kollarının oldugu parçaya ile birlikte 3. bir  oratak dübeli mevcut silecek motoru üzerinde onun için tamamen almaya kalkmayın.

6-Kırılan dübelleri resimlerdeki civata yerlerinde pense veya karkaburun ile çıkarın yeni takacagınız vidalarda bu yuvaları kullanacaksınız.

7-Ben siyah vidalar tercih ettim rengi kapalama ile uyumlu.

8-Kaplama üzerinde vidaların geçecegi nokata zaten üst kısmında sanki plastik tapa gibi belli bu kısımdan deldikten sonra işlem tamam.

-Cam üzerindeki eski silikonu temizleyip yenisi yapıp kapalamyı takıp vidaları sıktıktan sonra kaplamayı cama bantlayarak donmasını bekleyebilrisiniz.

Ben tercih etmiyorum çünkü her yaz polen değişiminde silkonla uğraşacaksınız  polen flitreye su girermi? derseniz su girmiyor çünü altındaki  olugundan yağmur suyu çamurluk kenarında tahliye oluyor.Ön camdada vidalat kaplamayı iyi sabitlediği için açıklık kalmıyor

Umarım açık olarak anlatabilmişimdir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN

Çok teşekkür ederim aynısını yapacam benim alltaki plastik yerinden yok bakacaz artık çaresinr

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mehmet Unsal

ızgaranın kenarını  da unutmayın kenarında ek var su almayı engelleyen    bide   çözüm soyeleyim cam silikomu siyah  camcıların kullandıgı  takıp sökerken geri yapışan ben ondan yaptım aynı sorun başıma geldiğinde

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Kemal VİCDAN

ızgaranın kenarını da unutmayın kenarında ek var su almayı engelleyen bide çözüm soyeleyim cam silikomu siyah camcıların kullandıgı takıp sökerken geri yapışan ben ondan yaptım aynı sorun başıma geldiğinde

Cam slikonu ile haletim tşk ederim.
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Camcılar güzelce yapıştırır, kopçaların yerine de vida uydurursa sıkıntısız kullanırsınız. Yoksa aradaki açıklıktan su da girer.

Yorum bağlantısı
Kemal VİCDAN

Camcılar güzelce yapıştırır, kopçaların yerine de vida uydurursa sıkıntısız kullanırsınız. Yoksa aradaki açıklıktan su da girer.

Valla kendim yapıştırdın 50tl istediler ne yalan söylim vermeye zorsundum zaten silikon çekmeyide biliyorum aldım bir daysın silikon 7 tl yapıştırdım vida atacaktim baktım sıkıntı yok su almıyor bıraktım öyle kulanıma devam.
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Elinize sağlık. Benden para bile almaz ustam o işe. 50 tl Size kalmış. İyi etmişsiniz. Yapılamayacak iş değil.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...