İçeriğe Yönlendir

Folyo Renk Sorunu

Ayhan Erden

Recommended Posts

Ayhan Erden

Arabam lacivert renkte ve tavanda oluşan lekelerden dolayı folyo kaplatmak istiyorum ancak bu renk bir folyo bulamadım. Öneri ve yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Umut Taşlı

parlak siyah düşünmüyorsunuz anladığım kadarıyla. reklamcıların özel renkleri çıkarmak için bir tablosu vardır, yüzlerce seçenek olur. kaplatmayı düşündüğünüz yerlerde bu tür şeyler olmuyor mu? 

ayrıca, aracın renk kodunu bulursanız, ona en yakın rengi veya bire bir aynı rengi bulabilecek birileri vardır illaki. kaplamacı biri vardı mesela forumda.

Yorum bağlantısı
Ayhan Erden

reklamcılara gitmedim açıkçası sanayide üç beş yere baktım çoğunlukla da netten araştırdım ama bulamadım. en yakın renk bile çok farklı uymadı. en son çare dediğiniz gibi parlak siyah kaplatacağım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

bana aracını folyo kaplatalım üstüne para verelim deseler dahi ben bir daha aynı *** yemem :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Erden

hayırdır hocam neden bu nefret :( araç tavanının boyanması malum değerini baya etkileyen bir işlem. bu yüzden en mantıklısı kaplatmak gibi bence ki fiyat olarakta çok daha makul.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

bana aracını folyo kaplatalım üstüne para verelim deseler dahi ben bir daha aynı *** yemem :)

ne gibi bi sıkıntı yaşadınız :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

ne gibi bi sıkıntı yaşadınız :)

yazın içeriye aşırı sıcak çekiyor, muayenede zaten sorun, cıkarayım dedim yapıskan tavanda kaldı yapıskanı sökmek için 3 boya ustası ben tavanı boyarım dedi.Neyse ki bi usta bulduk kazıyarak boyaya zarar vermeden cıkardı pasta cila mis :) cebim paramda kalsın birdaha asla :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

yazın içeriye aşırı sıcak çekiyor, muayenede zaten sorun, cıkarayım dedim yapıskan tavanda kaldı yapıskanı sökmek için 3 boya ustası ben tavanı boyarım dedi.Neyse ki bi usta bulduk kazıyarak boyaya zarar vermeden cıkardı pasta cila mis :) cebim paramda kalsın birdaha asla :)

+1

siyah iş görür tüv zamanı gerekirse işletirsiniz

Yorum bağlantısı
Hakan Arslaner

Tavan kaplaması 500 Lira 

Çıkarması 1000 lira 

Rakamlar sembolik fakat çıkarmak zahmetli iştir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Erden

yalnız bir usta şöyle söylemişti "kaliteli folyo kullanmak gerekiyor şayet yarın çıkarttırmak istediklerinde sıkıntı olmamalı" sanırım bu işi yaparken buna dikkat etmek gerekiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Birde bazı folyolar yumurta kabuğu gibi parçalanıyor. O tip olanlarda aşırı kalitesiz ve çıkartması uğraştırıcı oluyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Güvenç

folyo kaplatmayı düşünüyorsanız reklamcılara değil bu işi profesyonel yapan kaplama merkezlerine gitmenizi tavsiye ederim. Kısa vade de ucuz oldu gibi düşünseniz de folyonun araç üstünde yapışkan bırakması çatlayarak sökülmesi zor hale gelmesi olasıdır. Abim aracını sıfır aldığında orijinal boyayı koruması için kendi rengine kaplatmıştık hiç bir sıkıntı da yaşamadık sökmek istediğiniz zaman da alta zarar vermeden direk sökülebiliyor.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Önder Özcan

hayırdır hocam neden bu nefret :( araç tavanının boyanması malum değerini baya etkileyen bir işlem. bu yüzden en mantıklısı kaplatmak gibi bence ki fiyat olarakta çok daha makul.

asla tavanı (ya da başka yeri ) kaplanmış araç almam.boyanmışsa boyanmış,kaplamanın altında kimbilir ne var.3 defa komple boyalı araç aldım-sıkıntısız sattım.tavanın fotoğraflarını çekin,güzelce boyatın gitsin.

Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Tavana folyo yaptırdık ancak Trafik Yönetmeliğine göre cezası varmış. Araç iki renk olduğundan ruhsata işletmek lazımmış.Herhangi bir trafik kontrolünde arabanın bağlanma riski var.Cumartesi nasip olursa söktürmeyi düşünüyorum. Sıkıntı yaşamamak için aynı renk folyo yaptırmak lazımmış.

o polisin karısıyla arasındaki duruma göre değişir :D tüv zaten izin vermez çift renk olduğu için.trafik pek birşey demez gibi

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

cam tavanlı arabalarda taavn komple siyah oluyor çift renk falanda yazmıyor ruhsatda, arkadaşımın vectra b aracında da var folyo, tüv den de geçti polis çevirmesinden de sıkıntı çıkarmıyorlar kaputta falan yoksa.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bence tavan yada neresi olursa olsun, vernik yandığı an direk boyatırım, değer düşmesi diyenede satmam, tavanın değişmediğini hasarsız olduğunu anında her kaportacı anlar, çizik yada verniği yanık arabayı öyle satarsam 5 lira boyatırsam 3 lira kaplatırsam 4 lira, yok öyle şey.

Kazasız ama çizik yada vernik yanmasından boyalı araç, hasarsız ama soluk yada çizik  vernik yanıklı ama orjinal boyalı araçtan daha değerlidir :

Dünyada bu böyledir, bizdeyse tam tersi, ben boyatırım arkadaş, alan bana dırdır ederse ona satmam, gider takasa veririm daha iyi, siz kendi keyfinizi düşünün esas, 2. eli değil, bile adam zaten anlar durumu, ona satarsınız, ayrıca araba zaten baştan zarar, boyatın mis gibi tertemiz binin. :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Gökhan kardeşim ev Kepez'de cumartesi pazarına yakınım.İş yeri eski otogarda markantalyanın karşısında.Sen neredesin.

ben dedeman tarafında oturuyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...