İçeriğe Yönlendir

Maxtrac Yay İle İlgili Sorun ..

Anıl Akgül

Recommended Posts

Anıl Akgül

Sevgili arkadaşlar .. 

Elimde bir takım 2010 sedan benzinli focusta az kullanılmış yay var ..

Sahibi yayların tam olarak kaç cm düşürdüğünden emin değil ..

Sadece çok düşürmeyeninden olduğunu söylüyor ..

Yayların üzerindeki kodlar FR062 UA ve FR059 HA olarak yazılmış ..

Bu yayı satan bir kaç firma ile de görüştüm fakat net bir bilgi alamadım..

Yayların fotoğrafı aşağıdaki gibidir ..

Daha önce bu yaydan kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

LOt7b8C.jpg

Yorum bağlantısı
Berkay Özdemir

Zaten Maxtrac Marka yayın sadece 3,5 ve 5 cm olanları var diye biliyorum yani çok düşürmüyo dediğine göre 3,5 cmdir en az..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Sanırım 7 de var yada ilanların bazılarında yazıyor tam emin değilim..

Önemli olan bu yayların kaç cm olduğu...

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Bugün arkadaşın sipariş ettiği matrax yaylar geldi yarın sabah götürüp taktıracağım. Boylarına göre bir fikir edinebilirsek yarın takmak önce ölçeyim unutmazsam.

Ama bizdeki dizel için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Bugün arkadaşın sipariş ettiği matrax yaylar geldi yarın sabah götürüp taktıracağım. Boylarına göre bir fikir edinebilirsek yarın takmak önce ölçeyim unutmazsam.

Ama bizdeki dizel için

Murat teşekkür ederim bir ölç bakalım bir fikir verir en azından ..

Senin aldığın yaylar kaç cm ?

Firmanın biri kırmızı renk olanlar 5 cm olur demişti ama bilmem ne kadar doğru ..

Bir de üzerindeki kodları yazarsan sevinirim...

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

3.5 diye aldık ama umarım doğru göndermişlerdir.

Bir de yayları teslim alınca kutusunun üzerinde aldığımız firmanın ismi yazması sebebiyle hemen iletişime geçtik acaba sahte falan mı diyerek. Görüştüğüm kişi yayların sadece ham maddesinin ithal edildiğini son halinin üretiminin, kutulanmasının burda kendileri tarafından yapıldığını hatta "Türkiye'de satılan tüm matrax yaylar bizden çıkıyor, bu sebeple firmamızın ismini yazdırıyoruz" denildi. Ne kadar doğru artık bilemiyorum. Eğer dedikleri gibiyse ordan da net bilgi alabilirsiniz.

Yarın ben taktırmadan önce sanayide ölçtürürüm yine.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bir de yayları teslim alınca kutusunun üzerinde aldığımız firmanın ismi yazması sebebiyle hemen iletişime geçtik acaba sahte falan mı diyerek. Görüştüğüm kişi yayların sadece ham maddesinin ithal edildiğini son halinin üretiminin, kutulanmasının burda kendileri tarafından yapıldığını hatta "Türkiye'de satılan tüm matrax yaylar bizden çıkıyor, bu sebeple firmamızın ismini yazdırıyoruz" denildi. Ne kadar doğru artık bilemiyorum. Eğer dedikleri gibiyse ordan da net bilgi alabilirsiniz.

Sitesinde böyle bir olaydan hiç bahsetmemişler. Sahte olmalarından şimdi daha da şüphelendim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül
(düzenlendi)

http://www.maxtrac.nl/SiteFiles/flipbook/easystrut-shockabsorbers-coilsprings/index.html?iframe=true&width=90%&height=90%#/398/

Şurada katalogu bulabilirsiniz. Tüm parça kodlarını MC ile başlatmışlar. Gerçek olmama ihtimali var gibi.

Sitesine tam işten çıkarken şöyle bir göz attım ama detaylı inceleyemedim ..

Sani ben voglant yay aldım kendi aracım için..

Hatta yayların üzerinde önlerde farklı arkalarda farklı bir numara yazar ..

Bende başta bilmediğimden Türkiye distribitörüne sormuştum..

Abi kutusunun üzerinde yazan numaraya bak sen demişti..

Baktım doğru numara ...

Bu yayların sadece kendileri var kutuları yok ..

O yüzden o tarz bi kontrol etme durumu da yok ..

Murat bu firma ile bende görüştüm..Yaylardan bahsettim .. 

Rengi kırmızı ise 5 cm dir 3,5 olanlar sarı oluyor dedi..

Farklı bir firmada abi kırmızı renk 3,5 da olabiliyor demişti ...

Bende peugeot 307 varken de bu yaylardan takmıştım .. Onlarda kırmızı ve 5 cm di..

O yaylarda hiç sıkıntı yaşamamıştım gayet memnundum...

tarihinde Anıl Akgül tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Sizinkinin 5cm olma ihtimal yüksek o halde dediğim gibi bizdekiler sarı.

Yarın orjinal yayla bizdekileri ölçtüreyim, üçünün ölçülerini karşılaştırırsak belli olur sanırım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Sitesinde sarı dahi gözükmüyor :shok:

Sani burası Türkiye herşey olabilir :rolleyes:

Sizinkinin 5cm olma ihtimal yüksek o halde dediğim gibi bizdekiler sarı.

Yarın orjinal yayla bizdekileri ölçtüreyim, üçünün ölçülerini karşılaştırırsak belli olur sanırım :)

Bendekiler benzinli yayı sizdekiler dizel .. Araçlar sedan olsa da ağırlıklarından dolayı sağlıklı olmaz pek ..

Ama yine de ölçmekte fayda var fikir verir ..

İşin kötü yanı bunları satan kişilerin de doğru dürüst bilgi verememeleri ..

Sonuçta eğer ham madde dışarıdan alınıp burada yapılsa adamlar benim verdiğim kodlarla ilgili bilgi verirlerdi...

Yorum bağlantısı
Huseyin CAN
(düzenlendi)

sanırım bu yaylar 3,5 cm anıl abi şeklinden belli oluyor 5 cm lik ön yaylar arası biraz daha açık ve bakla sayısı az oluyor

tarihinde Huseyin CAN tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

sanırım bu yaylar 3,5 cm anıl abi şeklinden belli oluyor 5 cm lik ön yaylar arası biraz daha açık ve bakla sayısı az oluyor

Aynı yaydan bir tane daha kullanan olsa karşılaştırıp hemen anlarız ama daha çıkmadı :) 

Kullanan arkadaş da az bassın istemiş bunu takmışlar ... Olabilir ...

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Bildiğiniz Aksaray merdiven altı tabir edilen yerlerde imal edilen yaylardan diye duymuştum bunları. APEXİ, MİSHİMOTO da dahil. İsteğe göre cm miktarını ayarlayıp size gönderiyorlarmış. Ne kadar konfor olacağı soru işareti bende. Ve ne kadar güvenli olacağı. Bilinmiş markalardan şaşmayın derim ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Anıl bey, öncelikle kendinizde yazmışsınız bu yaylar benzinli araç için ve sizin aracınız dizel olmaz bir defa, dizel araçlar için 3 veya 3.5 cm kullanmanız gerekiyor. Bu yaylar aracı ilk zamanlarda 3 cm kadar daha sonra yaylar oturunca da 3,5 - 4 cm kadar alçalabilir, hatta ben geçenlerde dizel aracıma Eibach 3,5 cm yay taktırdım arka taraf gayet güzel oldu ama ön taraf biraz daha fazla çöktü çünkü dizel motor benzinliye göre daha ağır olduğunu söylediler görüntüde aşağıdaki gibi oldu 

HrTwPFIl.jpg

detayları imzamda ki görüntülerden bakabilirsiniz, bence bu yaylar sizin aracınıza olmaz, kolay gelsin.....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Biraz önce geldim eve, taktırdım gayette güzel oldu özellikle arka taraf. Arabayı yıkatınca fotoğraflarını ekleriz zaten.

Ön yayları ölçtüm, aldığımız spor yaylar 29cm üzerinden çıkan orjinal yaylar ise 35cm. Arkaları ölçmedim ama orjinal ile spor arasında bi bakla kadar fark var.

Umarım bu bilgi size yardımcı olur :)

Göz yanılması olabilir ama bizimki Serhan abininkine göre 1 parmak daha yüksek gibi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol

Biraz önce geldim eve, taktırdım gayette güzel oldu özellikle arka taraf. Arabayı yıkatınca fotoğraflarını ekleriz zaten.

Ön yayları ölçtüm, aldığımız spor yaylar 29cm üzerinden çıkan orjinal yaylar ise 35cm. Arkaları ölçmedim ama orjinal ile spor arasında bi bakla kadar fark var.

Göz yanılması olabilir ama bizimki Serhan abininkine göre 1 parmak daha yüksek gibi :)

Güle güle kullan kardeşim, resim dediğin gibi yanıltıcı olabilir ama dilersen şöyle yardımcı olabilirim düz bir zeminde ön ve arka lastiklerin yerden çamurluk ağzına kadar ölçümlerini yapıp paylaşabilirim buradan, daha sağlıklı olur gibi ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Bildiğiniz Aksaray merdiven altı tabir edilen yerlerde imal edilen yaylardan diye duymuştum bunları. APEXİ, MİSHİMOTO da dahil. İsteğe göre cm miktarını ayarlayıp size gönderiyorlarmış. Ne kadar konfor olacağı soru işareti bende. Ve ne kadar güvenli olacağı. Bilinmiş markalardan şaşmayın derim ;)

Özgür ben maxtrac yaylardan daha önce kullandım hemde bayağı yıl oldu .. 

Yaylar hollanda malı olması lazım en azından firmanın aslı o ülkede..

Bunun haricinde 3 ülke de üretimleri var .. 

Yukarıda da dediğim gibi burası Türkiye hali hazırda senin söylediğin gibi bişeyler de olabilir ..

Ama ben olacağını zannetmiyorum ..Diğer markaların üretimlerinin iyi olmadığını duydum bende ama bu marka için hiç duymadım ..

Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Anıl bey, öncelikle kendinizde yazmışsınız bu yaylar benzinli araç için ve sizin aracınız dizel olmaz bir defa, dizel araçlar için 3 veya 3.5 cm kullanmanız gerekiyor. Bu yaylar aracı ilk zamanlarda 3 cm kadar daha sonra yaylar oturunca da 3,5 - 4 cm kadar alçalabilir, hatta ben geçenlerde dizel aracıma Eibach 3,5 cm yay taktırdım arka taraf gayet güzel oldu ama ön taraf biraz daha fazla çöktü çünkü dizel motor benzinliye göre daha ağır olduğunu söylediler görüntüde aşağıdaki gibi oldu 

HrTwPFIl.jpg

detayları imzamda ki görüntülerden bakabilirsiniz, bence bu yaylar sizin aracınıza olmaz, kolay gelsin.....

Serhan abi açıklama için teşekkür ederim .. Fakat yayları zaten kendi aracımda kullanmayacağım ..

Merak ettiğim sadece bu kod numaraları ile bir sonuca varabilirmiyim ? 

Yada daha önce kullanan arkadaş varmı ? Varsa kodları karşılaştırarak ne kadar düşer onu bulmak ..

Kendi aracım için vogland yaylarım hazır 3,5 cm  ;)

Bu yaylar boşta olduğu için satmayı düşünüyorum ama net öğrenmeden de satılık etmek istemedim .. 

Konunun aslı bu ...

Sizin araçta gayet iyi düşmüş .. Fakat orjinal ebat jant lastik kullandığınız için önler biraz daha çamurluk içinde duruyor ..

Eğer 17' ya da 18' jant lastik taksanız böyle görünmez .. Çok fark eder görüntüsü , süper olur ..

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Tamam Serhan abi ölçeriz :)

Serhan abi açıklama için teşekkür ederim .. Fakat yayları zaten kendi aracımda kullanmayacağım ..

Merak ettiğim sadece bu kod numaraları ile bir sonuca varabilirmiyim ? 

Yada daha önce kullanan arkadaş varmı ? Varsa kodları karşılaştırarak ne kadar düşer onu bulmak ..

Kendi aracım için vogland yaylarım hazır 3,5 cm  ;)

Bu yaylar boşta olduğu için satmayı düşünüyorum ama net öğrenmeden de satılık etmek istemedim .. 

Konunun aslı bu ...

Sizin araçta gayet iyi düşmüş .. Fakat orjinal ebat jant lastik kullandığınız için önler biraz daha çamurluk içinde duruyor ..

Eğer 17' ya da 18' jant lastik taksanız böyle görünmez .. Çok fark eder görüntüsü , süper olur ..

Siz yayları ölçtünüz mü?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Murat bendeki yayları da ben ölçtüm önler 27 cm geldi arkalar ise 30 cm geldi ..

Gerçi bu sadece fikir vermekten öte gitmez .. Seninki dizel bendeki yaylar benzinli yayı...

Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Samet Duman

merhaba arkadaşlar maxtrac yay kullanan varmı ? bu yay nasıldır? Fİyatı uygun geldi orjınalmi sahtemi olduğu anlaşılırmı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...