İçeriğe Yönlendir

En Güzel Et Yemekleri


Misafir

Recommended Posts

Misafir
  Adnan Çakır yazdı:


Tarifini de vereydin ya [emoji31]

Genişlet  

Artık biri tarif istemeden vermiyorum abi. ;) :biggrin:

İstiridye Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kilo istiridye mantarı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz/ Tuzot
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1,5 yemek kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) (Evde limon bittiğinden ben mandalina suyu kullandım)
  • 3-4 damla elma sirkesi
  • 1,,5 yemek kaşığı soya sosu
  • 2-3 sap ince kıyılmış maydanoz

İstiridye Mantar Sote Tarifi Yapılışı

Harika bir istiridye mantarı sotesi. Bir kez yaptıktan sonra devamı gelecektir.

Mantarları yıkayıp resimde görüldüğü şekilde doğrayın. Yıkanan mantarları suyunu alması için mutfak havlusunun üzerine serin.

Büyükçe bir teflon tavayı ısıtın ve üzerine zeytinyağını ilave edin. Kısık ateşte ısınan tavaya mantarları bırakın ve her mantarın tavada yer bulmasını sağlayın. (üst üste gelirse suyunu bırakır, içi sulu kalsın istiyoruz)

Tavaya bırakılan mantarlar kızarmış görüntüye sahip olana kadar çevirmememiz gerekiyor, bir tarafı kızardıktan sonra diğer tarafın da kızarmasını sağlayın. (Et kızartır gibi)

Mantarları sık sık çevirmeyin yoksa suyunu bırakır ve kuru bir mantar sote olur. Gerekirse 1-2 kaşık daha yağ ilave edebilirsiniz.  Eğer mantar sotelenirken sulu kalmışsa bir kağıt havlunun üzerine alınıp, suyu çektirilebilir.

Bütün mantarlar aynı anda tavaya sığmayacaktır. Pişmiş olanları tabağa alıp üzerini alüminyum folyo ile kapatın. (soğumaması için) Ben 4 tur da pişirdim.

Tüm mantarlar pişince (Pişirme mantarlar iyice kahverengi renk alana kadar sürmeli), tabağa aldıklarınızı da tavaya alın. Mantarların üzerine tereyağını ilave edip, sırasıyla tuz, karabiber ve sarımsakları da ilave edin. Sarımsaklar renk değiştirdikten sonra;

Kekik, limon suyu ve elma sirkesini de ilave edip, kısık ateşte sirke buharlaşana kadar pişirin. En son maydanozu serpip, karıştırın.

Sıcak bir tabağa alıp, sıcakken servis yapın.

(Alıntı)

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
  Kerem Minaz yazdı:

Artık biri tarif istemeden vermiyorum abi. ;) :biggrin:

İstiridye Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

(Alıntı)

Genişlet  

Eline sağlık Kerem ,ilk fırsatta hanımdan rica edip deneyeceğim.

Yorum bağlantısı
Misafir
  Kerem Minaz yazdı:

Mükemmel antrikot ve harkulade lazanya nin birlikteliği.
Kokoreç ve midye dolmanın dansı.
 

Genişlet  

 

Oooo et OOO kokoreç ooo midye nasıl offff :(

Yorum bağlantısı
Misafir
  Adnan Çakır yazdı:

Eline sağlık Kerem ,ilk fırsatta hanımdan rica edip deneyeceğim.

Genişlet  

 

  Çağlar Bayur yazdı:

tarifi karışık geldi, yapılmışını yemeli

Genişlet  

Birkaç gün önceden geliyorum denemiz yeterlidir. :good1: Hanımdan falan izne de gerek kalmadan, özgürce yersiniz. ;) Gelirken 3 kilo istiridye mantarı, 2 kilo antrikot, 5 kilo midye de almanız rica olunur. :fiuw:

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
  Eray Turan yazdı:

En son gittiğimde 2 kuzu but götürmüştüm, gerçekten güzel yapıyor.

Genişlet  

oraya giderken kuzu but bize gelirken kol... :sandalye:

tarihinde Yasin Şahin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir
  Eray Turan yazdı:

En son gittiğimde 2 kuzu but götürmüştüm, gerçekten güzel yapıyor.

Genişlet  

Has döküm tencerede, şarapta marine edilmiş dana nuar güveci... Kimseye yapmışlığım yoktur. Kıymet bil bence. ;)

Yorum bağlantısı
Misafir
  Kerem Minaz yazdı:

Has döküm tencerede, şarapta marine edilmiş dana nuar güveci... Kimseye yapmışlığım yoktur. Kıymet bil bence. ;)

Genişlet  

 

Varlığımla onurlandırdım, bilinecekse bunun kıymeti bilinmeli ;)

Yorum bağlantısı
Misafir
  Eray Turan yazdı:

 

Varlığımla onurlandırdım, bilinecekse bunun kıymeti bilinmeli ;)

Genişlet  

Vaayy. Herşey karşılıklı ha.. Yapılanlar yazılıyor, yüze vuruluyor ha. Vay ben başımı nerelere vuraammm.. :(

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
  Kerem Minaz yazdı:

Vaayy. Herşey karşılıklı ha.. Yapılanlar yazılıyor, yüze vuruluyor ha. Vay ben başımı nerelere vuraammm.. :(

Genişlet  

Clio ya vur ;) çaktırma laylon ya acımasın diye şeettim :yes:

Yorum bağlantısı
Misafir
  Kerem Minaz yazdı:

Vaayy. Herşey karşılıklı ha.. Yapılanlar yazılıyor, yüze vuruluyor ha. Vay ben başımı nerelere vuraammm.. :(

Genişlet  

 

  Adnan Çakır yazdı:

Clio ya vur ;) çaktırma laylon ya acımasın diye şeettim :yes:

Genişlet  

 

Adnan abi tarifi vermiş :D .

 

Tedavi için bana gel, 1 doz eraycilin her derde devadır.

  Yasin Şahin yazdı:

oraya giderken kuzu but bize gelirken kol... :sandalye:

Genişlet  

 

Nankööööööör :D

 

Yorum bağlantısı
Misafir
  Adnan Çakır yazdı:

Clio ya vur ;) çaktırma laylon ya acımasın diye şeettim :yes:

Genişlet  

Abi yeni kurallarımızda Clio'mla dalga geçilmesi yassak! Ona göre bak. ;) Önceden uyarayım. Yok öle "naylon, fındık motor, motor koymamışlar, araba nerde?" vb dedirtmeeemmm! 

  Yasin Şahin yazdı:

oraya giderken kuzu but bize gelirken kol... :sandalye:

Genişlet  

O gün sen olmasan aç kalacaktık Yasinim. Servet abi o tostları yapmasa açımızdan ölecektik. Ankara dediler, metropol dediler, başkent dediler, döner dediler, kokoreç dediler.. Daha neler dediler. Ne hayallerle gelmiştim. Ne umdum, ne buldum... :(

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Toplama brezilyalı kotundan iç döşeme yapmışsa üretici biz naapalım

Yorum bağlantısı
Misafir
  Kerem Minaz yazdı:

Abi yeni kurallarımızda Clio'mla dalga geçilmesi yassak! Ona göre bak. ;) Önceden uyarayım. Yok öle "naylon, fındık motor, motor koymamışlar, araba nerde?" vb dedirtmeeemmm! 

O gün sen olmasan aç kalacaktık Yasinim. Servet abi o tostları yapmasa açımızdan ölecektik. Ankara dediler, metropol dediler, başkent dediler, döner dediler, kokoreç dediler.. Daha neler dediler. Ne hayallerle gelmiştim. Ne umdum, ne buldum... :(

Genişlet  

ogün karambole geldi adamın hammaddesi ikiciye görüşelim herzaman beklerim ama başgan gelmesin sonra fena oluyo :D

Yorum bağlantısı
Misafir
  Hayrettin Bahadir yazdı:

 

 

Tabağında ki Kalamar'ı yerken, gözü diğer tabakta..

Genişlet  

Ağzında içli köfte varken, elinde kalamar, gözü karideste, kulaklar paçanga böreğinin içindeki cızırdayan pastırmada, aklı ise birazdan gelecek olan kuzu külbastılarda... 10 parmak, 10 marifet. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...