İçeriğe Yönlendir

Emisyon Ruhsatı Hakkında Soru


Serdar Erkiz

Recommended Posts

Serdar Erkiz

İyi akşamlar.5-6 gün önce focus satın alıp satışını da aldım.Yasal belgelerden cok anlamıyorum maalesef.Bugun birisi bana aracın egzos emisyon ruhsati var mi diye sordu.ruhsatin arasina baktim oyle bir belge veya kart yoktu.bu belgenin yoklugunda ceza yersin dediler.

Ancak aklima su takildi satin aldigim kisi yaptirmamis olsa once noterde ve sonra da trafikte sorun cikmaz miydi ? Yani arac devrini bu belge olmadan noter veya trafik verir miydi ?

Not:Aracin muayenesi 05.03.2015 e kadar devam ediyor.(ilgisi var mi bilmiyorum.bu konuda bilgim yok maalesef)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

2009 model ise daha önceden muayenesi yapılmış olduğu için  (2013 yılında) egzoz emisyon kartı alınmıştır. (zorunlu olarak) Satın aldığınız kişi size vermeyi unutmuş sizde istemeyi unutmuşsunuz.. Aracın son muayenesinin yapıldığı istasyona giderek durumu anlatın 5 tl kart ücreti karşılığında size eksik belgeyi vereceklerdir diye düşünüyorum.. Vermezlerse bile ekstradan 35 tl daha çıkar cebinizden..

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ferhat Konur

evet cezası var 600 tl den yukarı ama sorun deyil en kısa vakitte eksoz muayenesini yaptırmanız gerekir sanayi veya yolunuzun üzerindeki bir servistede olabilir hemen yaparlar 5tl kart üçreti ve muayene üçreti dahil 35 tl ye halledersin

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...