İçeriğe Yönlendir

Ön Amartisör Ve Alt Tablalar(Salıncak)

Kadir Kasap

Recommended Posts

İlhan Kol

markasını hatırlamıyorum ama tanesini 45e aldım. onuda değişim sebebi burçlar parçalandığı için yoksa okadar altını vurmama rağmen salıncak ta bir yamulma yoktu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Kasap

Ben salıncağı ithal ürün almaya karar verdim. Orjinal fiyatı yüksek, yan sanayiler de ya ithal alıncak ya yerli. Delphi ilanında menşei U.S.A yazıyor ama iletişime geçtim stoklarında kalmadığını söyledi ve de parçalar arasında aman aman bir kalite farkının olmadığını söyledi. İthal olanlarda her halde yağ tenekesine şekil verip satmıyorlardır :) Sert bir darbe almadan deforme olmaz herhalde deyip karar kıldım. (Parçayı yarın takılırken incelerim yorum yazarım. )

Mehmet Bey,

Taktırırken resim çekip ekleyebilir misiniz? Merak ettim bende haziran başında yaptırıyor olacağım  :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Salıncak DP marka. Tanesini 55ten aldım. Amortisörler bsg marka tanesi 95 ..2 salıncak 2 arka amortisör , viraj lastikleri vs işçilik 100 tl.

Parçalar kalitesiz değil gibi, bakmalak anlaşılmaz ama sağlam gibi.

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
(düzenlendi)

Alt tabla ,yan sanayi 45-55 Tl ,orijinal 250 Tl . Ne fark var derseniz, orijinali daha fazla  dayanıyor. Ford servisleri bile bu parçanın pahalılığının farkında . orjinali daha fazla dayanıyor  ama (tecrübeyle sabit) bu fiyatı etmez karar sizin.

tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Salıncakların değişimi on numara oldu araba daha güzel gidiyor direksiyon sabitliği arttı. Arka amortisörlerin yenilenmesinin etkilerini daha test edemedim. 

Rot ayarları Maslak Hunter Rot Balans'ta yapıldı. Mahmut isimli usta bu işin piiri gibi gözüküyor. Müşterileri porsche ferrari lamborghini kullanıcıları. İstanbul Avrupa yakasındaki forumdaşların bilgisine. 

Yorum bağlantısı
Emre Sutay

Mehmet bey salincaklari nerden ve kaca temin ettiginizi ve markayi belirtebilirmisiniz?

Arac 98 model ve uzun yillardir duzgun bir bakimi olmadigini dusunuyorum. Alt takimlari elden gecirecegim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kadir Kasap

Arkadaşlar bugün parçaları merkez otodan aldım :) birde arka küllüğün kapağı yoktu onuda aldım 

Perşembeye değiştiriyorum kısmetse  :)

I0fwXUx.jpg

Yorum bağlantısı
İlhan Kol

amortisörlerle beraber yaylarıda değiştirmeni tavsiye ederim araba resmen dik duruyor

Yorum bağlantısı
Kadir Kasap

tablalar, rotille birlikte hazır mı geliyor? listede rotil göremedim

Çağlar Bey,

Fikrim yok ama diğerleri ucuz parça tamirciden de temin edebilirim 

amortisörlerle beraber yaylarıda değiştirmeni tavsiye ederim araba resmen dik duruyor

İlhan Bey,

Gönül ister ki hepsini değiştirelim ancak malum bütçe yetmiyor şimdilik bunlar aracı ideal seviyeye getirmeye yetecek gibi görünüyor  :)

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

ben de yan sanayi taktırdım hiç bir sorun yok. oda demir oda demir ne gerek var servet ödemeye..

Fark burçlarda ve kauçuk kısımlarda ortaya çıkar.Orjinali 8-10 yıl sorun yaşatmazken yan sanayi 2 yıl dayanmayabilir bile..Hesabı  buna göre yapmak lazım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Emre bey, İstanbul Maslak Oto Sanayide 2. kısımda Sedasan Otoya sipariş verdim orada hem servis hem parçacı bu yer. Salıncakların tanesini 55 liraya aldım, markası "DP".

Yorum bağlantısı
Emre Sutay

Emre bey, İstanbul Maslak Oto Sanayide 2. kısımda Sedasan Otoya sipariş verdim orada hem servis hem parçacı bu yer. Salıncakların tanesini 55 liraya aldım, markası "DP".

Tesekkurler Mehmet bey, istanbul olunca biraz üzülüyorum [emoji5] balikesirde yasayan biri olarak.. Merkez otodaki parcalari inceledim biraz hepsinden canim cekti ama hepsi cok etti ihtiyacim kadarini alabilirsem netten ayarlamaya calisirim artik
Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

dp derken delphi mi
Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Balıkesir'de de var imkan sanayide. Ben balıkesirliyim. Bir keresinde sanayiye uğramış ön amortisörleri değiştirmiştim. Orada mondeoların uzmanı dedikleri bir usta vardı. Ama hangi kısımda hatırlayamayacağım. Ana yola bakan bir dükkanı vardı, yanında da oto yıkama vardı. Ustalığı çok iyiydi. O civarda da bir parçacı vardı her malzeme bulunabiliyordu yan sanayi falan. Bence internete gerek kalmaz.

dp derken delphi mi

Yok reis sadece DP. Çin malıymış.

Yorum bağlantısı
Emre Sutay
Ne cok balikesirli varmis forumda boyle olunca memnun oluyorum[emoji5]

Bildigim iki yer var, biri yola bakan tarafta ama mondeo ustasimidir onu bilemiyorum. Belki bilen birileri cikar sanayiden tanidiklara sorarim

Sagolun

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Sutay

Yerini bilmem ama koordinatlari dun gibi aklimda [emoji13]

ygaze7ed.jpg

Gidecegim zaman oralari bir arastiririm

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren
(düzenlendi)

Yerini bilmem ama koordinatlari dun gibi aklimd

Yerini bilmem de yön duygusu bende iyidir :) Gittiğim yeri haritadan kolay bulurum. Adres sokak bilgisi yoktur kafamda ama gps hep açıktır beynimde  :good1:

Ha ben bu tarif ettiğim yerlerle hiçbir bağlantı içinde de değilim. Mondeoyu dedemden gasp ettiğim gün bakımları için gitmiştim oralara, amortisör değişimi vs yaptırıp memnun kalmıştım. İşe yarar yani.

Bİr de o nokta tam nokta olmayabilir. Aynı yol üzerinde bir daha ilerde olabilir. O yolda gezerken sağında oto yıkama olan bir dükkan.

tarihinde Mehmet Eren tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kadir Kasap
(düzenlendi)

Arkadaşlar,

bugün nihayet parçaları taktırdım. ve tüpü işletmek için vizeye gittim. 

Oda ne kabus gibi :exc1:  arka frenlerde ki sapma 30 ve altı olması gerekmiş benim ki 33 çıktı ve geçemedim şimdi arka frenleri de değiştireceğim  :D  usta  bir takım balata ve 2 adet fren merkezi istedi tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Bu arada parçalar değiştikten sonra direksiyon hafifledi artık tıkırtı olmuyor denge çok iyi lakaları hissetmiyorum  :bravo:

dABNt6Q.jpg

foLl2b3.jpg

COoVpwX.jpg

HWLHf8f.jpg

tarihinde Kadir Kasap tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Bence amortisörleri tamir ettirin. Orda varmıdır bilmiyorum ama ben eski mondeomda tamir ettirmiştim iş görmüştü. Tablalar için ise eğer fiyatı pahalıysa ve yamulmamışsa tabla fişeklerini değiştirin çünkü bozulan genelde fişeklerdir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...