Soner Aktas 4 Kasım 2015 Paylaş 4 Kasım 2015 Kıbrıs Şehitlerinde Boyöz ve yumurta yenir. Hatta yemeden bi yere gidilmez Bir de söğüşçü Murat var ordan da kelle söğüş yenmelidir 1 Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2015 Paylaş 4 Kasım 2015 Kıbrıs Şehitlerinde Boyöz ve yumurta yenir. Hatta yemeden bi yere gidilmez Bir de söğüşçü Murat var ordan da kelle söğüş yenmelidir Afiyet olsun Soner Bey. Yumurta neden koyu renk? Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 4 Kasım 2015 Yazar Paylaş 4 Kasım 2015 Afiyet olsun Soner Bey. Yumurta neden koyu renk? İçindeki Magnezyumdan dolayı Çok kaynayınca öyle oluyor Alıntı: "Yumurtayı 10 dakikadan fazla kaynattığınızda, yumurtanın sarısı yeşile döner." Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2015 Paylaş 4 Kasım 2015 İçindeki Magnezyumdan dolayı : Çok kaynayınca öyle oluyor Alıntı: "Yumurtayı 10 dakikadan fazla kaynattığınızda, yumurtanın sarısı yeşile döner." Yok Ali. Sarısı için demedim. Yumurtanın beyazı bende kahverengi/ turuncumsu gibi duruyor. O garip geldi. Acaba farklı bir yöntem ile mi kaynatılıyor diye düşündüm.. Yorum bağlantısı
Ali Karadağ 4 Kasım 2015 Yazar Paylaş 4 Kasım 2015 Yok Ali. Sarısı için demedim. Yumurtanın beyazı bende kahverengi/ turuncumsu gibi duruyor. O garip geldi. Acaba farklı bir yöntem ile mi kaynatılıyor diye düşündüm.. İzmir'e gelirsen gider sorarız Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2015 Paylaş 4 Kasım 2015 İzmir'e gelirsen gider sorarız Geçen geldim. Hava alanından Manisa ya transit geçiş yaptık. Ha ama şimdiden bileyim. Yumurta yedirmeye götüreceksen hiç gelmeyeyim. Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2015 Paylaş 4 Kasım 2015 İzmir'e gelirsen gider sorarız Bunu doyuramazsın,iyi düşün derim. Yorum bağlantısı
Sadık Güleryüz 4 Kasım 2015 Paylaş 4 Kasım 2015 Herkese selamlar, o yumurtalar normal haşlanmış değil. Alsancaktaki Dostlar firininda Boyozlar piştikten sonra yumurtalar konur fırına. Susuz haşlanmış içinde rengi bu şekilde olur. Başlığın cevabını ise şu şekilde cevap verebilirim; öğlen yemeği için ya Kemeraltı Hisar camisi arkasındaki kofteci Mehmet Irmaktan köfte yenir ve ardından Şükrü beyin yerinde fincanda pişen Türk Kahvesi içilir, ya da Mersinli son durakta ki Özüm lokantası ndaki enfes yemeklerden yenir. Akşam için ise Güzelbahçe balık halinden balık alınarak arka tarafta Ümit Restoranda harika mezeler ve ayran eşliğinde keyfi sürülür. 3 Yorum bağlantısı
Hami Erışık 4 Kasım 2015 Paylaş 4 Kasım 2015 (düzenlendi) Hocam Ümit Restoran değil de onun karşısında balık yapan ufak yer (adını unuttum) çok daha mükemmel. Adamlar ellerindeki balık bitince satış bitmiştir yazıp önünde bekleyen yüzlerce kişiyi geri gönderiyorlar. Kapitalizm içinde büyüyen bir nesil olarak bu kadar arzın olduğu bir yerde talep yaratmıyor olması garibime gitse de, adamların bu kadar popüler olmasının sebebi günlük, taze balık satıp prensiplerine bağlı kalmaları olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca yazdığınız bu senaryoyu "ayran" ile bitirmiş olmanız da hayal kırıklığına sebep vermedi değil O dediginiz yer ... ferhatın yeri...ben ara ara devamlı giderim oraya . 4 Kasım 2015 tarihinde Hami Erışık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sadık Güleryüz 4 Kasım 2015 Paylaş 4 Kasım 2015 Hocam Ümit Restoran değil de onun karşısında balık yapan ufak yer (adını unuttum) çok daha mükemmel. Adamlar ellerindeki balık bitince satış bitmiştir yazıp önünde bekleyen yüzlerce kişiyi geri gönderiyorlar. Kapitalizm içinde büyüyen bir nesil olarak bu kadar arzın olduğu bir yerde talep yaratmıyor olması garibime gitse de, adamların bu kadar popüler olmasının sebebi günlük, taze balık satıp prensiplerine bağlı kalmaları olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca yazdığınız bu senaryoyu "ayran" ile bitirmiş olmanız da hayal kırıklığına sebep vermedi değil Belirttiğiniz yer Ferhat Büfe. Ama konsept ayak üstü balık ekmek. Kesinlikle izmirde daha lezzetlisi yoktur. Ama oturup denizin ve balığın tadını çıkaralım dersen fiyat ve lezzet bakımından üzmeyecek yer Ümit Restorandır. Ayran isteğe bağlı herhangi bir içecekle değişebilir, tamamen kişinin zevkine kalmış durumdur. Yemegin sonunda da en guzelinden fırın helva yenirse bize de afiyet olsun demek düşer. [emoji6] Yorum bağlantısı
Misafir 4 Kasım 2015 Paylaş 4 Kasım 2015 Herkese selamlar, o yumurtalar normal haşlanmış değil. Alsancaktaki Dostlar firininda Boyozlar piştikten sonra yumurtalar konur fırına. Susuz haşlanmış içinde rengi bu şekilde olur. Başlığın cevabını ise şu şekilde cevap verebilirim; öğlen yemeği için ya Kemeraltı Hisar camisi arkasındaki kofteci Mehmet Irmaktan köfte yenir ve ardından Şükrü beyin yerinde fincanda pişen Türk Kahvesi içilir, ya da Mersinli son durakta ki Özüm lokantası ndaki enfes yemeklerden yenir. Akşam için ise Güzelbahçe balık halinden balık alınarak arka tarafta Ümit Restoranda harika mezeler ve ayran eşliğinde keyfi sürülür. Teşekkürler Sadık Bey. "İzmirli' yim" diye geçinen arkadaşlara cevap olsun.. Yorum bağlantısı
Hami Erışık 4 Kasım 2015 Paylaş 4 Kasım 2015 Hami Bey Narlıdere'den kalkıp gitmek zor geliyor Millet karşıyakadan falan geliyorlar. Geçenlerde gittim, uyarmışlardı ama erken gitmezsen balık kalmıyor diye. Ben gaziemirden geliyorum ailece balık yemeye oraya... Tıka basa dolu oluyor,sipariş yarım saatte çıkıyor... Denize sıfır,görünüm olarak zaten orta kesime hitab eden yer,inanın lüx restorantlarda bile balık böyle lezzetli yapılamaz... Gittik bulamadık haliyle Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 4 Mayıs 2017 Paylaş 4 Mayıs 2017 Ödemiş'te Ödemiş Köfte ve Töngül yeniyor. Ödemiş köfte, kıyma ile irmiği karıştırıyorlar, en meşhur yapan yer Hurşit'tir, kime sorsanız gösterir. Yeni açılan LCW'nin karşısında, Mezarbaşı Taksi'nin karşı kıyısı, sanayiye doğru. Töngül de her yerde var hemen hemen. Cenaze ve düğünlerin vazgeçilmezi. Tuzlu peynirli, tereyağlı pide. Ama harbi tuzlu. Biz et ağırlıklı yemek yapıyoruz, Ege kısmı ot ağırlıklı. Pek bize hitap etmiyor maalesef. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 20 Mayıs 2017 Paylaş 20 Mayıs 2017 Narlıdere tarafındaki kahvaltı salonları da süper. Gerçi ben oralara gideli 20 sene oldu ama hala güzeldir, öyle düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Mayıs 2017 Paylaş 20 Mayıs 2017 On 5/4/2017 at 17:26, Bekir Çelik yazdı: Ödemiş'te Ödemiş Köfte ve Töngül yeniyor. Ödemiş köfte, kıyma ile irmiği karıştırıyorlar, en meşhur yapan yer Hurşit'tir, kime sorsanız gösterir. Yeni açılan LCW'nin karşısında, Mezarbaşı Taksi'nin karşı kıyısı, sanayiye doğru. Töngül de her yerde var hemen hemen. Cenaze ve düğünlerin vazgeçilmezi. Tuzlu peynirli, tereyağlı pide. Ama harbi tuzlu. Biz et ağırlıklı yemek yapıyoruz, Ege kısmı ot ağırlıklı. Pek bize hitap etmiyor maalesef. Hurşit sonradan çıkmıştır ve bence abartılmaktadır. Dostol daha iyidir. Töngül pidede ise orijinal katırcılar sokağındaki tazı oldukça farklıdır. Pideciden pideciye çok farkeder. Asıl yenmesi gereken katmerdir. Orijinal Hafız ise aslında en iyisi idi ama şu an yok bulunmuyor. Ödemiş köfte markalaşamamış, kenttekilerin de tam formülünü kestiremedikleri ve maliyet nedeniyle gün geçtikçe kalite kaybeden bir köfte türüdür. 1 Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 20 Mayıs 2017 Paylaş 20 Mayıs 2017 9 aydır İzmir de yaşayan ve yiyen biri olaraktan kahvaltı Özdere Sevgi Parkı iyi idi. Kokoreç yemem normalde Ama Aliş diye bir yer var Gaziemirde sayelerinde yedim. Köfteci Yusuf ta döner denemeli derim. Gozlemleyebildiğim ünlü mamuller tüketimi bayağı fazla. Birini n iyi dediği yere diğeri değil diyebiliyor. Ama İzmir'e gelen boyoz yesin. Kumru yesin. :))) Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 22 Mayıs 2017 Paylaş 22 Mayıs 2017 On 20.05.2017 at 23:25, Mehmet Göktürk yazdı: Hurşit sonradan çıkmıştır ve bence abartılmaktadır. Dostol daha iyidir. Töngül pidede ise orijinal katırcılar sokağındaki tazı oldukça farklıdır. Pideciden pideciye çok farkeder. Asıl yenmesi gereken katmerdir. Orijinal Hafız ise aslında en iyisi idi ama şu an yok bulunmuyor. Ödemiş köfte markalaşamamış, kenttekilerin de tam formülünü kestiremedikleri ve maliyet nedeniyle gün geçtikçe kalite kaybeden bir köfte türüdür. Hurşit'te yediğim (Ödemiş köftenin altındaki) tereyağlı ekmek bile çok lezzetliydi. Bir de 14:00-14:30 gibi köfte bitince dükkanı kapatması da enteresan. "Diğer esnaflar da kazansın" diye yaptığı düşünülüyor, bilmem siz ne dersiniz? Dost Ol'da yemiştim ama, mekan çok küçük. Müşteri masadayken dışarıdan yeni müşteri gelince "Sizin yemeğiniz bitti mi?" diye sorabilme saygısızlığında bulunabiliyorlar. Ve evet lezzetliydi. Çamlık eczanesi karşısında katmer yapan biri var, Pazar sabah sıra oluyor orada. Yorum bağlantısı
Recommended Posts