İçeriğe Yönlendir

Klima Soğutmuyor

İlker Yaman

Recommended Posts

İlker Yaman

merhaba arkadaşlar 2009 titanıum focus arabam var severek biniyorum fakat klimasından hiç memnunh değilim daha önce wolswagen polo aracım vardı resmen üşüyodum klimayı açınca focusta bırakın üşümeyi doğru dürüst soğumuyor içerisi. polen filtresini klima gazını yeni değştirdim fakat nafile.. benim arabammı böyle yoksa diğer focuslardamı böyle..çözüm önerisi olan var mı acaba??

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil

Focus klima konusunda en fazla iddialı arabalardan birtanesi, bence sizin araçta bir sıkıntı olabilir. Bir baktırın derecesini kontrol etsinler...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Aracınızın klima radyatörünü dışarıdan basınçlı suyla ( çok yakın olmasın ) yıkatın. Toz toprak performansını düşürüyor. Ama dediğim gibi çok yakından yıkatmayın..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Çukur

bu soğutma sıkıntısı benim araçta da var maalesef üflemesi de pek iyi değil geçen klima gazı koydurduğum yerdeki usta filtreden olabilir dedi yakın zamanda değiştirmiştim ancak yan sanayi olma ihtimali var orjinal alıp tekrar değişecem. umarım bir etkisi olur. diğer türlü bu araç  yazın kullanılmaz.

Aracınızın klima radyatörünü dışarıdan basınçlı suyla ( çok yakın olmasın ) yıkatın. Toz toprak performansını düşürüyor. Ama dediğim gibi çok yakından yıkatmayın..

klima radyatöründen kasıt aracın radyatörümü  diğer küçük bir radyatör daha var ama oda torpido altında ona müdahale etme imkanımız yok sanırım.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

klima radyatöründen kasıt aracın radyatörümü  diğer küçük bir radyatör daha var ama oda torpido altında ona müdahale etme imkanımız yok sanırım.

Aracın radyatörü ile arka arkaya durur. O bölgeye su tutulduğunda her ikiside yıkanmış olacak..

Yorum bağlantısı
Murat Çukur

Aracın radyatörü ile arka arkaya durur. O bölgeye su tutulduğunda her ikiside yıkanmış olacak..

yanlış anlaşılma olmasın tamponun gerisinde radyatör var hemen önünde küçük radyatör(intercooler) onun dışında başka bir radyatör yok torpido altındaki klima radyatörü hariç.  o küçük olan bildiğim kadarıyla intercooler soğutucu. klimaya bir katkısı olurmu?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Focus'u tam olarak bilmiyorum ama genelde sırt sırta olur aracın radyatörü ve  klima radyatörü. İntercooler değil..

Yorum bağlantısı
İlker Yaman

klima gazı bastırırken ölçüldü 3 derece falan cıktı ama güneşli havada falan özellikle sehir içinde soğutması azz herseyini kontrol ettirdim ama yinede eski wolwagen polo kadar soğutmuyoo

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz
(düzenlendi)

Kesinlikle Focus klima olarak sınıfının en kötüsü. Teyzemde dandik Punto var adamı hasta eder o klima. Arkadaşımda Astra var buz gibi yapıyor içeriyi.

Edit: şunu söyleyim arkadaşımda Focus I var ben onun kliması nasıl böyle soğuk üflerde II kasada bu kadar başarısız olabilir diyorum. Focus I'de sıkıntı yok II ve II.5 ı ıhh olmamış.

tarihinde Oğuzhan Deniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Çağlar Bey'in dediği gibi; göreceli kavram. Aracın içi hızlı bir şekilde buz gibi olmuyor mu, aracın kliması gerçekten soğutmuyor mu? Eski tip klimaların hepsi içeriyi buzhneye çevirecek şekilde çalışan, en düşük kademede bile kapatma ihtiyacı hissettiren şu anda kullanımı yasak olan gazlarla çalışacak şekilde tasarlanmışlardı. 1991 model Mazda'dan sonra şahsi olarak 5 araç kullandım, hiç biri Mazda kadar hızlı soğutmuyordu. Performans konusunda ikinci sırada Albea geliyordu mesela şirket aracımız. Ancak klimayı 20-21 dereceye ayarlayıp çalıştığını unuttuğum ama terlemediğim aracım da Mondeo Mk3'tü. Hatta ablamların Avensis'i ile değişim yaptığımız bir dönemde ablamlar mondeo'nun kliması bozuk diye autodan çıkarıp, fanı en yüksek seviyede çalıştırmışlar devamlı, ben ise Avensis'in klimasını 22'ye ayarlayıp kullandım gereksiz soğutuyor diye. Filtrelerden kaynaklı, sistemin bakımsızlığının sebep olduğu bir durum yoksa yumuşak üfleme sorun değil. Bunu da anlamanın yolu, yine Çağlar Bey'in belirttiği gibi, havalandırma panellerinden derece ile ölçüm yapmak. Belli bir sıcaklığın üstündeyse bu sıcaklık arıza tespiti yapılıp hareket edilmeli.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mesut Dumlupınar
(düzenlendi)

Ben de gaz koydurdum ve geçen seneki performansı arar oldum. Yapan yere gittim geçen sene gibi sogutmuyor dedim adam hemen ilk iş savunmaya geçti. Eee bu sogutuyor iste sizde bi problem var demeye getirdi. Derece koydu izgaralara ve 8 olunca baaak gördün mü demekki sogutuyor dedi. Sinir oldum resmen. Bende mi sıkıntı var anlamadım ki. Sogutuyor evet de çok geç sogutuyor be ya :)

tarihinde Mesut Dumlupınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban

yanlış anlaşılma olmasın tamponun gerisinde radyatör var hemen önünde küçük radyatör(intercooler) onun dışında başka bir radyatör yok torpido altındaki klima radyatörü hariç.  o küçük olan bildiğim kadarıyla intercooler soğutucu. klimaya bir katkısı olurmu?

Doğrudur intercooler ve radyatör yanyanadır klimayla alakası yoktur.polen filtresi değişimi ucuz ve  işe yarar ilk hamledir

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Tamponun gerisinde dediğiniz klima radyatörüdür. Klima radyatörünün arkasında ise motor suyu soğutma radyatörü olur.

Birbirine yapışık oldukları için pek ayırt edilemez.

Klima radyatörü denilen parçaya kondenser de denir.

Yorum bağlantısı
Murat Çukur

bu soğutma sıkıntısı benim araçta da var maalesef üflemesi de pek iyi değil geçen klima gazı koydurduğum yerdeki usta filtreden olabilir dedi yakın zamanda değiştirmiştim ancak yan sanayi olma ihtimali var orjinal alıp tekrar değişecem. umarım bir etkisi olur. diğer türlü bu araç  yazın kullanılmaz.

benim sorun filtreden imiş orjinal ürün kullandım sorun yok. üfleme gayet iyi şuan. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...