İçeriğe Yönlendir

Ankara'da Dolu Ve Sonrasinda Yagmur

Misafir

Recommended Posts

Hey gidi Yapı Kredi Sigorta özlemişim vallahi, İç Anadolu bölge kapandığından beri gelemedim :(

Yorum bağlantısı

Ayhan,

Gecen yil tam bugun Prag'daydim. Avrupa'yi mahveden yagmurlarla beraber onlar da bu sekilde bir yagisin gorulmedigini soylediler. 3 gun boyunca belki 5 saat yagmadi gerisinde genelde cok siddetli yagis vardi.. En onemli turistik bolgesine sehrin icersinden gecen su asiri yukeldigi icin gecirmediler. Hatta olumler bile oldu ama isin garibi sadece otobanda bir noktada biriken ve onlemi alinmis bir su birikintisi haricinde yaya yollarinda dun Ankaradaki gibi bir su akintisi gormedim. Ankaranin kirkikindi yagislari haziran ayi'nda bu sekilde vurup gecen kisa sureli yagislarla etkisini gosterir. Ben ziya gokalpde de kocatepeden gelen suyun derelestigine cok sahit oldum. Bundan 3 sene once ceviz buyuklugunde yagan dolu da araclarin aldigi hasarlar yuzunden otokingin de full mesai yaptigini biliyorum.

Ilk fotografta solda benzinligin aslinda izgaralari var ama yol seviyesinin ustunde. Zaten bu yollarda onlem alinmamis degil ama yetrrsiz. Mesela bu yagmurdan sonra o izgaralara suyu transfer edecek bir degjsiklik yaparlar mi? Yaparlarsa sorun yok ama nasil olsa bir daha tekrarlamaz diyerek ders almazlarsa sorun var. Bir de fotografta karsida bir dukkan var. O fotograf cekildikten sonra belki 40dk. Insanustu caba sarfettiler ki su iceri girmesin diye. Eger o dukkanin yaninda bina altindaki oto yikamaya sular akmasaydi daha kotu sonuclar ortaya cikardi. O dukkan calisanlarinin cabasini videoya cekseydim belki yorumlar farkli olurdu.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İyi de arkadaşlar hep gelişmiş ülkelerden örnek veriyorsunuz.. Biz gelişmiş bir ülke değiliz ki.Gelişmekte olan bir ülkeyiz ve hatta bazılarına göre de az gelişmiş bir ülke statüsündeyiz.. Yani bu durumdayken ve yapacak onlarca şey varken alt yapımızın çok iyi olmasını beklemek fazla iyimserlik olmaz mı ?.

Diyeceksiniz ki onlar nasıl yapmış etmiş o konu da haklısınız gün gelir bizler de yaparız inşallah :) Ancak çok eksiklerimiz var.. Biraz da vizyon meselesi bu işler. Geleceği iyi okumak gerekiyor. Şehir batıya doğru büyürken sen gidip doğu tarafına alt yapı da ağırlık verirsen sonra işin içinden çıkamazsın elbet..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

"Şehir batıya doğru büyürken sen gidip doğu tarafına alt yapı da ağırlık verirsen sonra işin içinden çıkamazsın elbet.."

Göz boyama diyoruz işte buna ;)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Adı üzerinde alt yapı. Üstü bitirince bir daha alta dönüş olmuyor maalesef. 1000 kerede kazsan, sonradan alt yapı yapayım desen olmuyor. 100.000 kere daha kazıyorsun... 20 kişilik köye 2000 kişilik camii yapacaksın ki, ileride köy 2000 kişi olduğunda ek masraf yapma, köylüyü mağdur etme  ;) 15 dakika yağan yağmur 3 gün yağsa ne yaparız bilemiyorum..  :i-ih:

Kerem'im bunlara katılmıyorum. Çünkü Köylerimiz göç alan değil artık göç veren konumdalar uzun zamandır. Bir çok köy de doğru düzgün nüfus kalmadı. Hala oralara dediğin gibi yatırım yapmak kaynakları boşa kullanmaktan öte gitmez. O dediğin köy hiç bir zaman 2000 kişi olmaz :) Ancak şu var yeni yerleşim yerine açılan kısımlarda 20 hane varsa oraya 5 bin kişilikte camii yapılsa normal karşılarım. Gün gelir orası dolar..

"Şehir batıya doğru büyürken sen gidip doğu tarafına alt yapı da ağırlık verirsen sonra işin içinden çıkamazsın elbet.."

Göz boyama diyoruz işte buna ;)

Göz boyama değil iş bilmezlik denilebilir :)

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

O da olabilir rant da olabilir. İnsan oğlu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Kerem'im bunlara katılmıyorum. Çünkü Köylerimiz göç alan değil artık göç veren konumdalar uzun zamandır. Bir çok köy de doğru düzgün nüfus kalmadı. Hala oralara dediğin gibi yatırım yapmak kaynakları boşa kullanmaktan öte gitmez. O dediğin köy hiç bir zaman 2000 kişi olmaz :) Ancak şu var yeni yerleşim yerine açılan kısımlarda 20 hane varsa oraya 5 bin kişilikte camii yapılsa normal karşılarım. Gün gelir orası dolar..

Boşa kaynak kullanımı bence alt yapı için geçerli değil abicim. Ha o köy şimdi dolmaz, 10 yıl sonra dolmaz.. Ama 100 yıl sonra o köy, büyük bir metropol olabilir. Sonra tekrar kazıp yıkıp tekrar mı yapılsın? Zaten köy örneğim mizansen olsun diye. Şuan şehirlerin alt yapısı içler acısıyken köylere sıra gelmez zaten  ;) Ankara ve Atatürk le ilgili zamanında birşey duymuştum. Çok eskiden, tam hatırlayamıyorum ama kısaca; Ankara nın yollarını çok geniş yaptırmış Atam. Sonra çok karşı çıkan, dalga geçen olmuş. Bu devirde, araba bile doğru düzgün yokken, bu kadar büyük/ geniş yolu kim kullanacak diye. Şimdi duacısı çoktur eminim..  ;)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Boşa kaynak kullanımı bence alt yapı için geçerli değil abicim. Ha o köy şimdi dolmaz, 10 yıl sonra dolmaz.. Ama 100 yıl sonra o köy, büyük bir metropol olabilir. Sonra tekrar kazıp yıkıp tekrar mı yapılsın? Zaten köy örneğim mizansen olsun diye. Şuan şehirlerin alt yapısı içler acısıyken köylere sıra gelmez zaten  ;) Ankara ve Atatürk le ilgili zamanında birşey duymuştum. Çok eskiden, tam hatırlayamıyorum ama kısaca; Ankara nın yollarını çok geniş yaptırmış Atam. Sonra çok karşı çıkan, dalga geçen olmuş. Bu devirde, araba bile doğru düzgün yokken, bu kadar büyük/ geniş yolu kim kullanacak diye. Şimdi duacısı çoktur eminim..  ;)

Evet Atatürk'ün şuan da kızılay'ın göbeğinde ki cadde için dedikleri doğru.. O zaman kağnılar bile tek tük varken buralar şu kadar olsun dediğinde herhalde dalga geçiyor diye düşünülmüş :) ama gün gelmiş oralara şimdi sığmıyoruz. 

Yorum bağlantısı

Maşallah bereket yağmış...

Dün bizde belgrad ormanlarında yağmuru izledik,toprak kokusunu içimize çektik...

Yorum bağlantısı
Sercan Eskin

Valla alt yapının adının en çok tekrarlandığı illerden birisi de Antalya.. Üniversite hayatım boyunca belediye 2 defa el değiştirdi ama sonuç yine aynı maalesef.. Mağdur olan yine toplum, cebi dolan yine belli.

"Belediyenin kimde olduğu önemli değil."

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Hava sıcaklığı artıyo :) Her yer kuruyo :) Sonra belediye'nin altyapısı iyi :) Köprülü Gökçek Paşa ne güzel göz boyamış :)))

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Türkiye'nin hangi ilinde alt yapı 50 yıllık 100 yıllık planlama ile yapılıyor. İzmir İstanbul Ankara Maraş Hatay hangisin altyapısındaki kanallar 2-3-4 metre çapından.

Olan halka oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Afyon dinarda yakalandim bende cuma günü. Silecek yetismedi :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

ABD de kanallara arabalar , kepçeler bile sığıyor. Sonra da buraları ninja kaplumbağlar falan mesken ediniyor. Biz de böyle şeyler olmasın diye küçük , minik hatta miniminnacık yapıyorlar kanalları :):exc1: fareler, hamamböcekleri bile sığmıyor çıkıp yeryüzünde yaşıyorlar :D:p  :oghk:

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Engin Karadayan
(düzenlendi)

Karasal iklimin fıtratında sağnak yağış vardır :) Olan yağış da sıradan bir sağnak yağış  durumudur.Bunu bilerek önlem almak şart.Alt yapı yapılırken Ankara'da bunu bilmek lazım.

tarihinde Engin Karadayan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Samsunda da geçen cumartesi dolu yağdı.3 dakika içinde arabanın her yerini kapattım ama yine de o üç dakika da ufak ufak göçükler oluştu.samsunda auto king boyasız yapıyor ama tramere işleniyor.o nedenle pek yaptırmayı düşünmüyorum.(çok dikkatli bakılmayınca anlaşılmıyor) 

ama sadece bu sebeplerden arabaların üzerine mebran falan kaplamak lazım  :biggrin: hani şu ısıtıp teraslara döşeneninden ...

bir de biri, şöyle yağıştan ,güneşten koruyan tak-çıkar şemsiye gibi bir şey icat etse köşeyi döner .

boyasız göçük düzeltme işini yapan usta bulmak buralarda zor.samsunda bu işi yapan biri var mı acaba?

Yorum bağlantısı

Henuz yagmur Kavaklidereye ulasmadi ama Ostim, Yaşamkent tarafinda oldukca siddetli yagis varmis. 10dk once kavaklidereden gokyuzu...

qyqujy9y.jpg

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Henuz yagmur Kavaklidereye ulasmadi ama Ostim, Yaşamkent tarafinda oldukca siddetli yagis varmis. 10dk once kavaklidereden gokyuzu...

Saygılarımla.

Buralarda aynı durumda Evren hocam, şiddetli yağmur geçti ama akşama trafik berbat olur yine...  :(

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

K.esata yağmaya başladı ama pek tadı yok.. Geçen ki gibi yağar mı acaba diye bakıyoruz :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Adakoğlu

zamy2ese.jpg

An itibari ile Ankara

Ne güzel.Ankara'mıza yeni bir akvaryum yapılmış.Ve içinde de balık adamlar ve deniz kızları var artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek
(düzenlendi)

Eski metro istasyonlarına yapılan ek yürüyen merdiven ve asansör inşaatları bir yıldır bitirilemedi. Tavandan akan su da, döşemesi delinip öylece kaderine bırakılan asansör boşluğundan geliyor. Şu da var, yağmur yokken bile Batıkent metro istasyonun tavandan akan su damlaları için her zaman plastik kovalar yerlere konur. O kadar ki, su artık yerde iz yapmış. 

tarihinde Evren Barış Özbek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...