İçeriğe Yönlendir

Pencereler İçin Sineklik..

Ayhan Onaran

Recommended Posts

Ayhan Onaran

Bizim evde pencerelerde sineklik yok. Ahşap doğrama pencere kasaları. Şimdi şu basit al kes kendin yap tarzı sineklikler var..Bir tarafı yapışkanlı bantlı falan.. Bunlardan ilham alarak kendim birşeyler yapmak istiyorum. 1-2 gündür de buna kafa yordum. Sonunda metre hesabı sineklik alarak birde şu bir tarafı kendinden yapışkanlı cırt cırtlı bantlar var onlardan alıp ucuz yollu kendim bu işi halledeyim diye karar verdim.. Çokta güzel olacağını düşünüyordum ki tam malzemeleri alacaktım ki birden aklıma pencerelerde ki yağmur korumaları geldi. Her açılan kanat pencerenin altında dışarıya doğru çıkan 3-4 cm lik bir kısım var. Sineklikleri takınca pencere bu yüzden kapanmayacak. Sinekliği her defasında sök tak yaparsak bu seferde sineklik dayanmaz bir yerden yırtılır :) Nasıl bir yol izlemek lazım sizce ? Mesela o alt kısıma gelen yere sineklik tülünü biraz bol bıraksam ( tabii olur mu bilemiyorum ) nasıl olur ? yada başka aklınıza gelen birşey var mı.. ? profesyonel olarak yaptırmayı düşünmüyorum kendim basit ve ucuz yollu çözüm arıyorum..

Yorum bağlantısı
İsmet Oruç

Pratik çözüm pencerenin iç tarafına takılabilen cırt cırtlı sineklikler montajı çok kolay.

Yorum bağlantısı

Bol bırakmak çözüm ama hiç çıkıp bakmayacağın pencerelerde kullanıma uygun bir sistem o dediğin cırtlar. Sürekli sök taka gelmiyor. Geçen sene BiM den almıştım 4-5 paket. Sineklik olmayan camlara taktım. Daha ilk cama çıkma girişimimde söktüm  :biggrin: Şimdi sadece banyo havalandırmasında, mutfak üst camında ve salon camlarının sadece hiç bakılmayan kısmında var.

Yorum bağlantısı

Az önce kendi evime yaptım. :D Profille yapma imkanınız yok mu ? Matkap varsa gerisi becerinize kalmış...3uza2asu.jpge7ede2ar.jpg

ubupybyq.jpgre4uzypa.jpg3ama7yqa.jpg

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Bana da lazım bunlardan, sinek girmiş bir adet kızı ıssırmış :hiaa:    :angry:  :bomb:  :jedi:     :bambam3:  :elisopali:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Pratik çözüm pencerenin iç tarafına takılabilen cırt cırtlı sineklikler montajı çok kolay.

İyi de bunu yapamıyorum işte.. Pencere kanatlarının alt kısmında dışarıya doğru bir çıkıntı var.. sanırım yağmur girmesin diye..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bol bırakmak çözüm ama hiç çıkıp bakmayacağın pencerelerde kullanıma uygun bir sistem o dediğin cırtlar. Sürekli sök taka gelmiyor. Geçen sene BiM den almıştım 4-5 paket. Sineklik olmayan camlara taktım. Daha ilk cama çıkma girişimimde söktüm  :biggrin: Şimdi sadece banyo havalandırmasında, mutfak üst camında ve salon camlarının sadece hiç bakılmayan kısmında var.

Valla bunu hiç düşünmedim. Elbette ara sıra oralardan bakılma ihtiyacı olabilir. Ben kendim metre hesabı alıp kendim gerekirse 2 kat yapıp kenarlarına cırt cırtlı bant dikmeyi düşünüyorum :) Sağlam bişey olacak yani..

Yorum bağlantısı

Bana da lazım bunlardan, sinek girmiş bir adet kızı ıssırmış :hiaa::angry::bomb::jedi::bambam3::elisopali:

Maliyeti çok ucuz. 6 metrelik profil 10 TL. Pencerelerin ölçüsüne göre 2 boy profil ile 4-5 pencere yapılabiliyor... 4-5 camın maliyeti yaklaşık 70 TL civarı. Benim gördüğüm 3 renk var. Beyaz,Gri ve Ahşap rengi...
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ayhan takmayı planladığın çerçevenin bir resmini yükler misin ? Ben klasik sineklik yerine serigrafide kullanılan ipeğin aralık olarak en kalınını ve çift taraflı bandı kullanmıştım. Sonuç gayet olumlu idi, belki işe yarar o çerçevede.

Daha sonra yükleyeyim abi eve gidince fotoğraflarım. Pencere de alt kısmında içeri yağmur girmesin diye dışarıya bir çıkıntı yapmışlar..Sineklik taksam o kısımdan dolayı pencere kapanmayacak.. denemedim ama biliyorum yani :D

Yorum bağlantısı

Valla bunu hiç düşünmedim. Elbette ara sıra oralardan bakılma ihtiyacı olabilir. Ben kendim metre hesabı alıp kendim gerekirse 2 kat yapıp kenarlarına cırt cırtlı bant dikmeyi düşünüyorum :) Sağlam bişey olacak yani..

:i-ih: Sağlam olurda çıkıp bakamazsın. Sürekli sök tak ister. Bakarken rahatsız olursun. Birde çok çabuk ve fazla toz topluyorlar. Bakmaya kalktığında leş gibi olursunuz.  :i-ih: Profil ucuz. En iyisi Murat ın yaptığı gibi yap yada burada cam başına pimapenciler 25 liraya yapıyorlar. Araştır, yaptır derim..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Maliyeti çok ucuz. 6 metrelik profil 10 TL. Pencerelerin ölçüsüne göre 2 boy profil ile 4-5 pencere yapılabiliyor... 4-5 camın maliyeti yaklaşık 70 TL civarı. Benim gördüğüm 3 renk var. Beyaz,Gri ve Ahşap rengi...

Profille yapılanlar bile bana uygun olmuyor yine..Alt kısıma sanırım çıkıntılı prfpfil yapmak gerek.Camlar pvc olsa çok basit. Her türlü yaparım. Ancak şimdi pencerelerde ki dışa doğru olan çıkıntıları kessem nasıl olur diyorum da kesilmez sanırım :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Benim yöntemde ayrı çerçeve kullanmana gerek kalmıyor, bu sayede kalınlık sadece ipek ve bant kalınlığı olduğundan pencere kanadı rahatlıkla açılıp kapanıyor. Biga'da sinek ve sivrisinek ile en iyi böyle başa çıktım.

Tamam abi orada sıkıntı yok. Benim yapacağım düşündüğüm malzeme ile de açılıp kapanmasında sorun olmaz ancak pencere kanadının altında dışarıya doğru 3-4 cm lik bir çıkıntı düşün.. Kapatmaya çalışınca yapıştırdığımız tüle değecek..

Yorum bağlantısı

En alt kısm hariç komple cırt yap. En alta cırt koyma. Tülü aşağıya doğru biraz uzun bırak. Gömlek düğmesi tarzı bir aparat yap camın çerçevesine. Tüle de ilik aç. Pencereyi kapadığında düğme ilikten otomatik çıkacak, açtığında da sen iliklersin, alt kısım kapanmış olur  ;)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

:i-ih: Sağlam olurda çıkıp bakamazsın. Sürekli sök tak ister. Bakarken rahatsız olursun. Birde çok çabuk ve fazla toz topluyorlar. Bakmaya kalktığında leş gibi olursunuz.  :i-ih: Profil ucuz. En iyisi Murat ın yaptığı gibi yap yada burada cam başına pimapenciler 25 liraya yapıyorlar. Araştır, yaptır derim..

Dışarıdan Murat'ın yaptığı gibi yapılan profil yine kurtarmıyor beni..Pencereyi kapatınca ya sineklik açılıp açık kalacak sürekli yada pencere yine kapanmayacak alt kısım çarpacak.

En alt kısm hariç komple cırt yap. En alta cırt koyma. Tülü aşağıya doğru biraz uzun bırak. Gömlek düğmesi tarzı bir aparat yap camın çerçevesine. Tüle de ilik aç. Pencereyi kapadığında düğme ilikten otomatik çıkacak, açtığında da sen iliklersin, alt kısım kapanmış olur  ;)

Ha işte bana böyle yaratıcı birşeyler lazım :D

Yorum bağlantısı

Dışarıdan Murat'ın yaptığı gibi yapılan profil yine kurtarmıyor beni..Pencereyi kapatınca ya sineklik açılıp açık kalacak sürekli yada pencere yine kapanmayacak alt kısım çarpacak.

Ha işte bana böyle yaratıcı birşeyler lazım :D

KeReMTM ® ©  ;)  :D

Yorum bağlantısı

:blush:

Surdaki çıkıntıdan bahsediyorsun galiba abi.. Dış kasayı geçmiyor ama galiba? Sizin camda boyleyse sineklige engel olmaz. Ancak daha uzunsa sineklige carpabilir. O zaman da sineklik ile pencere arasına 2-3cm kalınlıkta çerçeve yaptirirsin, petek ballardaki gibi, sinekligi onun üzerine takarsin camdan uzak durur.

Ne varsa lojistikçilerde var  ;)  :good1:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Surdaki çıkıntıdan bahsediyorsun galiba abi.. Dış kasayı geçmiyor ama galiba? Sizin camda boyleyse sineklige engel olmaz. Ancak daha uzunsa sineklige carpabilir. O zaman da sineklik ile pencere arasına 2-3cm kalınlıkta çerçeve yaptirirsin, petek ballardaki gibi, sinekligi onun üzerine takarsin camdan uzak durur.

Evet bu tip ama bizimkilerin şapkası daha uzun maalesef. Dışarı çıkma oluyor..

Yorum bağlantısı
Tayfun Doğan

Şimdi mıknatıslı sinekliklerim geldi. Bence çok iyi 10 TL adedi kapı için mükemmel.

Yorum bağlantısı

Evet bu tip ama bizimkilerin şapkası daha uzun maalesef. Dışarı çıkma oluyor..

Dışarı kaç cm çıkıyor aklıma bir şey geldi...
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Dışarı kaç cm çıkıyor aklıma bir şey geldi...

3 cm garanti..

Yorum bağlantısı

Az önce kendi evime yaptım. :D Profille yapma imkanınız yok mu ? Matkap varsa gerisi becerinize kalmış...

Bende de bundan var,çok kullanışlı...

Yorum bağlantısı

3 cm garanti..

Çokmuş. Benim yaptığım sinekliğin tülü profilin dışa bakan yüzeyine kaplandığı için, 1 cm profilden kaynaklanan et kalınlığı kurtarır diyecektim. 2 cm kalıyor geriye.

Aslında o 2 cm için çıta çekilebilir.

Yada siz o çıkıntıyı kestirin. :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Çokmuş. Benim yaptığım sinekliğin tülü profilin dışa bakan yüzeyine kaplandığı için, 1 cm profilden kaynaklanan et kalınlığı kurtarır diyecektim. 2 cm kalıyor geriye.

Aslında o 2 cm için çıta çekilebilir.

Yada siz o çıkıntıyı kestirin. :D

En sonunda keserle girişecem herhalde :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...