İçeriğe Yönlendir

Hobi Amaclı Masaüstü Mini Torna

Ayhan Şentürk

Recommended Posts

Ayhan Şentürk

Merhaba aradaşlar. Hobi amaclı mini metal torna makinesi almayı düşünüyorum. Hangi marka ve hangi ürünün bu işte iyi olduğu hakkında hic bilgim yok. Kullanan arkadaşlar varsa ve bilgi verirlerse sevinirim. Çevresinde veya elinde olup satmayı düşünen varsada düşünebilirim.

Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Bende bir ara ahşap için torna tezgahı yapmayı düşünmüştüm,tabi ki lafda kaldı.

Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Merhaba aradaşlar. Hobi amaclı mini metal torna makinesi almayı düşünüyorum. Hangi marka ve hangi ürünün bu işte iyi olduğu hakkında hic bilgim yok. Kullanan arkadaşlar varsa ve bilgi verirlerse sevinirim. Çevresinde veya elinde olup satmayı düşünen varsada düşünebilirim.

Ayhan Hocam şöyle bir şey buldum,fiyatıda uygun.

http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/24150-fd-150-hassas-torna-makinasi-110094562

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Caner Kırmacı
(düzenlendi)

Bence şu şekilde yatakları alüminyumdan olmayan bir torna olsa daha iyi. Burada uygun fiyata edinilmiş.

http://www.gemimodeli.com/atolye/DSCF2162.htm

Şu da fena değil..

http://www.hirdavatmarketim.com/Einhell-BT-ML-300-Metal-Torna-Makinasi,PR-7874.html

Bazı makine satıcılarında bulunuyor. Yüz yüze pazarlıkla daha uyguna alınabilir. İnternette fiyatlar biraz yüksek

tarihinde Caner Kırmacı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erol Ataberk

Hocam bu mini tornalardan daha önce birkaç tane inceledim.Pek işe yarayacaklarını düşünmüyorum.Basit pim,vb.parçaları yapabilirsiniz.Devir seçenekleri az,diş çekmek zor.Ayrıca tehlikeli ve kaza riski yüksek makinalardır.Eğitimini almadan kullanmanız sizin açınızdan ciddi riskler yaratabilir.12 yıldır bu işi yapıyorum.Çok dikkatli olmama rağmen,Bir kaç kez ciddi kaza tehlikesi atlattım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Bende bir ara ahşap için torna tezgahı yapmayı düşünmüştüm,tabi ki lafda kaldı.

bende yapmayı düşündüm ama baya iş var :)

Hocam bu mini tornalardan daha önce birkaç tane inceledim.Pek işe yarayacaklarını düşünmüyorum.Basit pim,vb.parçaları yapabilirsiniz.Devir seçenekleri az,diş çekmek zor.Ayrıca tehlikeli ve kaza riski yüksek makinalardır.Eğitimini almadan kullanmanız sizin açınızdan ciddi riskler yaratabilir.12 yıldır bu işi yapıyorum.Çok dikkatli olmama rağmen,Bir kaç kez ciddi kaza tehlikesi atlattım.

daha önce torna kullandım. bilincsiz kullanıldığında gercekten tehlikeli. Ben alüminyum türü yumuşak malzemeler işleyeceğim. Dün bauhausta quantum marka bir tornayı inceledim, gerçekten vasat. Kullanılmadan dağılmaya başlamış.

Abi proxxon en iyisi bizim arkadaş model tekneci tüm ekipman proxxon ve dremel marka.

Bende araştırıyorum. Einhelli incelemedim ama quantuma göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. Proxxonuda incelerim. Kullanan birinin değerlendirmesi benim için en önemlisi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Taşdelen

Valla benim de aklımda. Ben de istiyorum. Bizim makine müh. bölümünde (fırat üni.) sergilenirdi bir tane, o günlerden niyetimde.

Proxxonu bugüne kadar incelememiştim. Şimdi inceledim. İyi bir makineye benziyor. 500 lira daha fazla verip proxxon almak daha karlı olabilir.
http://www.hirdavatsiparis.com/Proxxon-Mikro-Torna-Tezgahi-24004-PD-230-E,PR-274.html

Bu çok iyi bence.

Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Hocam bu Proxxn torna ya birde matkap freze kafasını aldın mı tam olur.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

Hocam bu Proxxn torna ya birde matkap freze kafasını aldın mı tam olur.

Ozaman sanayiden iş bile alırım :D

Linkte proxxonun yanında bissürü aksesuar gözüküyo, o gördüklerimizin hepsini veriyo olamazlar heralde ?

tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Ozaman sanayiden iş bile alırım :D

Linkte proxxonun yanında bissürü aksesuar gözüküyo, o gördüklerimizin hepsini veriyo olamazlar heralde ?

Onlarda ayrı satılıyordur sanırım.Makinanın yanında da diğer ekipmanları da aldık mı biraz tuzlu olur ama dediğin gibi sanayiden iş bile alırız. :good1:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Güzel makine proxxonda karar kıldım ama 2000 lira az değil hobi işi için :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ayhan Şentürk

Abi proxxon en iyisi bizim arkadaş model tekneci tüm ekipman proxxon ve dremel marka.

Arkadaşınızda proxxon torna varmı ? Bu tornada kafama takılan çok önemli bir nokta var. Bana en çok lazım olacak konulardan biri. Bu tornada işlenecek parça boyu 230 mm yani 23 cm. Bu ayna ile punta arası mesafe demek. Ben arada 20 mm çapında ama 600mm boyunda parça işleyeceğim. Normal sanayideki tornalarda uzun parçaları torna aynasından fener miline sokarak alınları veya uç kısımlarını işlerdik. Proxxonda acaba aynanın içine max kaç çapında parça girebiliyor ? Aynanın içine 20 mm civarı parça girebiliyorsa bu tornada boy sıkıntısı yaşamam ama aynaya yani fener miline parça giremiyorsa sıkıntı yaşarım.

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Bende de proxxonun frezesi var. Hobi amaçlı malzemelerde çok kullanışlıdır..

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Abi arkadaşın tornası el yapımı ama bu proxonları biliyor akşam sorayım

Çok iyi olur. Fener mili çapı 20 mm'den küçüse pek işime yaramayacak. (fener mili, tornada parçayı tutan ayna dediğimiz ayaklı parçanın takılı olduğu boru. Yeri geldiğinde uzun parçaları aynanın içinden fener miline sokup alın yüzeylerini işleriz)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Abi tam bilemedi dediğini proxon esel hırdavata email atsan onlar teknik açıdan yardımcı olabilirler.Face de hobi tutkunları diye bir sayfa var oraya da yazabilirsin.

Teşekkürler. İkisinide yaptım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...