İçeriğe Yönlendir

Geri Viteste Alçalan Dikiz Aynası.

Alper Taş

Recommended Posts

Alper Taş

Arkadaşlar 2009 titanyum aracım var. Kullanma kılavuzunda geri viteste dikiz aynasının alçalması ile ilgili programlamadan bahsediyor. Böyle birşey vermı araçlarda.

Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

mondeo titanium x pakette var bu özellik süper bişey

Yorum bağlantısı
Arif Görkem AKTAŞ

Aracımızı kaldırım gibi yerlerin dışına da park ediyoruz. Böyle bir sistem var ise ben düz bir şekilde geri gelirken dikiz aynası alçalırsa bu benim görüşümü engeller diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Alper Keskin

Aracımızı kaldırım gibi yerlerin dışına da park ediyoruz. Böyle bir sistem var ise ben düz bir şekilde geri gelirken dikiz aynası alçalırsa bu benim görüşümü engeller diye düşünüyorum.

Bahsedilen alçalma birkaç derece ile sınırlı.Kaldırım gibi kenarı yüksek yerlere daha iyi park edebilmenin yanında bahsettiğiniz diğer park yerlerinde de görüşünüzü kısıtlamıyor. Aynı zamanda kullandığım araç olan Fusionların aynaları neredeyse düz(tümsek ayna olması gerekiyor) ve normal trafikte dahi yeterince görüş açısına sahip değil :nea:Kendi aracımda onlarca defa kaldırım kenarlarında ayna yükseklik ayar butonu ile bu işlemi elimle yapıp işim bittikten sonra aynayı eski konumuna getirdiğim oldu.Keşke aracımda olsa bu sistem...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak

Arkadaşın golf te görmüştüm güzel bir özellik. Aslında  bir "pic" devresi ile yapılabilir.Sadece montajı kalır o kadar..Pic ten anlayan arkadaş varmı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek

Murat hocam (Dere) yapmıştı bunu yanlış hatırlamıyorsam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özcan Göktaş

Arkadaşlar 2009 titanyum aracım var. Kullanma kılavuzunda geri viteste dikiz aynasının alçalması ile ilgili programlamadan bahsediyor. Böyle birşey vermı araçlarda.

Merhaba; bende 2008 mondeo Ghia var benim aracımda dediğiniz var.Geri vitese taktığınızda ayna sağ-sol ayar düğmesi nerdeyse o tarafın aynasını nereye ayarlarsanız o ayara geçer. Ayar için ; düğmeyi sola getirin geri vitesine takın aynanın nereyi göstermesini istiyorsanız oraya ayarlayın ve koltukta hafıza düğmelerinden 1-2-3-4 bunlardan birine bip sesini duyana kadar basın aynısını sağ ayna içinde yapın. Ayna ayar düğmesi ortadayken geri vitese taktığınızda aynada bir değişiklik olmayacak .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Ford'da dünyadan bihaber degil aslinda. Scorpiolar'da vardi bu ozellik. Cift yonlu dijital klima, sismeli koltuklara ilaveten 98 yilinda:)

Saygılarimla.

Yorum bağlantısı
Alper Aksakal

Benim 98 model Mercedes Benz E 200 kompresör de bu özellik vardı.

Şuan 2012 2013 model arabalar da bu özelliği çok çok nadir bulursun. Mercedes farkı işte adam 98 yılında bu özelliği koymuş.

Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen
(düzenlendi)

ben de 2010 model focus tit. x paket ilanında (malum sitede) böyle bir açıklama görmüştüm kişi tarafında yapılan!

ancak diğer forumlarda arkadaşlar bu iş için bir modül olması gerektiğini söylediler. bu modülünde türkiyeye gelen hiç bir focusta olmadığını söylediler...

tarihinde Selçuk Özmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alper Aksakal

e-9o bmw ve volvo s.40 ta gördüm bende takıcam fiestama :)

abi boşver bunu da yukarı doğru katlanır ayna takalım( bmw misali ) fiesta lara cuk diye oturan ve herhangi bir işlem yapmaya gerek kalmadan uyan buldum fakat parası çok deli.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Soner Alp

Bahsi geçen ayna Selective paket yani sol şöfor koltuğu hafızalı olan pakette var. Geri vitesine takıldığı zaman "kapıdaki ayna ayar kısmında sağda ki ayna seçili olmalı" sağ ayna camı arka lastiği gösterecek şekilde aşağıya eğilir. birinci vitese alındığında tekrar ayarlı eski konumuna döner. Opel Vectra C elegance VW marka HIGHLINE pakette standart donanımdır.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Focusların hiç birinde yok sanırım ? Mondeolar da aralara serpiştirmişler bildiğim kadarıyla..

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Rönö latitüd mü ney öyle bir modelde vardı, koltukları masajlı olanda...

Yorum bağlantısı
Taner Erbay

abi boşver bunu da yukarı doğru katlanır ayna takalım( bmw misali ) fiesta lara cuk diye oturan ve herhangi bir işlem yapmaya gerek kalmadan uyan buldum fakat parası çok deli.

ben sinyalli ayna takıcam :) o dediklerin orjinale benzemiyor yoksa cok begeniyorum .. tampon alalım :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ford'da dünyadan bihaber degil aslinda. Scorpiolar'da vardi bu ozellik. Cift yonlu dijital klima, sismeli koltuklara ilaveten 98 yilinda:)

Saygılarimla.

Yanlış hatırlamıyorsam 95 model scorpio 7 derecelik bir açıyla yeri gösteriyordu.. Bizzat görmüşlüğüm vardır.. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...