Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Bilal kararın hayırlı olsun.orta üst sınıf bir araç alacaksan, konforu ve gücü beraberinde istiyorsun demektir. Özellikle 1.080TL vergi de tuzu biberi olacak. Eğer üst sınıf bir araç olacaksa konfor donanım sonuçlarını belirleyip, markalara göre seçim yapmak gerekiyor. 1. Alınacak aracın donanım seviyesi, rakipleri ile kıyaslanmalı. Örneğin bir alt sınıfta sorgulanmayan kararan dikiz aynası olmayan modelle büyük bir eksi çizilebilir:) 2. Alınacak aracın boyutları, bagaj derinliği yine rakipleri ile kıyaslanmalı ama ort üst sınıf araçta en büyük nüans; arka diz mesafesidir:) Araçta arkaya oturanın arkası darmış demesi katlanılan fedakarlığa(vergi+yakıt) değmeli. 3. Araç tercihinde yakıt tüketimi tabi ki çok önemlidir ancak bu sınıfta ilk kriter olmamalı. Üç aşağı beş yukarı hemen hepsi aynı yakacak ama fazla yakacak. 4. Parça fiyatları yine pahalı olacak. Bundan en zararla çıkmanın formülü; hurdası bol olan ve muadil, benzer üretim olan araç ile eşdeğer parçalardır. D sınıfta eşdeğer parça bulmak zor ama yine de olabiliyor, bu imkan Japon ve kore araçlarında biraz daha az. Son olarak iyi bir bütçen var ama orta üst sınıf için bu bütçenin tamamını araç için kullanma. %10'u beklenmeyen durumlar ve kullanım sırasında göze batan kozmetik aksaklıkların giderilmesi için lazım olabilir. Saygılarımla. Abi çok teşekkür ederim,kıymetli değerlendirmelerin için. 1- Trend Mondeo'da kararan dikiz aynası yok, sırf bu sebeple elemek biraz haksızlık olmaz mı? 2- Söz konusu araçlar, diz mesafesi konusunda bir SuperB olamasalarda bir Accord değiller. 3- Dediğin gibi fazla yakacak abi, Sonata motordaki iyileştirmeler neticesinde şehir için 8-8,5 lt gibi değerleri görebiliyor. Mondeo'da ise Ali GÜRSOY fabrika değerlerini yaşadığını bahsetmişti. Buradan öğrenmiştim abi, kenarda biraz para duruyor. Görüşmek dileğiyle. Bilal 3-4 bin daha borç et benim yeni arabayı sana vereyim:p Senin arabayı alabilecek kadar para basmadı daha darphane Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Abi çok teşekkür ederim,kıymetli değerlendirmelerin için. 1- Trend Mondeo'da kararan dikiz aynası yok, sırf bu sebeple elemek biraz haksızlık olmaz mı? 2- Söz konusu araçlar, diz mesafesi konusunda bir SuperB olamasalarda bir Accord değiller. 3- Dediğin gibi fazla yakacak abi, Sonata motordaki iyileştirmeler neticesinde şehir için 8-8,5 lt gibi değerleri görebiliyor. Mondeo'da ise Ali GÜRSOY fabrika değerlerini yaşadığını bahsetmişti. Buradan öğrenmiştim abi, kenarda biraz para duruyor. Görüşmek dileğiyle. Senin arabayı alabilecek kadar para basmadı daha darphane Vaşşş Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Bilal bey bir mondeo kullanıcısı olarak yorumum yanlı olacak baştan kusura bakmayın mondeo yol tutuşu, sessizliği, yolcuların ve sürücünün yorulmadan seyahat edebileceği, güvenlikte hissedebileceğiniz bir araç. Ben prins marka LPG taktırdım ve yaklaşık 5000 km civarında yol yaptım. Bu anlamda düşünüldüğünde şehir içi ( trafiği çok olmayan küçük bir şehir diyebilirim) 23-25 kuruş arası şehirler arası da 20-21 kuruş arası (LPG = 2.59) yakıyor. Bu da aslında yakıt ekonomisinin çok olmadığı anlamına gelebilir. Convers+ ekranı ise zaten anlatılmaz bile bunun yanında eksileri elbette var. Onları da sıralayayım: araç büyük olduğu için şehir içi sıklıkla park yeri sıkıntısı bence en büyük eksisi, bir diğer eksi ise düşük hızlar için performans arabası değil diyebilirim. Benim gözümde sonata lar daha çok ince sac kalınlığı ve D sınıfı bir araba görünüşüne (kişisel fikrim) sahip olmamasıdır. Saygılarımla. Teşekkür ederim hocam değerlendirmeleriniz için. LPG ile sorun yaşamamışsınız inşallah da yaşamazsınız, açıkçası kullanıp sorunsuz olduğunu ifade eden arkadaşımız da var, sorun çıkartma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten abilerimizde. Yakalamış olduğunuz tüketim değerleri gerçekten güzel, 1,6'yı 2,0'a tercih ettirecek kadar güzel, ancak burada beni düşündüren sorun çıkartma ihtimalinin yüksekliği, acaba ile yaşayacak olmam. Bu sebeple 2,0'ı 1,6'ya tercih ediyorum, mtv'nin ekstra maliyetine katlanarak. Vaşşş Vaşşş tabi, sen buraya kadar gel, 50 m yanımdaki Mükremin babayla buluş, biz fotoğraflarda görelim abimizi. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Teşekkür ederim hocam değerlendirmeleriniz için. LPG ile sorun yaşamamışsınız inşallah da yaşamazsınız, açıkçası kullanıp sorunsuz olduğunu ifade eden arkadaşımız da var, sorun çıkartma ihtimalinin yüksek olduğunu belirten abilerimizde. Yakalamış olduğunuz tüketim değerleri gerçekten güzel, 1,6'yı 2,0'a tercih ettirecek kadar güzel, ancak burada beni düşündüren sorun çıkartma ihtimalinin yüksekliği, acaba ile yaşayacak olmam. Bu sebeple 2,0'ı 1,6'ya tercih ediyorum, mtv'nin ekstra maliyetine katlanarak. Vaşşş tabi, sen buraya kadar gel, 50 m yanımdaki Mükremin babayla buluş, biz fotoğraflarda görelim abimizi. Kardeşim benim Vallaha kafa bir milyondu. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 4 bin TL'de kurtarmıyor Kardeşim sende Titanium X gösterdin, yapılmaz ki bu! Yok, yok, cam tavan tek parça olduğundan açılmaz, almam ben onu Abi x'i olmasa da olur ama onda da sunrooflu olursa olur madem açılan istiyorsun http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2009-ford-c-max-1.6-tdci-titanium-94.000-km-166141553/detay Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Abi x'i olmasa da olur ama onda da sunrooflu olursa olur madem açılan istiyorsun http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2009-ford-c-max-1.6-tdci-titanium-94.000-km-166141553/detay Çok para be Eren, tanga kırmızısı olmazsa almam ben makyajlı C-max'i Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 (düzenlendi) Çok para be Eren, tanga kırmızısı olmazsa almam ben makyajlı C-max'i abi hem sunrooflu hem tanga kırmızısı http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-2009-model-c-max-titanium-157311246/detay sahibi açıklamaya tango yazmış affet artık 7 Haziran 2014 tarihinde Eren Erdoğan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 abi hem sunrooflu hem tanga kırmızısı http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-2009-model-c-max-titanium-157311246/detay Çok fena köşeye sıkıştım diyemem bütçeyi aşıyor, fena gönlüm kaydı, dur yapma Eren Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Çok fena köşeye sıkıştım diyemem bütçeyi aşıyor, fena gönlüm kaydı, dur yapma Eren Hayırlısı olsun abi tamam durdum artık Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Hayırlısı olsun abi tamam durdum artık Keşke bütçeye uysaydı dediğim bir araçtır C-Max Tit. X canlı bir renkle. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-2009-model-c-max-titanium-157311246/detay sahibi açıklamaya tango yazmış affet artık Adam 40 bin TL'ye araba satıyor, arabasının rengini bilmiyor, eledim, sıradakii Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Günlük kullanım şekli de çok önemli, ev ve iş yerinde park sorunu varsa boyut dert oluyor. 2ncisi günde ne kadarlık bir mesafe kat ediliyor her gün kısa mesafe kullanılacaksa yakıt 10 lt civarında olur. Park sorunu varsa, kısa mesafe kullanılıyorsa C- Max, 3008, Altea alternatif olabilir. Oyum tabiki Mondeo'ya ikisi arasında Hyundai'nin biraz daha yolu var kalitede rekabete. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Adam 40 bin TL'ye araba satıyor, arabasının rengini bilmiyor, eledim, sıradakii http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-super-bir-arac-bu-kilometrede-yok-167456732/detay :fiuw: Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 8 Haziran 2014 Paylaş 8 Haziran 2014 Mondeo da şartlar yeterli değilse Sonata 2,0 dizel otomatik alınabilir bence. Benim açımdam kalitesi bahsedildiği kadar kötü değil motor performansı gayet iyi ve aracın içi benim araçtan nerdeyse daha geniş diyebilirim. Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 8 Haziran 2014 Paylaş 8 Haziran 2014 Note serisinin kitlenme sorunu kronik diyorlar Her türlü telefonu kitleyebilirim. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Ben sonata yı bilmem. Hiç kullanmadım da içine de binmedim.. Ancak bu iki aracın karşılaştırılmasını bir hakaret olarak kabul ederim Bilal'im seni dava edeceğim 1 Yorum bağlantısı
Misafir 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Günlük kullanım şekli de çok önemli, ev ve iş yerinde park sorunu varsa boyut dert oluyor. 2ncisi günde ne kadarlık bir mesafe kat ediliyor her gün kısa mesafe kullanılacaksa yakıt 10 lt civarında olur. Park sorunu varsa, kısa mesafe kullanılıyorsa C- Max, 3008, Altea alternatif olabilir. Oyum tabiki Mondeo'ya ikisi arasında Hyundai'nin biraz daha yolu var kalitede rekabete. Ayhan Bey, park sorunumuz yok, günlük kullanımda çok kısa mesafede kullanılıyor, 5-10 km, 10 lt yakmasını göze alıyorum. Teşekkür ediyorum değerlendirmeleriniz için. Niyetim, arkada 3 kişinin rahat rahat oturabileceği bir araç almak, bu sebeple C-max alternatifler arasında olabilir, ancak yüksek olması sebebiyle virajlarda aşırı yatması güvensizlik oluşturur diye düşünüyorum. Ben sonata yı bilmem. Hiç kullanmadım da içine de binmedim.. Ancak bu iki aracın karşılaştırılmasını bir hakaret olarak kabul ederim Bilal'im seni dava edeceğim Abi, Hyundai forumunda anket açsam Sonata'nın oranı % 80 olmazdı. Haydi ben bilmediğimden sordum beni dava edeceksin taciz edeceksin, yukarıda Sonata diyenleri ne edeceksin abi? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Abi, Hyundai forumunda anket açsam Sonata'nın oranı % 80 olmazdı. Haydi ben bilmediğimden sordum beni dava edeceksin taciz edeceksin, yukarıda Sonata diyenleri ne edeceksin abi? Ben onları bilmem konuyu başlatan sensin Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Ayhan Bey, park sorunumuz yok, günlük kullanımda çok kısa mesafede kullanılıyor, 5-10 km, 10 lt yakmasını göze alıyorum. Teşekkür ediyorum değerlendirmeleriniz için. Niyetim, arkada 3 kişinin rahat rahat oturabileceği bir araç almak, bu sebeple C-max alternatifler arasında olabilir, ancak yüksek olması sebebiyle virajlarda aşırı yatması güvensizlik oluşturur diye düşünüyorum. Abi, Hyundai forumunda anket açsam Sonata'nın oranı % 80 olmazdı. Haydi ben bilmediğimden sordum beni dava edeceksin taciz edeceksin, yukarıda Sonata diyenleri ne edeceksin abi? Kim? Virajda mi yatıyormuş? Dun kullansaydin da verseydik virüsü abi Yorum bağlantısı
Misafir 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Kim? Virajda mi yatıyormuş? Dun kullansaydin da verseydik virüsü abi Akşam geliyorum virüsü kapmaya Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Akşam geliyorum virüsü kapmaya Bekleriz Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Mondeo diyorum , aldım mutluyum Ortalama 10 lt mazot yakıyor . Yol tutuşu oldukça iyi daha esp ikazı almadım hiç . Ancak mondeo alınacak ise 17 inç jantlı olan modellerden olsun , kısaca benimki gibi olsun . 16 jant yol tutuş kabiliyetini zayıflatabilir . Dizel olup'ta motoru bu kadar çabuk ısınan başka bir araç yoktur herhalde . Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 (düzenlendi) Sonata diyince aklına accent gelenlere binmelerini tavsiye ederim(Bilmeden teneke yorumu hoş olmuyor). Kalitesi ve güvenliğinden şüphe edenlere de çarpışma testlerini izlemelerini tavsiye ederim. Kalan tavsiyelerimi özelden iletmiştim Bilal beye. 9 Haziran 2014 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Kim? Virajda mi yatıyormuş? Dun kullansaydin da verseydik virüsü abi Virajda savrulmadan araba sollayacağının garantisini veriyorum bende iyi bi halt gibi söylemek hoş değil ama ben burda aracın güvenliğini belirtmek istediğim için bunu söylüyorum Mert'in dediği gibi sadece virüsü kap yeter abi Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Mondeo diyorum , aldım mutluyum Ortalama 10 lt mazot yakıyor . Yol tutuşu oldukça iyi daha esp ikazı almadım hiç . Ancak mondeo alınacak ise 17 inç jantlı olan modellerden olsun , kısaca benimki gibi olsun . 16 jant yol tutuş kabiliyetini zayıflatabilir . Dizel olup'ta motoru bu kadar çabuk ısınan başka bir araç yoktur herhalde . Ali, 16'' jantla da kullandım kış lastikleri de halen öyle yol tutuşunda bir zafiyeti yok. 17-18'' olursa tabiki daha iyi olur yerden yüksekliği artıyor ve olur olmaz yerlerde sürtmüyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts