Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Değerli forumdaşlar, Allah nasip ederse yakında bir araç alacağız. SUV mu, Sw mi, C sınıfı bir Hb mi, C sınıfı bir sedan mı derken en son seçenekleri ikiye indirdim Hyundai Sonata ve Ford Mondeo. "Neden C sınıfı sedan bir araç düşünülmüyor" diye değerlendirenler olabilir, böyle bir araç düşünmüyor olmamın sebebi arkada 3 kişinin rahat rahat oturmasını istemem. Mevcut şartlarda 1.080 TL mtv vergi vermeyi göze alıyor ve 2007, 2008 ve (seneye vergi diliminin değişecek olmasından dolayı) 2009 model araçlara bakıyorum, bütçem 36 bin TL, şanzımanının kronik olarak sorunu yok ise otomatik vitesli olması tercih sebebi. Sizden bu noktada deneyimlerinizi, tecrübelerinizi, bildiklerinizi paylaşmanızı bekliyorum. İşi estetik, tasarım yönünden ziyade teknik yönüyle değerlendirmenizi rica ediyor, Sonata'yı da Mondeo'yu da estetik ve tasarım yönüyle beğendiğimi ifade ederek klavyeyi sizlere bırakıyorum. Sağlıcakla kalın canlar. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Sonata daha yakışıklı buluyorum.Fakat kalite olarak Mondeo Mk4 ün bence yanından bile geçemez. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 2007 Sonata crdi ve 1.6 mondeo kullanmış biri olarak. Sonatayı kafandan sil derim kardeşim. Kapıları kağıt helva gibi mübarek kapatırken kopacakmış gibi geliyordu. Performans olarak vasat yakıt olarak ş.içi 12 lt yakıyordu. Sana mk4 tdci farz oldu bence CMAX titanium-x Cmax deyince aklıma ilk sen geliyorsun Eren Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 CMAX titanium-x O zaman bütçede 4 bin TL açık oluyor Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 O zaman bütçede 4 bin TL açık oluyor Kalite haliyle fiyata da yansıyor be Bilal kardeşim.. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 2007 Sonata crdi ve 1.6 mondeo kullanmış biri olarak. Sonatayı kafandan sil derim kardeşim. Kapıları kağıt helva gibi mübarek kapatırken kopacakmış gibi geliyordu. Performans olarak vasat yakıt olarak ş.içi 12 lt yakıyordu. Sana mk4 tdci farz oldu bence Cmax deyince aklıma ilk sen geliyorsun Eren Buna sevinmem lazım sanırım abi O zaman bütçede 4 bin TL açık oluyor Abi bir sürü adamız burda toplarız bi 4 bin nolacak He Cmax olmazsa mondeo her türlü tercih edilmeli bence Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Kalite haliyle fiyata da yansıyor be Bilal kardeşim.. Mondeo kalitesiz mi abi aşk olsun Buna sevinmem lazım sanırım abi Abi bir sürü adamız burda toplarız bi 4 bin nolacak He Cmax olmazsa mondeo her türlü tercih edilmeli bence Geçenlerde sen C-max paylaşmıştın, yüksek modelli, uygun fiyatlı birşey kafamı kurcalamadı değil (Hüseyin KUVVET'e laf söylüyorduk, bende karar veremem, konu üstüne konu açarım şimdi ) Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Ben oraya atmaya devam ederim abi sen beğen sadece Yorum bağlantısı
Hüseyin Kuvvet 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Mondeo kalitesiz mi abi aşk olsun Geçenlerde sen C-max paylaşmıştın, yüksek modelli, uygun fiyatlı birşey kafamı kurcalamadı değil (Hüseyin KUVVET'e laf söylüyorduk, bende karar veremem, konu üstüne konu açarım şimdi ) şimdi gördüm abi postu Allah yardımcın olsun Ben kararımı verdim bikerem AE101 Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Avensis D-4D ya da Accord alternatif olabilir ama ikisi hakkında da detaylı bilgim yok 1 Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Avensis D-4D ya da Accord alternatif olabilir ama ikisi hakkında da detaylı bilgim yok2006-8 arasi avensis gayet guzel cok begeniyorum Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 1.C-Max2-MondeoZaten konuda başka adı geçen araba göremedim ben. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 1.C-Max 2-Mondeo Zaten konuda başka adı geçen araba göremedim ben. O kadar aşağılamasaydın keşke Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 O kadar aşağılamasaydın keşke İmzanda ki fiestayı görmedim abi pardon. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 İmzanda ki fiestayı görmedim abi pardon. Uğraşma benimle, yarın konulu fotoğraf çektiririm bak bol, bol Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Uğraşma benimle, yarın konulu fotoğraf çektiririm bak bol, bol Galaxy Note halen duruyor abi bak istersen kitl.. ? Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Galaxy Note halen duruyor abi bak istersen kitl.. ? Note serisinin kitlenme sorunu kronik diyorlar Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 CMAX titanium-x 4 bin TL'de kurtarmıyor Kardeşim sende Titanium X gösterdin, yapılmaz ki bu! Yok, yok, cam tavan tek parça olduğundan açılmaz, almam ben onu Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Bilal kararın hayırlı olsun.orta üst sınıf bir araç alacaksan, konforu ve gücü beraberinde istiyorsun demektir. Özellikle 1.080TL vergi de tuzu biberi olacak. Eğer üst sınıf bir araç olacaksa konfor donanım sonuçlarını belirleyip, markalara göre seçim yapmak gerekiyor. 1. Alınacak aracın donanım seviyesi, rakipleri ile kıyaslanmalı. Örneğin bir alt sınıfta sorgulanmayan kararan dikiz aynası olmayan modelle büyük bir eksi çizilebilir:) 2. Alınacak aracın boyutları, bagaj derinliği yine rakipleri ile kıyaslanmalı ama ort üst sınıf araçta en büyük nüans; arka diz mesafesidir:) Araçta arkaya oturanın arkası darmış demesi katlanılan fedakarlığa(vergi+yakıt) değmeli. 3. Araç tercihinde yakıt tüketimi tabi ki çok önemlidir ancak bu sınıfta ilk kriter olmamalı. Üç aşağı beş yukarı hemen hepsi aynı yakacak ama fazla yakacak. 4. Parça fiyatları yine pahalı olacak. Bundan en zararla çıkmanın formülü; hurdası bol olan ve muadil, benzer üretim olan araç ile eşdeğer parçalardır. D sınıfta eşdeğer parça bulmak zor ama yine de olabiliyor, bu imkan Japon ve kore araçlarında biraz daha az. Son olarak iyi bir bütçen var ama orta üst sınıf için bu bütçenin tamamını araç için kullanma. %10'u beklenmeyen durumlar ve kullanım sırasında göze batan kozmetik aksaklıkların giderilmesi için lazım olabilir. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Hamdi Bekiz 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 sonata derim bir sonata kullanıcısı olarak. sonata gerçekten parasının hakkını veren sorunsuz bir araçtır.özellikle sonata 5 dizel motoru ile keyifli bir araçtır. motoru ve h matic otomatik vitesi sorunsuzdur. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 sonata derim bir sonata kullanıcısı olarak. sonata gerçekten parasının hakkını veren sorunsuz bir araçtır.özellikle sonata 5 dizel motoru ile keyifli bir araçtır. motoru ve h matic otomatik vitesi sorunsuzdur. Konuda bahsi geçen mevzular için yorumunuz ne olur hocam? Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Bilal 3-4 bin daha borç et benim yeni arabayı sana vereyim:p Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 7 Haziran 2014 Paylaş 7 Haziran 2014 Bilal bey bir mondeo kullanıcısı olarak yorumum yanlı olacak baştan kusura bakmayın mondeo yol tutuşu, sessizliği, yolcuların ve sürücünün yorulmadan seyahat edebileceği, güvenlikte hissedebileceğiniz bir araç. Ben prins marka LPG taktırdım ve yaklaşık 5000 km civarında yol yaptım. Bu anlamda düşünüldüğünde şehir içi ( trafiği çok olmayan küçük bir şehir diyebilirim) 23-25 kuruş arası şehirler arası da 20-21 kuruş arası (LPG = 2.59) yakıyor. Bu da aslında yakıt ekonomisinin çok olmadığı anlamına gelebilir. Convers+ ekranı ise zaten anlatılmaz bile bunun yanında eksileri elbette var. Onları da sıralayayım: araç büyük olduğu için şehir içi sıklıkla park yeri sıkıntısı bence en büyük eksisi, bir diğer eksi ise düşük hızlar için performans arabası değil diyebilirim. Benim gözümde sonata lar daha çok ince sac kalınlığı ve D sınıfı bir araba görünüşüne (kişisel fikrim) sahip olmamasıdır. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Recommended Posts