Serhat Mansuroğlu 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 Herkese merhaba; Aracım focus 2,5 hb. Geçen fark ettim. çok yoğun yağmur yağışından sonra bagaj kapağını açtım ve bagaj kapağındaki arka camın üstündeki bakalit ve camın yanındaki bakalitin ( bize göre camın solunu kapatan bakalit ) birleştiği yerinden bayağı bir su aktı. Üst taraftaki bakaliti söktüm fakat birşey bulamadım. sökmüş iken spoilerin vidalarını sıktım. hatta spoilerin üstündeki stop lambasının vidalarını da sıktım. fakat dün yine yağmur yağdı ve elimle bakalitlerin birleştiği yere dokundum yine ıslaklık vardı. Böyle bir sorunla karşılaşan ve sorunun çözümü için yardımcı olabilecek arkadaşlarımdan bilgi istiyorum. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 (düzenlendi) Camın alt kısmından çıkıp bagaj kapağına giren bir kablo demeti olması lazım. O kablo demetinin dışını kaplayan körük biçimindeki lastiğin alt kısmı yerine oturmamış olursa sızıntısı yapar. Not:aracınızın hb olduğunu sonradan fark ettim. Yalnız sorun yine benzer olması lazım. 9 Haziran 2014 tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serhat Mansuroğlu 9 Haziran 2014 Yazar Paylaş 9 Haziran 2014 Camın alt kısmından çıkıp bagaj kapağına giren bir kablo demeti olması lazım. O kablo demetinin dışını kaplayan körük biçimindeki lastiğin alt kısmı yerine oturmamış olursa sızıntısı yapar. Not:aracınızın hb olduğunu sonradan fark ettim. Yalnız sorun yine benzer olması lazım. Aracım hb. Dediğiniz körüğü kontrol ettim ama bir şey bulamadım. su bi yerden giriyor ve sonra doğal olarak bagaj kapağının altında birikiyor, bagajı açınca bagaj kapağının altı yukarı kalkıyor ve su bagaj kapağının camı çevreleyen bakalitlerin birleştiği yerden akıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Unsal 9 Haziran 2014 Paylaş 9 Haziran 2014 araba hb mi anlamadım benim de başıma geldi ona gore yardımcı olacam Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 10 Haziran 2014 Paylaş 10 Haziran 2014 Cam fiskiyesine gelen hortumda sıkıntı vardır. Yağmurlu günde çalıştırmışsınızdır.. Siz yağmur suyu giriyor sanıyorsunuzdur.. F1 HB de başıma gelmişti. Hortum yırtılmıştı. Bir bakın isterseniz..Aracın daha çok arkadan bakınca sol tarafı ıslanır hatta aracın içine bile girebilir su..Arka direğin oralar ıslanmış olabilir. Yorum bağlantısı
Serhat Mansuroğlu 10 Haziran 2014 Yazar Paylaş 10 Haziran 2014 araba hb mi anlamadım benim de başıma geldi ona gore yardımcı olacam Aracım hb evet Cam fiskiyesine gelen hortumda sıkıntı vardır. Yağmurlu günde çalıştırmışsınızdır.. Siz yağmur suyu giriyor sanıyorsunuzdur.. F1 HB de başıma gelmişti. Hortum yırtılmıştı. Bir bakın isterseniz..Aracın daha çok arkadan bakınca sol tarafı ıslanır hatta aracın içine bile girebilir su..Arka direğin oralar ıslanmış olabilir. Arka sileceği hiç çalıştırmadım. sabah kuru havada iş yerine geldim. akşama kadar yoğun bir şekilde yağmur yağdı. akşam bagajı açınca dediğim yerden aşağı su aktı. sonra bakaliti söküp spoilerin vidalarını sıktım. 3. stop lambasını söküp contasını kontroledip vidalarını sıktım. iki gün önce aracı yıkattıktan sonra kontrol ettim aynı yerden yine su sızıyordu. bu akşam plaka lambalarının ve kapı açma butonun olduğu çıtayı söküp kontrol edeceğim Yorum bağlantısı
Serhat Mansuroğlu 12 Şubat 2015 Yazar Paylaş 12 Şubat 2015 Uzun bir aradan sonra sorunum Acıbadem Tepretoğulları yetkili servisinde çözüldü. Daha önce şüphelenip spoilerin vidalarını iyice sıkmama rağmen su spoilerin bagaja sabitlendiği 3 adet vidanın etrafında bulunan sağdaki vidanın contasından kaynaklanıyormuş. Bagaj içindeki bütün bakalitler söküldü ve yaklaşık 30 dakika dışarıdan su tutularak problemin yeri tespit edildi. Servisteki trimci arkadaş bana bizzat gösterdi. Sorunu silikon ve macuna benzer bir conta ile bütün vida contalarına uygulayarak çözdük. Artık en sert yağmurlarda bile en ufak sızıntı yok. Umarım kimsenin başına gelmez. Yorum bağlantısı
Recommended Posts