Korhan Şenörer 12 Haziran 2014 Paylaş 12 Haziran 2014 Selamlar. Haftasonu büyük bir şaşkınlık ve öfke yaşadım. Yurt dışından teyzemler gelmişti. Onları Efes-şirince-Meryem Ana v.b yerleri gezmeye götürelim dedik .Efes sit alanına giriş de araç için 10 tl ödedik eyvallah. Efes'e gelince ilk şoku yaşadım. Giriş yetişkin kişi başı 30.tl öğrenci 20 tl. Müze kart alın diyorlar. Yetişkin müze kart 40 tl tamam alalım bişey değil dedik ama hem 1 yıl geçerliymiş onu da geçtim ama görevli kadın müze kartın geçerli olduğu yerlerden çok geçerli olmadığı yerleri saydı. Neyse dedik girdik, bilen bilir efes 1.5 km lik bir alan. İçinde yamaç evleri denen ayrı bir yer var. bu alanı görmek için başta girerken verdiğiniz 30 tl yetmiyor. Eee dedim. buraya girmek de 15 tl. Yani 30 tl verip girdiğiniz yerin içinde başka bir yeri görmek için 15 tl daha vermeniz gerekiyor ve burada müze kart da geçerli değil. Meryem anası şusu busu derken kişi başı 100 tl gibi bir ücret sadece girişlere veriyorsunuz. Güzel ülkem de ondan sonra insanlara kızıyoruz tarihe sahip çıkın kültür gezisi önemli gezin görün diye. Nasıl gezsin insanlar bu paraya. Kültür gezisi alışkanlığını bu fiyat tarifesiyle mi yaygınlaştırmayı planlıyorlar. Aynen bu şekilde hızımı alamayıp bimere yazdım hepsini. Bakalım. Ben mi abartıyorum gerçekten yoksa bu ücretler normal mi? Bana garip geldi. kardeşim sembolik bir ücret yapın her keseden insan gelebilsin oraya. Geçen hafta görevli olarak izmirdeydim. Perşembe günü yani 5 haziranda selçuktaydık. Görev planımızda meryemana ve efes karakolları da vardı. Efes'e girişte araç giriş fiyatı 10 tl kişi başı 8 tl yazıyordu. Yamaç evleri yine aynı 15 tl idi. Biz görevli olarak resmi araçlarımızla girdik fiyat falan sormadık ama haftasonu zam mı geldi acaba ? 30 tl gerçekten çok fazla. http://www.tursab.org.tr/dosya/9729/2014-yili-muze-bilet-fiyatlari-2_9729_557413.xls (Bu tabloda kişi başı 8 tl yazıyor.) http://dosim.kulturturizm.gov.tr/TR,51606/bakanligimiza-bagli-muze-ve-orenyerleri-giris-ucretleri.html (Burada ise 30 tl) Yorum bağlantısı
Recommended Posts