Gürsel Şen 10 Haziran 2014 Paylaş 10 Haziran 2014 arkadaşlar focus 2008 benzin+brc lpg li aracım var. ilk defa böyle ışık yaktı. bu hatayı verdi. daha önce süğrekli aygaz otogaz kullanılıyodu. bi kere shellden aldık gazı ikincisinde bu hata çıktı motor arıza lambası yandı. gittim sanayiye usta söndürdü. yakıt farklılıgından olabılırde dedı.bende sımdı aygaz aldım yanacak mı bakalım. ama bu sorunla karsılasan vardır elbet çözümü nedir. gerçekten katalitik konvektör arızası varsa nasıl kurtulacaz bundan bi yardım edebilirmisiniz Yorum bağlantısı
Mehmet Unsal 10 Haziran 2014 Paylaş 10 Haziran 2014 arkadaşım çoğu gazlı arabalarda yanar o arıza lambası akü kutup başını sok 3 5 dakika bekle tek söner ama belli bir süre sonra yine yanar önemli bir şey değil o kafana takma benim de canımı çok sıkmıştı ama alıştım her arabaya bindiğimde gözümün önünde maalesef Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 10 Haziran 2014 Paylaş 10 Haziran 2014 Gazlı her arabaad yanmaz. eğer ki iyi bir ayar yapılırsa kesinlikle yanmaz. Ustanın dediği doğru olabilir. Zira aygaz lpg zannedersem içindeki katkı maddesinin farklılığından dolayı lpg sisteminin kendine göre çalışmasını sağlıyor. Farklı bir gaz konulduğunda sistem sapıtıyor. Babamın aracında da aynısı oldu şimdi benim kullandığım araçtada. Aracın benden önceki sahibi devamlı aygazdan alıyormuş. Ama ben kesinlikle aygaz kullanmıyorum. Ancak ancak araç kendini toparlamaya başladı. Basınç sensörü arızalandı çünkü içine lpg nin içindeki yağ veya katkı maddesi gitmiş. Yorum bağlantısı
Gürsel Şen 10 Haziran 2014 Yazar Paylaş 10 Haziran 2014 Yani arkadaşlar katalitik konvektör de sıkıntı olmaz demi. Usta temizleriz dedi maliyeti 350 tl dedi. Ama tam randuman vermeye bilirmiş. Ben katalitik konvektoru degistirsek ne olur dedim bana 4000 tl dedi şoka girdim. Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Divarcı 10 Haziran 2014 Paylaş 10 Haziran 2014 lanet bir hata kodu hocam. aynı sıkıntı bende de var. illa katalizörün arızalı olması gerekmez o arıza kodunu almak için. ateşleme sistemi veya yakıt sistemindeki sıkıntılarda bu koda sebep olurmuş. sıkıntının katalizörde olduğu kesin olarak belli ise genelde boşaltıyorlar galiba katalizörü. kalibrasyon falanla da düzelmez. var mı çekiş kaybı falan araçta? Yorum bağlantısı
Gürsel Şen 10 Haziran 2014 Yazar Paylaş 10 Haziran 2014 çekişte bi sıkıntı yok basınca sağlam gidiyor . benim şüphem ne kadar doğrdur bilemem ama eski sahibi hep aygaz dana lıyomuş yakıtı ben ilk önce pogaz koydum bi sıkıntı olmadı . sonrasnda arkadaşlarında tavsiyesi üzerine shell den autogaz koydum bu meret çıktı ortaya. ne bilim durduk yerde canımız sıkılıyo Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Divarcı 10 Haziran 2014 Paylaş 10 Haziran 2014 shell den alındığında olabiliyormuş dediler bana da. shell i bir bırak hocam. Yorum bağlantısı
Gürsel Şen 11 Haziran 2014 Yazar Paylaş 11 Haziran 2014 Shwlden aldigim gaz biti simdi pogaz aldim petrol dwn. Bakalim nolcak Yorum bağlantısı
Gürsel Şen 11 Haziran 2014 Yazar Paylaş 11 Haziran 2014 arkadaşlar lpg bölümüne açmıştım ama burası aracımın kendi bölüğmü olduğu için açtım konuyu buraya.motor arıza laması yandı ve P0420 Katalizör Karışım Oranı Eşik Değerin Altında Hatası çıktı. sildirdim hatayı sonra servise gittim anlattım durumu. katalitik konvertör temizliği yapılması gerekiyor dedi. bende sonucu olumlu mu olumsuz mu oluyor dedim. servisteki usta yaptıklarımızdan şu ana kadar geri gelen olmadı dedi. sizlerden yaptıran var mı sonuçları nedir arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Haziran 2014 Paylaş 11 Haziran 2014 Fakir karışım algılamış büyük ihtimal. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Haziran 2014 Paylaş 11 Haziran 2014 arkadaşlar lpg bölümüne açmıştım ama burası aracımın kendi bölüğmü olduğu için açtım konuyu buraya.motor arıza laması yandı ve P0420 Katalizör Karışım Oranı Eşik Değerin Altında Hatası çıktı. sildirdim hatayı sonra servise gittim anlattım durumu. katalitik konvertör temizliği yapılması gerekiyor dedi. bende sonucu olumlu mu olumsuz mu oluyor dedim. servisteki usta yaptıklarımızdan şu ana kadar geri gelen olmadı dedi. sizlerden yaptıran var mı sonuçları nedir arkadaşlar. Konunuz birleştirilip uygun bölüme taşınmıştır. Yorum bağlantısı
Gürsel Şen 11 Haziran 2014 Yazar Paylaş 11 Haziran 2014 Fakir karışım algılamış büyük ihtimal. ama hata kodu açılamasında dediğiniz gibi bir ibare yok . açıklama şu : Katalizör Karışım Oranı Eşik Değerin Altında Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 11 Haziran 2014 Paylaş 11 Haziran 2014 ama hata kodu açılamasında dediğiniz gibi bir ibare yok . açıklama şu : Katalizör Karışım Oranı Eşik Değerin Altında Yetkili serviste aracı okutmanızı öneririm. En fazla 50TL alırlar ama sorunu tam anlamıyla öğrenirsiniz. Yorum bağlantısı
Gürsel Şen 11 Haziran 2014 Yazar Paylaş 11 Haziran 2014 Yetkili serviste aracı okutmanızı öneririm. En fazla 50TL alırlar ama sorunu tam anlamıyla öğrenirsiniz. motor arıza lambası tekrar yanarsa gidecem servise artık 1 Yorum bağlantısı
Misafir 11 Haziran 2014 Paylaş 11 Haziran 2014 ama hata kodu açılamasında dediğiniz gibi bir ibare yok . açıklama şu : Katalizör Karışım Oranı Eşik Değerin Altında 2 kez geldi başıma. Sadece Total dan Lpg alırım. Bp den fulledim. Lamba yaktı. Fakir karışım yazıyordu. Araç çekişden düştü teklemeye başladı. 2. sindede aygaz dan aldım aynısı oldu. Ayrıca kutup başını sökmek vs ışığı söndürmüyor en azından bende sönmedi. Obd ile söndürdük Zafer Ayvacı sagolsun. Yorum bağlantısı
Gürsel Şen 11 Haziran 2014 Yazar Paylaş 11 Haziran 2014 2 kez geldi başıma. Sadece Total dan Lpg alırım. Bp den fulledim. Lamba yaktı. Fakir karışım yazıyordu. Araç çekişden düştü teklemeye başladı. 2. sindede aygaz dan aldım aynısı oldu. Ayrıca kutup başını sökmek vs ışığı söndürmüyor en azından bende sönmedi. Obd ile söndürdük Zafer Ayvacı sagolsun. ama sende fakir karışım yazıyormuş. bende yazan Katalizör Karışım Oranı Eşik Değerin Altında. aynı şeyler değil.fakir karışım dese hiç sıkıntı yapmam Yorum bağlantısı
Gürsel Şen 11 Haziran 2014 Yazar Paylaş 11 Haziran 2014 çekiş kaybı yok. olsa hissederim çünkü işe giderken yokuş çıkıyorum bugün çıktık yine araçta 3 kişiydik. rahat çıktık yani Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Divarcı 11 Haziran 2014 Paylaş 11 Haziran 2014 yakıt karışımı fakir olunca p0171 kodu verir. bu katalitik sistem randımanının olması gereken en düşük değerin bile altında olduğunu söylüyor. Yorum bağlantısı
Gürsel Şen 12 Haziran 2014 Yazar Paylaş 12 Haziran 2014 evet bugün servise gittim. durumu anlattım hata kodunu söyledim. bana dediler ki katalizörün tıkanmış temizlenmesi lazım. bende temizlendikten sonra garanti verebilcekmisiniz bi daha katalizör uyarı vermicek diye. veremeyiz dediler ama şu ana kadar temizlediklerimizden geri dönen olmadı dediler. bedne şimdilik kalsın dedim. şimdi katalizör tıkalı olsa bu araba çekiçten düşmesi lazım pis duman atması yığılması lazım aracın. diyorlar ki serviste de çekiçte düşüklük var mı dedi. ya ben bugun denedim çalıştığım yer 800 metre rakımda. buraya arabada 3 kişi ile 80 km ile çıkıyoruz. düz yolda deniyorum 160 ı gördüm bugun daha fazla zorlamadım. işi bilen arkdaşlarımız katalizörü tıkalı olan araç böyle çalışabilir mi acaba. yada nasıl çalışır. Yorum bağlantısı
Baki köseoğlu 31 Ağustos 2014 Paylaş 31 Ağustos 2014 Araç fakir karışımda olduğu için bu arızayı vermiş. 1. Gaz ayarı bozuk olabilir 2.alınan gazın kalitesi kötü olabilir. 3. Oksijen sensörü bozuk olabilir 4. En son ihtimal katalizatör tıkalı olabilir. Ayrıca gazlı focuslarda arıza ışığı kesinlikle gaz var diye yanmaz yukarıda söylediğim sebeplerden dolayı yanabilir. Saygılar. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts