İçeriğe Yönlendir

P0420 Katalizör Karışım Oranı Eşik Değerin Altında Hatası

Gürsel Şen

Recommended Posts

Gürsel Şen

arkadaşlar focus 2008 benzin+brc lpg li aracım var. ilk defa böyle ışık yaktı. bu hatayı verdi. daha önce süğrekli aygaz otogaz kullanılıyodu. bi kere shellden aldık gazı ikincisinde bu hata çıktı motor arıza lambası yandı. gittim sanayiye usta söndürdü. yakıt farklılıgından olabılırde dedı.bende sımdı aygaz aldım yanacak mı bakalım. ama  bu sorunla karsılasan vardır elbet çözümü nedir. gerçekten katalitik konvektör arızası varsa nasıl kurtulacaz bundan bi yardım edebilirmisiniz

Yorum bağlantısı
Mehmet Unsal

arkadaşım  çoğu gazlı arabalarda yanar o arıza lambası akü kutup başını sok 3 5 dakika bekle tek  söner ama  belli bir süre sonra yine yanar önemli bir şey değil o kafana takma benim de canımı çok sıkmıştı ama alıştım her arabaya bindiğimde gözümün önünde maalesef 

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Gazlı her arabaad yanmaz. eğer ki iyi bir ayar yapılırsa kesinlikle yanmaz. Ustanın dediği doğru olabilir. Zira aygaz lpg zannedersem içindeki katkı maddesinin farklılığından dolayı lpg sisteminin kendine göre çalışmasını sağlıyor. Farklı bir gaz konulduğunda sistem sapıtıyor. Babamın aracında da aynısı oldu şimdi benim kullandığım araçtada. Aracın benden önceki sahibi devamlı aygazdan alıyormuş. Ama ben kesinlikle aygaz kullanmıyorum. Ancak ancak araç kendini toparlamaya başladı. Basınç sensörü arızalandı çünkü içine lpg nin içindeki yağ veya katkı maddesi gitmiş.

Yorum bağlantısı
Gürsel Şen

Yani arkadaşlar katalitik konvektör de sıkıntı olmaz demi. Usta temizleriz dedi maliyeti 350 tl dedi. Ama tam randuman vermeye bilirmiş. Ben katalitik konvektoru degistirsek ne olur dedim bana 4000 tl dedi şoka girdim.

Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Divarcı

lanet bir hata kodu hocam. aynı sıkıntı bende de var. illa katalizörün arızalı olması gerekmez o arıza kodunu almak için. ateşleme sistemi veya yakıt sistemindeki sıkıntılarda bu koda sebep olurmuş. sıkıntının katalizörde olduğu kesin olarak belli ise genelde boşaltıyorlar galiba katalizörü. kalibrasyon falanla da düzelmez. var mı çekiş kaybı falan araçta?

Yorum bağlantısı
Gürsel Şen

çekişte bi sıkıntı yok basınca sağlam gidiyor . benim şüphem ne kadar doğrdur bilemem ama eski sahibi hep aygaz dana lıyomuş yakıtı ben ilk önce pogaz koydum bi sıkıntı olmadı . sonrasnda arkadaşlarında tavsiyesi üzerine shell den autogaz koydum bu meret çıktı ortaya. ne bilim durduk yerde canımız sıkılıyo 

Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Divarcı

shell den alındığında olabiliyormuş dediler bana da. shell i bir bırak hocam.

Yorum bağlantısı
Gürsel Şen

arkadaşlar lpg bölümüne açmıştım ama burası aracımın kendi bölüğmü olduğu için açtım konuyu buraya.motor arıza laması yandı ve P0420 Katalizör Karışım Oranı Eşik Değerin Altında Hatası çıktı. sildirdim hatayı sonra servise gittim anlattım durumu. katalitik konvertör temizliği yapılması gerekiyor dedi. bende sonucu olumlu mu olumsuz mu oluyor dedim. servisteki usta yaptıklarımızdan şu ana kadar geri gelen olmadı dedi.

sizlerden yaptıran var mı sonuçları nedir arkadaşlar.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

arkadaşlar lpg bölümüne açmıştım ama burası aracımın kendi bölüğmü olduğu için açtım konuyu buraya.motor arıza laması yandı ve P0420 Katalizör Karışım Oranı Eşik Değerin Altında Hatası çıktı. sildirdim hatayı sonra servise gittim anlattım durumu. katalitik konvertör temizliği yapılması gerekiyor dedi. bende sonucu olumlu mu olumsuz mu oluyor dedim. servisteki usta yaptıklarımızdan şu ana kadar geri gelen olmadı dedi.

sizlerden yaptıran var mı sonuçları nedir arkadaşlar.

Konunuz birleştirilip uygun bölüme taşınmıştır.

Yorum bağlantısı
Gürsel Şen

Fakir karışım algılamış büyük ihtimal.

ama hata kodu açılamasında dediğiniz gibi bir  ibare yok . açıklama şu : Katalizör Karışım Oranı Eşik Değerin Altında 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

ama hata kodu açılamasında dediğiniz gibi bir  ibare yok . açıklama şu : Katalizör Karışım Oranı Eşik Değerin Altında 

Yetkili serviste aracı okutmanızı öneririm. En fazla 50TL alırlar ama sorunu tam anlamıyla öğrenirsiniz.

Yorum bağlantısı
Gürsel Şen

Yetkili serviste aracı okutmanızı öneririm. En fazla 50TL alırlar ama sorunu tam anlamıyla öğrenirsiniz.

motor arıza lambası tekrar yanarsa gidecem servise artık

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

2 kez geldi başıma. Sadece Total dan Lpg alırım. Bp den fulledim. Lamba yaktı. Fakir karışım yazıyordu. Araç çekişden düştü teklemeye başladı. 2. sindede aygaz dan aldım aynısı oldu. Ayrıca kutup başını sökmek vs ışığı söndürmüyor en azından bende sönmedi. Obd ile söndürdük Zafer Ayvacı sagolsun.

Yorum bağlantısı
Gürsel Şen

2 kez geldi başıma. Sadece Total dan Lpg alırım. Bp den fulledim. Lamba yaktı. Fakir karışım yazıyordu. Araç çekişden düştü teklemeye başladı. 2. sindede aygaz dan aldım aynısı oldu. Ayrıca kutup başını sökmek vs ışığı söndürmüyor en azından bende sönmedi. Obd ile söndürdük Zafer Ayvacı sagolsun.

ama sende fakir karışım yazıyormuş. bende yazan Katalizör Karışım Oranı Eşik Değerin Altında. aynı şeyler değil.fakir karışım dese hiç sıkıntı yapmam

Yorum bağlantısı
Gürsel Şen

çekiş kaybı yok. olsa hissederim çünkü işe giderken yokuş çıkıyorum bugün çıktık yine araçta 3 kişiydik. rahat çıktık yani

Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Divarcı

yakıt karışımı fakir olunca p0171 kodu verir. bu katalitik sistem randımanının olması gereken en düşük değerin bile altında  olduğunu söylüyor. 

Yorum bağlantısı
Gürsel Şen

evet bugün servise gittim. durumu anlattım hata kodunu söyledim. bana dediler ki katalizörün tıkanmış temizlenmesi lazım. bende temizlendikten sonra garanti verebilcekmisiniz bi daha katalizör uyarı vermicek diye. veremeyiz dediler ama şu ana kadar temizlediklerimizden geri dönen olmadı dediler. bedne şimdilik kalsın dedim.

şimdi katalizör tıkalı olsa bu araba çekiçten düşmesi lazım pis duman atması yığılması lazım aracın. diyorlar ki  serviste de çekiçte düşüklük var mı dedi.

ya ben bugun denedim çalıştığım yer 800 metre rakımda. buraya arabada 3 kişi ile 80 km ile çıkıyoruz. düz yolda deniyorum 160 ı gördüm bugun daha fazla zorlamadım.

işi bilen arkdaşlarımız katalizörü tıkalı olan araç böyle çalışabilir mi acaba. yada nasıl çalışır.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Baki köseoğlu

Araç fakir karışımda olduğu için bu arızayı vermiş.

1. Gaz ayarı bozuk olabilir

2.alınan gazın kalitesi kötü olabilir.

3. Oksijen sensörü bozuk olabilir

4. En son ihtimal katalizatör tıkalı olabilir.

Ayrıca gazlı focuslarda arıza ışığı kesinlikle gaz var diye yanmaz yukarıda söylediğim sebeplerden dolayı yanabilir.

Saygılar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...