İçeriğe Yönlendir

Kil Uygulaması Nasıl & Hangisi Ve Sonrası?

Mert Üçkaleler

Recommended Posts

Mert Üçkaleler

Merhabalar,

2012 Model Beyaz renk Fiestamda harelenmeler mevcut..

Detaylı bir bakım yapmayı düşünüyorum havalarında düzelmesiyle birlikte..

Araç yüzeyinde elime ağaç reçinesi gibi böyle pas gibi duran ufak ufak şeyler geliyor.. 

Öncelikle kili seçmem gerek Turttle wax 100 gr , meguiars 50 gr bunu bölüp mü kullanıyoruz yoksa tek parça halinde mi ?

Benim aracım dışında başka bir araçta daha kullanabilirmiyim?

http://www.hepsiburada.com/liste/turtle-wax-yuzey-temizleyici-kil-100-gr-fg6695/productDetails.aspx?productId=otdgfg6695&categoryId=20035754&SKU=OTDGFG6695

http://www.hepsiburada.com/liste/meguiars-clay-bar-boya-agdasi-kili-kiymetli-arac-boya-temizleme-851001/productDetails.aspx?productId=otm851001&categoryId=20035740&SKU=OTM851001

Kil konusunda yönlendirmeniz sonucunda bir sonraki işleme elimdeki malzemeler ile geçeceğim..

Boya koruma yapmak istiyorum elimdeki ürünlerin linkini aşağıda paylaşıyorum..

http://www.hepsiburada.com/liste/turtle-wax-beyaz-araclar-icin-cila-300-ml/productDetails.aspx?productId=otdgfg6145&categoryId=20035739&SKU=OTDGFG6145

Öncelikle beyaz pasta cila ile aracın harelerini alıp, sonrasında aşağıdaki ürünle boya korumayı tamamlamak istiyorum..

http://www.hepsiburada.com/liste/turtle-wax-boya-koruyucu-1-yil-etkili-500-ml-fg6876/productDetails.aspx?productId=otdgfg6876&categoryId=20035769&SKU=OTDGFG6876

Beyaz cila ve Boya koruma ürünü elimde mevcut. Kil konusunda yardımızı bekliyorum. Ekstra olarak bu süreçte eksik yaptığım birşey var mı?

Cevaplar ve yönlendirmeler için teşekkür ederim şimdiden..

Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Turtlewax'ın kili hemde 100gr fiyat gayet uygunmuş. Bende sipariş geçiyorum :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Turtlewax'ın kili hemde 100gr fiyat gayet uygunmuş. Bende sipariş geçiyorum :)

Hocam Bauhausta 40 TL idi.. Yakınlarınızda varsa bir bakının derim zam gelmediyse...

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

kili bilmem de turtle Wax Beyaz Araçlar İçin Cilanın mavisini kullandım hareler falan gitmedi.

makina ile uygulayacaksanız bilemem tabi ben elle uyguladım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Turhan

Hocam Bauhausta 40 TL idi.. Yakınlarınızda varsa bir bakının derim zam gelmediyse...

malesef yakınımda yok. netten almayı düşünüyorum. Erdemotoboya da var orda da 45 tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam. Ürünün markası da belli değil ithal ürün yazmışlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Konuyu baltalamak istemem ama sayfalar dolusu yazıyı da buraya yapıştıramam, detailturkey e göz atın derim. 100 gr kilin max edeceği 20-25 tl dir, artık yurtiçinde ulaşmak kolaylaştı. 100 gr ile 4 otomobil temizlenir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Kil için fazla para vermeyin. Erdem Boyada satılan noname mavi kilden alın. Sicak suyun içinde uygulamadan önce 30dk bekletin daha rahat yogurulur. Sonrasinda da spreyde biraz oto sampuani ile uygulayabilirsiniz. Ama sonrasi için çizikler derin mevzu.

Autoglym SRP tavsiye ederim el ile uygulamada. Cizikleri doldurur. Üstüne de fk1000p ya da collinite katı wax atın korumaya alın. Hepsini erdem Boyada bölünmüş olarak daha uygun fiyatlara alabilirsiniz. 50gr lik kati wax defalarca yeter

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kil-pasta-cila..... ürünlerin kalitesi kadar,mrkası kadar;  ne ile uygulandığı önemlidir, hattaaa, en son parlatma yapılan bez bile fark yaratır, Kil de, olması gereken sıvı kullanılmaz ise daha bile kötü sonuç verir profesyonel gözde.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal

daha dün ebay den 7,49 dolara kargo dahil 3m ürünü aldım. 180gr. hong kong dan gelecek.merakla bekliyorum. nasıl bişey çıkacak :unsure2:

daha önceden o tip ürün getirten oldu mu?

Yorum bağlantısı
özgür özkan
(düzenlendi)

Kil ihtiyaci olan varsa elimde mevcut stok var yardimci olmak isterim isteyene. 180g da var 100g da. 180g olan 23.9tl sanalpazarda

100gr olan 16.9tl kargo 4.3tl tutuyor. Toplu alimdlarda yardimci olurum. Kil konusunda cok para vermenizi istemem noname killer kesinlikle verdiginiz paraya sonuna kadar deger.

tarihinde özgür özkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

http://www.otodukkani.com/meguiars-clay-bar-kit-pmu152

Kesinlikel kalite ve kullanılmasını tavsiye ederim..

örneğin linkteki ilanda bir sıvı da var, bu gliserinli su değildir, ve gerçek sonuç için şart bir malzemdir, defalarca muhtelif denemeleri yaptık, vesile ile, kil, nazikçe bir zımparadır, eline al bastır sür yapılmaz dikkatli olunmalıdır

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
özgür özkan

örneğin linkteki ilanda bir sıvı da var, bu gliserinli su değildir, ve gerçek sonuç için şart bir malzemdir, defalarca muhtelif denemeleri yaptık, vesile ile, kil, nazikçe bir zımparadır, eline al bastır sür yapılmaz dikkatli olunmalıdır

uygulama konusunda haklisiniz yalniz illaki ilandaki sivi kullanilmasi gerekmez yarim litre suya 2 damla sivi sabun ile hazirlanacak karisim fisfis yardimiyla kullanilarakta ayni islem yapilabilir. tek farki ilandaki sivi ile uygularsaniz koruma oncesi bir daha yikama istemez ama sabunlu su kullanildiginda araci bir sudan gecirmekte fayda olur. kil uygulamak araci cizmez uygulamasi kolaydir ama sabir ve ozen ister. cok fazla bastirmamak gerekir ve uygulamada dairesel degil dogrusal hareketlerle uygulamak gerekir yoksa hareler olusturabilirsiniz. ama sabirla uygularsaniz emeginize mutlaka degecektir.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kil çizmez derken? bildiğimiz zımparanın daha naziği bir maddedir, kil sonrası boya matlaşır zira üstten bir kat almış oluyoruz, kil sonrası iyice yıkanmaz ise kalan ufacık bir partikül, pasta yapan pede girerse, fena halde çizer, yani kil dikkatli olunması gereken bir malzeme

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

daha dün ebay den 7,49 dolara kargo dahil 3m ürünü aldım. 180gr. hong kong dan gelecek.merakla bekliyorum. nasıl bişey çıkacak :unsure2:

daha önceden o tip ürün getirten oldu mu?

3m kutusunda o kilden 5 tane var :D(benim ürünlerin bir kısmı) 20 den fazla araca uygulamışımdır, 6 ya bölüp kullanın.

umurybun.jpg

işte konunun erbabı geldi benide bu detay işine bulaştıran nacizane köksal abim :D 16 sında inş. detaylı iç temizliğe giriyorum evin garajında abi :D birde konu baltalama gibi olacak ama est yi sulandırdım araca komple uyguladım jantlardan başlayıp sonra araba bir hal oldu abi :( foruma yazdım görmüşündür belki 

bakayım forumda, 3 yıldan fazladır est kullanırım 1 kez yüzümü kara çıkarmadı.

çağlar abi kilin de kendi içinde çeşitleri var soft medium agressive olarak. kilde zımpara etkisi yok ancak bütün gücünüzle bastıra bastıra yaparsanız(kese atar gibi :D) veya agressive kil kullanırsanız boyanızın sertliğine göre çizikler olması kaçınılmaz ve sonrasında polisaj tavsiye edilir. kil benim uygulamalarım için olmazsa olmazdır. tabi yıllarca güneşin altında kavrulmuş boyanın üst tabakası kil için çizilmeye daha müsait hale geliyor.

tarihinde K&#246ksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
özgür özkan

kil çizmez derken? bildiğimiz zımparanın daha naziği bir maddedir, kil sonrası boya matlaşır zira üstten bir kat almış oluyoruz, kil sonrası iyice yıkanmaz ise kalan ufacık bir partikül, pasta yapan pede girerse, fena halde çizer, yani kil dikkatli olunması gereken bir malzeme

bu konuda yanlisiniz olmasin ben defalarca kil uyguladim ama bahsettiginiz sekilde hic farkedilen bir matlasma yasamadim. matlasma yasiyirsaniz sebebi araciniz uzerindeki cilanin kotu durumda olmasi olabilir. cunku kil boyaya saplanmis kir ve artiklari temizler. boyayi incelttigini soyleyemem neden diye sorarsaniz eger boyadan da aliyor olsa kil uzerine aracin boyasinin rengi cikmasi lazim ama kilde sadece pislikler cikiyor. ornegin boyaya pasta surun surdugunuz ped yada pamuk mutlaka aracin rengine boyanir cunku pasta boyadan katman alir. ama kilde bu olmuyor. demek istediginiz incelme uzerindeki cila ya da wax ise zaten amac temizlemektir haliyle ciladan ya da waxtan sebep oldugu yag ve kiri cikariyor olabilir ama boyadan bir aldigina hic denk gelmedim
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

gerçek kil ve doğru uygulama tüm yüzey çiziklerini almak içindir,

mesela bu video:

gibi
Yorum bağlantısı
özgür özkan

Caglar abi sizin bahsettiginiz cizik almak icin kullaniyorsaniz eger koksal abininde soyledigi gibi soft kil degildir. Boya bakimi oncesi yuzey temizligi icin olan killer soft killerdir ama medium veya agressive kullanirsaniz sizin dediginiz gibi inceltme yapabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

agressive bizim işimiz :mangal: diğerlerini kilden saymadık doğrudur :D çok uğraştırır, değmeli

Yorum bağlantısı
özgür özkan

agressive bizim işimiz :mangal: diğerlerini kilden saymadık doğrudur :D çok uğraştırır, değmeli

tamamdir abi simdi anlasabildik bende kendimden suphe etmeye baslamistim nerdeyse:)

Çağlar abi, kil ile temizlenmesi gereken boya polisaj ve doğru ürün ile de yapılamaz mı ? İlla el ile uğraşmak mı lazım böyle :(

polisaj ile sanayi atiklarini boyadan temizleyemezsiniz kilin gorevi daha farkli
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

daraldım...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

daraldım...

o yüzden profesyoneller var hazirunda :mangal:

yeşil de ne parlar ama, ilk günkünden güzel olur

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

o yüzden profesyoneller var hazirunda :mangal:

yeşil de ne parlar ama, ilk günkünden güzel olur

kapı için bırakacağım ramazanda. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...