Derviş Özhan 16 Haziran 2014 Paylaş 16 Haziran 2014 ön kapılardaki hoparlörleri değiştirmek için kapıları söktüm kabinleri taktım ve yeniden kapıların iç döşemelerini topladım ama sağ ön kapı göstergede sürekli açık uyarı ışığı yanıyor ve ayak aydınlatma ışıkları sürekli yanıyor. tekrar sağ kapıyı söktüm kilidi kontrol ettim kapattım yine sürekli yanıyor. kapı kontrolü yaptım alarmın bip bip bip sesi geldi ama yine de lambalar sürekli yanıyor. aküyü bitirmesin diye lambaları söktüm ne yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum. ayrıca; arabaya dünya masraf yaptım hava akış hortumları elektrik tesisatı vs. yine de hem benzinde hem de gazda araba yakıtı yemiyor doğru düzgün turboya geçemiyor sanki araç stop edecek gibi oluyor. gazcı lpg ecu ile aracın beynini eşleştirdim demişti yaklaşık 10 km gittim araç mükemmeldi ilk aldığım günkü gibiydi sonra bujileri değişti araç yine birden kendini kaybetti uzun yola gideceğim bayramda 1250 km 6-7 ustaya gittim konusunda iyi ford ustası olan netice aynı çözemiyorlar artık sıkıntıdan uyuyamıyorum yardımlarınızı bekliyorum hemde sürekli para boşuna gidiyor çözümü bilen varsa cep telefonunu araya bilirim öğrenmek için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Cem Yilmaz 16 Haziran 2014 Paylaş 16 Haziran 2014 Kapı kilit karşılığındaki butonu kontrol edin. Yorum bağlantısı
Mehmet Eren 16 Haziran 2014 Paylaş 16 Haziran 2014 Kapının kapandıgında kilidin temas ettiği yerde bir düğme var, kapı kapanınca onu bastırıp iç lambayı söndürür. Sorun bunu tam basttrmamasından kaynaklı olabilir. Test etmek için kontağı açıp o sorun oldugunu düşündüğünüz kapınıyı açık bırakın, kontak açıkken tavan lambası yanık durumda iken parmağınızla o kapı içindeki switche bastirın .. Lamba söndü mü, eğer sönüyorsa B planına geçilir, eğer sönmüyorsa o switchten bir adet temin edilmeli. 1 Yorum bağlantısı
Derviş Özhan 16 Haziran 2014 Yazar Paylaş 16 Haziran 2014 teşekkür ederim akşam tekrar kontrol edicem ayrıca torpido altındaki kısımdaki mandal vs varmış ondan da olabilirmiş internette denk gelmişti 1 Yorum bağlantısı
Derviş Özhan 17 Haziran 2014 Yazar Paylaş 17 Haziran 2014 (düzenlendi) arkadaşlar şimdi artık cevap ve yardımlarınızı bekliyorum nedense sitenin sakinleri yazdığım ve yaşadığım sıkıntılar için cevap vermiyorlar 2 3 kişi cevap veriyor onlara da teşekkür ederim. yaklaşık 6 7 aydır arabanın sorunuyla uğraşan biri olarak izmirde birçok ustaya götürdüm aracımı. ama ısrarla söylediğim olabilecek ve sorunları yaşama şeklini anlatmama rağmen o olmaz bu olmaz sensörler arızalı olursa mutlaka bilgisayar gösterir vs. diyorlar ama göstermiyor demek ki boşuna dünya para harcattılar. bir çok araştırma ve deneme yanılmadan sonra baya da bir para harcadıktan sonra aracın motorda, elektrik aksamında, lpg de herhangi ibr arızanın olmadığı hava akış hortumlarının açık olduğu vs. öğrenmiş oldum. aracında tekleme gaz yememe rölantide bozukluk çekiş düşüklüğü olan arkadaşlar öncelikle mutlaka yazdıklarımı okusunlar. 1.aracın ilk önce buji,kabloları, ateşleme bobini, tesisatına, lpg sine bakmak yerine MAF sensörüne beyinden gelen 12 V ve 5V olan kablolarında akımları ölçtürsünler. benim sorunumu ısrar etmemle kendi kendime bulmuş oldum hiç bir usta titremenin bu kadarı normal, bu yaşta araç için iyi sayılır, stop etmezse yeterli demesinden usanmıştım. çiğli ata sanayide yüksel rot balansın yanında elektriçi ve beyinci murat var tesadüf netten konuyu araştırırken denk geldi aracı ona götürdüm ilk önce gezdik araçla 10-15 dakika kadar dükkana geldiğimizde arabanın rahat akmadığını çekişin bu tür 2.0 130 bg araçta böyle olamaması gerektiğini söyledi (ama diğer ustalar ismi lazım değil böyle düşünmüyorlar) direk elektrik tesisatındaki akımı kontrol etti sıkıntı yok dedi ardından maf sensörüne beyinden gelen akımı ölçtü 12v diğerini ölçtü 2,küsür 5v olması gerekirken zayıf akım var 300-tl ye yaparım beyini açıp dedi servisin yapamadığını murat ustanın yaptığını araştırırken başka forumlarda yazmışlardı oda sormadan aynısını söyledi ben bulurum dedi + 2 parçada sana yerini gösteririm 5-6 ay da bir soğuk balata spreyiyle güneş görmemiş olan o yerlere sıkıcak temizleyeceksin dedi bunuda sana hiç bir servis ve kimsede söylemez dedi zamanla o iki parça toz çamur vs. girebiliyor dedi, 2. benim öğrenmek istediğim beyinden maf sensörüne gelen kablolardan birinde şase alıyor olabilir mi (örneğin: lpg tesisatında kabloyu çekip koparmışlardı gereksiz abi bu diye daha önceki konularımda da yazmıştım bahsettim) nasıl kontrol ederim veya beyin tamiri yaptırsam nasıl olur yada çıkma beyin mi önerirsiniz artık sitenin müdavimleri de bir cevap verirseler sevinirim eğer bu sorun çözülürse sitede aracı tekleyen, çekiş düşüklüğü olan, gitmeyen araçlara fazla para harcamadan basit bir kontrolün ardından çözüme ulaşılabilir yardımlarınızı bekliyorum saygılar 17 Haziran 2014 tarihinde Derviş Özhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 17 Haziran 2014 Paylaş 17 Haziran 2014 İzmirdeyseniz Sabri Usta'ya götürün. Forumda arattığınızda bir çok başarılı sorun tespit ve çözüm bulursunuz. Siz forumdan cevap bekliyorsunuz fakat ecu aracın en hassas yeri. Bu konuda teknik bir bilgiyi kimse ustalık düzeyine erişmeden, ya da kullanıcı olarak başından benzer bir hadise geçmeden yönlendirmede bulunmak istemez. Ancak ben sizi forumu araştırma külfetinden kurtarayım. Yaklaşık 8 senedir okuduğum mondeo mk2 konularında bu tarz bir soruna bahsettiğiniz ustanın yaklaşımında bir cevap görmedim. Siz de eğer kendinizi o ustaya emanet edip ecu tamiri yaptırmazsanız sizin de yazdıklarınız sonuçlanmayan birçok konudan biri olarak arşivde yerimi alacak. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Haziran 2014 Paylaş 17 Haziran 2014 5V tüm sensörlere gidr, hegoyu da ölçün orada da düşük çıkarsa beyinden şüphe edilir, enjketöre giden tesisata da el göz kontrolü yapın oradan şase alabilir, benim 96 mondeom yağ gibi akıyor, km si düşük ama o önemli değil bu durum için, eski araba titrer diye bir şey olmaz 1 Yorum bağlantısı
Derviş Özhan 18 Haziran 2014 Yazar Paylaş 18 Haziran 2014 (düzenlendi) evren bey sabri usta + onun gibi çok başarılı 3.sanayide ford ustalarına aracı götürdüm ancak ustaellerde salih ustayla konuşmamızı aktarayım "araçta sensörler sorunlu olursa mutlaka bilgisayarda belli olur demişti" ama maalesef yukarıda anlattığım olaylar için en az 7 farklı yerde araç bilgisayara bağlandı ama netice birsürü masraf + benzin + gaz heba oldu sonuç bu işi iyi biliyorum diyen bir çok ustanın maalesef bir 5v akımı kontrol etmek aklına gelmedi. ayrıca sorun çözümlenince yazacağım teşekkürler. 18 Haziran 2014 tarihinde Derviş Özhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Derviş Özhan 18 Haziran 2014 Yazar Paylaş 18 Haziran 2014 çağlar abi yardımlarından dolayı teşekkür ederim en kısa zamanda bahsettiğin kısımları kontrol ettirip sonuca ulaşmak istiyorum çok araştırdım ama benim sorunum ve çözümüne giden bir yolda yapılması gereken basit bir kontrol sıralaması maalesef göremedim ayrıca neticeye ulaşırsam tekrar yazacağım Yorum bağlantısı
Derviş Özhan 23 Haziran 2014 Yazar Paylaş 23 Haziran 2014 arabayı beyin tamircisine vermeden önce mondeo mk2 ye ait tüm sensörleri kontrol etmek istiyorum sonuçta bilgisayarda bozuk olup olmadıkları belli olmuyor. elektronik tamircisi aracın beyninden maf sensörüne gelen 12 V sorun olmadığını ancak; 5V gelen akımda sıkıntı olduğunu söyledi (böyle olunca zengin karışımı sağlayamadan benzin + gaz boşa gidiyor ve araç sağır bir şekilde hızlanma ve güç kaybı yaşıyor + motor ısınınca marş basıyor ama çalışmıyor.) usta beyin sökülecek dedi çok araştırdım bazı ustalara da sordum beyin tamiri yapan yerleri ama güvenemedim soruşturunca buca sanayide Çavuşoğlu elektronik varmış bir orası iyi dediler 3.sanayideki kasım ustayı sordum önermediler. daha önceki konulardan da yola çıkarak araştırmamda ve yazılanlarda şuna dikkat ettim 5V tüm sensörlere geliyor ve istanbuldan bir elektronikçide enjektörlere gelen akımı kontrol ettir falan dedi. ben mondeo mk2 ye ait tüm sensörleri nette aradım ama maalesef bilgilerine ulaşamıyorum eğer kaçtane ve yerlerini bilenler var ise tek tek kablolarını kontrol edip şase alan yerleri varmı bakmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum. boş yere beyin sağlamsa ziyan olmadan basit sonuçlarla bel ki de sıkıntıyı çözebilmem mümkün olacak. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 23 Haziran 2014 Paylaş 23 Haziran 2014 arabayı beyin tamircisine vermeden önce mondeo mk2 ye ait tüm sensörleri kontrol etmek istiyorum sonuçta bilgisayarda bozuk olup olmadıkları belli olmuyor. elektronik tamircisi aracın beyninden maf sensörüne gelen 12 V sorun olmadığını ancak; 5V gelen akımda sıkıntı olduğunu söyledi (böyle olunca zengin karışımı sağlayamadan benzin + gaz boşa gidiyor ve araç sağır bir şekilde hızlanma ve güç kaybı yaşıyor + motor ısınınca marş basıyor ama çalışmıyor.) usta beyin sökülecek dedi çok araştırdım bazı ustalara da sordum beyin tamiri yapan yerleri ama güvenemedim soruşturunca buca sanayide Çavuşoğlu elektronik varmış bir orası iyi dediler 3.sanayideki kasım ustayı sordum önermediler. daha önceki konulardan da yola çıkarak araştırmamda ve yazılanlarda şuna dikkat ettim 5V tüm sensörlere geliyor ve istanbuldan bir elektronikçide enjektörlere gelen akımı kontrol ettir falan dedi. ben mondeo mk2 ye ait tüm sensörleri nette aradım ama maalesef bilgilerine ulaşamıyorum eğer kaçtane ve yerlerini bilenler var ise tek tek kablolarını kontrol edip şase alan yerleri varmı bakmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum. boş yere beyin sağlamsa ziyan olmadan basit sonuçlarla bel ki de sıkıntıyı çözebilmem mümkün olacak. Konunuz birleştirilmiştir. Yorum bağlantısı
Derviş Özhan 23 Haziran 2014 Yazar Paylaş 23 Haziran 2014 (düzenlendi) sani bey birleşim için teşekkürler ama konuyu birleştiği için aydınlatma konulu yazım cevaplanmış olarak görüldüğünden kimse en son yazdığım sensörlerle ilgili kısmı fark edip cevap vermeyecektir. yardımcı olursanız ve bilgisi olan arkadaşlar artık cevap verirlerse kesin sonuca ulaşacağıma eminim. 23 Haziran 2014 tarihinde Derviş Özhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Haziran 2014 Paylaş 24 Haziran 2014 okuudum 2 defa da, net olarak sorun ne motorla ilgili ? Yorum bağlantısı
Derviş Özhan 25 Haziran 2014 Yazar Paylaş 25 Haziran 2014 (düzenlendi) motor soğukken marş anında motoru çalıştırıyor sonra arabayı hareket ettirince benzin+gazı araç yemiyor. araba rahat bir şekilde hareket ederek gidemiyor. tekleme sesi ile manifolttan hava kaçırma sesine benzer hafif hırıltılı şekilde çalışıyor. eksoz manifolt kısmında kaçak ta yok onada baktırdım. motor ısındıktan sonra stop edince marş var ama motor çalışmıyor sanki karbüratörlü araba gibi motor benzin + gazı yemiyor yolda giderken de sanki frene basılıymış gibi araç rahat akıp gidemiyor 25 Haziran 2014 tarihinde Derviş Özhan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alperen Bugra Pert 3 Temmuz 2014 Paylaş 3 Temmuz 2014 Gecen yaz benim aracimda da sizinkine benzer sorunlar (lpg de gaz yememe, gaza ani basinca bayilma) vardi. Lpg ayarsiz dediler ve bilgisayarli ayar yaptirdim. Sorun gecmedi. Usta, hava filtresinin dibindeki soketi cikartarak tekrar ayar yapti ve sonuc mukemmel. Hem super bir cekis hemde yakit tasarrufu, cok iyi. Cikartilan soket ne ve zarar verirmi bilmiyorum ama 1yildir sorun yok cok sukur. Yorum bağlantısı
Derviş Özhan 4 Temmuz 2014 Yazar Paylaş 4 Temmuz 2014 acaba sıkıntının nasıl ve hangi parçadan çözüldüğünü ustanıza denk gelirse sormanız mümkün mü acaba ayarı nasıl yapmış öğrenirseniz sevinirim ona göre belki basit sorunu çözebiliriz Yorum bağlantısı
Alperen Bugra Pert 4 Temmuz 2014 Paylaş 4 Temmuz 2014 acaba sıkıntının nasıl ve hangi parçadan çözüldüğünü ustanıza denk gelirse sormanız mümkün mü acaba ayarı nasıl yapmış öğrenirseniz sevinirim ona göre belki basit sorunu çözebiliriz Tabiki ogrenebilirsem burdan paylasirim sizinle.. Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin 4 Temmuz 2014 Paylaş 4 Temmuz 2014 Gecen yaz benim aracimda da sizinkine benzer sorunlar (lpg de gaz yememe, gaza ani basinca bayilma) vardi. Lpg ayarsiz dediler ve bilgisayarli ayar yaptirdim. Sorun gecmedi. Usta, hava filtresinin dibindeki soketi cikartarak tekrar ayar yapti ve sonuc mukemmel. Hem super bir cekis hemde yakit tasarrufu, cok iyi. Cikartilan soket ne ve zarar verirmi bilmiyorum ama 1yildir sorun yok cok sukur. hava filitresinin dibinde 2 adet soket yani sensör bulunur. Biri size doğru dönük olan MAF, normalde baktığınızda gözükmeyen ise İAT dir. Peki şu an hala bu soket boşta iken mi geziyorsunuz onu anlıyamadım? Yorum bağlantısı
Alperen Bugra Pert 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 hava filitresinin dibinde 2 adet soket yani sensör bulunur. Biri size doğru dönük olan MAF, normalde baktığınızda gözükmeyen ise İAT dir. Peki şu an hala bu soket boşta iken mi geziyorsunuz onu anlıyamadım? Evet Mert bey, MAF sensorunun soketi halen sokulmus durumda. Takildiginda yukarida bahsettigim sorunlar olusuyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts