İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Yağ Bakımı

Volkan Ceneviz

Recommended Posts

Volkan Ceneviz

2006 benzinli focus araç için hangi yağ kullanılmalı ilk aldğımda 2 ay kadar önce 10 / 40 koydular dandik uyduruk ucuzundan. motora zarar verirmi birde aracımda benzinde çok yakıyor gibime geldi fakat yol bilgisayarım olmadığı için hesaplayamıyorum ve kimi zaman lpg de kullanmamız gerektiği için de koyduğum benzin ile km olarak da çözemedim fakat göstergeden takip ettiğime göre biraz fazla gibi  depo tam olarak 55 lt alıyor ise şimdi bu mevzunun yağ ile alakası varmıdır 

Yorum bağlantısı
Alkım Hoşgör

Yağ ile alakası olduğunu sanmıyorum, tecrübeli arkadaşlar yazacaktır o konuda.

Mobil yada Castrol markalarının 5W30 yağları en idal yağdır diye düşünüyorum. Castrolün EDGE olan yağı tam sentetik galiba en iyi sonucu verir bence.

0w30 diye pahalı bir yağ var, onun hakkında bilgim yok. Belki oda verimli olabilir ama standart olarak bu iki markanın 5w30 tam sentetik yağlarını kullanın.

Yorum bağlantısı

10W-40 kullnmaya devam edin. Farkları olmamakla birlikte, bilindik markaların kapalı kutularından alın. (4 litrelik, Mobil, Castrol, Shell-Helix.... v.s.)

Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

eğer araç aşağıdaki gibiyse

• Marka
  • FORD
  • Model
  • Focus 1.6 Duratec 16V Ti-VCT
  • Motor
  • P
  • Yıl
  • 2005-2008
Mobil-1-Fuel-Economy-0W-30.jpg

Uygulama Tavsiye Kapasite (litre) Motor (P) Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 4.1 Mekanik şanzıman Mobilube 1 SHC 75W-90 1.8 - 2.3 Otomatik transfer     Diferansiyel Vites Kutusundan   Soğutucu (50%)   6.0 Servo direksiyon Mobil ATF 320

motor tipini bilmiyorum acaba hangisi nerende öğrenirim 

10W-40 kullnmaya devam edin. Farkları olmamakla birlikte, bilindik markaların kapalı kutularından alın. (4 litrelik, Mobil, Castrol, Shell-Helix.... v.s.)

nasıl yani motorların kendine özgü bi yağ çeşidi yokmu hepsi aynı olurmu ki 

Yorum bağlantısı

motor tipini bilmiyorum acaba hangisi nerende öğrenirim 

nasıl yani motorların kendine özgü bi yağ çeşidi yokmu hepsi aynı olurmu ki 

Tamam, yağın viskozitesi 10W-40 olmak kaydıyla birçok marka da bu özellikte yağ bulabilirsin. Dediğim veya benzer, bildik markaların birinden 10W-40 yağ alarak kullanabilirsin.

Yorum bağlantısı

10w-40 hangi kitapcikta yazıyor?

Olmasi gereken 5w-30dur. Tam sentetik olmak kaydıyla castrol magnatec ta da mobil super fe olabilir. Ford standartlarini karşılıyor bu yağlar

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Erdem Terzioğlu

Konuyu hortlatmak istedim arkadaşlar. 2005 Focus 2 1.6 Ghia LPG aracımın 130.000 yağ değişim zamanı geldi. İlk aldığımda bir değişmişti o zaman ne koyduklarını inanın bilmiyorum. Ancak daha önce mondeo varken forumda arkadaşlar 5 30 demişlerdi ustaya gittiğimde buna 5 30 olmaz deyip 10 40 ı dayamıştı. Şimdi gene yağ değişim zamanım geldi. Bu sefer de ustanın insiyatifine kalmasın diye yağı internetten alıp götürmeyi düşünüyorum. Yorumları da okuyunca kimi 10 40 kimi 5 30 demiş. Şimdi bana hangisini öneriyorsunuz? LPG olduğu için 5 30 u yakar diyen var. Kitapçıkta benzine göre yağ önermiş ama LPG li arabalarda azda olsa yağ yakma oluyor. Hoş bu arabada 13.000 km kullandım yağda hiç eksilme olmadı. Yine 10 40 mı koymalıyım yoksa 5 30 mu? Hangisini önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Erdem Terzioğlu

Arkadaslar yaklasik 20 gundur kimseden cevap gelmedi. Tabi bende bu arada gidip yagi degistirdim. Mobil 5 30 kullandim. Filtre olarak da orjonal bulamadigim icin fil marka almak zorunda kaldim.

1.6 benzinli aracim. Usta bunlara 4.73 lt konulur dedi ve tam 4.73 lt yag koyduk. Ancak yag degisiminden 1 hafta sonra cubugu cektigimde yag ust cizginin 1 parmak uzerindeydi. Tekrat ustaya gittim. Yagi fazla mi koyduk yoksa filtrede bir bozukluk var da icine yag mi almadi acaba dedim usta sen binmeye devam et bi sikinti yok 1 ay falan bin o duzelir dedi yolladi.

Yag 4.73 lt sanki 2000 motorlar icin o kadar degil mi? 1.6 motora ne kadar yag konulur?

Sizce sorun yag mi fazla kondu yoksa filtre yagi icine mi almadi?

Yada baska bir problem mi var?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Filtrenin içine yağ almaması gibi bir şey olamaz çünkü yağ onun içinden geçiyor.

Kılavuzda ne kadar yazıyor ?

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Filtrenin içine yağ almaması gibi bir şey olamaz çünkü yağ onun içinden geçiyor.

Kılavuzda ne kadar yazıyor ?

Mehmet abi ben parcacida otururken bir usta geldi. Cmax icin filtre istedi parcaci gold ve fil marka oldugunu soyleyince usta daha once baska bir arac icin gold marka kullandigini filtrenin icindeki deliklerin acilmasinin unutulmus oldugu icin sorun yasadiklarini parcayi ureticisine yolladiklarini ancak ureticinin hatayi kabul etmedigini falan anlatti. Bende zaten fil marka almistim. Ama onu duyunca acaba dedim kendi kendime. Aldigim filtreyi de kontrol etmedim etsemde anladigim bisey olmadigi icin. Daha sonra yag da fazla olunca bi an aklima geldi. Klavuza bakma firsatim olmadi belki bilen arkadaslar vardir diye foruma yazdim.

Filtre tikaliysa almamis olabilir mi acaba diye sormak istedim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet abi ben parcacida otururken bir usta geldi. Cmax icin filtre istedi parcaci gold ve fil marka oldugunu soyleyince usta daha once baska bir arac icin gold marka kullandigini filtrenin icindeki deliklerin acilmasinin unutulmus oldugu icin sorun yasadiklarini parcayi ureticisine yolladiklarini ancak ureticinin hatayi kabul etmedigini falan anlatti. Bende zaten fil marka almistim. Ama onu duyunca acaba dedim kendi kendime. Aldigim filtreyi de kontrol etmedim etsemde anladigim bisey olmadigi icin. Daha sonra yag da fazla olunca bi an aklima geldi. Klavuza bakma firsatim olmadi belki bilen arkadaslar vardir diye foruma yazdim.

Filtre tikaliysa almamis olabilir mi acaba diye sormak istedim.

Kılavuza ben baktım... Aracınız focus 2 ise filtre ile birlikte alabileceği maksimum yağ 4.1 litre... 

equrehu6.jpg

Yani yağınız en az yarım litre fazla.. 

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Kılavuza ben baktım... Aracınız focus 2 ise filtre ile birlikte alabileceği maksimum yağ 4.1 litre...

equrehu6.jpg

Yani yağınız en az yarım litre fazla..

Abi bende baktim klavuza bende ayni sonucu buldum. 4.1 lt. Ah bu bilmis ustalar yok mu beni oldurcekler bi gun. Abi malum bayram. Bu gece de yola gidecegim ve en az 1 hafta (1500 km) sanayi yuzu gorme sansim yok. Sikinti yaratir mi acaba bosaltmasam? Daha once forumda okumustum yatak sarar falan diyen arkadaslar olmustu ama. Simdi nacar bi halde kalakaldim [emoji26]
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

yatak sarmaz ama.. katalitik konvertörü tıkar diyenler olmuştu.. sağdan soldan da atabilir... 

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

yatak sarmaz ama.. katalitik konvertörü tıkar diyenler olmuştu.. sağdan soldan da atabilir...

Tesekkur ederim mehmet abi, artik bakacagiz insallah basimiza bisey gelmez. Gidip doncez artik.
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Aracınıza ezbere yağ konulmuş.Focus 1 ler filtreli 4.75 alıyordu..

İste usta var usta var bu forddan anlayan ustalar niye kastamonuya da gelmez ki ;(
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

ford tan anlamasına gerek yok, yağı koyarsın çubuktan sık sık kontrol edersin. Yağ bile koyamayan adama usta denmez.

Yorum bağlantısı
Hasan Ekci
(düzenlendi)

Focus 1 motora 4 .75 fazla. Ben 4 litre koyardım bir tanede 1 litre alır onun yarısını koyardım tam üst çizgiye gelirdi.Yani 4.25.Motorcraft marka yağın bidonu 4.75 litre  diye öyle bir algı oluştu ustalarda.

tarihinde Hasan Ekci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Cemal Cangöner

Kullanmanız gereken yağ 10W 30 olmalı diye biliyorum. Linkteki yağ 5W 30 benzinli araçlar için.

Yine de araç kitapçığında belirtilen yağ özelliklerine bakıp aynı yağı kullanmanızı tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

Castrol edge 5w-30

Dpf yoksa, 5w-30 magnatec kafidir

tarihinde İ.Göksel Yaman tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Kullanmanız gereken yağ 10W 30 olmalı diye biliyorum. Linkteki yağ 5W 30 benzinli araçlar için.

Yine de araç kitapçığında belirtilen yağ özelliklerine bakıp aynı yağı kullanmanızı tavsiye ederim.

Diğer arkadaşlar haklı :) Benim mesajımı dikkate almayın.  

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...