İçeriğe Yönlendir

Sinyaller-Dörtlü Ve Uzun Far Çalişmiyor

Ahmet Dinçer

Recommended Posts

Ahmet Dinçer

SİNYALLER-DÖRTLÜ VE UZUN FAR ÇALIŞMIYOR,

aracı park halinde iken dörtlüleri yaktım,

işim bitince arca bindim ve dörtlüleri kapattım, SOL sinyal verip hareket ettim ama sinyal çalışmadı,

diğer SAĞ yöne sinyal verdim, oda çalışmadı,farlar açık ama uzun far selektör yapmadı,

aracı sağa çektim durdum, dörtlüleri yaktım bu seferde dörtlü yanmadı,acaba FLAŞÖR arızasımı?

kısa far yanıyor,onun haricinde sağ-sol sinyaller,üçgen işaretli dörtlüler ve uzun far selektör yaparken takılma yapıyor gibi ama koldan selektör yapmıyor,

bu konuya benzer sorun yaşayan arkadaşların yardımlarını bekliyorum,

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Iki farklı sorun olabilir.

Flaşör kolay bozulacak bir parça değil, hiç rastlamadım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer
(düzenlendi)

Önce sigortalar kontrol edilmeli...

evet  türkay bey,

şimdi elektrikçimden geldim,sigorta atmış değiştirdi,yalnız sigorta değiştikten sonra bir yerde durmak zorunda kaldım,

sağa çektim 4 lüyü yaktım,ince bir ses geldi ve tekrar sinyallar ve dörtlü çalışmadı,tekrar elektrikçime döndüm,sigortanın neden attığını bulmamız lazım dedi,benim yarın 3 günlük şehir dışına çıkmam gerekiyor,elektrikçim dönene kadar 4lüyü yakmamamı,dönünce dörtlü düğmesine bir bakalım dedi ve yeniden sigortaları değiştirdi,

acaba bu sigortalar kaçlık olması lazım,ilk değiştirdiğinde 15 lik taktı daha sonra yani ikinci seferde attığında ise aynı yere bu sefer 25 lik sigorta taktı,takarken elinde 10 - 15 - 25  lik  sigortalar vardı , Ustam 25'lik olanına karar verdi ve taktı,

şu an her şey full çalışıyor,bir sıkıntı yok,

taktığı 25 lik sigorta uygunmu ? veya kaçlık olması lazım ?

tarihinde Ahmet Dinçer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İhsan Cingil

Kaçak varsa atmasın diye sigortanın amperini yükseltmiş. Taktığı sigortadan bi sıkıntı olmaz zaten arıza varsa düğme değiştiğinde 15lik sigortada problem oluşturmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer

4 düğmesi yada sinyal kolunun dibindede uzun süreli calısmadan ötürü, belki ısınında etkısıyle birseyler erimiş olablir.kısa devre yapıp sigorta atırabılır.bu ıhtımalı goz onunde bulundurun...

galip bey,

Elektrikçimde aynı şeyden bahsetti,dönünce kolu çıkartırız önce temizleme işi daha sonra kaçak tespiti yaparız dedi,

ayrıca RÖLE kontrolüde yapacağını söyledi,kısa devre yaptıcak nedeleri mutlaka bulup halledeceğini söyledi,

kısmetse perşembe günü döneceğim o güne kadar 4'lü kullanmamamı söyledi,

şu an sinyaller far ve dörtlüde sorun yok çalışıyor,ama yinede elektrikçinin isteğini yerine getirip perşembeye kadar 4'lüyü çalıştırmayacağım,

Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer

Yanınızda yedek sigorta bulundurun dönene kadar yolda gerektiginde müdahale edersiniz

Haklısınız ozan bey,

yarın sabah yola çıkmadan önce hemen bir parçacıdan sigorta alacağım

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yüksek sigorta sorunu çözmez, gizler. Aman dikkat edin, tesisat yanmasın. Siz sakın 4'lüyü kullanmayın bu haldeyken. Sigorta atmayacağı için tesiast zarar görebilir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ahmet Dinçer

Yüksek sigorta sorunu çözmez, gizler. Aman dikkat edin, tesisat yanmasın. Siz sakın 4'lüyü kullanmayın bu haldeyken. Sigorta atmayacağı için tesiast zarar görebilir.

Sani bey,  bütün korkumda o zaten,

hayırlısı ile bir dönüş yapalım,istikamet hemen sorunun çözümü için doğru oto elektrikçime

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Aynısı başıma Forddan önceki Hyundai aracımda gelmişti.4 Lü dügmesini degısince duzelmisti.Uzun süre 4 lüler açık kaldıgı için olmuştu.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ahmet Dinçer

evet  türkay bey,

şimdi elektrikçimden geldim,sigorta atmış değiştirdi,yalnız sigorta değiştikten sonra bir yerde durmak zorunda kaldım,

sağa çektim 4 lüyü yaktım,ince bir ses geldi ve tekrar sinyallar ve dörtlü çalışmadı,tekrar elektrikçime döndüm,sigortanın neden attığını bulmamız lazım dedi,benim yarın 3 günlük şehir dışına çıkmam gerekiyor,elektrikçim dönene kadar 4lüyü yakmamamı,dönünce dörtlü düğmesine bir bakalım dedi ve yeniden sigortaları değiştirdi,

acaba bu sigortalar kaçlık olması lazım,ilk değiştirdiğinde 15 lik taktı daha sonra yani ikinci seferde attığında ise aynı yere bu sefer 25 lik sigorta taktı,takarken elinde 10 - 15 - 25  lik  sigortalar vardı , Ustam 25'lik olanına karar verdi ve taktı,

şu an her şey full çalışıyor,bir sıkıntı yok,

taktığı 25 lik sigorta uygunmu ? veya kaçlık olması lazım ?

Evet arkadaşlar ,

aracımdaki sigorta atma sorunu bulundu,

ön sağ farın arkasına takılan elektrik soketinin kabloları klima borusuna temas ediyormuş elektrikcim soketteki kabloları inceleyince ,sokete giren kabloların - 7 - şeklini aldığını, orjinal hiç ellenmemiş ama çok kısa olduğunu söyledi,

kabloları düzelterek düz şekle getirdi ve teması önledi,yalnız el çok zor giriyor bayağı zorlandı,kablo kısa olduğu için dışarı alıp onaramadı yalnızca kablo demetini farın üstüne doğru aldı ve mesafe bayağı açıldı,şimdilik bir sorun yok 2 gündür kullanıyorum,her hangi bir sigorta atmadı ve sigortaları gerçek amperleri ile değiştirdi,ileride belki işlemin yapıldığı yerle ilgili bir foto koyabilirim bu türlü sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Geçmiş olsun.Bir ara sigorta kutusunun resmini çekersen karşılaştırma yapılabilir.Yanlış sigortalar değiştirilebilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...