İçeriğe Yönlendir

İzmir-Tokat

Ümit Mavigöz

Recommended Posts

Ümit Mavigöz

Forumdaşlar merhaba;

Eylül aylarında fiestam'la Tokat'a gitmeyi düşünüyorum düşünüyordum :) internetten araştırdım yaklaşık 1000 km 17 saat. Araçta 5 kişi olacağız ve ehliyeti olan tek kişi ben olacağım sizce bu yol nasıl biter yada tek şöförle gidilir mi ? bu kadar uzun yol deneyimi olanlar bilgi verebilir mi ?

Yorum bağlantısı
Safak Acar

Forumdaşlar merhaba; Eylül aylarında fiestam'la Tokat'a gitmeyi düşünüyorum düşünüyordum :) internetten araştırdım yaklaşık 1000 km 17 saat. Araçta 5 kişi olacağız ve ehliyeti olan tek kişi ben olacağım sizce bu yol nasıl biter yada tek şöförle gidilir mi ? bu kadar uzun yol deneyimi olanlar bilgi verebilir mi ?

İlk defa uzun yolun olacaksa muhtemelen yorulacaksın ve o 17 saat olacak 24 saat.. Ağır usul yavaş yavaş git de  kaç saatte gidersen git farketmez.

İstanbul(zeytinburnu-evinkapısndan) Giresun(tirebolu- köyün evindeki kapısı) arası , 1.150 km. molalar ile 10 saatte  memlekete gitmişliğim vardır.

kiminde tek şöför olarak 2 mola ile vardım, kiminde 4-5 defa durarak, tabi ailecek gidilince molalar çoğalıyor..  

Şubat ayında Dedem vefat etmiş ti onun için memlekete giderken, yaklaşık 800km kadar kullandım belli bi yerden sonra uykum geldi aracı babama verdim,  biraz kestirdikden sonra tekrar devam etmiştim. 

İlk uzun yol olacağı için temkinli gitmeni öneririm.. Tabiki iki sürücü veya çoklu sürücüde değişirek gitmek daha iyi olurdu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Tamamen size bağlı bi durum şahsen ben giderim ama uzun yolu sevdiğim ve dayanabildiğim için ilk defa ise en önemlisi çıkış saatinizi iyi ayarlayın erken gidicem diye gecenin bi körü uykunuzu bölüp gitmeyin düzgün bi uyku alısanız sorun olmaz ve co pilotunuzu iyi seçin yanınızda sürekli aktif olsun güzel bi cd hazırlayın gerisi size kalmış :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Temiz

Yaklaşık 6 yıldır her yıl istanbul-artvin 1400 km yol gidiyorum önerebileceğim tek şey, az da olsa uykunun geldiğini hissedersen hemen kenara çek ve dinlen biraz daha gideyim öyle dinlenirim yapma kesinlikle.şimdiden hayırlı yolculuklar.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk27

Uykuya dikkat edin gerisini akışına bırakın. Geze geze gidersiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Şahsen gece yolculuğunu dusunmezdim. Metobolizma olarak en verimli saat 6 da çıkmak bence. 12 de durup vücudun dinlenme moduna ayak uydurmak olacaktir. Kalanını öğlen dinlenme sonrasında devam etmek olurdu. Unutmamak lazım, 04:00 vücudun shutdown zamanıdır. Direksiyon başında olmak istemezdim.

Yararlı olabilir belki. http://www.ntvmsnbc.com/id/25464892/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Uzun

Gece araç kullanmayı seviyorsan gece çıkmanı öneririm. 1000 km ise maxsimum 13-14 saat sürer .şahsen ben gündüz vakti kullanmayı sevmiyorum.yol kalabalık olduğu için daha da dikkatli olmak gerekiyor. birde öğlen güneşi vurdumu eyvah eyvah.hemen uykum gelir [emoji16]

Yanınıza sohbeti seven, şöförün işine karışmayan, birazcıkda şöförü besleyebilen özellikli birini oturtursan deyme keyfine [emoji16][emoji16] yolculuğun nasıl geçtiğini anlamazsın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alirıza Yaman

Güzel bir uyku hafif bir kahvaltı sonra yanınıza alacağınız abur cubur güzel genellikle hareketli müzik Bismillah deyip marşa basın gerisi kolay :) 24 saatte Muş'tan İzmir'e geldim tek başıma Konya'ya kadar direk geldim Konya'da 3 saat uyudum sonra yola devam birşey olmaz :) DİKKATİNİZİ YİTİRDİĞİNİZ AN MUTLAKA SAĞA ÇEKİN BİR NEFES ALMAYI UNUTMAYIN. Hem kendi hemde başka insanların canı için. Allah kaza bela vermesin hayırlı yolculuklar :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

İlk uzun yol tecrübeniz olacaksa orta bi yerde konaklama yapabilirsiniz veya uzun mola verip dinlenerek gidebilirsiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

Bir keresinde Giresun'dan Edremit'e yola çıktım.Tam 1300 km sürdü.akşam üzeri saat 4 te Giresun'dan çıktım,ertesi gün öğlen Edremit'teydim.Ancak gece saat 3 gibi mola verip 2 saat uyumuştum.Arabada çocuk vardı.Hayatımın en uzun yolculuğu idi.Mecbur kalmadıkça 10 saatin üstüne çıkmam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Taktak

Çanakkale - Antep 1350 km. 4 yıldır yılda 2-3 kere gidiyorum. Yola çıkmadan uykuyu iyi almaya çok dikkat ediyorum. Genelde sabah 6-7 gibi yola çıkarım. Ufaklık uyanana kadar arada kısa bir mola ile 6 saat gidiyorum. Ankara da (saat 12 gibi) yarım saat uyku ile birlikte 1-1,5 saat mola. Sonra kısa kısa 2-3 mola ile akşam 9 gibi baba evine ulaşıyoruz. Yanınızda oturacak co-pilot önemli. Sürekli konuşmasa da sizi aktif tutmalı ve takip etmeli. Dalgınlığınızı anlamalı. Kamyoncuların bir tabiri var "Gözü açık uyumak" diye. Aman dikkat. Gün ortasında seyir halinde iseniz yarım saat bile olsa öğle uykusu/dinlenmesi çok iyi gelir.  Abur cubur bol olmalı. Servis iyi olmalı.  Eşim çoğu zaman kendi tarafındaki makyaj aynasını dikiz gibi kullanır ve arkayı bile takip eder. 

Tabi çocuk olmadan önce. Şimdi arka koltuktan yapıyor co-pilotluğunu. Şehirler arası hızlı giderken yerleşim yerinden geçişler bazen farkedilmeden aynı hızla geçilebiliyor. Hem radar hem trafik emniyeti açısından yerleşim yerlerine dikkat edin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

En uzun yolculuğum torosla,

Nevşehir - istanbul - elazığ idi :)

Arada iki saat uyudum,

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Ergüden

Ben her yaz izmir-tireden niksara gidiyorum 1100 km ve 13 saat sürüyor. 17 saat otobüsle sürüyor. Uykunu iyi alıp sabah 5_6 gibi çıkarsan dinlene dinlene akşama varırsın. 2-3 saatte bir mola vermek iyi olur.yollar yoğun olsada geniş olduğu için rahat oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Geçen yıl Ramazan bayramında İzmir-Hatay-Malatya-İzmir yaptım, tek şöför toplam 5 günde 2508km yol katettim Mk2 Mondeo ile ki giderken 1050km gelirken 1200km'sini durmadan geldim(14 saat), arabada 5 yetişkin+1 de 9 yaşında çocuk vardı.

Mondi ile o yollar çekildi de Fiesta ile gidecekseniz çekilir mi bilmem.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Gece araç kullanmayı seviyorsan gece çıkmanı öneririm. 1000 km ise maxsimum 13-14 saat sürer .şahsen ben gündüz vakti kullanmayı sevmiyorum.yol kalabalık olduğu için daha da dikkatli olmak gerekiyor. birde öğlen güneşi vurdumu eyvah eyvah.hemen uykum gelir [emoji16]

Yanınıza sohbeti seven, şöförün işine karışmayan, birazcıkda şöförü besleyebilen özellikli birini oturtursan deyme keyfine [emoji16][emoji16] yolculuğun nasıl geçtiğini anlamazsın.

:) Çok doğru. . . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

fiesta ile yol gidilmez değil ben 1450 km yolu 15 saatte fiesta vanımla gittim. deneyimli sürücü olarak diyebileceklerim. dikkatli olmanız uykunuz var ve dalgın olduğunuzu hissediyorsanız yolda durup mutlaka mola vermeniz gerekli. Size tavsiyem gideceğiniz günden bir önceki gün geç saate kadar uyumayınız saat 3 kadar mesela sabah erken kalkın tekrar 7 8 gibi saat 5 kadar oyalayın kendinizi iyice uykunuz gelecek sonra uyuyun saatinizi sabah 3 gibi kurun ve yolculuğunuza başlayın dinç bir şekilde yolculuğa başlarsınız yolun bir kısmını gün aydınlanmadan gitmiş olursunuz geri kalan kısmınıda gün içerisinde ilerlersiniz yolda belli mesafelerle mola yapın her 250 km de bir mesela çay ve kahve tüketin yaz yolculuğunda gündüz yola gidilmesi insanı iyiden iyiye mayıştırır sizin camınız sürekli bir miktar açık olsun rüzgar size eşlik yapsın Yolunuz şimdiden açık olsun hayırlı yolculuklar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Forumdaşlar merhaba;

Eylül aylarında fiestam'la Tokat'a gitmeyi düşünüyorum düşünüyordum :) internetten araştırdım yaklaşık 1000 km 17 saat. Araçta 5 kişi olacağız ve ehliyeti olan tek kişi ben olacağım sizce bu yol nasıl biter yada tek şöförle gidilir mi ? bu kadar uzun yol deneyimi olanlar bilgi verebilir mi ?

Ben her yaz izmir-tireden niksara gidiyorum 1100 km ve 13 saat sürüyor. 17 saat otobüsle sürüyor. Uykunu iyi alıp sabah 5_6 gibi çıkarsan dinlene dinlene akşama varırsın. 2-3 saatte bir mola vermek iyi olur.yollar yoğun olsada geniş olduğu için rahat oluyor.

Sık sık kısa süreli molalar dikkatinizi toparlamanizi sağlar. Daha önce uzun sureli araç kullanılmamışsa afyon civarinda bir kaç saat uyunabilir. Dikkatiniz dagildigi anda en uygun yere girip istirahat edin,az daha gideyim, şuraya az kaldı falan çok tehlikeli hareketler...

Mustafa hocam mesajlarinizi ortak alintiladim,ben de niksarliyim

Yorum bağlantısı
Murat Bal

Takribi 10 - 12 saat sürer. Çok uzun bir yol değil, yeter ki yorgun olmayın. Gündüz çıkacaksanız, Sivrihisar - Ankara - Kırıkkale - Çorum yollarında dikkatli olun kesinlikle radar vardır. Keyfini çıkarın 4 günde 2978 km Bursa Rize ve geri dönüşünü yaptım. İnanın müziklerini güzel hazırlarsanız ve de mental olarak hazırsanız, dönüş için acele bile edersiniz  :yes:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...