Kazım Güblük 25 Haziran 2014 Paylaş 25 Haziran 2014 Mrb arkadaşlar,aracımda eskiden olmayan ancak bu ara her klimayı çalıştırdığımda araç çalısırken devir saati 1000 deyken, devamlı 3 sanıyede bir sanki araç duracakmış gibi devir 800-900 lere düşüyor,tekrar yükseliyor,tekrar düşüyor tekrar yükseliyor.Klimayı kapatığım an devir saati sabit 1000 de çalışmaya devam ediyor,neyden kaynaklanıyor olabilir,teşekkürler,araç 98 mondeo bu arada Yorum bağlantısı
Misafir 25 Haziran 2014 Paylaş 25 Haziran 2014 Kompresör ve Klima fanınız açıldığı anda oluyor muhtemelen. Normalde kompresör devreye girdiğinde bu tip düşüşler olur ama çok sık oluyorsa büyük ihtimalle klima gazınız eksik. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Talip Eren 25 Haziran 2014 Paylaş 25 Haziran 2014 Klima sürekli devreye girip çıkıyordur,bir arkadaşımın focusun da aynı durum vardı.Kaputu açıp takip edin,klima kompresör giriş çıkış yapıyorsa sesinden anlarsınız. Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 Kompresör ve Klima fanınız açıldığı anda oluyor muhtemelen. Normalde kompresör devreye girdiğinde bu tip düşüşler olur ama çok sık oluyorsa büyük ihtimalle klima gazınız eksik. Saygılarımla. +1 Yorum bağlantısı
Kazım Güblük 26 Haziran 2014 Yazar Paylaş 26 Haziran 2014 Kompresör ve Klima fanınız açıldığı anda oluyor muhtemelen. Normalde kompresör devreye girdiğinde bu tip düşüşler olur ama çok sık oluyorsa büyük ihtimalle klima gazınız eksik. Saygılarımla. Çok sık olmayı geçtim,her 2 saniyede bir aynı şey oluyor,klima gazını daha 3 gün oldu sıfırdan dolduruldu,kaçak vb.hiçbirşey de yok Yorum bağlantısı
İlhan Kol 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 bendede aynı sorun var rölantide çalışınca dediğin gibi oluyor gaza basılı tutunca sabit çalışıyor. içeriden birine gaza bastır gözlemle kompresörün sabit çalıştığını göreceksin Soğutma yapıyorsa sıkıntı yok bence Yorum bağlantısı
Talip Eren 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 Klima devrede iken radyatör fanı sürekli çalışır,rölantide beklerken soğutma yapar.Eğer fan çalışmıyorsa kompresör devreden çıkar,soğuyunca tekrar girer.Devamlı bu hareketi yapar rölanti de oynar. Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 klima gazı fazla veya azmı basıldı Yorum bağlantısı
Fatih Aydın 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 Benim araç stop bile ediyor. O derece zorlanıyor klima açıkken mondeosu, focusu, fiestası olan bir çok kişiden duydum bu sorunu. Fordların kronik arızalarından biri galiba. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 (düzenlendi) Eski nesilde böyle, bende klima açık rolantide beklerken devir 900 küsürde dururken klima devreye girince devir yükseliyor mesela,klasik sistemde düşmesi ise normaldir, yeni araçlarda düşme olmaz, aksine otomatik gaz verir araç. Yeni arabada devir düşüyorsa hata var demektir, kendiliğinden gaz vermesi lazım. 26 Haziran 2014 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 Benim araç stop bile ediyor. O derece zorlanıyor klima açıkken mondeosu, focusu, fiestası olan bir çok kişiden duydum bu sorunu. Fordların kronik arızalarından biri galiba. 3yila yakın kullandım. Mk2 mondeo, yok öyle kronik vs. Bi sorun. Mutlaka bi yerlerde bi sorun var. Hatta ve hatta 2kasa mondeo'nun soğutmasi,çoğu yeni arabalarda dahii yok. Gaz ne kadar basıldı? Kaputu açınca miktarı yazar, şu an aklımda değil, ayrica klima yağı da basıldı mı? Zaten rolanti de 1000 devirde durmaz Olması gereken, 900 dür. Anlık yol bilgisayarı ne gösteriyor rolanti de? (ghia ise) Yorum bağlantısı
Fatih Aydın 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 3yila yakın kullandım. Mk2 mondeo, yok öyle kronik vs. Bi sorun. Mutlaka bi yerlerde bi sorun var. Hatta ve hatta 2kasa mondeo'nun soğutmasi,çoğu yeni arabalarda dahii yok. Gaz ne kadar basıldı? Kaputu açınca miktarı yazar, şu an aklımda değil, ayrica klima yağı da basıldı mı? Zaten rolanti de 1000 devirde durmaz Olması gereken, 900 dür. Anlık yol bilgisayarı ne gösteriyor rolanti de? (ghia ise) Hakan abi Honda mı sandın bunu kronik arıza olmayacak, ford abi bu. Gaz kelebeği, boğaz kelebeği temizliği, klima gazı basılması falan ben hepsini yaptırdım. Manifold contalarından şüpheleniyorum ama artık işi bilen Ustaellere gidecem Sabri usta çözer sorunu inşallah. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 Hakan abi Honda mı sandın bunu kronik arıza olmayacak, ford abi bu. Gaz kelebeği, boğaz kelebeği temizliği, klima gazı basılması falan ben hepsini yaptırdım. Manifold contalarından şüpheleniyorum ama artık işi bilen Ustaellere gidecem Sabri usta çözer sorunu inşallah. Ya )Fordun Herseyine laf de,ama klimasina bişi deme Yorum bağlantısı
Mete Yaban 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 aracı aldıgımdan beri bu hastalık var vay keçeden vay kayıştan vay klima motorundan mı demediler ama kaçak var bariz şekilde gazın tamamıda gitmiyor azıcık azaldımı sogutma tekrar tıs oluyor verdiğim parada boşa gidiyor klimadan hiç zevk almadım birde motor kuvvetli ama rölenti sürekli oynama oluyor Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın 26 Haziran 2014 Paylaş 26 Haziran 2014 niğde oto koçta baktırdınmı hocam kilima gazı basılacak benim arabaya da Yorum bağlantısı
Yildirim Karaca 27 Haziran 2014 Paylaş 27 Haziran 2014 (düzenlendi) Hakan abi Honda mı sandın bunu kronik arıza olmayacak, ford abi bu. Gaz kelebeği, boğaz kelebeği temizliği, klima gazı basılması falan ben hepsini yaptırdım. Manifold contalarından şüpheleniyorum ama artık işi bilen Ustaellere gidecem Sabri usta çözer sorunu inşallah. benim klima da mükemmel çalışıyor üç senedir buz gibi soğutuyor siz sorunları başka yerde arayın bence aracı aldıgımdan beri bu hastalık var vay keçeden vay kayıştan vay klima motorundan mı demediler ama kaçak var bariz şekilde gazın tamamıda gitmiyor azıcık azaldımı sogutma tekrar tıs oluyor verdiğim parada boşa gidiyor klimadan hiç zevk almadım birde motor kuvvetli ama rölenti sürekli oynama oluyor gazın basıldığı ağızda siboblar var usta yeni desede onları değiştirin oradan olabilir birde unutmadan ben kış boyunca klimayı her hafta 10 dakika çalıştırırım faydası olduğu söylenir 27 Haziran 2014 tarihinde Yildirim Karaca tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Kazım Güblük 27 Haziran 2014 Yazar Paylaş 27 Haziran 2014 bendede aynı sorun var rölantide çalışınca dediğin gibi oluyor gaza basılı tutunca sabit çalışıyor. içeriden birine gaza bastır gözlemle kompresörün sabit çalıştığını göreceksin Soğutma yapıyorsa sıkıntı yok bence Klimayı basan elektirikci kesinlikle elektiriksel bir sorunun olmadığını,gaz kelebeğini temizletmemi söyledi,çok inandırıcı gelmedi,soğutmada sıkıntı yok içeriyi buz gibi yapıyor. klima gazı fazla veya azmı basıldı klima gazının fazla veya eksik basıldığını düşünmüyorum,çünkü otomatik bir makinaya bağladılar,yaklaşık 20 dakika kadar sonra dolma işlemi bitti,zaten soğutmadada hiçbir sıkıntı yok. Benim araç stop bile ediyor. O derece zorlanıyor klima açıkken mondeosu, focusu, fiestası olan bir çok kişiden duydum bu sorunu. Fordların kronik arızalarından biri galiba. Hadi kronik sorun desek, bu kronik sorunu yaklaşık aracı alalı 8 yıldır böyle bir durumla karşılaşmamıştım,kısacası kronik bir sorun olduğunu pek düşünmüyorum. Yorum bağlantısı
Osman Oğuz 27 Haziran 2014 Paylaş 27 Haziran 2014 Bende 99 mk2 var. Rolantide devir 900 de klima devreye girince de yine 900 de devam ediyor. Ayrıca soğuması da süper. Su ana kadar araca binenlerden klimayı kısmamı veya kapatmami istemeyen olmadı. Yorum bağlantısı
Kazım Güblük 27 Haziran 2014 Yazar Paylaş 27 Haziran 2014 Bende 99 mk2 var. Rolantide devir 900 de klima devreye girince de yine 900 de devam ediyor. Ayrıca soğuması da süper. Su ana kadar araca binenlerden klimayı kısmamı veya kapatmami istemeyen olmadı. Doğrudur kardeşim,bendede yıllardır rolantide 1000 klima devreye girincede 1000 de devam ediyordu,soğumadada sorun yoktu,yine yok,ancak şimdi bir ufakda olsa rolanti düzensizliği var... Yorum bağlantısı
Fatih Aydın 27 Haziran 2014 Paylaş 27 Haziran 2014 benim klima da mükemmel çalışıyor üç senedir buz gibi soğutuyor siz sorunları başka yerde arayın bence gazın basıldığı ağızda siboblar var usta yeni desede onları değiştirin oradan olabilir birde unutmadan ben kış boyunca klimayı her hafta 10 dakika çalıştırırım faydası olduğu söylenir Tamam da benim klimada mükemmel çalışıyor. Buz gibi yapıyor içeriyi. Sorun klimada değil yani rölantide. Yorum bağlantısı
Kazım Güblük 27 Haziran 2014 Yazar Paylaş 27 Haziran 2014 Doğrudur kardeşim,bendede yıllardır rolantide 1000 klima devreye girincede 1000 de devam ediyordu,soğumadada sorun yoktu,yine yok,ancak şimdi bir ufakda olsa rolanti düzensizliği var... Osman Bey ve Hakan Kurt arkadaşım; Bugün öğleden sonra aracımı özel bir servise götürdiüm,sadece gaz kelebeğini güzelce temizletilmesini söyledim,yaklaşık 2 saat sonra geri dönüş yaptılar,gaz kelebeğiyle beraber birkaç sensörü daha temizlediklerini aracı gelip almamı söylediler.Sonuç Hakan ve Osman arkadaşımızında söylediği gibi araç rölantide 900 de duruyor,klimayı sonuna kadar açsamda 900 rölantiyi artık geçmiyor,ilgi ve alakanız için teşekkürler arkadaşlar... Yorum bağlantısı
Mete Yaban 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 niğde oto koçta baktırdınmı hocam kilima gazı basılacak benim arabaya da orayada baktırdım direk bakmadan klima motoru dediler bana inandırıcı gelmedi açıkçası Yorum bağlantısı
Mete Yaban 28 Haziran 2014 Paylaş 28 Haziran 2014 (gazın basıldığı ağızda siboblar var usta yeni desede onları değiştirin oradan olabilir birde unutmadan ben kış boyunca klimayı her hafta 10 dakika çalıştırırım faydası olduğu söylenir) siboblar zaten her gittiğimde eskidir dediler tanesi 30 tl den sattılar sonuçmu 2 gün sonra en fazla 3 gün sonra gaz azalıyor kompresör devreye girip çıkıyor sonra soğutma olmuyor birde 1 saat çalıştırıp sağına soluna bakıp tamam diyorlar bende bak kardeşim 2 gün sonra bu araba sogutmayacak diyorum 2 gün sonra tekrar gittiğimde bilmiyorum diyorlar nasıl sinir olmayayım bende klimasız biniyorum klimalı araçtan zevk almadım.bayramda şansımı bir daha deneyeceğim mersinde bildiniz iyi bir yer varmı acaba bildirirseniz sevinirim.kusura bakmayın biraz uzun oldu Yorum bağlantısı
Alperen Bugra Pert 5 Temmuz 2014 Paylaş 5 Temmuz 2014 Mete bey; Gectigimiz sene Nisan ve Mayis aylarinda sizinle ayni dertten muzdaripdim. Mersin'de bildigim bir yer yok ama Ankara'ya yolunuz duserse Sasmaz oto sanayii sitesinde klima ustam var. Ben aracimda klima ile ilgili sorunlarda sadece oraya giderim. Hem garantili hemde temiz calisiyorlar. Umarim sorununuz biran once hallolur. 1 Yorum bağlantısı
İlhan Kol 14 Temmuz 2014 Paylaş 14 Temmuz 2014 arkadaşlar bu sorun bendede vardı rolantide iken kompresör 5 saniye aralıklarla devreye girip çıkıyordu.geçenlerde aküyü değiştirdim akü söküldüğünde araba kalibrasyon süresinde 10/15 km benzinde klima açık gezdim sonuç artık kompresör devreye girdiğinde rolanti otomatikman hafif yükseliyor kompresör sabit çalışıyor bu gibi sıkıntılarda kutup başı sökülerek denenebilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts