İçeriğe Yönlendir

Klima Açıkken Rolanti Oynuyor

Kazım Güblük

Recommended Posts

Hamdi Gökhan Atasoy

arkadaşlar klima ile ilgili sorunların yüzde dosanı elektriksel , yüzde on klima gazı veya mekanik, klimanın müşirleri var rölanti ayarı klimanın devreye girip çıkması hepsi elektronik  , ehil bir servis veya usta rahatlıkla çözer , ford ların kronik arızaları da olsa da  gerek ısıtma gerek soğutma sistemleri oldukça randımanlı , basit örnek vereyim aracım mondeo mk2 klima devreye girmiyordu , yaklaşık yarım gün arıza arandı , arıza motorun hararet müşirinden çıktı kısa devre olduğundan , motoru sıcak algılayan sistem klimayı devreye sokmuyordu , müşirin kabloları izole edildi , klima fıstık gibi oldu, yani arıza olsada sistemi sağlam , marka vermiyorum ama başka bir araç geldi , adam ayda bir klimacıyı ziyaret ediyor , bizim yerli avrupa araçlardan  ve piyasada çok tutulan araçlardan , niye ayda bir geliyor dedim , adam bunlar böyle , illa sorun çıkıyor dedi , bakımı zamanında yaptırın ford sizi mahcup etmez. tecrübe ile sabit,:)

Yorum bağlantısı

(gazın basıldığı ağızda siboblar var usta yeni desede onları değiştirin oradan olabilir

birde unutmadan ben kış boyunca klimayı her hafta 10 dakika çalıştırırım faydası olduğu söylenir)

siboblar zaten her gittiğimde eskidir dediler tanesi 30 tl den sattılar sonuçmu 2 gün sonra en fazla 3 gün sonra gaz azalıyor kompresör devreye girip çıkıyor sonra soğutma olmuyor birde 1 saat çalıştırıp sağına soluna bakıp tamam diyorlar bende bak kardeşim 2 gün sonra bu araba sogutmayacak diyorum 2 gün sonra tekrar gittiğimde bilmiyorum diyorlar nasıl sinir olmayayım bende klimasız biniyorum klimalı araçtan zevk almadım.bayramda şansımı bir daha deneyeceğim mersinde bildiniz iyi bir yer varmı acaba bildirirseniz sevinirim.kusura bakmayın biraz uzun oldu

Gaz kacagindan emin iseniz, gaz dolumu yaparken klima kaçak sıvısı basılır ki,tekrar böyle bi işlemde nerden kaçtığı, kacagin nerden olduğu görülsun diye.

Sanırım bunu yapmıyorlar.

Tam yapılacak işlem budur.

Yorum bağlantısı
Mete Yaban

Usta renkli bir sivi bastigini ama kacak olmadigini söyledi dolumu yaptı beni gönderdi 2gun sonra klima devreye girip cikmaya basladi

Yorum bağlantısı

Usta renkli bir sivi bastigini ama kacak olmadigini söyledi dolumu yaptı beni gönderdi 2gun sonra klima devreye girip cikmaya basladi

Kaçak hemen o anda çıkmayabilir.

Zaten o sıvının anlamı,daha sonra kontrole gittiğinizde bakması içindir...

Şunu bi dener misiniz.

Öncelikle klimayı ölçtürün,Çıkan derece ne alemde?

Sonrada,

Bi yıkamacıda, panjur ızgarasının oraya,tazikli suyu tutun.

İyice bi aksın bakalım,Pislik vs... çıkacakmı bakın alta.

Sonrasında tekrar ölçümü yaptırın,Bakalım kaç çıkacak?

Bu arada klimacı ne diyor bu duruma?

Gaz tam ölçüsünde basılıyor dimi?

Yorum bağlantısı
Mete Yaban
(düzenlendi)

içinde gaz kaçtıktan sonra hepsi ne hikmetse gitmiyor sadece azalıyor ve klima bir devreye giriyor bir çıkıyor gaz az oldugu için.evet tam ölçüde basıldı diyor o  anda gayet soguk üflüyor hatta yeni modellerde böyle yok diyor evet o anda yeni model bir araba benimki kadar sogutmuyordu.bu işi mersinde yaptıracagım işin ehli bir usta bulup yaptıracagım 

tarihinde Mete Yaban tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İbrahim Kabasakal

benim klima da mükemmel  çalışıyor üç senedir buz gibi soğutuyor siz sorunları başka yerde arayın bence 

gazın basıldığı ağızda siboblar var usta yeni desede onları değiştirin oradan olabilir

birde unutmadan ben kış boyunca klimayı  her hafta 10 dakika çalıştırırım faydası olduğu söylenir

Doğrudur. Gazın çökmesi engellenir.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Rifat Lüleci

aracı aldıgımdan beri bu hastalık var vay keçeden vay kayıştan vay klima motorundan mı demediler ama kaçak var bariz şekilde gazın tamamıda gitmiyor azıcık azaldımı sogutma tekrar tıs oluyor verdiğim parada boşa gidiyor klimadan hiç zevk almadım birde motor kuvvetli ama rölenti sürekli oynama oluyor 

kardeşim aracının gaz ayarı düzgün değil benzin ayarlarını önce normalmi onu kontrol ettir.lpgni benzını 900 devir rolantide stabil durduğunu görunce tekrar hafızaya kodlattır o zaman bak bakalım ayrıca rolantıde klıma çalıştırmak hiç bir arabada rantabıl değildir fazla durursan gaz ısınacak ve yeterlı ısı alışverişi (fanın daımı çalışarak gaz tupunde(recıver) gazı yuksek basınçlı gaz halınden ısı alışverişi sonrası alçak basınçlı mayi haıne geçırerek tekrar ısı alışverişine hazır hale gelmesi işlemini iyi yapması ıle olur)sağlanamıyacağından soğutmada düşecektir.Benım aracımda ayrıca birde manuel fan startı var her zaman klımada ayrıca onu basarım.rolantıde klıma tavsıye edilmez.çok rahatsız ederse gaz ayarını biraz açtır.rolantı stabilitesi normale çabuk geçer.kolay gelsin...

Yorum bağlantısı
Mete Yaban

Gaz atari ve de benzin ayari 900 devirde sabit duruyor. Ayarini yaptirmistim yetkili bir oto gazciya ikisininde bilgisayar üzerinden araca bağlanarak yapildi.araç rolentide olsa yada olmasa farketmiyor daha çok araç kullanırken aciyordum yani gaz iki gün sonra yok eklenti ise klimaci iki gün baktiktan sonra gaz eksilmiş diyor rolenti dediğim odur yanlis ifade etmisim klima motoru bir devreye girmesi ve de cikmasidir

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ümit Aplak

Arkadaşlar bugün aracımın aküsünü değiştirttim aynı sorun benim başımada geldi... 100-150 km yol yaptım sorun aynı klima açıkken devir 900-1200 gidip geliyo akü değişmeden önce sorun yoktu. 

Sizce ne yapmalıyım

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Hasen Kara

Mesajların hepsini okudum, faydası olur diye yazıyorum abiler.

Kompresörün devreye girip hemen çıkması problemini; klima gazı ile beraber yağının da tamamlanmasıyla aştım.

Bir sözde elektrikçi, sorunun klima gazının eksik olduğunu söyledi fakat gaz basıldıktan sonra sorun devam etti. Bu sefer 100 lira masrafın olur ama sorun çözülmeyebilir dedi. Sinirlendim. Gazı geri çek eski haline getir dedim ve oradan başka bir elektrikçiye gittim. Gaz ve yağ bastı sorun kalmadı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...